تحلیل تکنیکال در بازار سهام؛ الگوی دارآویز و چکش
این جلسه قصد داریم در ادامه آموزش مباحث تحلیل تکنیکال در بورس، به اهمیت برخی از الگوهای بازگشتی اشاره کنیم. ولی قبل از شروع مطلب، لازم است به این مورد اشاره کنیم که بنابر در خواست دوستان عزیز، قصد داریم از این هفته علاوه بر ارائه مطالب آموزشی، هفته ای چند سهم را از لحاظ تکنیکال مورد بررسی قرار دهیم. همچنین در کنار شما دوستان اخبار روز اقتصادی ایران و دنیا را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
در جلسه قبل الگوهای بازگشتی را به صورت مختصر توضیح دادیم. امروز قصد داریم به تعدادی از این الگوها بپردازیم.
الگوی دارآویز و چکش
این شمع ها از سایه پایینی بلند و از بدنه اصلی بسیار کوچکی تشکیل می شوند. بدنه اصلی در این شمع ها نزدیک به بالاترین قیمت روزانه هستند. به جرات می توان می گفت که تشکیل این الگو بسته به موقعیت مکانی آن ها می توانند اتمام الگوی قبلی را اخطار دهند. به طور مثال در صورتی که این الگو در انتهای یک روند نزولی تشکیل شود، می تواند اخطاری به منظور اتمام روند نزولی باشد. ولی باید توجه داشت تشکیل این الگو صرفا به معنای قطعیت یافتن اتمام روند نیست. فرض کنید در انتهای یک روند نزولی یه دارآویز با رنگ مشکی ظاهر شود (رنگ بدنه اهمیتی ندارد). در صورتی که نقطه پایانی کندل بعدی در بالای ماکزیمم قیمت شمع دارآویز بسته شود به معنای تائید الگوی دارآویز بوده و یک سیگنال خرید قوی شکل گرفته است.
چکش و دارآویز سه شرط را باید داشته باشند:
۱- بدنه اصلی باید در بالاترین محدوده معاملاتی روز باشد.(رنگ بدنه اصلی اهمیت ندارد)
۲- طول سایه پایینی باید دست کم دو برابر طول بدنه اصلی باشد.
۳- سایه بالایی نباید وجود داشته باشد و یا دست کم بسیار کوچک باشد.
هر اندازه طول سایه پایینی بلندتر و طول سایه بالایی کمتر باشد، الگوی چکش یا دارآویز از قطعیت بیشتری برخوردار است. در ضمن اگر رنگ چکش سفید باشد، صعود اندکی قوی تر و اگر رنگ بدنه دارآویز سیاه باشد، نزول اندکی قوی تر خواهد بود.