روانشناسی و موفقیت

تربیت دختر: راهنمای تربیت دختران با اعتماد به نفس توسط مادران

تربیت دختر
۶+

بلوغ از جمله مسائلی است که با حساسیت بالایی در سن نوجوانی بروز می‌کند. تربیت دختر در سن بلوغ و بلوغ جسمی و فکری در دختران از اهمیت بیشتری نسبت به پسران برخوردار است. والدین به خصوص مادران در آگاهی دادن به دختران نقش مهمی را ایفا می‌کنند.

تربیت دختر با اعتماد به نفس و قوی وظیفه والدین علی الخصوص مادران است. روابط مادر و دختر معمولا دچار فراز و نشیب‌های خاص خودش است. اما عشق مادر به فرزندش همواره بی قید و شرط می‌باشد.

با تنظیم یک رابطه صحیح و آموزش صحیح تربیت دختر در سن بلوغ ، مادران می‌توانند درسهای آموزنده و ارزشمندی را برای زنانگی و زندگی آینده دختران خود بدهند.

همچنین تحقیقات نشان داده است که بسیاری از دختران که از طبقه کم درآمد و سطح فرهنگی پایین هستند آمادگی مقابله با شروع عادت ماهیانه را ندارند. به دلیل عدم آگاهی و نداشتن آموزشهای لازم آنها با این پدیده طبیعی نمی‌توانند روبه رو شوند.

راهنمای تربیت دختر در سن بلوغ

آمادگی برای بلوغ

دخترانی که از خانواده‌های کم درآمد هستند تجارب منفی از رسیدن به دوران بلوغ خود دارند و بر عکس دخترانی که عمدتا در مناطق شهری و تحت آموزش‌های علوم مختلف در خانواده‌های متمدن بزرگ شده اند بسیار راحت تر با شروع عادت ماهیانه خود رو به رو می‌شوند.

از آنجایی که بلوغ جنسی یکی از عوامل بسیار مهم در سلامت جنسی و باروری است این دوره یکی از بحرانی ترین دوران در سن دختران محسوب می‌شود و تربیت دختر در سن بلوغ بسیار مهم است.

نوجوانانی که در مدارس و خانواده تحت تعلیم و اطلاع رسانی از وضعیت جسمی و جنسی قرار می‌گیرند با فقدان کمیت و کیفیت بلوغ مواجه نخواهند شد.

آگاهی در مورد رشد جسمی

تربیت دختر در سن بلوغ یکی از وظایف سخت والدین به خصوص مادر است

تربیت دختر در سن بلوغ یکی از وظایف سخت والدین به خصوص مادر است

سن رشد جسمی و قاعدگی در طول ۲۵ سال اخیر در بیشتر کشورهای شرقی و غربی کاهش یافته است. بیش از ۴۸ درصد دختران امریکایی و افریقایی تبار در سن ۸ سالگی با بروز علائم جسمی رو به رو می‌شوند.

مادر، خواهر و یا حتی معلمان با مطرح کردن مباحث بلوغ از منابع کاملا علمی و دقیق می‌توانند اطلاعات کاملی در اختیار نوجوانان خود قرار دهند.

بیشتر این آموزشها یا به صورت اطلاعات نادرست بوده و یا در زمانی مطرح می‌شود که خیلی دیر است. به این صورت تجارب بلوغ برای دختران تازه بالغ شده بسیار نا آگاهانه می‌باشد.

بیشتر بخوانید: سن بلوغ فکری و زمان مستقل شدن فرزندان چه زمانی است؟

آگاهی دادن به دختران در مورد سلامت جنسی

محققان اشاره کرده اند که بهتر است با تربیت دختر در سن بلوغ و تمرکز بر روی سلامت جنسی مانند عفونت‌های مقاربتی، بارداری نوجوانان و . . . آگاهی کافی به نوجوانان داده شود. چرا که بروز بلوغ و قاعدگی به عنوان یک فرصت برای بهبود جنسی و بهداشت باروری نوجوانان است.

آموزشهای این دوره حتی می‌تواند گرایشات جنسی نوجوان را نیز تحت تاثیر خود قرار دهد. طی تحقیقات به دست آمده دخترانی که بر روی خط فقر مالی و فرهنگی زندگی می‌کنند تا حد کافی برای بلوغ آمادگی ندارند و این مسئله می‌تواند برای آنان و خانواده هایشان مشکلات جبران ناپذیری را رقم بزند.

مادران بیشتر از حتی آموزگاران می‌توانند با  آموزش صحیح تربیت دختر در سن بلوغ در آگاهی بخشیدن این دوره تاثیر گذار باشند. با استفاده از اطلاعات منابع معتبر و آموزشهای به موقع از پرورش رفتار جنسی پر خطر می‌توان جلوگیری به عمل آورد.

برای تربیت دختر قوی تکیه گاه او باشید

یک مادر هرگز دست از کمک خواستن از دخترش نخواهد کشید. با اینکه هر دو طرف کاملا مستقل می‌باشند ولی طوری رفتار کنید که تکیه گاه دخترتان باشید.

یادگیری این مسئله در هر مرحله‌ای از سن و سال شرایط خودش را خواهد داشت. برای تربیت دختر همواره کمک او باشید و اجازه دهید او هم در مسائل اخلاقی و عملی کمک شما باشد.

آینده نگر باشید

بارها ممکن است اشتباهاتی از طرف دختر شما رخ دهد. یک مادر قوی اشتباهات دخترش را درسی برای آینده او می‌داند نه وسیله‌ای برای سرزنش.

برای تربیت دختر دلبندتان سعی کنید تامل در مورد رفتارش را به او بیاموزید و صرف نظر از اشتباهات گذشته، مسیر صحیح را به او بیاموزید. برای آینده قدم بردارید و اجازه ندهید اشتباهات گذشته سد راه شما شود.

بیشتر بخوانید: سن نوجوانی چه سنی است و از چند سالگی نوجوانی آغاز می‌شود؟

از کنار هم بودن لذت ببرید

دختر شما به نوعی مسئول خوشبختی شما می‌باشد. با وجود افراد منفی و افکار مزاحم در داخل و خارج زندگی شما تنها کسی هستید که شادی را به خود و دختر خود هدیه می‌دهید.

تربیت دختر احساساتی و قوی

چطور می‌توان هم احساساتی بود و هم قوی؟ نوع روحیه یک زن همواره با احساس و عشق همراه است اما اجازه ندهید این خصلت مانع تعلیم صحیح و تربیت دختر شما شود.

مهربانی و قدرت را کنار هم داشته باشید. این یک کیفیت فوق العاده عالی است که معمولا کمی سخت و بسیار نتیجه بخش خواهد بود.

نقش اعتماد به نفس مادر در تربیت دختر

شما می‌توانید کفایت در هر مسئله‌ای را به دختران القا کنید. می توانید در زیبایی، هوشمندی، قدرت و بسیاری مسائل دیگر او را به سمت اعتماد به نفس سوق دهید.

عشق بی قید و شرط برای تربیت دختر قوی و با عزت نفس

عشق بی قید و شرط  درس بزرگی است که تنها یک مادر قوی می‌تواند به فرزندش بدهد. هنگامی که  شما عاشقانه به دخترتان عشق بورزید او بهترین و با ارزش ترین هدیه جهان را از شما دریافت کرده است.

این هدیه نه تنها قوتی برای قلب و احساس یک دختر است بلکه در قدرتمندی او نیز تاثیر خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: حساسیت‌های دوران بلوغ : چرا نوجوانان به والدین خود حساس می‌شوند؟

برای تربیت دختر با اعتماد به نفس به روز باشید

ممکن است در جوامع  تنها به دلیل جنسیت نا عدالتی هایی با زنان اعمال شود. اما یک مادر با اخلاق زنانه و در عین حال شریف خود می‌تواند  مسیر صحیح را برای دخترش روشن کند. و به او بیاموزد که شرافت همگام با احساس قوی زنانه می‌تواند پیروز شود.

روابط بین مادر و دختر یکی از حساس ترین روابط می‌باشد. که اگر درست طراحی نشده باشد می‌تواند منجر به سقوط یکی از طرفین که معمولا دختران هستند، بشود و اگر مادری بتواند نقش خود را درست ایفا کند این رابطه زیبا ثمره ارزشمندی به نام یک زن کامل همراه خواهد داشت.

منبع + +

۳ دیدگاه

3 دیدگاه

  1. Avatar

    سمیه

    ۳۰ تیر ۱۳۹۸ at ۲۳:۲۳

    خیلی مهمه که دخترا شاد بودن و یاد بگیرن و نسبت به خودشون حس خوبی داشته باشن

    ۰
  2. Avatar

    اوین

    ۳۰ تیر ۱۳۹۸ at ۲۳:۲۴

    این مطلب خیلی عالی بود ممنونم

    ۰
  3. Avatar

    فاطمه

    ۳۰ تیر ۱۳۹۸ at ۲۳:۲۸

    خیلی بلوغ دوره حساسیه
    در کل بچه بزرگ کردن به درستیT از سخت ترین کارای دنیاست!!!

    ۰

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا