دانستنی‌های سلامتی

راه های پیشگیری از آلزایمر و زوال عقل که همه ما باید بدانیم

پیشگیری از آلزایمر و زوال عقل

برای پیشگیری از آلزایمر و زوال عقل از همین امروز باید اقدام کنیم چرا که همه ما شانس ابتلا به آلزایمر را داریم. آلزایمر که اولین نشانه های آن با ضعیف شدن حافظه و عملکردهای شناختی مغز شروع می شود نوعی بیماری زوال عقل است که بین ۶۰ تا ۸۰ درصد امکان تبدیل شدن به آلزایمر دارد. مغز کوچک می شود و به تدریج حافظه فرد ضعیف می شود.

۰

برای پیشگیری از آلزایمر و زوال عقل از همین امروز باید اقدام کنیم چرا که همه ما شانس ابتلا به آلزایمر را داریم. آلزایمر که اولین نشانه های آن با ضعیف شدن حافظه و عملکردهای شناختی مغز شروع می شود نوعی بیماری زوال عقل است که بین ۶۰ تا ۸۰ درصد امکان تبدیل شدن به آلزایمر دارد. مغز کوچک می شود و به تدریج حافظه فرد ضعیف می شود. کم کم فرد بزرگسال مثل بچه ها نیازمند مراقبت همیشگی است تا مبادا به خودش و دیگران صدمه بزند. در نهایت با از بین رفتن سلول های مغزی که کلیه حرکات ارادی و غیرارادی بدن را کنترل می کنند، فرد تسلیم مرگ می شود.

خوشبختانه راهکارهای ساده ای برای پیشگیری از آلزایمر وجود دارد که می تواند جلوی این بیماری را بگیرد و حتی تا آخرین لحظات عمر هم علیرغم ضعف جسمی، ذهنی قوی و فعال داشت. با نت نوشت امروز همراه باشید تا با راهکارهایی ساده پیشگیری از آلزایمر آشنا شوید.

بیشتر بخوانید: ارتباط کم خوابی و آلزایمر

راه های پیشگیری از آلزایمر و زوال عقل

ابتدا اجازه بدهید تفاوت بین دمانس یا زوال عقل را با آلزایمر مشخص کنیم. آلزایمر نوعی از بیماری زوال عقل است. در واقع زوال عقل با بالارفتن سن، استفاده از موادمخدر، سمی شدن بدن، ابتلا به ایدز و جنون گاوی، مصرف الکل، ضربه های مغزی و سکته می تواند به وجود آید که گاهی به آلزایمر منتهی می شود. به همین دلیل  سلامت مغز با بالارفتن سن اهمیت بیشتری پیدا می کند. فعالیت های فکری و جسمی و تغذیه سالم راه های جلوگیری از دمانس است. امروز یکی از موادمعدنی موثر در پیشگیری از آلزایمر و زوال عقل یعنی منیزیم را در نت نوشت بررسی می کنیم.

بیشتر بخوانید: علت های آلزایمر و زوال عقل

منیزیم برای پیشگیری از آلزایمر

میزان مصرف موردنیاز روزانه این ماده معدنی طی یک آزمایش از سال ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۸ بر روی حدود ۱۰۰۰۰ داوطلب با سن متوسط ۶۵ ساله بدون ابتلا به دمانس به دست آمد. با بررسی این گروه  ده هزار نفری و در نظر گرفتن جنس و سن افراد میزان مصرف ۰/۷۹ تا ۰/۹۰ millimoles به طور روزانه تعیین شد. آزمایش آن قدر اهمیت داشت که آن را تا سال ۲۰۱۵ ادامه دادند.

زیادتر و کم تر ممنوع

با بررسی حدود ۱۰۰۰ بیمار از گروه ده هزار نفری که به زوال عقل مبتلا شده بودند، تقریبا دو سوم جمعیت بیماری شان به آلزایمر منتهی شد. با بررسی آزمایش خون افراد مبتلا به زوال عقل مشخص شد که میزان منیزیم خون افراد مبتلا به زوال عقل بیشتر یا کمتر از ۰/۷۹ – ۰/۹۰ بود. به این ترتیب دانشمندان نتیجه گرفتند مصرف بیشتر یا کمتر از این میانگین امکان ابتلا به زوال عقل را سه برابر می کند.

نقاط قوت و ضعف آزمایشات

نقاط قوت این آزمایشات؛ ۱۸ سال مطالعه و تحقیق بود. از طرف دیگر بررسی دقیق میزان منیزیمی که توسط افراد مصرف و اندازه گیری می شد قابل تقدیر است. ولی از آن جا که تعداد محدودی را شامل می شد هنوز نمی تواند به عنوان شاخص مهم مورد تایید مراجع پزشکی قرار گیرد.

آن چه از نتایج آزمایشات حاصل شد به همان مثل قدیمی ایرانی برمی گردد : عقل سالم در بدن سالم است. محققانی هم که آزمایش را رهبری می کردند هر چند اعتقاد دارند مثل سایر تحقیقات قبل از ارائه و اعمال در جامعه به عنوان یک شاخص باید تحقیقات بیشتری صورت گیرد ولی یک چیز مسلم است این که رژیم غذایی سالم یا مصرف مکمل ها با تجویز پزشک ، فعالیت بدنی و فکری در جلوگیری از ابتلا به بیماری دمانس تاثیر دارد و می تواند به عنوان گزینه های پیشگیری از آلزایمر همیشه باید در نظر گرفته شود.

بیشتر بخوانید: تقویت حافظه و جلوگیری از آلزایمر با نوشیدنی های طبیعی

باید و نباید های تغذیه برای پیشگیری از آلزایمر و زوال عقل

۱ – گوشت قرمز

پیشگیری از آلزایمر

پیشگیری از آلزایمر

گوشت قرمز حاوی مقادیر زیادی آهن است که البته این بسیار عالی است اما زمانی که در خوردن گوشت قرمز افراط کنیم آهن اضافی در ماده خاکستری مغز جمع آوری می شود و همین مساله موجب افزایش روند اکسیداتیو مغز و نهایتا آلزایمر می شود.

اعتدال را رعایت کنید تا همیشه سالم بمانید. گوشت قرمز تا حدی برای بدن مفید است و ترک کامل مصرف گوشت قرمز _ به جز گوشت های فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس _ را به هیچ وجه به شما توصیه نمی کنیم.

بیشتر بخوانید: از بین رفتن سلول های مغز با ۷ غذای رایج

۲ – کربوهیدرات های تصفیه شده و شکر

کربوهیدرات های تصفیه شده (غذاهایی که برای تهیه آنها از آرد سفید یا شکر استفاده شده) و همچنین قند و شکر خطر ابتلا به آلزایمر را ۴ برابر بیشتر می کنند. علت این امر این است که این مواد غذایی سطح گلوکز خون را به شدت بالا برده و همین امر به نوبه خود موجب افزایش ریسک ابتلا به آلزایمر می شود. برای شروع پیشگیری از آلزایمر از مصرف هر گونه نان سفید پرهیز کنید.

۳ – غذاهای AGE

این غذاها محصولات نهایی گلیکاسیون پیشرفته هستند. محصول نهایی گلیکاسیون پیشرفته که طی فرآیند گلیکاسیون ایجاد می شود مولکول هایی مضر و سمی هستند که در غذاهای طبخ شده در حرارت بالا، کبابی، سرخ شده و یا پاستوریزه دیده می شود.

این مولکول خطرناک، پروتئین های خاصی را در بدن تخریب می کند و پاسخ بدن به این فرایند التهاب خواهد بود. بسته به اینکه گلیکاسیون در کجا اتفاق می افتد بدن دچار مشکلات متفاوتی خواهد شد و این اتفاق در مغز منجر به آلزایمر می گردد.

نتایج تحقیات نشان می دهد که افرادی که کمترین میزان از غذاهای ای جی ای را مصرف می کنند کمترین میزان افت فعالیت مغزی را تجربه می کنند.

بیشتر بخوانید: خواص درمانی رزماری برای مقابله با آلزایمر فوق العاده است

۴ – انتخاب غذاهای ارگانیک یا فرآوری نشده

عمده مواد غذایی مصرفی این روزهای خانواده ها غیر ارگانیک است. شاید این خرید ها از نظر اقتصادی به صرفه باشند اما به هیچ وجه دوستدار سلامتی انسان ها نیستند!

کودهای شیمیایی موجود در این مواد غذایی و آفت کش ها بیماری های مختلفی را برای انسان در پی داشته اند؛ از جمله آلزایمر

بنابراین تا حد امکان از مواد غذایی ارگانیک استفاده کنید و یا حداقل مواد غیر ارگانیک را از مواد شیمیایی و آفت کش ها به خوبی پاک کرده و سپس استفاده کنید. کودهای شیمیایی حاوی نیتروسیامین یکی از عوامل بروز آلزایمر هستند.

سعی کنید تا می توانید برای پیشگیری از آلزایمر سراغ غذاهای ارگانیک بروید. اگر از غذاهای نیمه آماده یا حتی آماده و فست فود استفاده می کنید وقتش رسیده آن ها را به کل کنار بگذارید. یک رژیم غذایی سالم انتخاب کنید. پیشنهاد ما به شما داشتن رژیم مدیترانه ای است که مدتی است چالش ۳۰ روزه آن را در نت نوشت دنبال می کنیم. رژیمی که سرشار از غذاهای مقوی و سالم است و مزه متنوع غذاهای خوشمزه آن خسته تان نمی کند. با این چالش هم چنین یاد می گیرید چگونه همیشه و همه جا انتخاب های سالمی در غذا داشته باشید.

سبزی و میوه های رنگارنگ

سه ویتامین کلیدی A، E، و C سه آنتی اکسیدان قوی برای از بین بردن رادیکال های آزاد و پیشگیری از آلزایمر است. پس تا می توانید از انواع و اقسام سبزیجات و میوه ها از همه نوع و همه رنگش در برنامه غذایی تان بگنجانید.

غذاهای سرشار از روی

کمبود روی یکی از علت های ابتلا به آلزایمر است. پس شکلات تلخ، تخمه کدو را حتما در برنامه هر روز غذایی تان بگذارید. اگر بدن تان کمبود روی دارد حتما با پزشک تان صحبت کنید تا مدتی از قرص های مکمل دارویی استفاده کنید. هر شخص بالغ روزانه به ۴۰ میلی گرم روی نیاز دارد.

روغن نارگیل

از آن جا که مغز برای فعالیت نیاز به انرژی دارد، روغن نارگیل جایگزین خوبی به جای شکر برای تامین منبع انرژی مغز است. علاوه بر کمک به عدم استفاده از شکر این سم سفید خوشمزه، روغن نارگیل کمک می کند تا حافظه تقویت شود و عملکردهای شناختی مغز بهتر انجام شود.

بیشتر بخوانید: رابطه دیابت و آلزایمر

برای پیشگیری از آلزایمر و زوال عقل از این مکمل ها استفاده کنید

روزنه ۰۰۰ر۵ واحد ویتامین D میل کنید. می توانید یک قرص ۰۰۰ر۵۰ واحدی این ویتامین را هر ۱۰ روز یک بار میل کنید. حتما نیم ساعت قسمتی از پوست دست خود را در معرض نور خورشید قرار دهید. روغن زیتون و روغن رزماری نیز از آنتی اکسیدان های پیشگیری از آلزایمر و زوال عقل محسوب می شوند.

جینکوبیلوبا Ginkgo Biloba از دیگر مکمل های دارویی طبیعی است که به راحتی می توانید از داروخانه تهیه و و روزانه یک قرص ۱۲۰ میلی گرمی مصرف کنید تا حافظه تان تقویت شود. در صورتی که می خواهید از روغن رزماری استفاده کنید می توانید روزی دو بار و هر بار ۲ قطره میل کنید. در این صورت حتما آن را از کارخانه های تولید کننده ای خریداری کنید که روغن را به با دستگاه های پیشرفته تولید کرده اند. در صورتی که به چنین روغنی دسترسی ندارید و ناچار هستید از روغن های معمولی دست ساز در بازار استفاده کنید، ۲ تا ۴ قطر ه از آن را روی کاسه سر مالش دهید تا علاوه بر پیشگیری از ضعف حافظه موهای قوی تری هم داشته باشید.

برای پیشگیری از آلزایمر و زوال عقل از این غذاها و آشامیدنی ها دوری کنید

شکر را به کل از برنامه غذایی تان حذف کنید. درست مانند دیابت شکر ارتباط مستقیمی با شانس ابتلا به آلزایمر دارد. از آب لوله کشی استفاده نکنید. در صورت امکان از دستگاه های تصفیه آب استفاده کنید یا آب را فقط یک بار قبل از مصرف بجوشانید.

از فست فودها، غذاهای فرآوری شده، انواع سس های کارخانه ای، آب میوه های صنعتی که حاوی مواد نگهدارنده است دوری کنید. استفاده از این غذاها خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را چندین برابر بیشتر می کند.

از ظروف آلومینیومی یا فویل های آلومینیومی برای پخت یا گریل غذا به هیچ وجه استفاده نکنید. آلومینیوم فلزی سمی است که بر روی اعصاب تاثیر گذاشته و باعث از بین رفتن سلول های مغزی و در نتیجه آلزایمر می شود.

در صورتی که سابقه بیماری آلزایمر در یکی از بستگان نزدیک خود دارید بیشتر باید مراقب سبک زندگی و تغذیه خود باشید.

بیشتر بخوانید: ویتامین تقویت مغز و حافظه

منبع: davidwolfe.com

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا