دانستنی‌های سلامتی

خواص بادمجان: این میوه پرکاربرد پر از خواص را بشناسید

خواص بادمجان
۷+

بادمجان میوه بنفش یا سیاه که می‌تواند تا به اندازه چهل سانت رشد کند در بیشتر غذا‌ها به خصوص غذاهای شرقی و اصیل مورد استفاده قرار می‌گیرد و پر از خاصیت و مواد مغذی است. اگر از خواص بادمجان نمی‌دانید، شامل پیشگیری از سرطان، کمک به هضم غذا و کنترل بیماری دیابت است. اما این تنها خواص انگشت شماری از بادمجان است که می‌تواند سلامتی را تضمین کند.

ما در نت‌نوشت شما را با خواص شگفت انگیز این میوه آشنا می‌سازیم تا بیشتر از قبل در رژیم غذایی خود از آن مصرف کنید.

خواص بادمجان

کمک به هضم غذا

این میوه به دلیل دارا بودن از فیبر بالا یکی از بهترین گزینه‌ها در هضم بهتر غذا محسوب می‌شود. فیبر برای سلامتی دستگاه گوارش بسیار مهم و موثر است و این به شما کمک می‌کند تا حرکات روده‌ای بهتر و راحت تری داشته باشید.

فیبر همچنین با ترشحات خود کمک می‌کند تا مواد مغذی را بهتر از مواد غذایی جذب کنید.

کاهش وزن از خواص بادمجان

اگر قصد کاهش وزن دارید بادمجان را در رژیم خود قرار دهید تا راحت تر وزن کم کنید

اگر قصد کاهش وزن دارید بادمجان را در رژیم خود قرار دهید تا راحت تر وزن کم کنید

بادمجان، چربی و همچنین کلسترول کمی دارد که این از نکات سلامتی یک ماده غذایی به شمار می‌رود. علاوه بر فیبر فراوانی که دارد مانع گسترده شدن گرلین می‌شود.

گرلین یک نوع هورمون است که زمان گرسنگی به مغز فرمان می‌دهد. بادمجان می‌تواند به خوبی اشتها را کنترل کرده و به همین دلیل است که یک ماده غذایی مناسب جهت کاهش وزن محسوب می‌شود. اگر قصد کاهش وزن دارید بادمجان را در رژیم خود قرار دهید تا راحت تر وزن کم کنید.

بادمجان ضد سرطان

از خواص بادمجان این است که می‌تواند با رادیکال‌های آزاد سرطان مقابله کند. آنتی اکسیدان موجود در بادمجان همانند ویتامین C به تولید و فعالیت‌های گلبول‌های سفید کمک کند. علاوه بر این بادمجان‌ها میزان بالایی ناسونین و اسید کلروژنیک دارند. این دو نوع آنتی اکسیدان هستند که با رادیکال‌های آزاد مبارزه می‌کنند و عوامل سرطان زا را از بین می‌برند.

علاوه بر این خاصیت ضد ویروسی و ضد باکتریایی موجود در بادمجان می‌تواند آنتی اکسیدان بدن را برابر سرطان و بیماری‌های قلبی عروقی مقاوم تر سازد.

استحکام استخوان‌ها با خواص بادمجان

استخوان‌هایتان با مصرف بادمجان بسیار قوی و محکم می‌شوند. ترکیبات فنلی که مختص به رنگ خاص بادمجان است در استحکام استخوان‌ها و پیشگیری از پوکی استخوان و همچنین تراکم معدنی استخوان دخیل است. علاوه بر این میزان بالای آهن و کلسیم در سلامت استخوان‌ها نیز بسیار مهم است که هر دو عنصر در این میوه به وفور یافت می‌شود.

با بادمجان کم خون نشوید

کم خونی بیماری است که از کمبود آهن ایجاد می‌شود. این بیماری برای سلامتی بدن بسیار خطرناک به شمار می‌رود و عامل سردرد، میگرن، خستگی، ضعف، افسردگی، سوء تفاهم شناختی می‌باشد.

بادمجان به دلیل این که میزان بالایی فیبر و مس دارد می‌تواند از کم خونی پیشگیری کند و آهن کافی به بدن برساند. بخش مهمی از گلبول‌های قرمز با تغذیه بادمجان تکمیل می‌شوند. خوردن غذای کافی با غلظت زیاد مس و آهن از علائم افسردگی و استرس نیز پیشگیری خواهد کرد.

عملکرد بهتر مغز از خواص بادمجان

بادمجان از مواد غذایی است که در تقویت فعالیت شناختی بسیار عالی می‌باشد. این میوه از فعالیت رادیکال‌های آزاد دفاع می‌کند و جریان خون را بهتر به مغز می‌رساند. علاوه بر این سبب توسعه مسیر سیستم عصبی شده که این عامل می‌تواند به حافظه و افکار تحلیلی کمک شایانی کند. به طور کلی بادمجان یک غذای بسیار مغذی برای مغز محسوب می‌شود.

بهبود سلامتی با خواص بادمجان

بادمجان می‌تواند از قلب شما به خوبی محافظت به عمل آورد. همان طور که گفته شد به دلیل دارا بودن از میزان بالای فیبر سبب کاهش کلسترول خون خواهد شد. علاوه بر این با توجه به محتوای بیوفلانویدها این میوه می‌تواند فشار بر سیستم قلبی عروقی را کاهش دهد.

کنترل دیابت

با توجه به محتوی فیبر بالا و مقدار کم کربوهیدرات‌ها‌‌ی موجود در بادمجان، این میوه یک کنترل کننده دقیق دیابت می‌باشد. چرا که بادمجان می‌تواند به تنظیم گلوکز کمک کند. اضافه کردن این میوه به رژیم غذایی سبب می‌شود که از بروز دیابت آسوده خاطر باشید.

جلوگیری از نقص تولد

دیگر خواص بادمجان این است که از نقایص زایمان پیشگیری می‌کند. آن علت است که باکتری‌های غنی شده از فولیک در بادمجان به وفور یافت می‌شوند. این عامل یک گزینه بسیار مهم و ضروری برای زنان باردار محسوب می‌شود. اسید فولیک با محافظت از نوزادان، مانع ایجاد نقص در لوله عصبی خواهد شد.

به طور کلی بادمجان یک انتخاب عالی می‌باشد به دلیل دارا بودن از ویتامین‌های C و K و B 6 و همچنین تیامین، نیاسین، منیزیم، فسفر، مس، اسیدفولیک، پتاسیم و منگنز و این که تقریبا هیچ گونه کلسترول و چربی اشباع شده‌ای ندارد، یک ماده غذایی بسیار مفید برای سلامتی است.

منبع +

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا