دانستنی‌های سلامتی

درمان حساسیت فصلی: همه چیز درباره رهایی از آلرژی فصلی

پاییز یکی از فصل‌های زیبای خداوند است. اما مشکل بزرگی که این روزها بسیاری را درگیر کرده حساسیت فصلی است. اگر شما هم جز افراد بیشماری که مبتلا به آلرژی فصلی هستند، باید قبل از اینکه پاییز به کامتان تلخ شود به درمان حساسیت فصلی بپردازید. به شما توصیه مب‌کنیم حتما قبل از هر اقدامی [su_label type=”important”]به پزشک مراجعه کنید[/su_label] و خودسرانه دارو مصرف نکنید.

درمان حساسیت فصلی

احتقان بینی، آبریزش از چشم‌ها و بینی، عطسه و خارش چشم و گوش از علائم آلرژی است. هر چند که پیشرفت قابل توجهی در درمان آلرژی فصلی به چشم نمی‌خورد اما کارشناسان راهکارهایی برای به حداقل رساندن این معضل برای ما دارند.

برای درمان حساسیت فصلی از آلرژن‌ها دوری کنید

این راه حل بسیار واضح و در عین حال اولین راه برای از بین بردن آلرژی فصلی پاییز به شمار می‌رود. روش‌های زیادی برای درمان آلرژی فصلی پاییز و یا به حداقل رساندن در معرض آلرژن‌ها قرار گرفتن وجود دارد که به مهمترین آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

  • از ماسک برای انجام کارهای باغبانی و یا هنگام بیرون رفتن استفاده کنید.
  • آلرژن‌های محیط داخل خانه را با استفاده از دستگاه‌های تهویه مطبوع به حداقل برسانید.
  • اگر قصد سفر دارید آب و هوای منطقه مورد نظرتان را از لحاظ میزان آلرژن‌ها بررسی کنید تا سفر خوشی را تجربه کنید.
  • با استفاده از عینک آفتابی هنگامی که در خارج از منزل هستید می‌توانید از تماس آلرژن‌ها با چشم‌هایتان بکاهید.
  • صبح زود و یا آخر شب را برای ورزش انتخاب کنید چرا که در این مواقع میزان گرده‌ها در هوا حداقل است.
  • روزهای آفتابی و گرم و بادی به نسبت روزهای خنک و بدون باد حداکثر میزان گرده‌ها را داراست.
  • موهایتان را در پایان روز بشویید تا گرده‌ها را به بالشت‌تان منتقل نکنید.
  • حیوانات خانگی از مسبب‌های انتقال آلرژن‌ها هستند پس یا از داشتن آن‌ها خودداری کنید یا آن را دور از محل زندگی‌تان نگهداری کنید.

درمان حساسیت فصلی با داروهای شیمیایی

اسپری‌ها یکی از راه‌های خوب و کارآمد برای درمان حساسیت فصلی پاییز است
اسپری‌ها یکی از راه‌های خوب و کارآمد برای درمان حساسیت فصلی پاییز است

پزشکان توصیه می‌کنند که اگر آلرژی دارید حتما نزد متخصص بروید و با استفاده از داروها مشکل‌تان را درمان کنید. اسپری‌ها یکی از راه‌های خوب و کارآمد برای درمان حساسیت فصلی پاییز است که باعث کاهش التهابات داخل بینی می‌شود.

این اسپری‌ها نظیر Flonase و Nasonex از دسته کورتیکواسترویئد‌ها هستند که با کاهش التهابات بینی علائم آلرژی را بهبود می‌دهند. برای درمان آلرژی در کودکان هم [su_label type=”important”]حتما به پزشک مراجعه کنید[/su_label] تا داروهای مناسبی را دریافت کنید.

داروی دیگری که بری درمان آلرژی فصلی پاییز بدون نسخه پزشک می‌توانید تهیه کنید Allegra و Claritin (عموم با نام لوراتادین می‌شناسند) هستند و Zyrtec و Clarinex با نسخه پزشک برای کاهش علائم آلرژی بسیار مفید هستند.

گزینه جدیدتر اسپری‌های بینی آنتی هیستامینی هستند. آنتی هیستامین از ترشح هیستامین‌ها، (ماده شیمیایی بدن که در واکنش به آلرژن‌ها تولید می‌شوند و علائم آلرژی را به وجود می‌آورند)، جلوگیری می‌کنند. داروهای درمان آسم نیز با مهار لوکوترین‌ها که موجب بروز علائم حساسیت می‌شوند برای درمان آلرژی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

شستشوی بینی با سرم‌های شستشو که در داروخانه‌ها موجود است نیز راه حل بسیار خوبی است.

برای خارش چشم‌ها هم از قطره‌های چشمی می‌توانید استفاده کنید.

راه دیگر درمان آلرژی فصلی پاییز ایمنی درمانی است. به این صورت که با تزریق مقادیر بسیار کمی از مواد حساسیت زا آنتی بادی‌های بدن را برای دفعات بعدی که آلرژن‌ها به بدن حمله کنند فعال می‌کنند. این روش بیشتر در بزرگسالان استفاده می‌شود. این روش درمان بین ۳ تا ۵ سال طول می‌کشد.

روش راحت تر و جدیدتر استفاده از روش زیر زبانی است که مقادیر بسیار کمی از آلرژن را زیر زبان فرد قرار می‌دهند و بقیه مراحل مانند روش قبلی است با این تفاوت که راحت تر و در دسترس تر است.

برای درمان حساسیت فصلی از مواد خوراکی حساسیت زا پرهیز کنید

اگر دچار حساسیت فصلی هستید باید از یک سری غذاهای خاص مانند خربزه، کدو، خیار، موز، دانه‌های آفتابگردان و چای بابونه و … پرهیز کنید. این نوع آلرژی سندرم آلرژی خوراکی است و حدود یک سوم از افرادی که دارای آلرژی فصلی هستند به آن دچارند.

دلایل حساسیت فصلی

اگرچه در مناطق مختلف کشور آلرژن‌ها متفاوت هستند اما دو متهم اصلی ایجاد آلرژی در پاییز گیاه آبروسیا و گرده‌های علف‌های هرز هستند. گیاهان می‌توانند یک میلیارد گرده تولید کنند و چون این گرده‌ها بسیار سبک هستند تا کیلومترها می‌توانند پخش شوند.

کپک‌های قارچی هم که از مسبب‌های آلرژی در فصل پاییز هستند در زیر پوشش‌های گیاهی مانند کاه و یونجه رشد می‌کنند و بعد از بارندگی‌های زیاد پاییزی تعدادشان زیاد تر هم می‌شود.

پیش بینی اینکه آیا شما در این فصل آلرژی بدی را تجربه خواهید کرد یا نه کار چندان علمی و منطقی نیست اما می‌توان با توجه به شرایط محیطی پیش بینی کرد که اگر شما در مناطقی زندگی می‌کنید که بهار و یا تابستان‌های پر بارانی را تجربه می‌کنید در پاییز به علت گرده افشانی بیشتر گیاهان احتمال اینکه آلرژی سخت‌تر از حد معمول را تجربه کنید البته اگر مستعد آلرژی باشید.

بهترین دارو برای درمان حساسیت فصلی چیست؟

برای انتخاب بهترین دارو برای درمان حساسیت فصلی با دکتر داروخانه مشورت کنید
برای انتخاب بهترین دارو برای درمان حساسیت فصلی با دکتر داروخانه مشورت کنید

تحقیقات نشان می‌دهند که افراد در هنگام حساسیت‌های فصلی به داروخانه‌ها مراجعه کرده و گاهاً داروهای نامناسب تهیه می‌کنند. اما در این مواقع بهترین راه درمان چیست؟

اخیراً مطالعه‌ای نشان داده است که افراد در مواجهه با این گونه حساسیت‌ها، [su_label type=”success”]به جای آن که به پزشک مراجعه کنند[/su_label] و یا برای انتخاب بهترین دارو برای درمان حساسیت فصلی با دکتر داروخانه مشورت کنند؛ سر خود از داروهایی برای درمان آبریزش و قرمز شدن بینی، عطسه و خارش و ریزش اشک چشم استفاده می‌کنند.

نتیجه این رفتار به گونه‌ای می‌شود که پولتان را بی رویه برای خرید این داروها مصرف می‌کنید و تنها شاهد تغییر کوچکی در بهبود علائم‌تان هستید؛ بدون آنکه این داروها اثرات مفید و بلندمدتی داشته باشند.

در ژورنال علمی آلرژی و ایمنی شناسی بالینی، پژوهشی که بر روی ۳۰۰ نفر در استرالیا انجام شده بود، به چاپ رسید، این تحقیق در مورد افرادی صورت گرفت که در هنگام حساسیت و آلرژی، با سطح علمی خودشان و بدون مراجعه به پزشک متخصص، دارو مصرف می‌کردند. در این میان، مشخص شد که تنها کمتر از ۱۷% از این افراد داروی مناسب و مخصوص آلرژی خود را تهیه کرده اند.

در این تحقیق، ۶۸ درصد افراد دارای تب یونجه (ورم مخاط بینی) بودند و مابقی علائم، هیچ ارتباطی به التهاب‌های حاصل از آلرژی، سرماخوردگی، آنفولانزا و سینوزیت نداشت.

چرا باید از داروهای مناسب استفاده کرد؟

با تعمیم تحقیقی که در استرالیا انجام شد به عموم مردم جهان، می‌توان گفت که اکثراً جهت بهبود علائم آلرژی (حتی اگر واقعاً آلرژی نباشد) از داروهای اشتباه استفاده می‌کنند.

به گفته Rachel tan، موسس و عضو انجمن پزشکی دانشگاه سیدنی استرالیا، کسانی که از ورم مخاطی بینی رنج می‌برند، اغلب بدون در نظر گرفتن راهنمایی و مشاوره پزشک دارو مصرف می‌کنند.

Tan در ادامه می‌گوید: “این مسئله‌ای است که در تمام جهان وجود دارد، کسانی که در آزمایش شرکت کرده بودند، در هنگام مواجهه با بیماری، از داروهایی که به وسیله خودشان تجویز شده بود، استفاده می‌کردند. این در حالی بود که آن‌ها با علائم متوسط تا شدید، داروهای نامناسب مصرف می‌کردند.”

این قضیه نگران کننده است. زیرا افرادی که دچار تب یونجه (که به عنوان ورم مخاطی بینی نیز شناخته می‌شود) هستند، سعی دارند تا این مشکل مزمن را خودشان حل کنند، در حالی که موضوعی نیست که بی اهمیت تلقی شود.

۶۰ درصد از افرادی که مورد بررسی قرار گرفتند، اظهار کردند این علائم، تاثیراتی هم بر روی زندگی روزمره داشته که این موضوع می‌تواند انجام فعالیت‌های روزانه را با مشکل مواجه کند.

این آزمایش بیشتر به بررسی داروهایی می‌پردازد که تجویز نادرست آن‌ها علائم را در بیمار بدتر و شخص را خانه نشین کند.

به گفته Tan، درمان و کم کردن عوارض آلرژی‌ها، هزینه‌های مالی زیادی به همراه دارد که شامل هزینه‌های مربوط به خرید داروهای مناسب می‌شود. این در حالی است که اکنون مبلغ قابل توجهی شامل خرید داروهای نامناسب و سرخود بیماران می‌شود. این مورد، بار اقتصادی و اجتماعی قابل توجهی، هم برای بیماران و هم دولت‌ها به همراه دارد.

بنا به گفته انجمن آلرژی و ایمنی شناسی آمریکا، تب یونجه معمولاً در بهار، تابستان و اوایل پاییز به وجود می‌آید و آلرژی، از گرده افشانی گل‌ها، درختان و گیاهان ناشی می‌شود.

عطسه، آبریزش و خارش بینی و ریزش اشک از چشم‌ها، بیشترین علائم گزارش شده در اثر آلرژی‌ها می‌باشند. همچنین در برخی، سر درد و دیگر عوارض را هم به وجود می‌آورد. به گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا، ۸ درصد از افراد بالای ۱۸ سال در آمریکا دارای تب یونجه هستند. همچنین تقریباً ۳/۲ درصد از این افراد، دارای علائم حاد بوده و خانه نشین شده اند.

تحقیقات نشان می‌دهند برای افرادی که تب یونجه دارند، اسپری استروئیدی بینی، بهترین انتخاب به شمار می‌رود. اما افراد کمی از این اسپری استفاده می‌کنند.

طی این پژوهش، ۲۹۶ نفر از شرکت کنندگان به جای این اسپری‌ها، از آنتی هیستامین جهت تسکین علائم شان استفاده می‌کردند.

این حقیقت که بیشتر افراد به طور خودسرانه از داروها برای آلرژی استفاده می‌کنند، تعجبی ندارد. از زمانی که داروهای مخصوص آلرژی به مقدار بسیار بالا بدون نسخه در داروخانه‌ها وجود دارند، افراد کمی این داروها را پس از مراجعه به پزشک و با نسخه دریافت می‌کنند. نتیجه، این می‌شود که مردم پول زیادی را صرف خرید داروهای آلرژی می‌کنند؛ بدون آن که نتیجه‌ای در پی داشته باشد.

اگر فردی یک بار دچار آلرژی شود و بار دیگر نیز به آن مبتلا شود، با تصور اینکه از همان نوع قبلی است، داروهای مشابه سری پیش را مصرف می‌کند. اما ممکن است علائمی که تصور می‌شود، مربوط به آلرژی نباشند؛ بلکه مربوط به یکی دیگر از مشکلات بدن باشند.

علائم موجود در فرد ممکن است به دلیل کمبود خواب، سرماخوردگی، آنفلوآنزا و سینوزیت باشد. حتی اگر آلرژی باشد، ممکن است در ارتباط با تنگی نفس و آسم باشد. بیشتر مردم این علائم را بی اهمیت پنداشته و بدون مراجعه به متخصص، اقدام به درمان آن می‌کنند و از داروهای خوراکی به جای اسپری‌ها استفاده می‌کنند.

معمولاً مردم به دلیل احساس ناخوشایندی که اسپری‌های بینی به آن‌ها می‌دهد، این دارو را کمتر استفاده می‌کنند. واژه “استروئیدی” مردم را می‌ترساند!

آنتی هیستامین‌های خوراکی، علائم فرد را به سرعت و به صورت لحظه‌ای تسکین می‌دهند که باعث می‌شوند فرد برای مدت کوتاهی احساس خوبی داشته باشد اما بهترین دارو برای درمان حساسیت فصلی نیستند. اما اسپری‌های استروئیدی، پایداری بلندمدتی داشته و علائم را برطرف می‌کنند.

مردم به طور اشتباه اقدام به درمان حساسیت فصلی می‌کنند و با عوارض ناشی از آن زندگی می‌کنند. نتیجه این تحقیق نشان می‌دهد که برای حل این مشکل، داروخانه‌ها نیز باید اقداماتی انجام دهند.

دکترStacey Galowitz، متخصص آلرژی می‌گوید: “آلرژی در یک سری از نقاط که هوای گرم تری دارند و بارندگی نیز بیشتر است، شایع تر بوده در نتیجه، میزان مصرف داروهای خودسرانه نیز بیشتر است.”

درمان حساسیت فصلی با روغن‌های طبیعی

اگر شما به چیزی آلرژی دارید حتما می‌دانید که این حساسیت گاهی بسیار آزاردهنده و حتی دردناک است. اگر بهتر است دفعه بعد که با این مشکل مواجه شدید، درمان طبیعی با استفاده از انواع روغن را جایگزین داروهایی شیمیایی کنید. ۵ روغن گیاهی وجود دارند که می‌توانند با آلرژی مبارزه کنند و آن را از بین ببرند. آنها التهاب را کاهش داده، سینوس را پاکسازی می‌کند و باعث تقویت سیستم ایمنی نیز می‌شود.

روغن ریحان یک ضد التهاب قوی است و می‌تواند با مواد حساسیت زا مبارزه کند
روغن ریحان یک ضد التهاب قوی است و می‌تواند با مواد حساسیت زا مبارزه کند

عصاره ریحان برای درمان حساسیت فصلی

روغن ریحان یک ضد التهاب قوی است و می‌تواند با مواد حساسیت زا مبارزه کند و سبب کاهش التهاب، درد و خستگی شود. مطالعات نشان داده است که این ماده خواص ضد میکروبی نیز دارد و می‌تواند باکتری، مخمر و کپک را از بین ببرد.

روش درمانی: به منظور کاهش التهاب شما می‌توانید یک قطره از این عصاره را به سالاد، سوپ و یا هر غذای دیگری اضافه کنید. جهت تقویت سیستم ایمنی باید دو یا سه قطره را با همان میزان روغن نارگیل رقیق کنید و مستقیماً آن را روی قفسه سینه، پشت گردن و شقیقه‌ها قرار دهید.

عصاره اسطوخودوس

عصاره اسطوخودوس دارای خواص آنتی هیستامین و ضد التهاب است و برای درمان حساسیت فصلی یک روش عالی است
عصاره اسطوخودوس دارای خواص آنتی هیستامین و ضد التهاب است و برای درمان حساسیت فصلی یک روش عالی است

عصاره این گیاه دارای خواص آنتی هیستامین و ضد التهاب است. این ترکیب اسطوخودوس را به یکی از بهترین داروهای طبیعی ضد حساسیت تبدیل می‌کند. این گیاه همچنین به عنوان یک آرامبخش طبیعی استفاده می‌شود.

روش درمان: وقتی احساس کردید که آلرژی شما به سراغتان آمده، چند قطره از این گیاه را به کف دستانتان بمالید، دستانتان را جلوی بینی خود گرفته و نفس عمیق بکشید. برای فصل‌های حساسیت زا بهتر است همیشه مقداری پنبه آغشته به عصاره اسطوخودوس را به همراه داشته باشید.

عصاره نعنا

مطالعات نشان داده است که روغن نعنا نیز ضد التهاب است.این ماده سبب کاهش علائم اختلالات التهابی مزمن مانند رینیت (التهاب مخاط بینی) و آسم برونشی می‌شود. همچنین این ماده به عنوان یک خلط آور می‌تواند در درمان آلرژی، سینوزیت، سرفه و سرماخوردگی مؤثر باشد.

روش درمان: چند قطره را در سینوس گرفته اسپری کنید و گلودرد خود را درمان کنید. همچنین این ماده با آرام کردن ماهیچه‌های بینی باعث بیرون آمدن مخاط و مواد حساسیت زا می‌شود. برای کاهش التهاب می‌توانید مستقیما یک یا دو قطره خالص از آن را میل کنید.

عصاره چای برای درمان حساسیت فصلی

این ماده می‌تواند عوامل بیماری زا و حساسیت زا را در محیط از بین ببرد. پخش کردن بخار عصاره چای در منزل می‌تواند از رشد باکتری، قارچ و جلوگیری کند. عصاره چای همچنین یک ضد عفونی کننده و ضد التهاب طبیعی است که می‌تواند پوست آسیب دیده را تسکین دهد.

روش درمان: عصاره چای را روی پوست خود قرار دهید تا التهابات ناشی از جوش کهیر را کاهش دهد. برای مصرف موضعی پنبه را به دو یا سه قطره از آن آغشته کنید و روی ناحیه موردنظر قرار دهید. اگر پوست حساسی دارید آن را با روغن‌های دیگری مانند روغن نارگیل رقیق کنید.

عصاره لیمو

این ماده می‌تواند سیستم لنفاوی بدن را بهبود بخشد و شرایط تنفسی را بهتر کند. طبق مطالعات روغن لیمو می‌تواند از رشد باکتری در محیط جلوگیری کرده و سیستم ایمنی را تقویت کند. با اسپری کردن این ماده در خانه می‌توانید عوامل حساسیت زا و باکتری‌ها را نابود کنید.

روش درمان: یک یا دو قطره از عصاره این گیاه را با یک لیوان آب مخلوط کرده و آن را بنوشید تا میزان متعادل PH را در بدن خود حفظ کنید. همچنین می‌توانید در هنگام شستشوی لباسها آن را به مواد شوینده خود اضافه کنید یا چند قطره از آن را روی پرده، ملحفه و فرش اسپری کنید تا باکتری‌ها را از بین ببرد.

[su_label type=”important”]بیشتر بخوانید:[/su_label] حساسیت به کافئین؛ علائم و درمان

منبع + + +

زهره خانی

سلامتی و موفقیت حق همه ماست....

نوشته های مشابه

‫۲ دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا