دانستنی‌های سلامتی

راه های درمان خروپف : با این روش های ساده نگذارید خروپف سلول های مغز را نابود کند

از هر دو نفر، یک نفر در خواب خروپف می کند و این برای افرادی که در کنار یکدیگر می خوابند بسیار آزار دهنده می باشد بنابراین دانستن راه های درمان خروپف می تواند شما را نجات دهد. خروپف یک پدیده فیزیولوژیکی ارتعاش در مسیر تنفسی شخص خواب است که سبب می شود بافت نرم دستگاه تنفسی صدایی از خود تولید  کند.خروپف دلایل بسیاری دارد مانند ضعف ماهیچه گلو، بافت های منسجم گلو، مسدود شدن مسیر تنفسی در بینی و … اگر فقط بعضی از اوقات در خواب خرخر می کنید نگران نباشید شما به خروپف مبتلا نیستید. ولی اگر هر بار که می خوابید خروپف شما اطرافیان را اذیت می کند شما به یک خروپف مزمن مبتلا هستید. خروپف مکرر ممکن است نشانه آپنه خواب باشد که برای سلامتی نیازمند درمان میباشد. ادامه دار شدن این خروپف ها می تواند مشکلات قلبی، کم خوابی یا بدخوابی و یا حتی به  افزایش فشار خون منجر گردد. دانستن اینکه چرا خروپف می کنید اولین گام شما در درمان این بیماری می باشد. چرا که گاهی درمان خروپف با تغییری کوچک در شیوه زندگی می تواند حل شود. این بار در نت‌نوشت شما را با راه های درمان خروپف آشنا می کنیم.

بسیاری از بزرگسالان و حتی کودکان در هنگام خواب خروپف می کنند. ممکن است شما به اندازه کافی و هشت ساعت در شبانه روز بخوابید اما بدون هیچ دلیلی احساس خستگی و فشار خون بالا و سردرد را تجربه کنید. این مساله احتمالا به آپنه انسدادی خواب برمی‌گردد. علت اصلی آپنه انسدادی این است که بافت‌های اطراف گلو در ضمن خواب شل شده و روی هم می‌افتند و باعث انسداد می‌شوند. در افرادی که این مشکل را دارند این انسداد در فشار متفاوتی نسبت به افراد نرمال اتفاق می‌افتد. یعنی سریعتر دچار انسداد می‌گردند. آپنه انسدادی بیشتر در افراد چاق و میانسال دیده می‌شود ولی در هر سنی می‌توان این مشکل را دید.همچنین در بچه هایی که لوزه بزرگ دارند نیز آپنه انسدادی زیاد دیده می‌شود. آپنه مرکزی بیشتر در افراد مسن و در بیماران قلبی و همچنین بیماران ناشی از سکته مغزی دیده می‌شود. علائم این اختلال شامل خرناس کشیدن غیرطبیعی یا پر سرو صدا، خواب آلودگی در طول روز، تحریک‌پذیری و افسردگی است. خوشبختانه بیشتر مردم در هنگام آپنه از خواب برمی خیزند اما خستگی را در بدن فرد باقی می گذارد. این مشکل می تواند بیماری های نظیر رفلکس اسید معده، سکته مغزی، مشکلات قلبی، دیابت، تکرر ادرار و … را در پی داشته باشد و افراد بالای ۳۵ سال در معرض خطرات بیشتری نیز هستند.

بیشتر بخوانید: معجون درمان خروپف : خروپف سلول های مغز را نابود می کند

راه های درمان خروپف

 داروهای OTC را امتحان کنید

در صورتی که خروپف شما ناشی از سرما و آلرژی باشد باشد، داروهایی هستند که می توانند خروپف شما را به خوبی درمان کنند. Decongestants intranasal  یا  oxymetazoline (Zicam) یا حتی اسپری های استروئیدی مانند فلوتیکازون می تواند تا حدی شدت خروپف را کاهش دهد و یکی از راه های درمان خروپف باشد.

بیشتر بخوانید: گیاهان دارویی برای رفع خستگی مغز و درمان بی خوابی

نحوه خوابیدن

راه های درمان خروپف
راه های درمان خروپف

زمانی که به پشت می خوابید زبان شما راه گلویتان را مسدود می کند و این سبب می شود راه تنفسی شما کمی کوچکتر از حد معمول باشد.این حالت منجر به خروپف خواهد شد. یکی از راه های درمان خروپف تغییر حالت خواب است. تغییراتی در فیزیک خود هنگام خواب ایجاد کنید، به پهلو بخوابید یا حالت هایی را امتحان کنید که کمتر خروپف می کنید. در یکی از این حالتها راه تنفسی شما آزاد و رها می باشد و شما  خروپف نخواهید کرد. خوابیدن به روی کمر می تواند یکی از علل خروپف باشد. بنابراین با تغییر نحوه خوابیدنتان ممکن است خروپف شما نیز درمان شود. برای این منظور از یک بالشت بدن (یعنی بالشی که کل بدنتان را پوشش دهد) استفاده کنید تا هر وقت که خواستید در هنگام خواب به روی کمرتان برگردید، نتوانید. همچنین یک توپ تنیس نیز می توانید برای مدتی روی کمرتان ببندید تا در هنگام خواب مجبور باشید به روی پهلو بخوابید. اگر آپنه انسدادی به این روش برطرف نشد احتمالا دلیل دیگری دارد پس حتما به پزشک مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید: کارهایی که نباید قبل از خواب انجام دهیم

از یک گیره استفاده کنید

یکی دیگر از راه های درمان خروپف این است که در صورتی که دارو های OTC به شما کمک نکرد از گیره های مخصوص زبان استفاده کنید. این گیره را در دهان خود می گذارید تا فک و زبان شما را از حرکت باز دارد و به نرمی و آرامی آنها را نگه دارد. برای این کار می تواند با کنترل فک و زبان نزد دندانپزشک از فرم و ثبات دندان ها و فکین خود مطمئن شوید.

اضافه وزن

داشتن وزن زیاد یکی از علت های خروپف است. یک رژیم غذایی سالم و ورزش های روزانه می تواند وزن شما را کاهش دهد. مدام ورزش کنید و تمرین داشته باشید تا بتوانید وزن خود را کم کنید. این کار سبب می شود علاوه بر اینکه به سلامت جسمی برسید خروپف را ترک کنید. اضافه وزن سبب بالا رفتن فشار خون نیز می شود و خطر ابتلا به دیابت را نیز افزایش می دهد. همه اینها می تواند خروپف را افزایش دهد. پس در صورتی که شما وزن عادی داشته باشید از بسیاری مشکلات در امان می مانید.

بیشتر بخوانید: خوابیدن در هنگام رانندگی از نظر علمی چگونه اتفاق می افتد؟

جراحی

در صورتی که همه راه های درمان خروپف را به کار بردید ولی نتیجه ای نگرفته اید با پزشک در مورد جراحی صحبت کنید. جراحی خروپف یک جراحی بسیار سبک و راحت است که تنها به اصلاح راه هوایی پرداخته می شود. در این نوع از جراحی ها رشته های کام را نرم تر و یا بافت گلو را کاهش می دهند تا خروپف اتمام یابد. با برآورد هزینه ها و مشورت با پزشک می توانید این راه را هم امتحان کنید.

علاوه بر همه اینها اطلاعاتی در مورد خروپف وجود دارد که با شناخت آنها شاید راحت تر بتوانید مشکل خود را برطرف کنید :

  • افراد مسن بیشتر خروپف پف می کنند.
  • مردان بسیار بیشتر از زنان خروپف می کنند.
  • وزن بالا سبب تراکم بیشتر بافت در گلو شده و خروپف شدت می یابد.
  • بینی باریک راه هوایی کوچکی دارد و خود یکی از علت های خروپف است.
  • ژنتیک سبب می شود بیماری آپنه به شما منتقل شود و شما نیز ممکن است مانند افراد خانواده اتان خروپف کنید.
  • عفونت ها یا آلرژی های فصلی سبب التهاب گلو شده و خروپف را شدت می بخشد.
  • تنفس از دهان و داشتن احتقان بینی خروپف می آورد.برای اینکه در طی روز خسته نباشید و شبها خواب بهتری داشته باشید و اطرافیان شما از سرو صدای اذیت کننده خروپف بی خوابی نکشند راهکارهای بالا را به کار بندید تا خروپف خود را درمان کنید.

۴۵ درصد از افراد خروپف می کنند ولی این مساله را جدی نمی گیرند و حتی این مشکل به عنوان شوخی در جمع های خانوادگی نیز مطرح می شود. اما باید بدانید که خروپف یک مساله جدی است و اگر درمان نشود  می تواند زمینه ساز بسیاری از بیماری ها شود. شاید بهتر باشد که به جای استفاده از دارو، روش زندگی خود را عوض کنید. ممکن است این راه های طبیعی به درمان خروپف شما کمک کند.

بیشتر بخوانید: ۸ گام برای داشتن خواب راحت در زمستان

اجتناب از الکل

حتی افرادی که در حالت عادی خروپف نمی کنند، پس از نوشیدن الکل دچار خروپف می شوند. الکل و آرامبخش ها باعث می شود که عضلات پشتی گلو نتوانند به حالت استراحت در بیایند و موجب تحریک آن ها و خروپف می شود.

عادات خواب سالم را در پیش بگیرید

رعایت بهداشت خواب از مسائلی است که می تواند یکی از راه های درمان خروپف باشد. بهداشت خواب یعنی اینکه شما یک خواب راحت را تجربه کنید. افرادی که کارهای سخت و طولانی انجام می دهند و خواب ناکافی دارند این بهداشت را رعایت نمی کنند و در نتیجه این افراد بیشتر خروپف می کنند. چرا که این افراد به مرحله خواب عمیق نمی رسند. خواب ناسالم علائمی مانند نوشیدن الکل را دارد.

بیشتر بخوانید: آپنه خواب چیست؟ علائم و درمان آپنه خواب را بشناسید

راه های بینی تان را معاینه کنید

اگر علت و شروع خروپف از بینی شما باشد باز نگه داشتن بینی می تواند یکی از راه های درمان خروپف و کمک کننده باشد. باز بودن بینی باعث می شود که هوا به آرامی در آن حرکت کند. اگر بینی شما بسته باشد هوا با شتاب و به سرعت در آن حرکت می کند. مانند شلنگ آبی که کمی از ورودی آن را ببندیم و سپس خواهیم دید که آب با سرعت از آن خارج می شود.

اگر بینی شما به دلایلی مانند سرما خوردگی بسته باشد خواهید دید که در آن زمان خروپف بیشتری می کنید. برای باز شدن بینی می توانید از بخور گرم قبل از خواب و یا یک دوش آب داغ کمک بگیرید. شستشوی بینی با آب نمک رقیق نیز کمک کننده خواهد بود.

بیشتر بخوانید: به این دلایل موبایل در رختخواب به هر بهانه ای ممنوع

بالشت تان را عوض کنید

ممکن است مواد حساسیت زایی در بالش شما وجود داشته باشد که منجر به خروپف شود. همچنین گردو غبار موجود در اتاق خواب شما نیز خرناس کشیدن را تشدید خواهد کرد. اگر با نفس کشیدن در طول روز هیچ مشکلی ندارید ولی شب ها تنگی نفس دارید ممکن است علت آن مواد حساسیت زای موجود در اتاق و بالش شما باشد. برای رفع این مشکل اتاقتان را مرطوب و عاری از گرد و غبار و مواد شیمیایی حساسیت زا نگه دارید. همچنین اجازه ورود حیوانات خانگی به اتاقتان را ندهید. بالش تان را هر ۶ ماه یکبار عوض کنید.

قبل از خرید بالش های مخصوص خروپف حتما این کارها را انجام دهید. چرا که اینگونه بالش ها ممکن است برای باز شدن انسداد بینی مناسب باشد اما برای گردن شما مضر می باشند.

بیشتر بخوانید: ۷ دمنوش گیاهی خواب آور که بهتر از هر قرص خوابی عمل می کنند

به قدر کافی مایعات بنوشید

خشک شدن راه های بینی و گلو می تواند منجر به خروپف شود. زنان ۱۱ فنجان در روز و مردان ۱۶ فنجان در روز باید آب بنوشند. کم آبی می تواند در تشدید خروپف موثر باشد.

به طور کلی با این راه های درمان خروپف مانند به پهلو خوابیدن، تغییر بالشت، خوردن آب کافی، خواب سالم و کافی، دوش آب گرم قبل از خواب و … می توانید تغییر محسوسی در کاهش خروپف داشته باشید.

بیشتر بخوانید: معجون برای درمان بی خوابی : اگر صبح‌ها خسته بیدار می‌شوید، یک قاشق از این معجون را بخورید

شکوفه آزادگان

دستی بر قلم دارم و از زوایای مختلف دنیا را زندگی می کنم.

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا