بهترین زمان دوش گرفتن چه موقعی است؟ صبح یا شب؟
بهترین زمان دوش گرفتن چه ساعتی از شبانه روز است؟ دوش گرفتن به هنگام صبح میتواند به شما کمک کند تا راحتتر از خواب برخیزید. این در حالی است که دوش گرفتن شبانه شما را در داشتن خوابی سریعتر یاری میرساند. افرادی هستند که در شب دوش میگیرند و در مقابل افرادی قرار دارند که دوش گرفتن به هنگام صبح را ترجیح میدهند. دوش گرفتن هم در صبح و هم در شب می تواند سبب خشک شدن پوست بدن شود. نه تنها شرایط را بهتر نمی کند بلکه سبب بروز مشکلات خواهد شد. بنابراین شاید بهتر باشد دوش شبانه را به عنوان یک گزینه مناسب تر انتخاب کرد. تا علاوه بر خواب راحت و خوب، نظافت بدن و صورت هم رعایت شود. در این نوشتار در نت نوشت به بررسی بهترین زمان دوش گرفتن خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
بیشتر بخوانید: سم زدایی بدن در حمام
بهترین زمان دوش گرفتن
نکاتی در مورد دوش گرفتن صبحگاهی
افرادی که عاشق دوش صبحگاهی هستند به شما میگویند که بهترین زمان دوش گرفتن صبح است و راهی بهتر از زدودن آلودگیهای به وجود آمده به هنگام خواب، به غیر از دوش صبحگاهی پس از یک تمرین صبحگاهی وجود ندارد.
دکتر ژانت کندی، کارشناس خواب و روانشناس بالینی، میگوید برای افرادی که به سختی از خواب برمیخیزند، بهترین زمان دوش گرفتن صبحگاه است چرا که یک دوش صبحگاهی میتواند بسیار تاثیرگذار باشد. دکتر ژانت اضافه میکند که این کار میتواند سطح هوشیاری را بالا ببرد، با این حال او پیشنهاد میکند که دوش صبحگاهی با آبی سردتر، البته نه آب کاملاً سرد، صورت گیرد و از افزایش چشمگیر دمای بدن جلوگیری شود.
آقایانی که هر روز صبح صورت خود را اصلاح می کنند، باید بدانند که انجام این کار در اولین ساعات صبح بهتر است. زیرا در آن ساعات، تمرکز بیشتری دارند. به این ترتیب می توان گفت صبح ها زمان مناسبی برای اصلاح صورت است. میزان پلاکت های خون نیز در صبح بسیار بیشتر است.
در صورتی که به سلامت پوست خود اهمیت می دهید بد نیست بدانید دوش صبحگاهی طراوت و شادابی بیشتری به پوست می بخشد. اولین عملی که صبح با پوست خود انجام می دهید به سرعت بر روی آن تاثیر می گذارد. این است اگر که قبل از آزاد شدن رادیکال ها و قرار گرفتن در معرض نور خورشید، گرد و خاک و . . . پوست خود را شستشو دهید، پوست سالم تر و شاداب تر می ماند.
سلول های پوست با دوش صبحگاهی تحریک می شوند. به خصوص این که استحمام صبح با آب ولرم نه چندان گرم برای افرادی که پوست های چرب و آکنه دار دارند بسیار مفید است.
همان طور استحمام با آب گرم برای افرادی که پوست های خشک و حساس دارند بسیار نامناسب است و ممکن است مشکلات پوستی شان را افزایش دهد.
بیشتر بخوانید: خواص بخور اکالیپتوس ، اکالیپتوس را به دوش حمام آویزان کنید تا شگفت زده شوید
نکات خوب و بد در مورد دوش گرفتن در شب
دکتر کندی بهترین زمان دوش گرفتن برای افراد بی خواب را شب می داند و به افرادی که با بی خوابی دست به گریبان هستند پیشنهاد میکند که به هنگام شب، در حدود ۹۰ دقیقه پیش از رفتن به رختخواب، دوش بگیرند. علت چنین توصیهای این است که بدن به صورت طبیعی تا رسیدن زمان خواب هماهنگ با ریتم روزانه بدن خنک میشود. دوش گرفتن به صورت مصنوعی دمای بدن را افزایش میدهد و مجدداً اجازهی خنک شدنی سریعتر را برای بدن فراهم میسازد و همین امر خواب را تسریع میبخشد.
علاوه بر این دوش گرفتن راهی خوب برای باز کردن و رهاسازی تنشهای عضلانی است و در نتیجه به خواب بهتر کمک میکند. اما باید توجه داشت که دوش گرفتن طولانی در حمامی پر از بخار آب میتواند به پوست شما آسیب رساند.
دکتر گری گلدنبرگ یک متخصص پوست در نیویورک حمامی با زمان ۵ تا ۱۰ دقیقه با آبی ولرم را برای بیشتر افراد توصیه میکند.
او میگوید دوش خیلی داغ میتواند چربی موجود در سطح پوست را از بین برده و در نتیجه باعث آسیب دیدن پوست شود. دکتر گلدنبرگ اضافه میکند که هر چه زمان قرار گرفتن شما در آب بیشتر شود، احتمال خشک شدن پوست تان نیز افزایش مییابد.
نکتهی مثبت دیگری نیز در پیشنهاد دکتر گلدنبرگ یافت میشود و آن این است که دوش گرفتن کوتاه مدت با آب خنکتر برای محیط زیست بهتر است، چرا که این روش آبی را که در انتظار برای گرم شدن هدر میرود، حفظ مینماید.
در حالی که تفاوتی در منافع زیست محیطی بین دوش گرفتن در شب یا روز وجود ندارد، با این حال دوش گرفتن در شب باعث کاهش نرخ مصرف برق میشود. در صورتی که برای گرم شدن آب از نیروی برق استفاده شود، دوش شب هنگام میتواند باعث کاهش هزینههای برق مصرفی شود.
در صورتی که ترجیح می دهید قبل از خواب شبانه به حمام بروید، حتما آرایش صورت خود را پاک کنید تا تمامی آلاینده ها و خاک و روغن جمع شده بر روی پوستتان از بین برود، سپس استحمام کنید. بی شک اگر شما با صورتی چرب و مملو از مواد آرایشی به خواب بروید نه تنها به پوست صورت خود صدمه می زنید، بلکه خواب خوشی نیز نخواهید داشت.
میزان رعایت نکات بهداشتی قبل از خواب بر روی کیفیت خواب تاثیر می گذارد. افراد بسیاری هستند که حمام شبانه بخشی از برنامه های زندگی روزمرهشان شده است. سعی کنید آب را برای استحمام گرم نکنید و با دمای متعادل دوش بگیرید.
بیشتر بخوانید: علت عرق کردن بعد از حمام
آیا زمان دوش گرفتن تاثیری بر پاکیزگی دارد؟
با این حال او در مورد تصور طرفداران دوش گرفتن در شب میگوید که برخلاف تصور آن ها بهترین زمان دوش گرفتن شب نیست و آنان ملحفههای خود را آنقدرها هم که گمان میکنند پاکیزه نگاه نمیدارند. او میگوید که انسانها عموماً در طول شب عرق میکنند. زمانی که شما بیدار میشوید، همهی این عرقها و باکتریهای موجود در ملحفهها بر روی پوست شما نشستهاند. بنابراین بهتر است یک دوش کوتاه در صبح بگیرید تا تمامی این آلودگیها را از بین ببرید.
علاوه بر این دکتر گلدنبرگ تأکید میکند که برای بسیاری از افراد یک صابون ملایم بدون بو بهترین گزینه است.
گذشته از موارد فوق در حالی که برخی از افراد، عموماً آنهایی که موهای کوتاه دارند، موهای خود را به صورت روزانه شستوشو میدهند، نیازی به چنین کاری نیست مگر آنکه پوست سر شما چرب باشد.
بیشتر بخوانید: راه های نظافت حوله و استفاده از انواع حوله در منزل
چرا دو بار در روز دوش نگیریم؟!
کارولین باتگر یک مدیر بازاریابی محتوا از نیویورک میگوید که در حالی که او معمولاً دوش صبحگاهی را ترجیح میدهد، با این حال گاهی دو بار در روز دوش میگیرد و این تصمیم تحت تأثیر پدرش است که در مناطق گرمسیری بزرگ شده و چنین عادتی دارد.
دکتر گلدنبرگ میگوید دوش گرفتن دو بار در روز معمولاً برای پوست بدن و سر مفید است، و البته تا زمانی که دوش گرفتن سریع صورت پذیرد، شما مبتلا به اگزما یا درماتیت نخواهید شد.
همچنین اگر شما بعد از کار به باشگاه میروید یا اگر کارتان بیرون از محیط بسته صورت میگیرد، ممکن است بخواهید تا پیش از رفتن به رختخواب دوش بگیرید تا عرق و باکتریها را که باعث آکنه میشوند از سطح پوستتان بزدایید.
باید اعتراف کنم که این اطلاعات به طرز بیرحمانهای، مرا به اضافه کردن یک دوش صبحگاهی به برنامهی روزانهام تشویق میکنند. دلایل من در مورد ملحفههای تمیز و کارایی دوش شب هنگام در بررسی موشکافانه تأیید نمیشوند. اما از یک چیز مطمئن هستم: کار کردن در یک شهر بزرگ و لمس کردن سطوح بسیاری در طول روز باعث میشوند که من همچنان پیش از خواب دوش بگیرم.
بیشتر بخوانید: سم زدایی پوست بدن قبل از حمام