خودرو

رسوایی که دامن «رنو» را نیز گرفت؛ تقلب در نمایشگر آلاینده های خودرو ساز فرانسوی

شروع رسوایی نمایشگر میزان آلاینده‌ها از آلمان و فولکس واگن بود و بعد به نقاط دیگر اروپا رسید. از جمله فرانسه که در حال حاضر، در حال رسیدگی به پرونده شرکت خودروسازی رنو هستند.
پس از آنکه خبر آغاز تحقیق قضایی در مورد احتمال تقلب در گزارش میزان انتشار آلاینده‌ها از اگزوز خودروهای رنو روز چهارشنبه از یک منبع مطلع در دفتر دادستانی پاریس درز کرد، سهام رنو بیش از ۴ درصد سقوط کرد و به پایین ترین سطح خود درحدود یک ماه رسید.
دادستانی فرانسه اتهام تقلب در نرم‌افزار نمایشگر آلاینده‌ها را به علت ایجاد خطر برای سلامت انسان‌ها و حیوانات، بررسی خواهد کرد.  بنابر گزارش Le Figaro نتایج رسیدگی‌های اولیه حاکی از این است که در آلاینده‌های خروجی برخی مدل‌های رنو میزان اکسید نیتروژن (NO2) بیش از ده برابر حد مجاز بوده است.

رنو اعلام کرده که تمامی مقررات مربوط به انتشار گازهای آلاینده را رعایت کرده و خودروهای این شرکت، مجهز به نرم‌افزار تقلب نیستند. همچنین این شرکت اذعان داشته که علت این مشکل می‌تواند ایراد در کالیبر قسمت ضد آلاینده خودرو باشد.
وزارت محیط زیست فرانسه کمیسیونی برای بررسی میزان گازهای آلاینده ۵۲ خودرو راه‌اندازی کرده که شامل خودروسازانی مانند پژو، سیتروئن، رنو و خودروهای غیر فرانسوی از جمله مرسدس، فورد، تویوتا و البته فولکس واگن است. در نتیجه این بررسی سه چهارم خودروها بین ۲۰ تا ۵۰ درصد میزان آلایندگی بالاتر از حد مجاز داشتند. مراجع قضایی فرانسه خواستار توضیح این خودروسازان شده‌اند.
آژانس حفاظت از محیط زیست ایالات متحده (EPA) در روز پنج‌شنبه اتهاماتی را مطرح کرد مبنی بر اینکه ، مانند فولکس واگن، احتمالا از نرم‌افزارهایی غیر قانونی برای مخفی کردن مقادیر بالای تولید گازهای گلخانه‌ای خودروهای دیزل استفاده کرده است. هرچند که فیات کرایسلر اعلام کرده که امیدوار است با روی کار آمدن ترامپ بتواند ثابت کند که دلیل این اتهامات تقلب در نرم‌افزار و دور زدن قوانین نبوده است و بتواند از مجازات رهایی یابد.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا