روانشناسی و موفقیت

رفتار با کودک: چگونه با کودکم رفتار کنم تا حرف ها و رفتارهایم اثر گذار باشد؟

نحوه رفتار با کودک و مکالمات تاثیر گذار والدین در تربیت فرزندان می‌تواند بسیار موثر واقع شود. طبق تحقیقات به عمل آمده از پدر و مادرهایی  که روش‌های نوین برای تربیت فرزندانشان به کار بسته اند، ارتباط صحیح با فرزندان توانسته نتایج بهتری در آموزه‌های اخلاقی داشته باشد.

ضرب و شتم و روش‌های تنبیهی و آموزشی سنتی هیچ نتیجه مثبتی در بر نداشته است. شاید ندانید ولی پدر و مادرها معمولا تنها یک مشکل دارند و آن چیزی نیست جز اینکه نمی‌دانند چه سخنی قدرتمند است!؟

مهارت مکالمه تاثیر گذار با کودک و نوجوان رفتاری است که اگر والدین بیاموزند، از استرسهای گاه و بی گاه در تربیت فرزندان و روابط متزلزل در خانواده دور می‌شوند.

والدین با در نظر گرفتن تعداد فرزندان و سنشان و میزان اهمیت یک موضوع می‌توانند به نحوی با فرزند برخورد کنند که در عین یک رابطه صمیمی و دایمی، بدون دغدغه فرزند را به سمت و سویی صحیح هدایت کنند.

با این سرفصلهای اخلاقی می‌توانید رفتاری تاثیر گذار بر روی فرزند خود داشته باشید.

نحوه رفتار با کودک

من دوست دارم که . . .

عبارت من دوست دارم که . . . مثلا شما به عنوان یک دختر منظم اتاقت را جمع آوری کنی. من دوست دارم که شما به عنوان یک پسر تمیز دندانهایت را هر شب مسواک کنی و . . .

این جمله‌ای مهم برای رفتار با کودک خواهد بود اگر شما یک شخصیت کامل و صحیح به فرزند خود بدهید و علاقه خود نسبت به آن خصلت را اعلام کنید.

رفتار با کودک با شیوه یادگیری

یادگیری یک روند طبیعی در انسان به خصوص در سنین پایین است. با بازی‌ها و کنکاش در دنیای شگفت انگیز آنها هر چیزی را به خوبی می‌توانند بیاموزند.

نکته اینجاست که ابتدا باید تحت تاثیر موضوعی قرار بگیرند و سپس جلب یادگیری شوند.

نگذارید مطلبی که می‌خواهید کودکتان بیاموزد برایش سخت و خسته کننده شود. به این ترتیب مشتاق یادگیری می‌شود.

تشکر کردن

نشانه‌های احترام را در رفتار خود و خانواده تان بروز دهید. تشکر کردن از یک رفتار یا یک هدیه یا هر عمل دیگری یکی از درایتهای آداب و معاشرت ساده خواهد بود و موجب تاثیر در کودک خواهد شد.

رفتار با کودک با راه حل به توافق رسیدن

راه حل هایی هست که کودک می‌آموزد که چگونه به توافق برسد. در امور جمعی چارچوب و قواعدی برای حل مشکلات وجود دارد که کودک می‌آموزد چگونه با دیگران به توافق برسد.

مسائل مشترک را با راه هایی که پیدا می‌کنید با هم به توافق برسید. اجازه ندهید همراهی و توافق در گروه از چارچوب خودش خارج شود.

با من بیشتر حرف بزن

از کودکتان بخواهید با شما حرف بزند
از کودکتان بخواهید با شما حرف بزند

همیشه یکی از درخواست‌های شما از کودکتان این باشد که: افکار و احساسات و ایده هایت را با من مطرح کن.

با گوش دادن به صحبت‌های او یا دادن یک هدیه کوچک در قبال احساساتش یا یک تشویق در برابر ایده‌اش می‌توانید او را به این کار تشویق کنید.

اجازه دهید همیشه به روی شما به عنوان یک شنونده خوب حساب باز کند.

رفتار با کودک با درخواست همراهی او

به کودک اجازه دهید او هم به شما کمک کند. این مزایای بسیاری همراه دارد. از او در کارهای منزل، کارهای مربوط به خودش، یا بسیاری دیگر از امور درخواست همکاری و همراهی کنید.

این کار سبب می‌شود مهارت‌ها و موفقیت‌های او بهتر عنوان شوند.

همه ما اشتباه می‌کنیم

هیچ کس کامل نیست و همه ما اشتباه می‌کنیم. اگر کودک کاری انجام داد یا رفتاری از او سر زد که مطابق استانداردهای شما یا زندگی شما نیست می‌توانید او را به جای سرزنش و تنبیه‌های بی حد آموزش دهید.

طوری که او مجاب شود که این رفتار برای او مضر است و به او آسیب هایی خواهد زد.

نیازی به رفتار با کودک به شیوه ضرب و شتم و تنبیه نیست فقط مسیر درست را به او نشان دهید و اجازه دهید در یک فرصت دیگر او مسیر را درست انتخاب کند.

بیشتر بخوانید: تاثیر والدین بر شخصیت و آینده کودک غیر قابل انکار است

جمله من متاسفم در رفتار با کودک معجزه می‌کند

من متاسفم، این جمله‌ای است که شما باید یاد بگیرید. قبل از اینکه کاری انجام دهید که نیاز به عذرخواهی باشد بهتر است این جمله را به کار ببرید تا کودک نیز بداند شما در این زمینه نمی‌توانید بیش از این کاری انجام دهید و تمام تلاش خود را کرده اید.

به افکار کودک میدان بدهید

برای اینکه رفتارتان در کودک اثرگذار باشد باید به او میدان بدهید
برای اینکه رفتارتان در کودک اثرگذار باشد باید به او میدان بدهید

در مواقعی که لازم می‌بینید تصمیماتی را به عهده خودشان بگذارید. مهارت هایی هست که کودک تنها می‌تواند با میدان دادن خانواده بیاموزد.

گاهی از او سوال کنید: نظر تو چیست؟ تو چی فکر می‌کنی؟ با این سوالات به او می‌گویید که ما اجازه می‌دهیم در این باره افکار تو تصمیم بگیرد و این مسئولیت توست.

 پاسخ مثبت بدهید

بسیاری از مواقع در عین اینکه فکر می‌کنید با یک “نه” گفتن می‌توانید مسئله را حل کنید می‌توانید رفتاری برعکس داشته باشید.

اگر شما یک الگوی مناسب برای “بله” گفتن داشته باشید می‌توانید گاهی اوقات به جای جواب‌های منفی پاسخ مثبت دهید.

بسیاری از صحبت‌ها و رفتارهای والدین در خانواده شاید از نظر تربیتی صحیح باشد ولی نحوه بیان و انجامش تاثیرگذار نخواهد بود.

می توانید با تامل در این چند نکته مهم در رابطه رفتار با کودک تاثیر بهتری در تربیت کودکان خود داشته باشید.

بیشتر بخوانید: افزایش اعتماد به نفس کودک با گفتن جملات جادویی

منبع + +

شکوفه آزادگان

دستی بر قلم دارم و از زوایای مختلف دنیا را زندگی می کنم.

نوشته های مشابه

‫۲ دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا