این سنسور دما بدون نیاز به انرژی کار می کند؛ روش جدید محققان در کاهش مصرف انرژِی شگفت انگیز است
دانشمندان UC San Diego یک سنسور حرارتی تولید کرده اند که با سطح انرژی حداقلی و واقعا ناچیز ۱۱۳ پیکووات می تواند کار کند. حتما برای شما هم جالب است که بدانید هر picowatt چیزی حدود ۱۰ میلیارد از ۱ وات کوچکتر است. جزییات و اطلاعات راجع به این سنسور در Scientific Reports منتشر شده و نشان از تمرکز محققان بر روی سنسور هایی است که با حداقل انرژی کارایی عالی داشته و زمان قابل توجهی را بدون شارژ و یا باتری سپری کنند.
تیم تحقیقاتی برای توسعه بخش کاهش دهنده سطح انرژی در این سنسور از دو روش کمک گرفته اند. اولین مورد منبع جاری است که بسیاری از دیگر محققان سعی در حذف آن دارند. ترانزیستورها اغلب دارای یک دروازه هستند که می توانند به واسطه آن جریان الکترونها را در یک مدار متوقف کنند،با کوچک شدن ابعاد ترانزیستور ها این دروازه ها مدام کوچک شده وحتی از بین رفته و باعث نشت الکترون ها خواهند شد. این مشکل “gate leakage” یا نشت دروازه نام دارد. در پی این ایراد الکترون ها در معرض انفجار قرار گرفته و سنسور را متوفق خواهند کرد. Hui Wang از محققین پروژه می گوید “بسیاری از محققان در حال تلاش برای از بین بردن جریان نشت هستند، اما ما از آن برای ساخت یک منبع جبری قدرت فوق العاده پایین استفاده می کنیم.”
روش دوم صرفه جویی انرژی هم مربوط به کاهش دادن نیاز به انرژی در تبدیل میزان دما به سیستم دیجیتالی قابل خوانش است. اکنون سنسوری ایجاد شده که ۶۲۸ برابر کمتر از سایر سنسور ها کنونی و فعال انرژی مصرف می کند.
این سنسور توانایی تشخیص دما از -۴ تا ۱۰۴ درجه فارنهایت را داشته و به آسانی می تواند در سیستم های پوشیدنی، زیست محیطی و خانگی کاربرد داشته باشد. تنها ایراد کنونی این سنسور سرعت پایین است که گویا در هر ثانیه تنها ۱ بار می تواند دما را رصد کند و گویا محققان در حال رفع این ایراد شاید نچندان مهم هستند.