گوناگون

سوهان عسلی

سوهان عسلی
۲+

سوهان عسلی را می‌توان یکی از جذاب ترین و پرطرفدارترین تنقلات شیرین دانست. سوهان عسلی در ایام عید یکی از پایه‌های اصلی سفره‌های پذیرایی ایرانیان است. جالب اینجاست که این شیرینی پرطرفدار، طرز تهیه‌ای آسان دارد و اینکه مواد لازم آن اغلب در خانه‌ی ما ایرانیان وجود دارد. در ادامه با هر آنچه باید راجع به این نوع از سوهان  بدانید با نت نوشت همراه باشید.

بیشتر بخوانید: سوهان: هر آنچه باید راجع به این شیرینی سنتی بدانید!

سوهان عسلی

اگر بخواهیم نگاهی به تاریخچه‌ی این شیرینی خوشمزه بیندازیم، به شهر قم یعنی مهد سوهان می‌رسیم. البته شهرهای اصفهان، یزد و کرمان نیز از قدیم الایام این شیرینی را تهیه می‌کرده اند و مخاطبان زیادی نیز داشته  و دارند. سوهان عسلی دارای موادی چون شکر، عسل، مغز بادام و یا پسته است. در این مطلب به معرفی این شیرینی قدیمی ایرانی و همچنین طرز تهیه‌ی آن در خانه می‌پردازیم.

بر روی بعضی از سوهان‌های عسلی نیز به جای ترکیبات پسته یا بادام، افزودنی‌های بی ارزشی استفاده می‌کنند که در نهایت به کیفیت شدن سوهان می‌انجامد.

بر روی بعضی از سوهان‌های عسلی نیز به جای ترکیبات پسته یا بادام، افزودنی‌های بی ارزشی استفاده می‌کنند که در نهایت به کیفیت شدن سوهان می‌انجامد.

سوهان عسلی مرغوب

می دانیم که هر نوع شیرینی و یا به طور کلی خوراکی، به اصلاح فرع و اصل دارد. برای مثال وقتی شما به شهری می‌روید و می‌خواهید خوراک مخصوص آن شهر را امتحان کنید، پیشنهاداتی دریافت می‌کنید که اصل آن خوراک را در کدام رستوران می‌توانید تجربه کنید.

در مورد سوهان عسلی و به اصولا سوهان هم این قاعده صدق می‌کند. برای اینکه دریابیم چه سوهانی مرغوب و اصل است، باید ببینیم که مواد تشکیل دهنده‌ی آن از چه نوعی بوده و پخت آن به شکل انجام گرفته است. برخی از کارخانجات هستند که به این شیرینی‌ها به جای زعفران رنگ‌های صنعتی می‌زنند تا محصول سود بیشتری را برای آن‌ها حاصل کند.

بر روی بعضی از سوهان‌های عسلی نیز به جای ترکیبات پسته یا بادام، افزودنی‌های بی ارزشی استفاده می‌کنند که در نهایت به کیفیت شدن سوهان می‌انجامد. پس در نظر داشته باشید که سوهان عسلی مرغوب آن نوع سوهانی است که مواد تشکیل دهنده‌ی آن اصل و ناب باشد. ناب بودن این نوع از سوهان بلافاصله با مزه مزه کردن آن مشخص می‌شود.

بیشتر بخوانید: سوهان قم: سوغات شهر قم را دقیق‌تر بشناسید!

فواید سوهان برای بدن

  • روغن یا کره‌ی مرغوب که از ملزومات مهم سوهان است، دارای خواص زیادی چون ویتامین E و D است.
  • زعفران موجود در سوهان عسلی دارای مواد مفیدی چون ویتامین C، B6 ، منگنز و آهن. همچنین زعفران به کنترل قند خون و همچنین تقویت قلب کمک می‌کند.
  • بادام و پسته دارای چربی‌های مفید هستند که سیستم اعصاب بدن را تقویت کرده و با کالری محدود خاصیت‌های زیاد غذایی را دارا هستند. این مواد همچنین دارای پروتیین هستند.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه سوهان: دستور پخت کامل سوهان قم چیست ؟

طرز تهیه سوهان عسلی

مواد لازم برای چهار تا پنج نفر:

  • شکر: ۱۵۰ گرم
  • روغن: ۱۰۰ گرم
  • زعفران: یک قاشق چای‌خوری
  • عسل: ۱۵۰ گرم
  • خلال بادام: ۱۰۰ گرم
  • خلال پسته: ۵۰ گرم

ابتدا عسل، روغن و شکر را داخل ظرفی ریخته و روی شعله‌ی گاز می‌گذاریم، دمای حرارت باید بالا باشد و شعله نیز تند باشد. مخلوط شما باید به رنگ طلایی برسد. سپس پسته و بادام خلال شده را به آن اضافه می‌نماییم تا طلایی شود.

به یاد داشته باشید که تا جایی مخلوط را هم بزنید که روغن آن جدا نشود. حالا زعفران حل شده در آّ جوش را روی مخلوط طلایی رنگ می‌ریزیم. حرارت را کم کرده تا مخلوط گرم بماند.

سپس قاشقی کوچک برمی داریم و مخلوط را قاشق قاشق بر روی سینی چرب شده می‌گذاریم. زمانی که سوهان‌ها سرد شد، آن‌ها را از سینی جدا کرده و در ظرف مورد نظر برای پذیرایی می‌ریزیم. لازم به ذکر است که می‌توانیم خلال پسته را در آخر کار بر روی سوهان‌ها بگذاریم.

پیشنهاد می کنیم حتما سوهان عسلی را با مغز بادام خرد نشده هم تیست کنید!

پیشنهاد می کنیم حتما سوهان عسلی را با مغز بادام خرد نشده هم تیست کنید!

بیشتر بخوانید: سوهان کنجدی | سوهان لقمه ای | سوهان گزی | سوهان گل

نکات کلیدی

  • زمان پخت این نوع از سوهان باید ۲۰ دقیقه به طول انجامد.
  • در هم زدن سوهان در قابلمه دقت فراوانی لازم است.
  • سوهان عسلی سنتی با طعم زعفرانی بوده است اما شما می‌توانید برای تنوع آن را به طعم‌های گوناگون تهیه کنید.
  • برای اینکه در زمان ریختن مخلوط در سینی مایه شیرینی سفت نشود لازم است ظرف را روی شعله پخش کن بگذاریم و شعله آن را بسیار پایین بیاوریم. تنها می‌خواهیم مواد گرم باشند.
  • برای آنکه بفهمیم زمان پخت کافی بوده، کافی است مقداری از مخلوط را در آب سرد بیندازید. اگر مخلوط سفت و شیشه‌ای شد یعنی که زمان پخت کافی است.

۱ دیدگاه

یک دیدگاه

  1. Avatar

    what-is-web-design

    ۷ مرداد ۱۳۹۸ at ۲۱:۰۵

    خیلی مفید بود موفق باشید

    ۰

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا