گوناگون

سوهان گزی

سوهان گزی
۴+

وقتی که نام سوهان گزی را می‌شنویم به یاد دو شهر دو شیرینی و دو طعم مختلف میفتیم. این دوگانگی طعم، خاستگاه و شکل و شمایل ممکن است برای برخی خوشایند و برای برخی دیگر ناخوشایند باشد. اما طبق آنچه که تاکنون شده، کسانی که خوردن سوهان گزی را تجربه کرده اند اغلب از آن استقبال کرده اند. در این متن به جزییات جالبی از سوهان گزی خواهیم پرداخت، با نت نوشت همراه باشید.

بیشتر بخوانید: سوهان: هر آنچه باید راجع به این شیرینی سنتی بدانید!

سوهان گزی

سوهان گزی در واقع نوعی شیرینی جدید است که تنها چند سال از پیدایش آن می‌گذرد. سوهان گزی را بیشتر در اصفهان و قم تهیه می‌کنند و در شهرهای دیگر پخش می‌کنند. البته ناگفته نماند که بسیاری از شهرهای ایران مانند کرمان، چهارمحال بختیاری و… اکنون انواع سوهان را پخت می‌کنند.

این نمونه از سوهان و انواع دیگر سوهان را در ایام قدیم با روش‌های دستی تهیه می‌کرند اما امروزه کارگاه‌ها و کارخانه هایی برای پخت این نوع شیرینی وجود دارند که با دستگاه و قالب‌های مختلف به پخت انواع سوهان می‌پردازند.

ممکن است تصور کنیم که فرآیند تهیه‌‌ی این نمونه از سوهان پیچیده است. اما باید بدانید که در این مورد از روش‌های متنوع استفاده می‌شود و کار پیچیده‌ای هم نیست. شیوه‌‌ی معمول تهیه‌‌ی سوهان در کارگاه‌ها به این صورت است که سوهان و گز را به صورت جدا گانه پخت می‌کنند و بعد سوهان را به وسیله‌‌ی وردنه تخت کرده و لایه‌ای از ز را روی آن قرار می‌دهند.

سپس بسته به دلخواه و نوع آن به این مخلوط، پسته و… ریخته و آن را به شکلی که باید برش می‌دهند.

همانطور که پیش تر نیز گفتیم، محصولات خوراکی مانند سوهان، گز، پولکی و … را در بسیاری از شهرها تولید می‌کنند. یکی از شهرهایی که به طور جدی در این زمینه فعالیت دارد شهر بلداجی است. این شهر با بیش از ۲۵ تولید کننده‌‌ی عمده‌‌ی سوهان، گز و… و پخش آن در نمایندگی‌ها در شهرهای دیگر، مهم ترین عرضه کننده‌‌ی این محصولات خوراکی است.

بیشتر بخوانید: سوهان عسلی | سوهان کنجدی | سوهان لقمه ای | سوهان حلوایی | سوهان گل

سوهان گزی و انواع دیگر سوهان را در ایام قدیم با روش‌های دستی تهیه می‌کرند اما امروزه کارگاه‌ها و کارخانه هایی برای پخت این نوع شیرینی وجود دارند که با دستگاه و قالب‌های مختلف به پخت انواع سوهان می‌پردازند.

سوهان گزی و انواع دیگر سوهان را در ایام قدیم با روش‌های دستی تهیه می‌کرند اما امروزه کارگاه‌ها و کارخانه هایی برای پخت این نوع شیرینی وجود دارند که با دستگاه و قالب‌های مختلف به پخت انواع سوهان می‌پردازند.

نکات جالب راجع به این گونه از سوهان

سوهان‌های گزی در ابتدا به صورت کیلویی و فله عرضه می‌شد که این روش پس از مدتی تقریبا منسوخ شد و تولید کننده‌ها بسته بندی‌های متنوعی را برای این محصول درنظر گرفتند. بسته بندی سوهان گزی به دلیل موادی که در آن بکار رفته و بهداشتی که باید رعایت شود بهتر است در بسته بندی مناسبی قرار بگیرد.

نکاتی که در بسته بندی این سوهان مهم هستند عبارتند از: سوهان گزی باید در کاغذ‌های مومی باشد، درب قوطی سوهان نباید فشاری باشد، بسته بندی باید طوری باشد که هوا به بر سوهان نفوذ نکند و مشخصات و مجوز تولید کنند باید بر روی بسته بندی نوشته شده باشد.

خواص سوهان گزی

سوهان گزی دارای موادی مغذی چون جوانه گندم، عسل، کره، گز، تخم مرغ و زعفران است. این شیرینی خوش طعم دارای خواص بسیاری است که این خواص عبارتند از: تامین ویتامین b و e ، آرامش بخش، جلوگیری از بی حالی و احساس خستگی و تقویت عضله ها.

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا