سینمای جهان

مروری بر آثار مل گیبسون ؛ شجاع ترین کارگردان هالیوود

فیلمهایی که در بابت پیامبران خدا ساخته می شوند معمولا جذابیت و زیبایی خاصی دارند. مصائب مسیح نیز از دسته فیلمهای سینمایی است که فقط و فقط باید در سینما دیده شود تا هنرنمایی کارگردان کاملا درک شود. همه ما مل گیبسون را به عنوان بازیگر سرشناس می شناسیم و کمتر در مورد آثاری که کارگردانی داشته اطلاعات داریم. مل کلمسیل جراد گیبسون بازیگر و کارگردان شصت ساله که در سن سی و نه سالگی کارگردان به نام شد. او علاوه بر حرفه بازیگری، کارگردانی و همچنین فیلم نامه نویسی را بسیار دقیق و با پشتکار دنبال کرد. ملیت این هنرمند امریکایی بوده که اصلیتی استرالیایی دارد.  این بار در نت نوشت شما را با آثار کم و بسیار زیبای این کارگردان آشنا می کنیم.

مروری بر آثار مل گیبسون

دنیای متفاوت از بازیگری

مل گیبسون از جمله کارگردان هایی است که جوایز بزرگ بسیاری را در ازای ساخت فیلم های هنرمندانه اش دریافت کرده است. پسری از خانواده هاتون گیبسون که ششمین فرزنده از یازده فرزند خانواده بود مل گیبسون شد.

پدرش یک سوزن بان قطار از تبار استرالیا و مادرش زنی ساده بود و نام او را از قدیسان ایرلندی قرن پنجم که ” مل ” بود، نامیدند. او در رشته بازیگری در موسسه هنرهای دراماتیک استرالیا درس خواند اما سالهای بعد به کارگردانی نیزعلاقمند شد.

گیبسون اقدامات بشر دوستانه بسیاری نیز در کارنامه اش دارد که وجه هنری او را معتبرتر می سازد. این کارگردان هنرمند یکی از بنیان گذاران کمک به کودکان بیمار و نیازمند است که هزینه های بالایی جهت نجات زندگی کودکان بیمار در سر تا سر جهان انجام داده است.

همچنین از آنجایی که علاقه بسیاری به تاریخ دارد هزینه های هنگفتی برای کاوش و حفاری های مرتبط با باستان شناسی در تمدن مایا انجام داده است. می توان گفت اینها تنها بخشی از اقدامات بشر دوستانه گیبسون است چرا که او بخش عمده سرمایه اش را صرف این امور می کند.

مرد بدون چهره

TheManWithoutaFace

اولین کار کارگردانی تخصصی گیبسون فیلم مرد بدون چهره بود. این فیلم که محصول سال ۱۹۹۳ است بر اساس رمان ایزابل هالند با همین نام ساخته شد. گیبسون خود نیز در این فیلم به  ایفای نقش پرداخته و با یک ستاره جذاب سینما مبارزه می کند.

بازی و به خصوص کارگردانی مل گیبسون در این کار مورد ستایش بیشتر منتقدان قرار گرفت.

شجاع دل

Mel Gibson

شجاع دل یا دلاور فیلم بعدی گیبسون بود که سبک و علاقمندی او را به درام های جنگی رو کرد. این درام حماسی به کمک دو کمپانی امریکایی، پیکچرز و فاکس قرن بیستم در سال ۱۹۹۵ ساخته شد. در این فیلم نیز خود مل نقش آفرینی داشته که در نقش جنگجوی اسکاتلندی بر علیه ادوارد یکم می جنگد.

شجاع دل نامزد جوایز بسیاری از جمله ۱۰ جایزه اسکار شد و توانست ۵ جایزه از جمله بهترین کارگردانی را دریافت کند. داستان فیلم در حدود سالهای ۱۲۷۶ در یکی از روستاهای اسکاتلند اتفاق می افتد که الکساندر سوم در آن سالها حکومت می کرده است. علاوه بر خود گیبسون که نقش نخست را به عهده دارد بروس دیوی و آلان لند نیز در این فیلم حضور دارند.

در این فیلم قدرت گیبسون بر روی صحنه های حماسی کاملا هنرمندانه دیده می شود. در کنار داستانهای جنگ و سلطه طلبی روابط مستحکم خانواده و فرزندان نیز بسیار عمیق و ظریف پرداخت شده است.

مصائب مسیح

passion-christ

در سال ۲۰۰۴ فیلم معنوی و مذهبی گیبسون توانست سرنوشت هنری او را تغییر دهد. مصائب مسیح از بهترین فیلمهای مذهبی و زیباترین فیلم گیبسون به شمار می رود که با اکرانش هیاهوی بسیاری در دنیا به پا شد. داستان ۱۲ ساعت پایانی زندگی مسیح و سکانس های برتر به سلیب کشیده شدن مسیح که توانست توانمندی این کارگردان را بر روی پرده سینما به نمایش بگذارد.

این فیلم بر اساس منابع بزرگی چون انجیل متی، انجیل مرقس، انجیل لوقا و نوشته های مذهبی آنه کاترین امرک ساخته شد. دیالوگ ها به زبان عبری، آرامی و لاتین بسیار دقیق و حساب شده بود. اکران مصائب مسیح همزمان با فیلم پر طرفدار ارباب حلقه ها بود ولی کار گیبسون به عنوان فیلم مستقل تاریخ سینما محسوب شد.

در این فیلم مراحل دستگیری، شکنجه، مصلوب شدن، مرگ و برگشت مسیح را به زیبایی روایت می کند.

آپوکالیپتو

دیگر فیلم حماسی گیبسون آپوکالیپتو یا آخر الزمان نام دارد که در سال ۲۰۰۶ ساخته شد. گیبسون این فیلم را با کمک نویسنده ایرانی به نام فرهاد صفی نیا نوشته است. داستان عجیب و غریب که مربوط به زندگی مردم مایا می باشد روایت گر پایان زندگی تمدن بشر است و سبک زندگی انسان های اولیه را به تصویر کشیده است.

گیبسون در این فیلم به نوعی مخالفت خود را با زندگی مدرنیته اعلام کرده است. آخر الزمان که بن مایه فلسفی دارد همانند دیگر فیلمهای گیبسون بر پایه شجاعت و دلاوری بنا شده است.

در این کار نیز عشق به همسر و فرزند و به طور کانون گرم خانواده بسیار مورد تاکید است.

 

منابع : http://www.boxofficemojo.com/movies
http://www.imdb.com/oscars
https://en.wikipedia.org/wiki/IMDb
https://en.wikipedia.org/wiki/Braveheart

شکوفه آزادگان

دستی بر قلم دارم و از زوایای مختلف دنیا را زندگی می کنم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا