دانستنی‌های سلامتی

علل افت فشار خون در زنان چیست ؟

علل افت فشار خون در زنان

فشار خون پایین یا افت فشار خون اگر درمان نشود می تواند مسبب مشکلات جدی پزشکی ناشی از نرسیدن خون کافی به اندام ها و بافت های بدن فرد شود. افت فشار خون اغلب همراه با سرگیجه و حالت غش و سیاهی رفتن چشم ها همراه است مخصوصا زمانی که از حالت نشسته به حالت ایستاده تغییر وضعیت می دهید که این مشکل ناشی از نرسیدن خون به مغز است. شرایط مختلفی در مردان و زنان وجود دارد که موجب کاهش فشار خون بدن می شود.

۰

علل افت فشار خون در زنان زیاد است. فشار خون پایین یا افت فشار خون اگر درمان نشود می تواند مسبب مشکلات جدی پزشکی ناشی از نرسیدن خون کافی به اندام‌ها و بافت های بدن فرد شود. افت فشار خون اغلب همراه با سرگیجه و حالت غش و سیاهی رفتن چشم‌ها همراه است مخصوصا زمانی که از حالت نشسته به حالت ایستاده تغییر وضعیت می دهید که این مشکل ناشی از نرسیدن خون به مغز است. شرایط مختلفی در مردان و زنان وجود دارد که موجب کاهش فشار خون بدن می شود. با هم در نت‌نوشت به مرور برخی از علل افت فشار خون در زنان می پردازیم:

بیشتر بخوانید: عدم تعادل هورمونی در زنان چگونه پوست را از بین می‌برد؟ درمان چیست؟

علل افت فشار خون در زنان

Hea21-2

بارداری

بارداری می‌تواند از علل افت فشار خون در زنان باشد. رگ های خونی در دوران بارداری معمولا گشاد می شوند که این مساله باعث کاهش فشار خون می شود. علاوه بر این بزرگ شدن رحم باعث و انقباض رگ های بزرگ خونی شکم نیز یکی از عوامل کاهش فشار است.

آرام بلند شدن و نوشیدن آب کافی می تواند به کاهش سرگیجه در زنانی که درگیر فشار خون پایین در بارداری هستند کمک کند.

بیشتر بخوانید: ویتامین های ضروری زنان برای حفظ سلامتی را بشناسید

کم آبی بدن

از دیگر علل افت فشار خون کم آبی است و زمانی اتفاق می افتد که میزان مایعات مصرفی شما کمتر از مایعاتی است که دفع می کنید. اسهال و استفراغ شدید، گرمازدگی و تب بالا، سوء مصرف داروهای ادرار آور آب بدن شما را کم می کند و این کم آبی منجر به کاهش فشار خون می شود. با دریافت مایعات از طریق خوراکی و یا تزریق سرم وریدی می توان این کم آبی را جبران کرد.

در موارد شدید مانند سوختگی اگر سریعا کم آبی بدن برطرف نشود کاهش فشار می تواند باعث آسیب دائمی به ارگان های بدن و شوک هیپوولمیک(hypovolemic) شود.

بیشتر بخوانید: چرا افسردگی در زنان بیشتر است ؟؟

ناراحتی های قلبی

برخی شرایط قلبی مانند برادی کاردی(کند تپشی)، عملکرد نادرست دریچه های قلبی، نامنظم بودن ضربان قلب منجر به کاهش فشار خون می شوند. بسیاری از افراد اعم از زن و مرد در هنگام حمله قلبی و یا در دوران نقاهت کاهش فشار را تجربه می کنند. در بیمارانی که نارسایی قلبی دارند کاهش توانایی پمپاژ خون منجر به افت فشار خون می شود.

خونریزی شدید

خونریزی شدید منجر به کاهش فشار می شود که می تواند منجر به شوک و تهدید زندگی فرد شود. ضربه های سنگین که منجر به خونریزی های داخلی و یا خارجی شدید می شوند، همچنین خونریزی های دستگاه گوارش می تواند منجر به ایجاد شوک شوند. در زنانی که حاملگی خارج رحم دارند یعنی تخمک بارور در خارج از رحم رشد کرده، خونریزی داخلی می تواند زندگی فرد را تهدید کند.

ترمیم محل خونریزی و جایگزین کردن خون از دست رفته از کارهایی است که به صورت اورژانسی باید انجام شود.

داروها

بسیاری از داروها می تواند موجب فشار خون پایین شود. انواع داروهایی که ممکن است سبب فشار خون پایین شوند عبارتند از قرص های آب، مسدود کننده های بتا، مهارکننده های آنزیم مبدل آنژیوتانسین، مسدود کننده های کانال کلسیم، داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای و tetracyclic، مهارکننده های مونوآمین اکسیداز، برخی داروهای اعصاب و روان، باربیتورات ها و داروهای ضد درد مخدر.

از آنجا که الکل نیز باعث کاهش فشار خون می شود مصرف یکی از این داروها با الکل ممکن است کاهش فشار را تشدید کند.

بیشتر بخوانید: آیا می دانید افسردگی پس از زایمان مادر چه تاثیر مخربی بر کودک دارد؟

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا