روانشناسی و موفقیت

عوارض تنهایی: خطر تنهایی از سیگار کشیدن و چاقی بیشتر است!

شاید از افراد تنها درباره عوارض تنهایی شنیده باشید. در دنیای مدرن و دور شدن انسان‌ها از جمع‌ها و پناه بردن به شبکه‌های اجتماعی و رشد روز افزون زندگی فردی در همه جوامع انسان دنیای مدرن را ایزوله، منفرد و تنها کرده است. چیزی که پیش از این در جوامع بشری سابقه نداشته است.

انسان مدرن در شبکه‌های اجتماعی با دیگران ارتباط دارد ولی به محض آن که پای یک رابطه اجتماعی رو در رو پیش می‌آید تنهایی را به جمع ترجیح می‌دهد.

دردناک است که هر روز به افراد تنهای جامعه و تنها زندگی کردن تعداد بیشتری اضافه می‌شود. دردناک تر آن جاست که همه از تنهایی گلایه دارند ولی به پیله تنهایی خود فرو رفته اند و حضور تحمل دیگران را ندارند.

تنهایی به اندازه چاقی و سیگار برای سلامتی مضر است و باعث مرگ زودهنگام فرد می‌شود. با نت نوشت امروز همراه باشید تا از عوارض تنهایی بدانید.

عوارض تنهایی

تنهایی به اندازه چاقی و سیگار برای سلامتی مضر است
تنهایی به اندازه چاقی و سیگار برای سلامتی مضر است

تحقیق جدیدی که ماه جاری میلادی در مورد سلامت جامعه و عوارض تنهایی انجام گرفت نشان داد فیسبوک و دیگر شبکه‌های اجتماعی باعث تنهایی و منزوی شدن بیشتر انسان می‌شود به طوری که سلامت روانی شان به خطر می‌افتد و بیشتر در معرض مرگ زودهنگام قرار دارند.

مطالعه به وسیله یکی از شرکت‌های بیمه سلامتی به نام سیگنا Cigna انجام شد. تقریبا نیمی از آمریکایی‌ها اظهار داشتند احساس تنهایی می‌کنند، منزوی و ایزوله شده اند و بیشتر وقت‌ها تنها هستند. وحشتناک آن جا بود که رنج سنی ۱۸ تا ۲۷ سال بیشتر شکوه از تنهایی و احساس آن داشت.

۵۴ درصد پاسخ دهندگان گفتند: فکر نمی‌کنند اصلا کسی آن‌ها را بشناسد و به یاد بیاورد و کسی برایشان ارزش قائل باشد. از هر ۱۰ نفر ۴ نفر اعلام کردند که ارتباطات اجتماعی ندارند، و روابط شان با دیگران حتی اعضا خانواده معنادار و عمیق نیست، و حتی خودشان از دیگران فاصله می‌گیرند.

دکتر داگلاس نمسک Douglas Nemecek مسئول تیم تحقیق که پزشک سلامت رفتار است اعتقاد دارد احساس تنهایی در دنیای امروز شایع (اپیدمی) شده به طوری که از اعتیاد به سیگار و چاقی نگران کننده تر است.

او در گزارشش این طور می‌نویسد: «تنهایی به اندازه مصرف ۱۵ نخ سیگار در روز می‌تواند سلامتی فرد را به خطر اندازد. در دنیای امروز چاقی و بیماری‌های ناشی از آن خطرش کمتر از عوارض تنهایی است.»

عوارض تنهایی تهدیدی رو به رشد برای همه جوامع

این تحقیق هشداری برای سلامت روانی جامعه و بیدار کردن اذهان عمومی از جمله متخصصان مشهور و برجسته‌ای مثل Vivek H. Murthy an شد.

این متخصص برجسته جراح عمومی می‌گوید عوارض تنهایی چنان جامعه بشری را نشانه گرفته است که در رقابت جنگی برای کشتن انسان دارد گوی سبقت را از اعتیاد به سیگار، ضعف سیستم ایمنی بدن و چاقی گرفته و  یکه تاز میدان شده است.

تنهایی انسان در دنیای امروز از دیدگاه او هر چند جلوی انتشار ویروس ایدز را می‌گیرد ولی سلامت روانی و جسمی جامعه را به شدت تهدید می‌کند.

او که سال‌ها تجربه ویزیت و جراحی بیماران متعددی را دارد پس از این تحقیق با دقت بیشتری پرونده پزشکی بیمارانش را بررسی کرده و متوجه شده است که بیشتر آن هایی که تنها زندگی می‌کنند مبتلا به دیابت و بیماری‌های قلبی هستند.

او در نشریه کسب و کار business وابسته به دانشگاه هاروارد  نوشت: «تنهایی درست به اندازه یک بیماری شایع به سرعت در حال انتشار است. در سیر تاریخ تمدن بشر ما در عصر فن آوری‌های مدرن زندگی می‌کنیم ولی نسبت به ۲۰ تا ۳۰ سال پیش تنهایی انسان‌ها دو برابر شده است.»

این تحقیق باعث شد تا شرکت سیگنا با همکاری شرکت Ipsos Polling با بیست هزار آمریکایی بزرگسال به طور آنلاین مصاحبه کند. آمار به دست آمده این بود:

  • گسترش شبکه‌های اجتماعی نه دلیل اصلی ولی یکی از دلایل عمده در تنهایی جوانان است.
  • کار، برنامه خواب نامنظم، عدم رفت و آمد با افراد خانواده، نداشتن رابطه اجتماعی با دوستان و کمی وقت شخصی از دلایل رشد تنهایی است.

کارشناسان سلامت روحی بر مطالعات سیگنا صحه گذاشتند و آن را پژوهش معتبری در رشد تنهایی و معضلات ناشی از آن می‌دانند.

عوارض تنهایی برای سلامتی افراد جامعه

این تحقیق جدید نشان داد بیشتر افرادی که تنها زندگی می‌کنند یا به نحوی منزوی هستند و روابط اجتماعی زیادی با خانواده، دوستان و بستگان ندارند، بیشتر در معرض خطر سکته‌های قلبی و مغزی و ضعف سیستم ایمنی بدن هستند. به همین دلیل به بیماری‌های متعددی مبتلا می‌شوند. این افراد حتی در صورت درمان بیماری: طول درمانشان طولانی تر و سخت تر است.

جولیان هولت – لانستاد پزشک روانشناس در دانشگاه Brigham Young University که تنهایی و تاثیرات آن را بررسی کرده است در این باره می‌گوید: «تنهایی احتمال مرگ زودهنگام را برای همه افراد در همه سنین افزایش می‌دهد.»

او در سال ۲۰۱۷ تحقیق خود را با موضوع تنهایی و انزوای اجتماعی به نشست سالیانه روانشناسان آمریکایی ارائه کرد.

تحقیق او به دلیل داشتن دو نکته تحلیلگرانه حائز اهمیت بود. بررسی اول شامل ۱۴۸ تحقیق بر روی ۰۰۰ر۳۰۰ شرکت کننده بود.  در این تحقیق مرگ زودهنگام دو برابر بیشتر اتفاق افتاده بود.

بررسی دوم با ۷۰ مطالعه بر روی حدود ۳/۵ میلیون نفر انجام گرفت که تنها زندگی می‌کردند. این بررسی هم نشان داد تنها زندگی کردن، نداشتن روابط اجتماعی و حس تنهایی به اندازه چاقی عامل مرگ زودهنگام افراد است.

این متخصص روانشناسی و محقق می‌گوید: « هر چه فرد اجتماعی تر باشد طول عمر بیشتری دارد. تنهایی و تنها زیستن بخصوص در افراد بالای ۴۵ سال سیستم ایمنی بدنشان را ضعیف می‌کند، اکثرا دردهای مزمن و دوره‌ای دارند، وضعیف سلامتی شان بسیار بد است و حتی خطر ابتلا به آلزایمر در آنان بیشتر است.»

چطور احساس تنهایی کمتری داشته باشیم؟

Arthur H. Brand دکتر روانشناس در Boca Raton فلوریدا می‌گوید: «تنهایی بیماری نیست که نیاز به بستری شدن در یک مرکز پزشکی داشته باشد. با حس تنهایی و انزوا و غریبگی هم فرق دارد. ولی تنهایی می‌تواند نشان دهنده یک مشکل روان شناختی عمیق تر و بزرگتر باشد.»

او اعتقاد دارد تنهایی احساسی است که ممکن است گذرا باشد ولی انزوا و احساس غریبگی کردن و از جامعه جدا شدن به بیماری‌های مزمن منجر می‌شود.

راهکار او برای رفع حس تنهایی و عوارض تنهایی مکالمه رو در رو با دیگر افراد جامعه است. فعالیت‌های اجتماعی، کارهای داوطلبانه، فعالیت‌های مذهبی، عضویت در باشگاه‌های ورزشی، و سفر و کتابخانه از جمله پیشنهادهای او برای بودن هر چه بیشتر در جامعه و مکالمه با مردم است.

روانشناس دیگری به نام دکتر جوزف بورگو می‌گوید: «احساس تعلق به جایی یا کسی یا چیزی نیاز ضروری انسان است. ولی شبکه‌های اجتماعی این احساس را از بین می‌برد یا آن را به شدت کاهش می‌دهد.»

[su_label type=”important”]بیشتر بخوانید:[/su_label] عوارض جبران ناپذیر الکل را بشناسید

نقش شبکه‌های اجتماعی

اسارت در شبکه‌های اجتماعی و حس تنهایی
اسارت در شبکه‌های اجتماعی و زندان تنهایی

مشاهده افراد دیگر در شبکه‌های اجتماعی در حال سفر، رستوران رفتن، کافه گردی و سایر فعالیت‌ها به فردی که تنها زندگی می‌کند حس وحشتناک تری می‌دهد. این تاثیر در افراد جوان شدیدتر است.

هر چند اینترنت و شبکه‌های اجتماعی جزء جدا ناپذیر زندگی امروز شده است و تا حدودی برای افراد تنها مناسب هم هست ولی همه متخصصان و مشاوران موارد زیر را توصیه می‌کنند:

  • برای جلوگیری از عوارض تنهایی در زندگی تان تعادل ایجاد کنید: کار، تفریح، خواب، روابط اجتماعی با دوستان و خانواده و استفاده از شبکه‌های اجتماعی همه را در برنامه تان بگنجانید. فقط گاهی را به خودتان یک وقت شخصی یا me time بدهید. به هر حال همه گاهی به تنهایی نیاز دارند. ولی اگر این مدت زیاد و همیشگی باشد خطرناک است.
  • خوب بخوابید: افرادی که خوب می‌خوابند کمتر احساس تنهایی می‌کنند.
  • با خانواده باشید: افرادی که بیشتر با اعضا خانواده در ارتباطند به دلیل حس تعلق به یک گروه خاص کمتر احساس تنهایی می‌کنند. ضمن آن که این روابط باعث مکالمه‌های رو در رو هم می‌شود.
  • ورزش کنید: سعی کنید ورزش را به صورت جمعی و در پارک‌ها و باشگاه‌های ورزشی انجام دهید.
  • شاغل باشید: افرادی که کار می‌کنند حتی با وجود سرو کله زدن با همکاران، مدیران و مشتریان و دیگر دغدغه‌ها به دلیل آن که احساس می‌کنند هنوز مفید و فعالند کمتر احساس تنهایی می‌کنند. در واقع دغدغه‌های کاری هر چند گاهی آزار دهنده است ولی بهتر از تنهایی است.
  •  اسیر شبکه‌های اجتماعی نشوید، استفاده از آن‌ها را محدود و به جای آن مطالعه کنید،

منبع +

پوران ریاضی پور

لیسانس زبان انگلیسی گرایش تدریس با بخش سلامتی و زندگی در خدمتتان هستم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا