دانستنی‌های سلامتی

تشخیص بیماری از پاها و هشدارهای مهمی که ناخن های پا درباره سلامتی می دهند

تشخیص بیماری از پاها

بیشتر ما چندان توجهی به پاهای مان نمی کنیم ولی تشخیص بیماری از پاها گاهی زودتر از علائم دیگر ممکن است. از آن جا که ناخن های پا می تواند پیش آگاهی بیماری های مهم و خطرناکی باشد، برای تشخیص بیماری از پاها لطفا یکی دو هفته به آنها توجه بیشتری کنید.

۲+

بیشتر ما چندان توجهی به پاهای مان نمی کنیم ولی تشخیص بیماری از پاها گاهی زودتر از علائم دیگر ممکن است. شاید در روز چندین بار دست ها و صورت مان را بشوییم. ولی پاها را نه. حتی اگر آن ها را آبی بزنیم به ناخن های آن معمولا توجهی نمی کنیم. در صورتی که ناخن های پا پیش آگاهی بیماری های مهمی مثل دیابت، تیروئید و بیماری های قلبی عروقی را قبل از تشدید و وخیم شدن به ما هشدار می دهند. نت نوشت امروز می گوید که تشخیص بیماری از پاها چگونه ممکن است و چرا سلامت پاها را نباید دست کم بگیریم و به پا و ناخن های پا باید توجه بیشتری داشته باشیم تا بسیاری از بیماری ها را از خود دور نگه داریم.

بیشتر بخوانید: علت شکنندگی ناخن ها کمبود این ماده در بدن است!

تشخیص بیماری از پاها

تیروئید

تشخیص بیماری از پاها

یکی از راه های تشخیص بیماری از پاها توجه به پوست و ناخن پا است. اگر پوست پاها خشک و ناخن آن ها شکننده است و استفاده از انواع نرم کننده و مرطوب کننده ها هم تاثیر مطلوبی ندارد، ممکن است غده تیروئید دچار مشکل باشد. این غده مسئول ترشح هورمون های تنظیم کننده فشارخون، سوخت و ساز سلولی، رشد بافت ها و سیستم عصبی است.

متخصصی به نام دکتر مارلین رید (Marlene Reid) در این باره می گوید : ” اگر ترک های پا با استفاده از کرم های مرطوب کننده درمان نشود، پوست پاها خشک و ناخن های پا شکننده باشد یک آزمایش خون برای بررسی هورمون های تیروئید برای بیمار تجویز می کنیم.”

بیشتر بخوانید: دلایل و درمان ناخن جویدن در بزرگسالان

بیماری های قلبی عروقی

راه دیگر تشخیص بیماری از پاها توجه به موهای انگشتان است. اگر موی روی انگشتان پا به طور ناگهانی ریخته ممکن است علت آن بیماری های قلبی عروقی است که در نتیجه عدم گردش مناسب خون می باشد. دکتر سوزان فوچس (Suzanne Fuchs)  اعتقاد دارد : “باید به علائمی مثل ریزش موی مچ و انگشتان پا و پوست نازک و براق آن توجه کرد. چون ممکن است یکی از رگ های پا گرفته شده باشد و مانع از جریان گردش خون در پاها شود.”

یک بررسی ساده پزشک به راحتی می تواند تشخیص دهد آیا عروق و رگ ها گرفته شده اند یا خیر و به راحتی آن را درمان کند.

بیشتر بخوانید: داشتن ناخن های محکم و زیبا با چند نکته ظریف و باورنکردنی

دیابت

از راه های تشخیص بیماری از پاها توجه به زخم های پا می باشد. گلوکز کنترل نشده باعث گردش ضعیف جریان خون در پاها شده و به اعصاب آن صدمه می زند و مانع از رسیدن خون به پاها می شود. اگر به هر دلیلی مثل پوشیدن یک کفش نامناسب پاها زخم می شود می تواند از علائم اولیه ابتلا به دیابت باشد. وجود علامت های دیگری مثل خواب رفتن یا بی حسی پاها این هشدار را به شما می دهد که حتما یک آزمایش خون بدهید.

بیشتر بخوانید: تشخیص بیماری از روی ناخن : شکل ظاهری ناخن ها از سلامتی شما چه می گویند؟

نقرس

برای تشخیص بیماری از پاها به انگشتان پا توجه کنید. اگر انگشت بزرگ پا متورم و دردناک شده  ممکن است پیش آگهی نقرس باشد. نوعی از بیماری آرتریت که بیشتر مفصل انگشت بزرگ پا را درگیر می کند. اسید اوریک موجود در غذاها به وسیله ادرار دفع می شود ولی استفاده زیاد از گوشت قرمز و الکل، که حاوی مقدار زیاد اورین (Urine)  است باعث افزایش بیش از حد اسید اوره خون می شود که کلیه ها نمی توانند آن را  از طریق ادرار دفع کنند.

در نتیجه اوره در مفاصل پا و مچ دست جمع و باعث تورم و درد می شود. شاید استفاده از مسکن ها برای مدت کوتاهی مفید باشد ولی بهترین کار مراجعه به پزشک و حذف یا محدود کردن انواع گوشت های قرمز و الکل از برنامه غذایی است.

بیشتر بخوانید: مضرات لاک ناخن و جایگزین طبیعی لاک ! ۱۰ ساعت پس از لاک زدن این اتفاقات در بدن می افتد

عفونت جداره داخلی قلب

اگر رگه های ریز قرمز رنگ زیر ناخن های پا مشاهده می کنید ممکن است در نتیجه پاره شدن مویرگ ها در نتیجه وجود یک نوع عفونت در جداره داخلی قلب باشد. افراد مبتلا به ناراحتی های قلبی، ایدز، دیابت و سرطانی که شیمی درمانی می شوند بیشتر باید به این علائم دقت کنند. اگر این خون ریزی های کوچک را مشاهده می کنید با مراجعه به پزشک و بررسی قلب و آزمایش خون می توانید به راحتی این عفونت را قبل از صدمه زدن به قلب درمان کنید.

بیشتر بخوانید: تشخیص بیماری از روی پوست : پوست خشک نشانه چیست؟

سرطان ریه و بیماری های قلبی

ناخن های پهن و گرد پیش آگهی سرطان ریه و بیماری های قلبی است. اگر هم در انگشتان پا هم دست این علامت را می بینید ممکن است حتی عفونت ریه یا بیماری های روده در کار باشد. این بیماری ها مشکلاتی در گردش خون به وجود می آورد که مانع از رسیدن خون به رگ ها و مویرگ ها می شود.

حتی شکل ظاهری انگشتان تغییر می کند: بزرگ و گرد و پهن می شوند. چه سابقه بیماری های قلبی عروقی یا شیمی درمانی داشته باشید چه نه حتما برای بررسی به پزشک مراجعه کنید.

پسوریازیس

اگر ناخن های پا صاف نیست و تورفتگی هایی مثل چاله های ریز دارد ممکن است پسوریازیس ناخن باشد. هر چند در این بیماری علائم دیگری مثل پوست خشن و پوسته پوسته همراه با خارش وجود دارد ولی در بعضی از افراد فقط ناخن پا به این بیماری خودایمنی مبتلا می شود. به هر حال خوب است ناخن های تان را به یک پزشک نشان دهید تا در مراحل اولیه با یک تزریق ساده در صورت ابتلا به پسوریازیس ناخن مشکل برطرف شود.

لوپوس، کم خونی یا فقر آهن

اگر ناخن های پا حالت انحنای طبیعی خود را از دست داده اند و مثل یک قاشق چای خوری کوچک اندکی آب روی آن ها می ماند ممکن است بیماری خود ایمنی لوپوس، کم خونی یا فقر آهن داشته باشید.  این مشکل را هم با یک آزمایش خون ساده می توانید مشخص کنید تا به راحتی درمان شود.

بیشتر بخوانید: تشخیص بیماری از روی چشم : این بیماری ها را از روی چشم تشخیص دهید!

سرطان ناخن

اگر زیر ناخن پا یک خط تیره مستقیم مشاهده می کنید ممکن است ملانوما یا سرطان ناخن باشد. معمولا این خط از ریشه ناخن شروع شده و تا نوک آن می رسد. متخصص پوست و مو به راحتی با یک معاینه ساده آن را تشخیص می دهد و درمان می کند.

صدمه دیدن دستگاه عصبی

برای تشخیص بیماری از پاها اگر ناگهان شکلی از انحنا را در ناخن های پا مشاهده کردید که به نظر غیر طبیعی می رسد ممکن است در نتیجه صدمه دیدن سیستم عصبی باشد. اگر بی حسی و عدم تعادل و تحلیل ماهیچه ها را هم مشاهده کردید حتما به متخصص مراجعه کنید.

بیشتر بخوانید: هنگام افتادن ناخن شست پا چه کارهایی باید انجام شود؟

به هر حال مواظب باشید

از آن جا که ناخن های پا می تواند پیش آگاهی بیماری های مهم و خطرناکی باشد، برای تشخیص بیماری از پاها لطفا یکی دو هفته به آنها توجه بیشتری کنید. اگر امکان و وقتش را ندارید حداقل هفته ای یک بار و فقط نیم ساعت آن ها را در ظرف آب ولرم با کمی نرم کننده قرار دهید. این کار را می توانید هنگام تماشای تلویزیون یا قبل از رفتن به حمام انجام دهید.

سنگ پا بزنید. روی ناخن هایتان بروس بکشید. خشک کنید. با ناخن گیر آن ها را کوتاه کنید. سوهان بزنید و از کرم های نرم کننده و مرطوب کننده استفاده کنید. یادمان باشد این دو عضو ما را به هر کجا که دوست داریم می برد و همیشه همراه خوب ما در پیاده روی ها و گردش هاست. حالا وقتش است کمی بیشتر به آن ها توجه کنیم.

۲ دیدگاه

2 دیدگاه

  1. Avatar

    آموزش آشپزی

    ۲۰ شهریور ۱۳۹۶ at ۲۳:۵۱

    ممنون از آموزش هایی که قرار می دهید

    ۰
    • پوران ریاضی پور

      پوران ریاضی پور

      ۲۱ شهریور ۱۳۹۶ at ۵:۲۲

      ممنون از توجه شما و وقتی که برای خواندن صرف کرده اید و سپاس از دلگرمی تان. همیشه سالم وموفق باشید.

      ۰

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا