دانستنی‌های سلامتی

کمبود پتاسیم در بدن چه علائمی دارد و منابع طبیعی پتاسیم چیست؟

کمبود پتاسیم

پتاسیم یک الکترولیت حیاتی برای سلامت بدن است و باعث می شود که ماهیچه ها و سلول های عصبی کار خود را به خوبی انجام دهند. سطح پایین پتاسیم در بدن می تواند اثرات منفی بر جای بگذارد. کمبود پتاسیم بر اثر دفع زیاد ادرار، اسهال، استفراغ، مصرف زیاد آنتی بیوتیک و یا کمبود میزان پتاسیم در رژیم غذایی به وجود می آید.

۳+

پتاسیم یک الکترولیت حیاتی برای سلامت بدن است و باعث می‌شود که ماهیچه‌ها و سلول‌های عصبی کار خود را به خوبی انجام دهند. کمبود پتاسیم بر اثر دفع زیاد ادرار، اسهال، استفراغ، مصرف زیاد آنتی بیوتیک و یا کمبود میزان پتاسیم در رژیم غذایی به وجود می آید. در ادامه در نت‌نوشت غذاهای حاوی پتاسیم و علائم کمبود پتاسیم در بدن را به شما خواهیم گفت!

علائم کمبود پتاسیم :

۱ – تپش قلب

کمبود پتاسیم ریتم منظم قلب که توسط ایمپالسهای الکتریکی کنترل می شود را بر هم می زند. این امر موجب تپش قلب و ضربان نامنظم می شود.

۲ – نفخ

کمبود پتاسیم باعث می شود تا بدن در تلاش باشد سطح سدیم را منظم کند. کاهش پتاسیم باعث افزایش سدیم و نمک در بدن می شود که این امر علت به وجود آمدن نفخ است.

۳ – خواب رفتگی و سوزش

پتاسیم Potassium سلامت اعصاب را افزایش می دهد و از علائم کمبود آن احساس خواب رفتگی، سوزش و سوزن سوزن شدن می‌باشد.

۴ – فشارخون بالا

پتاسیم نقش حیاتی را در تنظیم میزان نمک ایفا می کند و کمبود آن سبب افزایش نمک در خون می شود. با مصرف غذاهای حاوی پتاسیم می توانید فشار خود را منظم نگه دارید.

۵ – یبوست

کمبود پتاسیم تاثیر منفی روی دستگاه گوارش دارد چرا که میزان نمک در بدن نامتعادل شده و سبب نفخ می شود. نفخ باعث به وجود آمدن گاز و یبوست می شود.

۶ – خستگی از علائم کمبود پتاسیم

خستگی عوامل زیادی دارد که یکی از آنها نبود پتاسیم است. بدن شما برای فعالیت های خود به پتاسیم نیازمند است و بدون آن احساس خستگی می کند.

منابع پتاسیم :

۱ – اسفناج

اسفناج منبع غنی پتاسیم است. مطالعات نشان داده است که اسفناج شامل گلیکولیپیدهای کلروپلاست است که ضد سرطان می باشد. یک فنجان اسفناج پخته شده حاوی ۸۳۹ میلی گرم پتاسیم است.

۲ – سیب زمینی شیرین

سیب زمینی شیرین نسبت به سیب زمینی سفید مواد مغذی بیشتری دارد و حاوی بتاکاروتن و ویتامین C و B6 بالایی است. یک سیب زمینی شیرین ۸۵۵ میلی گرم پتاسیم دارد.

۳ – آووکادو

آووکادو منبع مغذی بسیار خوبی است که یکی از دلایل آن وجود میزان بالای پتاسیم در آن است. یک میوه آووکادو شامل ۱۰۶۷ میلی گرم پتاسیم است.

۴ – انار

آب انار و دانه های آن منبع سرشاری از پتاسیم هستند. همچنین شامل مواد مغذی دیگری نظیر: فیبرها، ویتامین C و K می باشد. این میوه شامل ۶۶۷ میلی گرم پتاسیم است. پس اگر کمبود پتاسیم دارید انار بخورید.

بیشتر بخوانید: خواص انار

۵ – آب نارگیل

اگر دنبال پتاسیم در مایعات هستید می توانید آب نارگیل را امتحان کنید اما به دنبال برندی باشید که به محصول خود شکر اضافه نکرده باشد. فقط یک فنجان آب نارگیل ۶۰۰ میلی گرم پتاسیم دارد.

بیشتر بخوانید: خواص آب نارگیل

۶ – زردآلوی خشک

زردآلوی خشک از منابع پتاسیم است. طبق مطالعات انجام شده افرادی که زردآلو و دیگر میوه های خشک را مصرف می کنند وزن پایین تری دارند در حالی که بدن آنها مواد مغذی بیشتری دریافت کرده است. نصف پیمانه زردآلوی خشک ۷۵۶ میلی گرم پتاسیم دارد.

۷- قارچ

قارچ Cremini میزان بسیار بالایی پتاسیم در این ماده خوراکی یافت می شود. بدن برای بسیاری از فعالیت های سلولی از عنصر پتاسیم استفاده می کند. پتاسیم نقش مهمی در تعادل سطح مواد معدنی در بدن ایفا می کند

بیشتر بخوانید: خواص قارچ : انواع قارچ های خوراکی و خواص هر کدام برای سلامتی را بدانید

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا