خواص تخم گشنیز برای سلامتی بدن چیست؟
تخم گشنیز یکی از مشهورترین گیاهان دارویی است و از مواد مغذی و مزایای بسیاری برای سلامتی برخوردار میباشد. خواص تخم گشنیز موضوع این نوشتار از نتنوشت میباشد. در ادامه، به ارزش غذایی و خواص تخم گشنیز خواهیم پرداخت.
تخم گشنیز چیست؟
تخم گشنیز در واقع میوه گیاه گشنیز است و بر پایهی آن نوعی ادویه نیز وجود دارد. این دانههای گرد و قهوهای در سرتاسر جهان برای افزایش طعم و عطر غذا مورد استفاده قرار میگیرند. به طور کلی، تخم گشنیز Coriander یکی از مواد پر استفاده در غذاهای آسیایی است و به خاطر انبوه خواص تخم گشنیز از آن در خورش، سوسیس، نان، شیرینی و حتی ترشی نیز استفاده میشود.
بیشتر بخوانید: خواص تخمه شربتی (دانه چیا) برای سلامتی بدن بسیار شگفت انگیز است
خواص تخم گشنیز :
۱- مراقبت از پوست:
یکی از خواص تخم گشنیز این است که مواد موجود در تخم گشنیز قابلیت خنثی سازی اثرات رادیکالهای آزاد را داشته و میتوانند در کاهش سطوح استرس اکسیداتیو، که خود موجب اگزما، پسوریازیس و روزاسه میشود، نیز مفید باشند.
۲- مراقبت از مو:
یکی از خواص تخم گشنیز این است که ترکیبات معدنی غنی موجود در این ماده میتوانند در افزایش قدرت و رشد مو مؤثر باشند.
۳- درمان دیابت:
خبر خوب برای دیابتی ها این است که فیبر رژیمی موجود در تخم گشنیز میتواند در تنظیم ترشح انسولین و گلوکز مؤثر باشد.
بیشتر بخوانید: خواص آب زیره : آب زیره درست کنید و کاهش وزن فوقالعاده ای را تجربه کنید!
۴- بهبود فرآیند هضم:
فیبرهای رژیمی و آنتیاکسیدانهای موجود در این دانهها میتوانند در بهبود فرآیند هضم و همچنین بهبود جذب مواد مغذی تأثیری مثبت داشته باشند. افزون بر این موارد، یکی از خواص تخم گشنیز این است که مصرف این دانهها برای جلوگیری از یبوست و اسهال نیز مفید است.
۵- بهبود سلامت قلب:
مطالعات درباره یکی از خواص تخم گشنیز نشان از آن دارند که مصرف این دانهها در کاهش سطح کلسترول خون مؤثر است و به این ترتیب موجب جلوگیری از سکته، حمله قلبی و تصلب شرایین میشوند.
بیشتر بخوانید: خواص تخمه کدو برای سلامتی !
۶- تقویت سیستم ایمنی:
برخلاف بسیاری از ادویه جات، تخم گشنیز حاوی مقدار زیادی ویتامین C است و میتواند در تقویت سیستم ایمنی و افزایش قدرت بدن در برابر عوامل بیماریزا مفید باشد.
۷- کاهش وزن:
یکی از از خواص تخم گشنیز این است که از این دانهها میتوان در انواع رژیم لاغری استفاده کرد، چرا که پر فیبر هستند و موجب سیری میشوند و علاوه بر این سرعت متابولیسم بدن را نیز افزایش میدهند.
بیشتر بخوانید: خواص زیره را دست کم نگیرید، با زیره به این بیماری ها نه بگویید!
ارزش غذایی تخم گشنیز :
تخم گشنیز مواد مغذی بسیاری دارد، از جمله فیبر، آنتی اکسیدان، ویتامین B، ویتامین C، پتاسیم، روی، مس، منیزیم، منگنز، آهن و کلسیم. بوی این ماده بیشتر به سبب آنتی اکسیدانها و روغن فرار آن است که این خود شامل لینولئیک اسید، اولئیک اسید، لینالول، آلفا پینن و ترپن میباشد.
عوارض جانبی
با این که خواص تخم گشنیز زیاد است اما عاری از عوارض جانبی نیست. نخست آن که اگر به جعفری و هر گونه گیاهی از خانوادهی چتریان آلرژی دارید، ممکن است به گشنیز نیز آلرژی داشته باشید. دوم آن که مصرف افراطی این دانهها ممکن است مشکلات کبدی، ناراحتی معده و یا افت فشار خون را در پی داشته باشد، لذا سعی کنید به طور متعادل از آن مصرف کنید.
بیشتر بخوانید: خواص برگ کاری : گیاهی با معجزههای درمانی شگفتانگیز و ضدسرطان