دانستنی‌های سلامتی

خواص بامیه : بامیه را به این دلایل حتما در رژیم غذایی تان بگنجانید

خواص بامیه

کاهش کلسترول، سلامت دستگاه گوارش، بهبود بینایی، تقویت سلامت پوست، جلوگیری از برخی سرطان ها، تقویت استخوان ها، بهبود سلامت قلب و عروق، کمک به سیستم ایمنی بدن، کاهش فشار خون و محافظت از سلامت قلب تنها برخی از خواص بامیه است.

۰

تمام مواردی که می گوییم تنها چند مورد از خواص بامیه (Okra) این سبزی سبز و دوست داشتنی و خوش طعم است. کاهش کلسترول، سلامت دستگاه گوارش، بهبود بینایی، تقویت سلامت پوست، جلوگیری از برخی سرطان ها، تقویت استخوان ها، بهبود سلامت قلب و عروق، کمک به سیستم ایمنی بدن، کاهش فشار خون و محافظت از سلامت قلب. بنابراین اگر بامیه را به هر دلیلی نمی خورید منبع بزرگی از ویتامین ها را از دست داده اید! این سبزی گیاهی است گل‌دار از خانواده پنیرکیان که زادگاهش آسیا یا آفریقاست. طرفداران آن روز به روز افزایش می یابند چرا که تحقیقات جدید بر روی خواص بامیه نشان داده اند که این سبزی کوچک سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی و ترکیبات ارگانیک است که برای سلامتی انسان بسیار پرارزش هستند. محتوای غنی آن از ویتامین ها و مواد معدنی، از جمله ویتامین A، B، C، E و K، و همچنین کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و روی است که آن را در لیست مواد غذایی ارزشمند قرار می دهد.

بیشتر بخوانید: اسید فولیک : فولات و منابع ویتامین b 9 برای دوران بارداری را بهتر بشناسید

خواص بامیه :

خواص بامیه

خواص بامیه

۱- سلامت دستگاه گوارش

یکی از خواص بامیه فیبر موجود در ان است. بامیه سرشار از فیبر است و همانطور که قبلا بارها در نت نوشت گفته ایم فیبر برای سلامت دستگاه گوارش بسیار مفید و لازم است. فیبر موجود در بامیه موجب می شود تا حرکات روده و کارکرد معده منظم شده و مشکلات روده و معده از جمله نفخ، یبوست، گاز بیش از حد در معده و اسهال را برطرف کند.

بامیه اسهال را به خوبی درمان می کند و علت آن این است که مدفوع آبکی را حجم دار می کند! در نهایت بامیه کلسترول اضافی بدن را پاک می کند!

۲- بهبود بینایی

برای بهبود بینایی می توانید روی خواص بامیه حساب باز کنید! بامیه سرشار از ویتامین A  و آنتی اکسیدان هایی نظیر بتاکاروتن، زانتین و لوتئین است. این آنتی اکسیدان رادیکال های آزادی که سلول های بینایی را تخریب می کنند را نابود می کنند. همچنین علاوه بر افزایش بینایی می توانید از بیماری هایی نظیر آب مروارید مصون باشید.

۳- سلامت پوست

وقتی این سبزی کوچک به بدن می رسد، آنتی اکسیدان های ویتامین A رادیکال های آزاد موجب تخریب پوست را خنثی و یا نابود می کنند. بنابراین علاوه بر ترمیم سریع تر سلول ها به یکی از خواص بامیه این است که به کاهش اسکارهای پوست و آکنه و چین و چروک کمک شایانی خواهد کرد.

۴- بهبود سیستم ایمنی

از آنتی اکسیدان های فراوان آن که بگذریم، بامیه سرشار از ویتامین C است که باعث تحریک سیستم ایمنی بدن برای تولید گلبول های سفید بیشتر است. بنابراین سیستم ایمنی راحت تر با پاتوژن های خارجی و مواد بیماری زای موجود در بدن مبارزه خواهد کرد.

۵- سلامت قلب و کاهش فشار خون

بامیه سرشار از پتاسیم است. پتاسیم برای حفظ تعادل مایعات بدن و به دنبال آن سدیم ضروری است. علاوه بر این پتاسیم موجب ریلکس شدن رگ های خونی و عروق می شود که علاوه بر کاهش فشار خون از خطرهایی مانند لخته شدن خون و بیماری های قلبی جلوگیری می کند.

عوارض جانبی بامیه

خواص بامیه خیلی زیاد است اما در دو مورد است که باید در خوردن بامیه کمی محتاط تر عمل کنید. میزان بالای اگزالات در بامیه موجب می شود تا سنگ های ریز کلیه و صفرا به هم پیوند خورده و سنگ کلیه بزرگ تر تشکیل دهند.

همچنین با سرخ کردن بامیه باعث می شوید تا کلسترول زیادی به بدنتان تقدیم کنید! بنابراین برای نوش جان کردن این سبزی پر خاصیت از روش دیگری مانند آب‌پز کردن و یا روش های دیگر استفاده کنید تا از خواص بامیه بهره ببرید.

بیشتر بخوانید: دفع سنگ کلیه با درمان های طبیعی و راه های پیشگیری از سنگ سازی کلیه

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا