دانستنی‌های سلامتی

داروی چاق کننده : داروهایی که باعث افزایش وزن می شوند و راه مقابله با آنها را بشناسید

داروی چاق کننده

داروهایی که باعث افزایش وزن می شوند که درمان کننده بسیاری از بیماری ها به شمار می روند اما افزایش وزن از عوارض آزار دهنده آن ها است. مانند قرص های ضد افسردگی و ضدبارداری

۲+

چقدر از نوع دارویی که مصرف می کنید اطلاع دارید که آیا داروی داروی چاق کننده است یا خیر؟ داروهایی که درمان کننده بسیاری از بیماری ها به شمار می روند اما افزایش وزن از عوارض آزار دهنده آن ها است. در بین این دارو ها آن دسته که جهت مشکلات روحی روانی هستند و بر روی مغز تاثیراتی مستقیم دارند در افزایش وزن بسیار تاثیر گذارند. داروهایی از خانواده Prozac، Zoloft و Paxil به راحتی وزن را زیاد می کنند. چرا که این ها گیرنده های مغز که ارسال پیام بینی سلول های عصبی را به عهده دارند و تاثیرات مثبتی بر روی خلق و خوی می گذارند را به راحتی تحت تاثیر قرار می دهند. در این دسته از دارو ها علاوه بر میل به کربوهیدرات ها با افزایش وزن شدید مواجه می شویم. چند داروی چاق کننده مانند ضد بارداری یا دارو های ضد افسردگی و . . .  و راه های مقابله با این افزایش وزن را در نت نوشت امروز خواهیم گفت.

داروی چاق کننده :

ضد بارداری

داروهایی که باعث افزایش وزن می شوند

داروهایی که باعث افزایش وزن می شوند

 

برخی از داروهای رده ضد بارداری داروی چاق کننده هستند و سبب افزایش وزن می شوند. تغییرات در دوز هورمون پروژسترون می تواند اشتها را زیاد کند. این کنترل به قیمت افزایش وزن تمام می شود. اگر چه که این داروها بیشتر به دلیل احتباس آب سبب افزایش وزن می شوند اما در هر صورت با مصرف این دارو افزایش وزن پیدا می شود.

بهترین راه حل برای مقابله با این داروی چاق کننده این است که یک دوره از قرص های ضد استروژن یا IUD هایی که هورمون ندارند و تاثیری بر روی وزن نخواهند گذاشت مصرف کنید در صورتی که افزایش وزن ناخواسته داشتید با پزشک مشورت کنید.

بیشتر بخوانید: از قرص های ضد بارداری بیشتر بدانید

داروهای فشار خون

دارو های مرتبط با فشار خون معمولا جهت جلوگیری و یا درمان میگرن می باشند که معمولا باعث افزایش وزن بین ۱ تا ۱٫۵ کیلو گرم می شود. مسدود کننده هایی همچون آنژیوتانسین که متابولیسم بدن را کاهش می دهد باعث چاقی خواهد شد.

اولین مرحله از درمان فشار خون دیورتیک ها می باشد که می تواند موثر باشد. کسانی که از این دسته داروی چاق کننده مصرف می کنند احتمالا به این دلیل است که دیورتیک به صورت دقیق کار نمی کند. با پیش گرفتن یک شیوه سلامت در زندگی و رژیم غذایی بر پایه گیاه و کم قند و افزایش روزهای ورزش به راحتی می توان با افزایش وزن مقابله کرد.

بیشتر بخوانید: خطرات مرگبار داروی های فشار خون

استروئیدها

به طور کلی داروها می بایست جهت کوتاه کردن زمان درمان بیماری به کار گرفته شوند. داروهایی که سبب بی خوابی و اشتها میشود بی شک برای سلامتی نمی توانند مفید واقع شوند. تجربه پزشکان نشان داده است که ۷۵ درصد از بیماران که از داروی پردنیزولون استفاده می کنند در دراز مدت به افزایش وزن مبتلا خواهند شد. پردنیزولون از جمله داروهای استروئید هستند که مصرف رایجی دارند و یک داروی چاق کننده نیز هست.

با پزشک خود مشورت کنید تا شما را در کوتاه ترین و موثرترین راه درمانی قرار دهد. در صورتی که از یک یا چند نوع استروئید مصرف می کنید دچار اختلال خواب خواهید شد و در کنار این بی خوابی افزایش وزن  پیدا می کنید.

داروهای ضد هیستامین نیز همچنین حالتی دارند و داروی چاق کننده هستند و جز دسته داروهایی که باعث افزایش وزن می شوند هستند. آنتی هیستامین ها که جهت آلرژی های فصلی مصرف می شوند در تمام افراد به خصوص خانمها به شدت اضافه وزن ایجاد می کنند.

به جای استفاده از این داروها از مواد آلرژی زا دوری کنید و تا جایی که می توانید تغذیه مناسب افراد مبتلا به حساسیت را در پیش گیرید.

میگرن

سردرد های میگرنی را می توان با راه های مختلفی درمان کرد که یکی از راه های بسیار ساده و رایج مصرف داروهای ضد افسردگی است. این دسته از داروها نیز به سرعت افزایش وزن ایجاد می کنند و در لیست داروهایی که باعث افزایش وزن می شوند هستند.

از مصرف غذاهایی که می دانید میگرن شما را تشدید می کنند حتما اجتناب کنید و یا اینکه این مواد غذایی را از رژیم غذایی خود به طور کلی حذف کنید. با راه کارهایی همچون تکنیک های تنفسی و یوگا از میگرن و تشدید آن پیشگیری کنید.

همیشه راه کارهایی را که می توان در درمان یک بیماری به کار بست استفاده کنید و به سرعت جهت درمان به سراغ داروها نروید. یکی از عوارض دارو چاقی و اضافه وزن است، بسیاری از مضرات دیگر نیز در داروهای شیمیایی وجود دارد که با مرور زمان مشخص می شود.

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا