دانستنی‌های سلامتی

ویتامین B: برای تقویت حافظه و مغز ویتامین‌های گروه B را فراموش نکنید

ویتامین B
۷+

ویتامین B برای مغز انسان و تقویت حافظه ضروری است. هر کاری که انجام می‌دهید هر حرفی که می‌زنید تحت کنترل مغز است. احساسات‌تان وابسته به عملکرد مغز است. حتی وقتی خواب هستید مغز در حال کار کردن است.

ولی با بالا رفتن سن بعضی از عملکردهای آن ضعیف می‌شود. بیشتر افراد بالای ۸۰ سال ۵۰ درصد بیشتر در معرض خطر ناشی از عملکردهای ضعیف مغز مثل زوال عقل، آلزایمر و مشکلات مشابه قرار می‌گیرند.

هر چند روش زندگی و عادت‌های تغذیه می‌تواند از این روند طبیعی پیری مغز جلوگیری کند. نت‌نوشت امروز به شما می‌گوید چگونه با تاثیرات ویتامین B و استفاده از اثرات آن همیشه مغز فعال و جوانی داشته باشید.

فواید ویتامین B

کنترل سطح هوموسیستین

یکی از ویتامین‌های لازم بدن ویتامین B9 یا اسید فولیک است. زنان باردار برای شکل گیری بهتر سیستم عصبی جنین به اسید فولیک نیاز دارند.

در بزرگسالان نیز کمبود این ماده باعث افزایش سطح اسید آمینه‌ای به نام Homocysteine شده که منجر به بیماری‌های قلبی عروقی، زوال عقل و آلزایمر می‌شود. به همین دلیل لازم است هر روز این ماده غذایی اساسی برای بدن تامین شود. هر چند باید آن را همراه با ویتامین B12 مصرف کرد تا اسید آمینه هوموسیستین در بدن افزایش نیابد.

بیشتر بخوانید: ویتامین B17: آیا این ویتامین مرموز واقعا ضد سرطان است؟

کاهش روند پیری مغز با ویتامین B

ویتامین B را برای تقویت حافظه مصرف کنید

ویتامین B را برای تقویت حافظه مصرف کنید

با بالا رفتن سن، مغز به طور طبیعی کوچک و ضعیف می‌شود. احتمالا افرادی را دیده اید که علی رغم فعال بودن مغزشان در پیری دچار زوال عقل و آلزایمر شده اند. محققان در سال ۲۰۱۳ کشف کردند ویتامین B ویتامین تقویت مغز و حافظه است و می‌تواند از بروز این مشکل جلوگیری کند.

به همین دلیل در میانسالی معمولا پزشکان به دلایل مختلف برای افراد ویتامین B کمپلکس تجویز می‌کنند تا خطر ریسک آلزایمر و بیماری‌های حافظه کاهش یابد.

بیشتر بخوانید: ویتامین B3 (نیاسین): خواص و علائم کمبود ویتامین b3 و مواد غذایی حاوی نیاسین

کاهش پروتئین بتا آمی لوید

پروتئین Beta-Amyloid پروتئینی است که افزایش آن ارتباط مستقیمی با بیماری آلزایمر دارد. با افزایش این پروتئین در بدن، مولکول‌های این پروتئین به گیرنده‌های حسی سلول‌های عصبی چسبیده و با ایجاد التهاب مانع از عملکرد درست پیام‌های عصبی می‌شود.

طی مطالعاتی که در ژورنال پزشکی Plos One چاپ شد ثابت شده است با استفاده از ویتامین B می‌توان سطح این پروتئین را در بدن پایین نگه داشت تا مانع از بیماری‌های ضعف حافظه شد.

بیشتر بخوانید: اسید فولیک: عوارض کمبود اسید فولیک و منابع تامین ویتامین b9 را بهتر بشناسید

محافظت از سلول‌های عصبی

یک مغز سالم در صورت سالم بودن سلول‌های عصبی می‌تواند عملکرد و کارکرد کارآمد و موثری داشته باشد. ویتامین‌های گروه B بخصوص ویتامین B1 یا تیامین از ویتامین هایی است که باعث سلامت سلول‌های عصبی و عملکرد درست آن‌ها می‌شود. این ویتامین تقویت مغز و حافظه همچنین مثل یک سپر حفاظتی مانع از بین رفتن و ضعیف شدن و صدمه دیدن سلول‌های عصبی می‌شود.

انتقال بهتر پیام‌های عصبی با ویتامین تقویت مغز

ارتباط بین سلول‌های عصبی مغز بسیار شگفت انگیز است. بین سلول‌های عصبی مغز یک فضای خالی وجود دارد. انتقال پیام‌ها فقط از طریق پیام هایی که تحت تاثیرات تغییرات مواد شیمیایی بین دو سلول عصبی در این فضای خالی کوچک انجام می‌شود؛ به وقوع می‌پیوندد.

حتی وقتی فرد خواب است برای کنترل رفتار، خواب، فعالیت‌های تنفسی، و سایر فعالیت‌های طبیعی بدن سلول‌های مغزی با استفاده از این مواد شیمیایی پیام هایی بین یک دیگر رد و بدل می‌کنند.

ویتامین B6 از جمله ویتامین هایی است که باعث کارکرد و انتقال بهتر پیام‌ها بین سلول‌های عصبی می‌شود. علت آن هم کمک این ویتامین به سلول‌های عصبی است تا سنتز موادی مثل دوپامین، سروتونین و ملاتونین را بهتر انجام دهند. به همین دلیل افرادی که زود عصبی می‌شوند، خوب نمی‌خوابند یا بی حوصله هستند به احتمال زیاد با کمبود ویتامین B6 در بدن شان مواجه هستند.

هر چند این ویتامین بهتر است با ویتامین B1 و ویتامین B5 و اسید فولیک مصرف شود.

بیشتر بخوانید: کولین: خطرات کمبود ویتامین کولین و غذاهای حاوی این ویتامین را بشناسید

منابع غذایی تامین ویتامین B

بهترین منابع خانواده گروه ویتامین B شامل انواع گوشت، تخم مرغ، لبنیات، سبزیجات سبز برگ، انواع حبوبات، نخود فرنگی و غلات غنی شده می‌باشد. فقط یک نکته را باید توجه کنید که ویتامین‌های گروه B به سرعت در آب حل می‌شوند و در بدن ذخیره نمی‌شوند. به همین دلیل باید روزانه میزان مناسبی از این ویتامین‌ها به بدن برسد تا با کمبود ویتامین‌های گروه B مواجه نشوید. از طرف دیگر این ویتامین با نور خورشید از بین می‌رود.

پس در صورتی که قصد نگهداری طولانی مدت مواد غذایی حاوی ویتامین B  را دارید آن‌ها را در فریزر قرار بدهید و به هیچ وجه آن‌ها را در معرض مستقیم نور خورشید قرار ندهید.

بیشتر بخوانید: نوروبیون: فواید، تداخل دارویی و عوارض جانبی آمپول ویتامین B12 و نوروبیون

بیشتر بخوانید: ویتامین B12: خواص ویتامین B12، علائم و خطرهای کمبود این ویتامین را بشناسید

منبع : curejoy

۴ دیدگاه

4 دیدگاه

  1. Avatar

    irancontent

    ۱۷ دی ۱۳۹۷ at ۱۱:۵۵

    با سلام و احترام
    مطلب شما در مورد مواد غذایی مفید برای تقویت مغز و حافظه را خواندم و از مطالب شما استفاده کردم.
    احتراما، مطلبی در مورد ۲۰ غذای مفید برای مغز به همراه ویدیو، اینفوگرافیک و صوت تهیه کرده ایم و خیلی خوشحال میشیم با استفاده از لینک زیر، از این مطلب دیدن فرمایید و خواهشا نظر خود را در پایین صفحه اعلام فرمایید.
    امیدواریم شما و کاربران محترم و عزیزتان از این مطلب استفاده کنید

    با تشکر فراوان
    از طرف تیم ایران محتوا

    ۰
  2. Avatar

    حمید

    ۲۰ دی ۱۳۹۷ at ۰:۰۰

    سلام برای خامهای که سنشون ۶۵سال دارن و ۱۵ساله که سکته مغزی شدید کردن و از قرص والپروات سدیم ۲۰۰میلی استفاده برا جلو گیری از سکته مجدد ویا تشنج در خواب باعث سکته مجدد نشون کدام ویتامین برای الزایمر و تقویت حافظه که تازه ۲۰ روزیست دچار شده خوب هست با تشکر از جواب خوبتون بروزترین و قویترین ویتامینی که در دنیا در حال حاضر برای تقویت و باز گرداندن حافظه مثه قبل باشه رو بفرمایید ایانی یا خارجی هر دومردش رو بفرمایید با تشکر از راهنمایهای۹ خوبتون تشکر .

    ۰
    • زهره خانی

      زهره خانی

      ۱۶ بهمن ۱۳۹۷ at ۱۵:۲۴

      دوست گرامی حتما به پزشک مراجعه بفرمایید…راهنمایی های مقالات اینترنتی فقط برای افراد سالم و بدون شرایط خاصه

      ۰
  3. Avatar

    milad

    ۱۸ تیر ۱۳۹۸ at ۱:۱۱

    پس افتاب نگیریم که ویتامین دی کم میشه!!!

    ۰

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا