افزایش امنیت گوشی اندروید با رعایت ۱۳ نکته ساده
آیا واقعا مراقب تلفن همراه خود هستید؟ اما در قاب یا در کیف گذاشتن آن کافی نیست. تا به حال از خودتان پرسیدهاید که اگر تلفنتان گم شود یا به سرقت برود، اطلاعات شما در امان است؟ و آیا قادر هستید که موقعیت دستگاه خود را بیابید؟ اگر پاسختان منفی است یا حتی اگر مثبت است! در ادامه با ۱۳ نکته برای افزایش امنیت گوشی اندروید با نت نوشته همراه باشید:
افزایش امنیت گوشی اندروید
از قفل صفحه نمایش استفاده کنید
میدانیم که با استفاده از قفل صفحه نمایش، احساس به سختی افتادن میکنید اگر کارتان با تلفن همراه تنها دیدن این است که پیامی برایتان آمده یا نه. اما میتوانید برای این کار از ویجتهای صفحه قفل استفاده کنید برای افزایش امنیت گوشی اندروید دلیلی برای عدم استفاده از قفل کردن گوشی با کد، اثر انگشت، تشخیص حرکت و یا تشخیص چهره وجود ندارد. دستگاههای جدید اندروید که قابلیت تشخیص اثر انگشت دارند هم برای حفظ ایمنی دستگاه شما و هم از جهت سرعت باز کردن قفل مناسب هستند. عدم استفاده از قفل صفحه نمایش مثل این است که از خانه خارج شده اید و در ورودی را برای دزدها باز گذاشتهاید.
بیشتر بخوانید: ۳ نکته مهم تنظیمات امنیتی گوشی اندروید که حتما باید رعایت کنید!
از حالت رمز عبور مخفی استفاده کنید
برای افزایش امنیت گوشی اندروید از قسمت تنظیمات اندروید وارد بخش Security شوید. این منو گزینهای با عنوان make all password visible دارد و این گزینه برای دقت بیشتر در وارد کردن رمز عبور است. اما از نظر امنیتی یک ریسک تلقی میشود، زیرا به تسهیل دیده شدن رمز عبور کمک میکند. به ویژه وقتی در یک جای شلوغ مثل مترو هستید. بهتر است که این گزینه غیر فعال باشد.
بیشتر بخوانید: همین الان این ۵ ویژگی را در تلفن هوشمندتان غیر فعال کنید!
اپلیکیشنهای خود را مخفی و قفل کنید
یک قفل اپلیکیشن خوب میتواند یک نعمت واقعی باشد. نه فقط به دلایل امنیتی، بلکه جهت مراقبت از حریم خصوصی و حذف کردن و جابهجا کردن اطلاعات توسط کودکان نیز اهمیت دارد. یک برنامه قفل مثل AppLock میتواند ضمن افزایش امنیت گوشی اندروید سبب جلوگیری از دسترسی دیگران به عکسها، شمارهها، فیسبوک، تنظیمات گوشی و هر چیز دیگری در تلفن همراه شما شود.
بیشتر بخوانید: قوانین ساخت پسورد قوی ، هر آنچه که قبلا شنیده اید را دور بیندازید!
ردیابی تلفن با Android Device Manager
این نکته خیلی مهمتر از کارهایی است که برای افزایش امنیت گوشی اندروید باید انجام دهید. اگر گوشی خود را گم کردید یا جایی جا گذاشتید، Android Device Manager میتواند آن را پیدا کند، از راه دور قفل کند و در بدترین حالت در صورت لزوم اطلاعات آن را پاک کند. قابلیت remote location tracking یا location service دستگاهتان را غیر فعال نکنید، زیرا در صورت مفقود شدن دیگر قابل ردیابی نخواهد بود.
بیشتر بخوانید: ردیابی گوشی اندروید , چگونه گوشی اندروید گم شده خود را پیدا کنیم؟
تلفن همراه خود را رها نکنید
گوشی خود را فقط به چشم یک تلفن هوشمند نگاه نکنید. تصور کنید که آن یک بسته وسوسه انگیز محتوی صدها هزار دلار، یورو، پوند و یا هر واحد پولی که دوست دارید است و یک چراغ چشمک زن در بالای آن نوشته «پول مفت» را پیوسته نشان میدهد. حال شما این بسته با ارزش را جایی میگذارید و به سراغ کار دیگری میروید. هرگز گوشی خود را جایی نگذارید و به سراغ کار دیگر بروید.
بیشتر بخوانید: راهنمای کامل ثبت اسکرین شات در گوشیهای گلکسی سامسونگ
خدمات شناسایی موقعیت را به درستی تنظیم کنید
مطمئن شوید که ردیابی GPS دستگاه شما درست عمل میکند. اگر این طور نیست، ردیابی دستگاه در صورت مفقود شدن، سخت میشود.
بیشتر بخوانید: Android P بهترین ویژگی های جدید در آخرین نسخه از محبوبترین سیستم عامل دنیا
تنظیمات و اخطارهای اپلیکیشنهایتان را بررسی کنید
اخیرا یک بررسی نشان داد که ۱۰ عدد از مشهور ترین اپلیکیشنهای چراغ قوه فلش، هنگام نصب درخواست اختیارات عجیبی از قبیل قابلیت ردیابی موقعیت و حتی پاک کردن اپلیکیشنها و فایلها داشتند. و البته اینها فقط اپلیکیشن چراغ قوه نیستند، بیشتر دانلودهای مشکوک برای استفاده از اطلاعات کاربران یا برای وصل شدن به حسابهای مالی و رسیدن به پول طراحی شدهاند. برای افزایش امنیت گوشی اندروید حواستان به دسترسیهای که اپلیکیشنها هنگام نصب درخواست میکنند باشد.
بیشتر بخوانید: از کجا بفهمم هک شده ام ؟ راه های اطلاع از لو رفتن پسورد های امنیتی کاربران
به منابع دانلود ناشناس مشکوک باشید
شاید مارکتهای مختلف مکانهای قابل احترامی جهت دانلود اپلیکیشن برای دستگاه شما هستند. اما شاید، فقط تصور کنید شاید این گونه نباشد. وقتی که اپلیکیشنهای خود گوگل استور بعضا دارای مشکلاتی بودهاند، کاملا عادی است که به سایتهای دانلود و ارائه دهنده خدمات که شناختی از آنها ندارید مشکوک باشید. منابع جدید بد نیستند، فقط باید آنها را عاقلانه و با شناخت انتخاب کنید.
بیشتر بخوانید: پاک کردن خودکار اکانت گوگل پس از مرگ شما !
از پیامرسانی با قابلیت رمزگذاری استفاده کنید
اگر رمزگذاری دستگاه شما به صورت پیش فرض فعال است، اطلاعات شما توسط مهاجم قابل کپی شدن و مشاهده نیست، اما این به این معنی نیست که اطلاعات شما روی شبکه اینترنت رمزگذاری شده است. برای اطمینان از این که ارتباطاتتان کاملا خصوصی باشد و البته افزایش امنیت گوشی اندروید ، از یک بستر ارتباطی رمزگذاری شده مثل تلگرام استفاده کنید.
بیشتر بخوانید: دانلود ویدیوهای IGTV به این سادگی است!
به روز رسانیها را نصب کنید
گاهی به روز رسانی اپلیکیشنها مسئله جزئی است که انجام آن تفاوت چندانی نمیکند، اما گاهی همین به روز رسانی شامل ترمیمهای ضروری بابت مشکلات امنیتی هستند که شما از آن اطلاعی ندارید، اما سارقان و هکرها کاملا از آن آگاه هستند. افرادی که به روز رسانی به آخرین نسخه را انجام نمیدهند، آسیب پذیر باقی میمانند. در نتیجه کاملا منطقی است که همیشه اپلیکیشنها را جهت افزایش امنیت گوشی اندروید به روز نگاه دارید.
بیشتر بخوانید: چگونه گوشی را روت کنیم ؟
روی صفحه قفل، پین کنید
اگر میخواهید چیزی را به کسی نشان دهید و آن را مطالعه کند، اما نمیخواهید به بخشهای دیگر دسترسی داشته باشد، از پین کردن روی صفحه قفل استفاده کنید. این ویژگی از نسخه Lollipop اندروید به بعد امکانپذیر است. این یک نکته امنیتی نیست و یک کاربرد کاملا ساده است و به راحتی نیز قابل برداشتن از روی صفحه نمایش است. اما حداقل فایده آن این است که از ورود تصادفی یا عمدی دوستانتان به اطلاعات خصوصی شما جلوگیری میکند.
بیشتر بخوانید: چگونه گوشی اندروید را فرمت کنیم ؟
اطلاعات خود را رمزنگاری کنید
راه دیگری که امنیت اطلاعات موجود در تلفن همراه تان را افزایش می دهد، استفاده از ویژگی رمزنگاری یا encryption سیستم عامل اندروید است. در این روش تمام اطلاعات موجود در تلفن همراه تان اعم از تصاویر، فایل های ویدئویی و متنی و سایر داده های موجود، به وسیله کدی که از قبل تعیین کرده اید، رمزنگاری می شود. با فعال بودن این قابلیت حتی اگر تلفن همراه تان به رایانه متصل شود، اطلاعات قابل دستیابی نیستند. البته باید مراقب باشید که این کد را فراموش نکنید.
خوشبختانه آخرین نسخه های اندروید به طور پیش فرض از ویژگی رمزگذاری برای ذخیره داده بهره می برند. اندروید نوقا نسخه ۷ از رمزنگاری پیش فرض سیستمی داده ها (encryption file-level) برای دسترسی سریع تر و کنترل بیشتر محتوا استفاده می کند.