۳ نکته مهم تنظیمات امنیتی گوشی اندروید که حتما باید رعایت کنید!
بسیار خوشحالیم که می بینیم بازخورد مطالبی که در انها به آموزش و بررسی نکات مهم راجع به استفاده از دستگاه ها و تجهیزات الکترونیک از جمله گوشی های تلفن همراه در نت نوشت پرداخته ایم همواره بسیار عالی بوده و همراه با مراجعات پیاپی کاربران از طریق گوگل هر روزه این صفحات در صدر بازدید کاربران نت نوشت قرار دارد. این بار با بررسی و ارائه ۳ نکته بسیار مهم راجع تنظیمات امنیتی گوشی اندروید می پردازیم که حتما باید برای بالا بردن امنیت در این تجهیزات رعایت شوند، لطفا با نت نوشت همراه باشید.
تنظیمات امنیتی گوشی اندروید
۱ . حتما دستگاهتان را رمزنگاری کنید!
رمزنگاری یا Encryption از جمله مواردی است که اغلب کاربران آن را نادیده گرفته و از آن به آسانی می گذرند. با فعال کردن امکان Encryption تمامی اطلاعات دستگاه شما به صورت خصوصی در آمده و تنها توسط خود شما قابل دسترس خواهد بود و بایستی حتما برای دستیابی به داده های موجود بر روی دستگاه شما به عنوان کاربر صحیح احراز هویت شوید. این مورد تنظیمات امنیتی گوشی اندروید را حتما جدی بگیرید!
بیشتر بخوانید: افزایش امنیت گوشی اندروید با رعایت ۱۲ نکته ساده
Encryption در اندروید به ۲ روش صورت می گیرد:
رمزنگاری تمام فضای حافظه (اندروید ۵ و بالاتر)
بنا بر توضیحاتی که در Google قابل مشاهده و مطالعه است این مورد شامل یک کلید تکی برای رمزکردن تمامی داده های کاربر است و این کلید با پسورد ورودی کاربر قابل تغییر و تایید است. اندروید تمامی داده های کاربر روی پارتیشنی که سیستم روی آن قرار دارد را به صورت کامل Encrypt می کند. کاربر باید بلافاصله بعد از عملیات بوت (Boot یا همان اغاز بکار سیستم) رمز صحیح و اصلی را وارد کند تا سیستم توانایی لود و استفاده از فایل ها و اطلاعات رمز شده را داشته باشد. از نکاتی که در تنظیمات امنیتی گوشی اندروید نباید از قلم بیفتد اینکه زنگ های هشدار یا تماس ها و هرگونه اطلاعات دیگری پس از ریست شدن دستگاه تا وقتی که کاربر پسورد صحیح را وارد کند قابل دسترس نخواهد بود.
بیشتر بخوانید: ردیابی گوشی اندروید , چگونه گوشی اندروید گم شده خود را پیدا کنیم؟
رمز نگاری بر اساس فایل (اندروید ۷ و بالاتر)
این امکان برای کاربر هایی که از اندروید نوقا یا همان نسخه جدید ۷٫۰ استفاده می کنند قابل دسترس است و سیستم به صورت اتوماتیک هر فایل را با کد رمز اختصاصی خودش رمز می کند و از این روش هر فایل به صورت جداگانه و با رمز اختصاصی قابل دسترس خواهد بود. این امکان پس از بوت دستگاه امکان دسترسی به توانایی های صفحه قفل را به کاربر بدون وارد کردن رمز و پسورد خواهد داد.
۲ . پیام رسانی با ابزار های امن در اندروید
پیش از این بارها در نت نوشت راجع به پیام رسان های متداول در ایران و میان کاربران برایتان نوشته ایم. اینبار به صورت خلاصه به معرفی مرجعی برای بررسی امن بودن ابزار های گفتگو می پردازیم. وبسایت Secure Messaging Scorecard که توسط Electronic Frontier Foundation EFF پشتیبانی می شود به بررسی و بروز نگه داشتن لیست اختصاصی اش راجع به امن ترین ابزار های گفتگو ویژگی ها و وجه تمایز این ابزار های محبوب می پردازد. بدون شک دانستن جزییات این اطلاعات می تواند در تنظیمات امنیتی گوشی اندروید به شما کمک کند!
بیشتر بخوانید: افزایش سرعت گوشی اندرویدی ؛ کنترل همه چیز را بدست بگیرید!
فاکتور های مختلف و متعددی در لیست ارائه شده این وبسایت قابل مشاهده هستند و می توان به آسانی در میان آنها بهترین گزینه را ردیابی کرد! مثلا با هم به میزان امنیت ابزار متداول این روز های کاربران ایرانی یعنی تلگرام و در ادامه واتساپ و حتی وایبر نگاه می اندازیم:
همانطور که در تصاویر بالا می بینید این سامانه به بررسی المان های مختلفی راجع به ابزار های گفتگو می پردازد. از جمله آنها:
– رمزنگاری محتوا طی انتقال
– آیا ارائه دهنده سرویس می تواند محتوا را باز کند یا خیر؟
– هویت مخاطبین و افراد قابل ردیابی است یا خیر؟
– اگر کلید امنیتی ردیابی شود پیام های قبلی قابل مشاهده و باز شدن هستند یا خیر!
– آیا کد برنامه برای بررسی کردن قابل دسترس و باز است!
– طرح امنیتی ابزار گفتگو بدرستی رسم شده و ابل ردیابی است؟
بیشتر بخوانید: از کجا بفهمم هک شده ام ؟ راه های اطلاع از لو رفتن پسورد های امنیتی کاربران
با توجه به حجم وسیع بررسی هایی که این وبسایت بر روی ابزار های گفتگو صورت می دهد شاهد انتخاب های بجا و مسلما محدودی از سوی آن هستیم. همانطور که پیش از این هم گفته ایم ابزاری مثل تلگرام در صورتی که امکان Secret Chat فعال باشد قابل اطمینان خواهد بود.
در این لیست ابزار هایی مثل Telegram (secret chats) TextSecure، Silent Text، Silent Phone، Signal / RedPhone، Off-The-Record Messaging for Windows (Pidgin) و ChatSecure + Orbot کاملا امن تشخیص داده شده اند.
پیشنهاد تیم نت نوشت برای یک گفتگو امن ابزاری است که پیش از این هم آنن را معرفی کرده ایم Signal ، اگر با این ابزار گفتگو راحت نیستید و تلگرام را بیشتر می پسندید حتما سیکرت چت را برای گفتگو های دو نفره انتخاب کنید!
این دو مطلب را در نت نوشت بخوانید؛ گفتگوی امن؛ قابلیت فراموش شده تلگرام و با امن ترین ابزار گفتگوی آنلاین آشنا شوید: Signal
۳ . در تمامی برنامه ها احراز هویت ۲ مرحله ای را فعال کنید (Two-factor Authentication)
Two-factor authentication با نام two-step verification هم خطاب می شود که برای دسترسی به اطلاعات شما نیاز به دو بار احراز هویت دارد. پسورد، اثر انگشت، کد PIN و … این امکان اکنون در اکثر ابزاز های ارتباطی و اپ های مربوط به شبکه های اجتماعی قابل تنظیم است و علی رغم ایمیل شما و نشانی های متداول یک رمز اختصاصی از شما را برای تایید صلاحیت و امنیت شما نیاز مند است. پیشنهاد می کنیم برا بهبود تنظیمات امنیتی گوشی اندروید در ابزار های متداولی مثل اینستاگرام و تلگرام برای جلوگیری از هر گونه سوء استفاده حتما این مورد را بررسی کرده و مد نظر داشته باشید.