شبکه‌های اجتماعی

۵ ریزکشور جالب که احتمالاً از وجودشان روی کره زمین خبر ندارید!

نمی‌دانم تا کنون اصطلاح ریزکشور یا micronation را شنیده‌اید و هم‌چنین آیا چیزی در مورد آن می‌دانید یا خیر. اما به صورت کلی، ریزکشور یا micronation کشوری ست با جمعیت کم و البته مساحتی بسیار اندک که عمدتاً توسط کشورهای جهان به رسمیت شناخته نمی‌شود. ریزکشورها ممکن است به سبب‌های مختلف به وجود آیند، از تظاهرات گرفته تا تجزیه‌طلبی. جالب است بدانید که برخی کارشناسان تخمین می‌زنند که صدها ریزکشور در سرتاسر جهان وجود دارند. از میان این این ریزکشورها، در نت‌نوشتِ امروز به معرفی ۵ مورد از جالب‌ترینِ آن‌ها خواهیم پرداخت. برای آشنایی با آن‌ها، با این نوشتار همراه باشید.

۵ ریزکشور جالب

۱- مولوسیا (نوادا- آمریکا)

هنگامی که دانش‌آموزان دبیرستان این دیکتاتوری را به عنوان یک پروژه در دبیرستان آغاز کردند، خودِ حاکم این سرزمین، یعنی Kevin Bough، اصلاً گمان نمی‌کرد روزی مولوسیا به عنوان یکی از جدی‌ترین ریزکشورها در نظر گرفته شود.

این ریزکشور، که در نزدیکی نوادا قرار دارد، صرفاً ۳۳ نفر جمعیت دارد، هر چند که جمعیت آن با احتساب سگ‌ها، توریست‌ها و موارد این قبیل در نوسان است. جالب‌تر آن که عمده‌ی جمعیت خانواده‌ی خود باو هستند، و جالب‌تر آن که این ریزکشور از پول رسمی برخوردار است و برای ورود به آن بایستی ویزا تهیه کرد!

5 ریزکشور جالب که احتمالاً از وجودشان خبر ندارید
کوین باو، رییس‌جمهور مولوسیا

۲- فری تون کریستینا (دانمارک)

این ریزکشور در سال ۱۹۷۱ در اعتراض به دولت وقتِ دانمارک ایجاد گردید و ۸۵۰ نفر جمعیت دارد. ساکنین این ریز کشور مستقل هستند و سبک زندگی‌شان بوهمی است. جالب است بدانید که آن‌ها خانه‌های‌شان منحصر به فرد است، از گالری‌های هنری خاص خود و هم‌چنین سالن‌های موسیقی و برخی مؤسسات خاص نیز برخوردار اند.

اما فارغ از این موارد، مهم‌ترین مشخصه‌ی این ریز کشور جالب سیاست آن در قبال تجارت ماری جوانا است. تجارت ماری جوانا در فری تون کریستینا آزاد است و در واقع مردم در سطح خیابان این ماده را به راحتی هر چه تمام‌تر خرید و فروش می‌کنند،  این در حالی است که در سایر مناطق دانمارک چنین تجارتی ممنوع می‌باشد.

5 ریزکشور جالب که احتمالاً از وجودشان خبر ندارید
منطقه‌ی فری‌تون کریستینا

۳- لادونیا (سوئد)

لارس ویلکس (Lars Vilks) یک هنرمند سوئدی است که در سال ۱۹۹۶، پس از حدود یک دهه جنگ و کش و قوس با دولت سوئد بر سر آثارش این ریز کشور را به عنوان کشوری مستقل معرفی کرد. ماجرا از این قرار است که سال‌ها پیش لارسِ مجسمه‌ساز یک مجسمه‌ی بلند ۷۰ فوتی با نام نیمیس (Nimis) می‌سازد و آن را در منطقه‌ای خاص در جنوب سوئد با نام Kullberg نگه‌داری می‌کند. اما مقامات سوئدی پس از اطلاع یافتن از این امر، حکم به شکستن آن می‌دهند. لارس نمی‌پذیرد و سرانجام پس از چند سال مبارزه با مقامات سوئدی آن‌جا را منطقه‌ی “لادونیا” و خود را صدراعظم آن‌جا می‌خواند.

جالبِ ماجرا اینجاست که پس از این همه سال، نیمیس هنوز هم در سر جای خود است و جالب‌تر آن‌که دولت این ریزکشور ادعا دارد که از حدود ۱۷ هزار شهروند برخوردار است!

منطقه‌ی به‌اصطلاح خودمختار لادونیا در کناب آب

۴- هات ریور (استرالیا)

این ریزکشور جالب صرفاً ۷۵ کیلومتر مربع است، و در واقع زمینی ست مربوط به شخصی با نام لئونارد جورج کاسلی (Leonard Georg Casely). کاسلی در سال ۱۹۷۰ برای اعلام کردن جدایی خود از دولت استرالیا این زمین را به عنوان کشوری جداگانه معرفی کرد. اما چرا کاسلی تمایل داشت که خود را از زیر سایه‌ی دولت استرالیا بیرون آوَرَد؟

پاسخ این است که آن زمان قوانین سختگیرانه‌ای برای میزان فروش گندم وضع شده بود و از آن‌جا که کاسلی این قوانین را خوش نمی‌داشت خود را به عنوان کسی که دیگر در زیر یوغ دولت استرالیا به سر نمی‌برد معرفی کرد. البته دولت استرالیا هنوز هم که هنوز است این منطقه را به عنوان کشوری جداگانه در نظر نگرفته و قوانینی که در کل کشور استرالیا برقرار اند را برای این منطقه نیز صادق می‌داند.

5 ریزکشور جالب که احتمالاً از وجودشان خبر ندارید
زمین ۷۵ کیلومتر مربعی هات ریور

۵- سبورگا (ایتالیا)

ماجرای سبورگا جالب است. در دهه‌ی ۱۸۶۰ که ماجرایی میان فرانسه و ایتالیا برای برخی مناطق وجود داشت، که اصطلاحاً جنبش وحدت ایتالیا نامیده می‌شود، این منطقه، که در شمال غربیِ ایتالیا قرار دارد، به طور اتفاقی از لیست حذف شد و به فرانسه نپیوست و در نتیجه جزو ایتالیا باقی ماند. اما ۱۰۰ سال بعد، در دهه‌ی ۱۹۶۰ بود که ادعای استقلال کرده و در این راستا پول و نیروی نظامی مختص به خود را ایجاد نمود و حتی سفیرانی به این‌سو و آن‌سو ارسال کرد.

۵ ریزکشور جالب که احتمالاً از وجودشان خبر ندارید
منطقه‌ی سبورگا در شمال غربیِ ایتالیا

منبع:

curiosity

آرش شمسی

فارغ ام از نیک و بد، از هرآن‌چه که "می‌گذرد"

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا