رپرتاژ آگهی

6 کتاب شعر محبوب که باید در کتابخانه خود داشته باشید!

۰

ما ایرانی‌ها به دلیل فرهنگ و رسم و رسوماتی که داریم، کتاب اشعاری مانند دیوان حافظ را همیشه در کتابخانه خود داریم و برای تفال هم که شده به سراغش می‌رویم. اما اگر بخواهید مجموعه‌های نفیسی از اشعار شاعران را در کتابخانه خود داشته باشید تا در زمان‌های آزادی که دارید، به سراغ خواندن و لذت بردن از آنها بروید، ما کتاب‌های زیر را به شما پیشنهاد می‌دهیم.

هشت کتاب سهراب سپهری

سهراب سپهری یکی از شعرای معاصر ایران است که به سبک نو شعر می‌سرود. اشعار او همگی از دیدگاه او به زندگی سرچشمه می‌گیرند. او در اشعارش تلاش کرده است، اهمیت زندگی در لحظه، عشق و دوست‌ داشتن را بارها تکرار کند و برای این کار از عناصر روزمره و طبیعت الهام گرفته است. از همین‌رو، یکی از نقدهایی که همواره بر او وارد بوده آن است که او هیچ‌گاه مسائل اجتماعی را در اشعارش مطرح نکرده است. با این حال، نگاه عمیق او به زندگی، از درک بالای او به نسبت به فلسفه زندگی حکایت می‌کند. یکی از اشعار زیبای او را در ادامه می‌خوانیم:

شعر احمد شاملو

کتاب مجموعه اشعار احمد شاملو

احمد شاملو، یکی دیگر از شاعران معاصر ایران است که برخلاف سهراب سپهری که هیچ‌گاه شعری سیاسی و یا اجتماعی نسرود، به وضعیت اجتماعی و سیاسی جامعه حساس بود و در شعرهایش این احساس و تفکرات نمایان است. او همچنین اشعار عاشقانه بسیار زیبایی در وصف همسرش آیدا سروده است که در دسته اشعار خوب عاشقانه از احمد شاملو قرار دارند. شاملو نه تنها شاعری پرکار بود، بلکه کتاب های بسیاری را نیز از زبان‌های دیگر به فارسی ترجمه کرده است که از معروف‌ترین آنها می‌توان به دن آرام، قصه‌های من و بابام و شازده کوچولو اشاره کرد. مجموعه اشعار او، شامل هفده دفتر شعر اوست و برخی از مجموعه اشعار که در آن قرار دارند، “باغ آینه”، “لحظه‌ها و همیشه”، “آیدا در آینه”، “ابراهیم در آتش” و “ترانه‌های کوچک غربت” است. در ادامه یکی از اشعار زیبای او را با هم می‌خوانیم.

مجموعه اشعار فروغ فرخزاد

فروغ فرخ‌زاد، یکی از شاعران زن تاثیرگذار ایران است که در طول عمر کوتاه خود اشعار بسیار زیبایی سرود. او در یکی از مصاحبه‌هایش درباره اشعارش اینطور می‌گوید: شعر من با خود من پیش آمده است. من متاسفم که کتاب‌های اسیر، دیوار و عصیان را بیرون داده‌ام. افسوس می‌خورم که من چرا این کار را با تولدی دیگر شروع نکرده‌ام. او در طول عمر اندک خود، علاوه بر سرودن شعر، با ابراهیم گلستان که تاثیر زیادی در تغییر و تحولاتش داشت، فیلم‌های ارزشمندی ساخته و در چند نمایش نامه و تئاتر بازی کرده است. یکی از اشعار او را در ادامه می‌خوانیم:

مجموعه اشعار نیما یوشیج

مجموعه اشعار نیما یوشیج

علی اسفندیاری که با نام نیما یوشیج شناخته می‌شود، یکی از شاعران معاصر ایرانی است که به پدر شعر نو فارسی شهرت دارد، چرا که او بنیانگذار شعر نو بوده است؛ عنوانی که خود او بر این نوع از شعر گذاشت و در این لینک بیشتر می‌توانید درباره آن بخوانید. پسر او شراگیم روی انتشار صحیح آثار نیما، نظارت دارد. اما اگر مایلید با سیر تحولات شعر نیمایی آشنا شوید، پیشنهاد می‌کنیم مجموعه اشعار نیمایوشیج را تهیه کنید. یکی از اشعار او را در ادامه می‌خوانیم:

می‌ترواد مهتاب/ می‌درخشد شبتاب/ نیست یک دم شکند خواب به چشم کس و لیک/ غم این خفته‌ی چند/ خواب در چشم ترم می‌شکند/ نگران با من استاده سحر/ صبح می‌خواهد از من/ کز مبارک دم او آورم این قوم به جان باخته را بلکه خبر/ در جگر خاری لیکن/ از ره این سفرم می‌شکند.

مجموعه اشعار اخوان ثالث

مهدی اخوان ثالث با تخلص م. امید، شناخته می‌شود، اشعار او در بیشتر موارد، مضمون اجتماعی دارند و با لحنی حماسی سروده شده‌اند. او همچنین در برخی از شعرهایش، زندگی مردم را به تصویر کشیده است. مجموعه شعرهای چاپ شده از اخوان زیاد است، اما معروف‌ترین آنها، ارغنون، زمستان و آخر شاهنامه است. اگر مایلید شعرهایی با درون‌مایه‌های حماسی بخوانید، پیشنهاد می‌کنیم مجموعه اشعار این شاعر بزرگ ایرانی را تهیه کنید.

کتاب اشعار هوشنگ ابتهاج

هوشنگ ابتهاج را به غزلسرایی می‌شناسند و بسیاری از منتقدین بر این باورند که او توانسته شکوه غزل را بعد از حافظ به اوج برساند. اما این نوع شعر تنها هنرنمایی از او نیست، بلکه او از سبک شعر نو برای سرودن مضامین اجتماعی استفاده می‌کند و مجموعه کتاب های مختلفی مانند «آینه در آینه»، «سیاه مشق»، «راهی و آهی» و چندین کتاب دیگر را در کارنامه درخشان خود دارد. همچنین اگر مایلید حافظ و اشعارش را از دریچه نگاه ابتهاج بشناسید، به شما کتاب «حافظ به سعی سایه» ابتهاج را پیشنهاد می‌کنیم.

 

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا