تحلیل سریال گلشیفته ، به نام نقد به کام تکرارهای گیشه ای
گلشیفته نام سریالی ایرانی به کارگردانی بهروز شعیبی است که ساخت آن از سال ۱۳۹۶ آغاز شده است. نخستین قسمت سریال گلشیفته که اثری کمدی اجتماعی محسوب می شود در اسفند ۹۶ از طریق شبکه نمایش خانگی در سطح کشور منتشر شد. در ادامه با تحلیل سریال گلشیفته با نت نوشت همراه باشید.
زهرا افشار، احسان ابراهیمی و فاطمه راست گفتار تاکنون نویسندگی این مجموعه را برعهده داشته اند. بهروز شعیبی با سریال گلشیفته اولین تجربه ی سریال سازی در شبکه ی خانگی را پشت سر می گذارد. نام بهروز شعیبی با ساختن فیلم هایی مانند سیانور و دهلیز برای مخاطب های سینما جا افتاد و به عنوان کارگردانی جوان درخشید. حال نیز او با ساختن سریال گلشیفته با واکنش های متفاوتی از مخاطبان روبرو شده است. گلشیفته تاکنون در شهرهایی چون یزد، کرج و تهران فیلمبرداری شده است. بازیگران این سریال عبارتند از: مهناز افشار، نازنین بیاتی، مهدی هاشمی، بهاره کیان افشار، محمد بحرانی، امیر مهدی ژوله، شیدا خلیق، ویشکا آسایش، هومن سیدی، شیلا خداداد، نیما شعبان نژاد و نسیم ادبی.
بیشتر بخوانید: نگاهی به آخرین قسمت سریال شهرزاد
تحلیل سریال گلشیفته ، به نام نقد به کام تکرارهای گیشه ای
پیش از تحلیل سریال گلشیفته باید گفت داستان این سریال راجع به دختر جوان و نخبه ای از شهر یزد است که نفر اول کنکور ریاضی شده و حال زندگی او و خانواده اش دستخوش تغییر شده است. در این بین موقعیت افراد دیگر در رابطه با همین داستان نمایش داده می شود. این سریال پر بازیگر به نظر می رسد که قرار بوده تا اثری اجتماعی و حتی انتقادی باشد که در قالب طنز روایت می شود. اما بهروز شعیبی تا چه اندازه در تحقق این خواسته موفق بوده است؟! آیا این اثر با کمک بازیگران حرفه ای و پر طرفدار می تواند مخاطب خود را برای طولانی مدت نگه دارد؟! این سوال هایی است که می تواند برای مخاطب سریال گلشیفته نیز پیش بیاید. اگر بخواهیم مسئله را واکاوی کنیم و ببینیم که چرا گلشیفته علی رغم داشتن کارگردان و بازیگران شناخته شده و محبوب با اقبال روبرو نشده است به شخصیت پردازی در این سریال برسیم. شخصیت های این سریال انگار قرار بوده که دارای ابعاد و عمق بیشتری باشند اما سرانجام این اتفاق نیفتاده است و شخصیت ها دچار معضل کم عمقی شده اند. مثال این اتفاق در شخصیت هومن سیدی به خوبی آشکار است. احتمالا مخاطب با دیدن شخصیت سیدی در سریال گلشیفته بلافاصله به یاد نقش و بازی او در سریال عاشقانه می افتد و او را در تکرار می بیند. این اتفاق در مورد اغلب شخصیت های این سریال کمابیش می افتد و ما آن ها را به شکلی متفاوت و منحصر به فرد در این سریال نمی بینیم.
بیشتر بخوانید: تحلیل سریال پدر ، معلق ببین تخیل و فرا تخیل
در ادامه تحلیل سریال گلشیفته باید گفت نکته ی دیگری که شاید گلشیفته را از هدف خود دور نگه می دارد، طنز آن است. این طنز نیز گویی قرار بوده است که طنزی فاخر و عمیق در قالب اجتماعی باشد که به نظر می رسد که شعیبی به طور کامل به هدف خود نزدیک نشده و اثر را در حدی از کمدی نه چندان فاخر نگه داشته است. البته با تمام این نکاتی که ذکر شد این سریال هنوز ادامه دارد و شاید در ادامه شاهد اتفاقاتی بهتر در این سریال باشیم. سریال گلشیفته در هر قسمت آن دارای نامی است که مانند فصل هایی از رمان ها است که دارای نام های مجزا هستند. برای مثال نام قسمت اول و دوم بربادرفته و سرگیجه بوده است. تا به حال ده قسمت از این سریال منتشر شده است.
بیشتر بخوانید: تحلیل سریال سرگذشت ندیمه The Handmaid’s Tale بر اساس داستان ندیمه از مارگارت آتوود
بیشتر بخوانید: تحلیل فیلم شعله ور به کارگردانی حمید نعمت الله؛ اتفاقهای تصنعی و آبی بر آتش
بیشتر بخوانید: نقد فیلم فروشنده اثر اصغر فرهادی