آثار علی اکبر صادقی مهمان موزه هنرهای معاصر تهران
بنیاد علی اکبر صادقی نمایشگاهی از آثار هنری این نقاش، انیماتور و مجسمه ساز معاصر ایران، هنرمندی که بیش از ۶۰ سال در زمینه ی هنر فعال است در موزه ی هنرهای معاصر تهران از تاریخ ۸ بهمن ماه سال گذشته برگزار کرده است، این نمایشگاه تا ۲۵ فروردین ماه سال جاری ادامه دارد. گفتنی است که موزه در کنار برنامه های خود قرار است هر فصل را به یک هنرمند اختصاص دهد.
این نمایشگاه نگاهی به فرهنگ دیداری، هنر مدرن و معاصر ایران دارد. در این جا بیش از ۲۰۰ اثر هنری از آثار نقاشی، نقاشی دیواری، مجسمه، طراحی، طراحی روی شیشه، تصویرسازی و نخستین انیمیشن های ایرانی از علی اکبر صادقی به عنوان سازنده ی اولین انیمیشن ایرانی به نمایش در آمده است. همچنین در این جا چیدمانی از پرچم های قرمز رنگ وجود دارد که او اشعار خود را بر روی آن نوشته است. بی شک آثار علی اکبر صادقی از لحاظ نماد شناسی و توجه به فرهنگ کهن ایرانی دارای اهمیت ویژه ای است.
بیشتر بخوانید: گذری کوتاه بر زندگی زندهیاد علی حاتمی , آیین چراغ، خاموشی نیست.
گفتنی است علی اکبر صادقی در سال ۱۳۱۶ در تهران به دنیا آمد. او در دوران دبیرستان زیر نظر آواک هایراپتیان نقاشی آبرنگ را آموخت و در سال ۱۳۳۷ در دانشکده ی هنرهای زیبای دانشگاه تهران تحصیل خود را ادامه داد. صادقی پس از پایان تحصیل دانشگاه به پیشنهاد کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دست به ساخت چند فیلم نقاشی متحرک زد.
او در سال ۱۳۳۸ سبک ویژه ای را در هنر ویترای با حال و هوای ایرانی ابداع کرد و در سال ۱۳۵۰ فیلم نقاشی متحرک به نام “هفت شهر” را ساخت و برای چند کتاب تصویرسازی کرد. صادقی از کودکی با شنیدن داستان های شاهنامه به این سبک هنری علاقمند شد و این اشکال نمادین، اسطوره ای و افسانه ای برای همیشه بخشی از هویت نقاشی هایش شدند. دنیای آثار او دنیایی فیگوراتیو است که به مینیاتور شباهت دارند. او در نقاشی های خاطره انگیز خود سنت های غنی هنر فارسی را با شیوه ی سورئال نقاشی ترکیب می کند.
صادقی استاد قصه گویی است و آثارش را از منابع متنوع فارسی به خصوص پیکرنگاری های تاریخی عصر قاجار خلق می کند. سبک آثار او نوعی سورئالیسم ایرانی و ترکیب آن با نقاشی های سنتی است. این نقاشی ها بسیار شخصی هستند که قصه های سنتی نقاشی ها و تصویرسازی های سنتی و اسطوره ای ایرانی را با سبک افسانه ای آشکار خلق می کنند.
بیشتر بخوانید: داریوش مهرجویی مروری بر زندگی آقای کارگردان به بهانه ۷۸ سالگیاش
او آغازگر سبک خاصی در نقاشی ایرانی است که تحت تاثیر نقاشی های قهوه خانه ای، پیکر نگاری و نقاشی های پرتره سنتی ایران پس از سبک هنری قاجار قرار گرفته است. او همچنین در تهیه ی چند فیلم برای کانون شرکت داشت که در آن ها از شیوه ی خاص نقاشی خود بهره گرفت که در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شده است. این فیلم ها در جشنواره های جهانی مورد استقبال فراوان قرار گرفت و ۱۵ جایزه را از آن سازنده اش کرد. صادقی همچنین ۴ جایزه ی بین المللی برای تصویرگری کتاب نیز دریافت کرد.
سال ۱۳۵۶ بود که صادقی فیلمسازی را به کلی کنار گذاشت. او در سال ۱۳۶۷ پس از سال ها دور بودن از نقاشی آبرنگ آن را از سر گرفت. او کارهای اولیه ی نقاشی اش را با آبرنگ انجام داده بود ولی از زمانی که وارد دانشکده ی هنرهای زیبا شد، استفاده از رنگ روغن را در کارهای تصویری خود آغاز کرد. جایزه ی اول تصویرگران کتاب آسیا در سال ۱۹۷۸ برای کتاب “عبادتی چون تفکر نیست”، جایزه ی اول جشنواره ی لایپزیک در سال ۱۹۸۰ به عنوان زیباترین کتاب پیروزی و جایزه ی اول گرافیک برای بهترین تصویرگری کتاب سال تهران در سال ۱۳۶۸ از جمله جوایزی است که صادقی دریافت کرده است.
بیشتر بخوانید: مروری بر زندگی بهرام رادان کارنامه جوان پر افتخار در سینمای ایران
بدون شک علی اکبر صادقی جزو اولین هنرمندان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و یکی از بنیانگذاران فیلم های انیمیشن این موسسه بوده است. او در سال ۱۳۷۰ در ۲۵ امین سالگرد کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان برای دستاوردهای برجسته ی خود در تصویرسازی کتاب و فیلم مورد تقدیر قرار گرفت. او تا به امروز نمایشگاه های متعددی را در داخل و خارج از کشور برپا کرده است. نمایشگاه مورد نظر که بزرگترین و کاملترین نمایشگاه او تاکنون است به مناسبت تجلیل از هنر و زندگی اش در تولد ۸۰ سالگیاش شکل گرفته است. عقیده ی صادقی این است که هنرمندان و دانشمندان رسولان خدا هستند بر روی زمین تا زیبایی ها و ناشناخته ها را برای انسان آشکار کنند.
علاقه مندان برای بازدید از این نمایشگاه می توانند، روزهای یکشنبه تا پنجشنبه ی هر هفته از ساعت ۱۰ صبح تا ۷ عصر، جمعه ها ۳ تا ۷ عصر به جز شنبه ها و تعطیلات رسمی به موزه ی هنرهای معاصر تهران مراجعه کنند و از دیدن آثار باشکوه استاد علی اکبر صادقی لذتی وافر ببرند.
بیشتر بخوانید: مروری بر آثار و زندگی امین حیایی سوپراستار سینمای ایران، مرد هزار چهره
بیشتر بخوانید: داریوش شایگان ، در جستجوی فضاهای گمشده و هویت چهل تکه ی اندیشه
بیشتر بخوانید: ناصر چشم آذر خالق موسیقی خواهران غریب جاودانه شد