آرت کیوسک

مروری بر آثار و زندگی امین حیایی سوپراستار سینمای ایران، مرد هزار چهره

مروری بر زندگی امین حیایی متولد ۱۳۴۹

مروری بر آثار و زندگی امین حیایی سوپراستار سینمای ایران، مرد هزار چهره امین حیایی متولد ۱۹ خرداد ۱۳۴۹ تهران است. اولین تجربه‌ی سینمایی او دو همسفر به کارگردانی اصغر هاشمی است که ثریا قاسمی او را کشف و به این کارگردان معرفی نمود.

۶+

امین حیایی متولد ۱۹ خرداد ۱۳۴۹ تهران است. حیایی در دوران تحصیل به فعالیت در تئاتر پرداخت و پس از گرفتن دیپلم، ضمن خدمت سربازی در مرکز هنرهای نمایشی عقیدتی-سیاسی نیروی هوایی فعالیتش را آغاز کرد. اولین تجربه‌ی سینمایی او دو همسفر به کارگردانی اصغر هاشمی است که ثریا قاسمی او را کشف و به این کارگردان معرفی نمود و زندگی امین حیایی اتفاقات جدیدی را از این زمان به بعد شاهد بود. شروع کار طنز او با فیلم عروس خوش قدم بود. برای بازی در فیلم زن زیادی به کارگردانی تهمینه میلانی برنده‌ی سیمرغ بهترین بازیگر نقش اول مرد شد، نقش مکمل عروس خوش قدم کاندیداتوری جشن خانه‌ی سینما را برایش به ارمغان آورد و هم‌چنین نقش اصلی دختر ایرونی که با بازی‌اش جایزه‌ی حافظ جشن دنیای تصویر را از آن خود کرد. در ادامه با مروری بر زندگی امین حیایی با نت نوشت همراه باشید.

زندگی امین حیایی سوپراستار سینمای ایران، مرد هزار چهره

امین حیایی در پانزدهمین جشنواره‌ی فیلم فجر نامزد دریافت جایزه بهترین بازیگر نقش دوم مرد برای فیلم براده‌های خورشید شد. بازی‌های متفاوت او در سال ۱۳۸۲ در فیلم‌های عروس خوش قدم و دختر ایرونی و در سال ۱۳۸۳ در فیلم‌های کما و مهمان مامان نام او را به‌ عنوان یک بازیگر توانا سر زبان‌ها انداخت تا جایی که او به عنوان یکی از دو بازیگر برگزیده‌ی سال برای بازی در فیلم دختر ایرونی از جشن سالیانه‌ی ماهنامه‌ی دنیای تصویر تندیس حافظ دریافت کرد. بازی او در فیلم‌های زن زیادی، شام عروسی، مهمان، اخراجی‌ها و اپیزود دوم ستاره‌ها با عنوان ستاره است صحبت‌های زیادی را به همراه داشت. فروش میلیاردی اخراجی‌ها او را به یکی از پول‌ساز‌ترین بازیگران مرد سینمای ایران تبدیل کرد و همین هنر نمایی تاثیر بسزایی در زندگی امین حیایی داشت. حیایی معتقد است که موفقیتش را مدیون محمدرضا شریفی‌نیا است.

بیشتر بخوانید: مروری بر زندگی بهرام رادان کارنامه جوان پر افتخار در سینمای ایران

جالب است بدانید در زندگی امین حیایی یک اتفاق نیفتاده که تا مرز روی دادن هم رفته گویا قرار بود در سال ۲۰۰۹ در فیلم My leader در کمپانی برادران وارنر بازی کند اما این مهم در زندگی امین حیایی روی نداد. او جز بازیگری در فیلم بوی بهشت و سرود تولد چند ترانه هم خوانده است. یکی دیگر از اتفاقات برجسته زندگی امین حیایی بازی در فیلم قلاده های طلا بوده است؛ پس از بازی در فیلم قلاده‌های طلا امین حیایی در گفتگویی رادیویی ضمن اعلام رقم ۲۷۰ میلیون تومانی برای دستمزد بازی در فیلم قلاده‌های طلا گفته است: «پس از بازی در این فیلم هیچ پیشنهادی در سینمای ایران نداشته‌ام و از سوی تهیه‌کننده‌گان بایکوت شده‌ام.»

امین حیایی در سال ۱۳۷۴ با مونا بانکی‌پور ازدواج کرد اما این ازدواج خیلی سریع به جدایی انجامید. حاصل این ازدواج یک پسر بود به نام دارا حیایی. دارا حیایی متولد سال ۱۳۷۵ است و در حال حاضر ۲۱ سال دارد. در سال ۷۷ حیایی با نیلوفر خوش‌خلق که بازیگر سینماست ازدواج کرد. دارا حیایی در اولین تجربه‌ی بازی‌اش با پدرش در فیلم “شعله‌‍ور” به کارگردانی حمید نعمت الله که هم اکنون در سی و ششمین جشنواره‌ی فیلم فجر به نمایش درآمده، همبازی پدرش شده است. امین حیایی درباره‌ی نقش‌اش در این فیلم این چنین گفته است: «نقشم، نقشی متفاوت و جدید است که نه تا حالا من این حس و حال را در خود داشته ام و نه دیده ام کسی آن را بازی کرده باشد و اتفاق خوبی است. این فیلم خاص‌ترین فیلم حمید نعمت الله است و از کار با ایشان بسیار خوشحالم.»

بیشتر بخوانید: نقد فیلم دارکوب به کارگردانی بهروز شعیبی ، پرسش هایی که بی پاسخ می مانند!

از کاندیدها و جوایزی که در طول زندگی امین حیایی به او اهدا شده می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
  • کاندید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد برای فیلم سینمایی زن زیادی – بیست و سومین دوره ی جشنواره ی فیلم فجر – ۱۳۸۳
  • کاندید سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد برای فیلم سینمایی براده‌‌های خورشید – پانزدهمین دوره ی جشنواره ی فیلم فجر – ۱۳۷۵
  • کاندید تندیس زرین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد برای فیلم سینمایی عروس خوشقدم – هفتمین دوره ی جشن خانه سینما – ۱۳۸۲
  • برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد برای فیلم سینمایی سینمایی شب – بیست و ششمین دوره ی جشنواره ی فیلم فجر – ۱۳۸۶

گفتنی است در سی و ششمین جشنواره ی فیلم فجر امین حیایی برای ایفای نقش در فیلم شعله ور دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول مرد را از آن خود کرد.

بیشتر بخوانید: گذری کوتاه بر زندگی زنده‌یاد علی حاتمی , آیین چراغ، خاموشی نیست.

بیشتر بخوانید: داریوش مهرجویی مروری بر زندگی آقای کارگردان به بهانه ۷۸ سالگی‌اش

بیشتر بخوانید: داریوش شایگان ، در جستجوی فضاهای گمشده و هویت چهل تکه ی اندیشه

بیشتر بخوانید: آثار علی اکبر صادقی مهمان موزه هنرهای معاصر تهران

بیشتر بخوانید: ناصر چشم آذر خالق موسیقی خواهران غریب جاودانه شد

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا