مقایسه اندروید Oreo با اندروید One و اندروید اورئو GO Edition ، هر کدام از این نسخهها چه ویژگیی دارند؟
گوگل با کمک شرکت های سازنده گوشی های همراه، سه استراتژی متفاوت را برای توسعه سیستم عامل اندروید خود در نظر گرفته است. در خلال مراسم MWC 2018، سیستم عامل اندروید اورئو Go Edition با ظهور در محصولات شرکت های شناخته شدهای چون ZTE, Alcatel, Huawei, و HMD Global) Nokia) فعالیت رسمی خود را آغاز کرد. گوگل در زمان معرفی Android Go اعلام کرد که هر نسخه ای از سیستم عامل اندروید، دارای تنظیماتی برای Android Go میباشد. این سیستم عامل، در آغاز راه خود قرار داشته و در کنار آن باید اندروید اورئو و اندروید وان که سیستم عامل های اصلی گوگل میباشند را نیز در نظر گرفت. در ادامه میخواهیم به مقایسه این سه نسخه متفاوت از سیستم عامل اندروید بپردازیم.
اندروید Oreo
گوگل هر ساله به روزرسانی جدیدی را برای اندروید منتشر کرده و در این میان نامی جدید را به سیستم عامل خود اختصاص میدهد. در اوایل ۲۰۱۷، اندروید ۸٫۰ معرفی شد که بعداً نام O را به خود گرفت. در اواخر سال گذشته میلادی نیز گوگل این سیستم عامل را منتشر کرد و آن را در اختیار تولیدکنندگان قرار داد تا در دستگاه های تولیدی خود مورد استفاده قرار دهند.
گوگل برای بهره مندی یک گوشی از این سیستم عامل، حداقل خصوصیات سخت افزار خاصی را معرفی نکرده است. بلکه این مهم را بر دوش تولیدکنندگان قرار داده تا تصمیم بگیرند که اندروید اورئو را در کدام گوشی و با چه مقدار حافظه، فضای ذخیره سازی و پردازنده مورد استفاده قرار دهند.
اندروید اورئو چه ویژگی هایی دارد؟
تصویر در تصویر:
این ویژگی به کاربران اجازه میدهد تا هنگامی که در حال اجرای یک برنامه هستند، به صورت همزمان در گوشه ای از نمایشگر، ویدئو خاصی را مشاهده کنند یا گوگل مپ را اجرا کنند.
تقسیم صفحه نمایش:
این ویژگی همان گونه که از نامش پیداست، صفحه نمایش را به دو قسمت تقسیم کرده و کاربر میتواند در هر قسمت برنامه ای متفاوت را اجرا کند. مثلاً هنگامی که در حال ارسال ایمیل است در مرورگر کروم به جست و جو بپردازد.
گوگل Daydream:
کاربران میتوانند با استفاده از هدست گوگل Daydream، قدم به دنیای واقعیت مجازی گذاشته و از این فناوری در بازی، فیلم و برنامه هایی که از آن پشتیبانی میکنند بهره ببرند.
کدام دستگاه ها از اندروید اورئو پشتیبانی میکنند؟
محصول انحصاری گوگل با نام “پیکسل”، اولین گوشی بود که از اندروید اورئو بهره برد. اندروید اورئو دقیقاً همان نسخه ای است که تولیدکنندگان و شرکت های شخص ثالث، در ساخت تبلت، تلویزیون و دیگر محصولات خود از آن استفاده میکنند.
افزون بر گوشی های گوگل پیکسل، گوشی های بسیار دیگری وجود داشته که اندروید اورئو بر روی آنها وجود دارد. S9 و S9+ که به تازگی معرفی شدند، هواوی میت ۱۰ پرو، OnePlus 5T و بسیاری از گوشی های موتورولا که در سال ۲۰۱۷ تولید شدهاند، همگی از این سیستم عامل بهره میبرند.
اندروید One
گوگل اندروید وان را در سال ۲۰۱۴ معرفی کرد. این سیستم عامل برای گوشی های رده پایین و ارزان قیمت در نظر گرفته شده بود.
از آن زمان تا کنون، اندروید وان وظیفه خود را به خوبی انجام داده، اما با این حال رشد چشمگیری را نیز داشته است. پس از گذشت مدتی، شرکت های سازنده، به استفاده از این سیستم عامل “تنها” در گوشی های رده پایین بسنده نکرده و گوشی هایی میان رده را نیز با اندروید وان عرضه کردهاند.
اندروید وان چه ویژگی هایی دارد؟
گوگل چند تضمین را برای تمامی محصولات پشتیبانی کننده از نسخه اندروید وان داده است:
- به روز رسانی های منظم امنیتی برای سه سال
- به روز رسانی سیستم عامل اندروید به مدت دو سال
- رابط کاربری اصلی اندروید و ارائه سرویس های گوگل
- سخت افزار تأیید شده بر اساس تست های عملکردی
به عبارتی دیگر، اندروید وان را میتوانیم تجربه ای از اندروید وانیل بدانیم. عدم وجود برنامه های غیرضروری و همچنین پوسته ها و رابط های کاربری اضافی از جمله ویژگی های این سیستم عامل است. نکته کلیدی در رابطه با اندروید وان این است که دستگاه های مبتنی بر آن، تا سه سال به روز رسانی ها را دریافت خواهند کرد.
این ویژگی ها، به ایرادات زیادی که نسبت به سیستم عامل اندروید گرفته میشد، پاسخ خوبی میدهد. به عنوان مثال، سامسونگ و ال جی تغییراتی نسبی را در سیستم عامل اندروید اعمال میکنند، اما تمام این تغییرات، به بهبود تجربه کاربر منجر نمیگردد. علاوه بر این، سامسونگ به انتشار دیر به دیر به روزرسانی نرم افزاری نیز شهره است.
کدام دستگاه ها از اندروید وان پشتیبانی میکنند؟
انتظار میرود تا در آینده ای نه چندان دور، اندروید وان را بر روی طیف گسترده ای از دستگاه های میان رده و پرچمدار نیز ببینیم. اما در حال حاضر گوشی های موتورولا موتو X4، نوکیا ۸ سیروکو، HTC U11 Life و شیائومی Mi A1 از جمله گوشی هایی هستند که این سیستم عامل بر روی آنها وجود دارد.
اندروید اورئو (GO Edition)
این سیستم عامل در ماه May سال ۲۰۱۷ معرفی شد و به نوعی همان هدفی را دنبال میکند که اندروید وان در زمان معرفی در سر داشت. این سیستم عامل، برای اجرا بر روی گوشی هایی با مقدار ۱ گیگابایت حافظه رم و یا کمتر طراحی شده است.
اندروید اورئو (GO Edition) چه ویژگی هایی دارد؟
هر برنامه اصلی گوگل از جیمیل تا گوگل مپ و دستیار گوگل مجدداً طراحی شده و خصوصیات غیرضروری آنها حذف گردیده است. با ساده سازی سیستم عامل و برنامه های اصلی، اندروید اورئو (GO Edition) فضای ذخیره سازی بیشتری را در اختیار کاربران قرار میدهد.
علاوه بر این، سرویس Data Saver گوگل به کاربران اجازه میدهد در مناطقی که به اینترنتی با سرعت پایین یا گران قیمت دسترسی دارند، بتوانند از قابلیت های ویژه ای برای محدود کردن دسترسی اپلیکیشنها به داده در پس زمینه استفاده کنند.
کدام دستگاه ها از اندروید اورئو (GO Edition) پشتیبانی میکنند؟
اولین گوشی های مجهز به این سیستم عامل در مراسم MWC 2018 معرفی شدند. در این میان ZTE، گوشی ZTE Tempo Go را معرفی کرد که آنلاک بوده و تنها ۸۰ دلار قیمت دارد. HMD از گوشی نوکیا ۱ رونمایی کرد که قیمت آن ۸۵ دلار بوده و آلکاتل نیز ۱X را معرفی کرد که ۱۲۰ دلار قیمت خواهد داشت.
همه این دستگاه ها ۱ گیگابایت حافظه رم داشته و فضای ذخیره سازی آنها نیز ۸ یا ۱۶ گیگابایت میباشد. همچنین نوع پردازنده آنها، تراشه ضعیف اسنپ دراگون ۲۱۰ یا دیگر گزینه های مشابه به آن است. باز هم تأکید میکنیم که هدف از GO Edition ارائه سریعترین تجربه سخت افزاری همچون آنچه که در پرچمداران برندهای مختلف میبینیم، نبوده است.