اخبار تکنولوژیتلفن همراه

مروری بر امکانات ورژن بتای اندروید P ، هوشمندتر و ساده‌تر!

۱۰ سال پیش، وقتی که اولین بار اندروید را با گوشی T-Mobile G1 تجربه کردیم، متوجه ایده ی بسیار ساده اما مهم آن شدیم: اندروید برای ساخت پلتفرم موبایل، آسان و رایگان بود. امروزه، این ایده ی ساده پیشرفت چشمگیری کرده است، به طوری که هم اکنون میلیاردها نفر از مردم سراسر دنیا از گوشی های اندرویدی استفاده می کنند. برای استفاده ی ساده تر همراه با هوش بالاتر از اندروید، امروز ورژن بتای اندروید P ، یعنی آخرین نسخه ی اندروید معرفی شد. در ادامه با نت نوشت همراه باشید.

بیشتر بخوانید: بروزرسانی اندروید P : این گوشی ها آپدیت اندروید P را دریافت می کنند

اسمارت فون باهوش تر همراه با یادگیری ماشینی

طبق اطلاعاتی که از ورژن بتای اندروید P داریم اندروید P تلفن همراه شما را باهوش تر می کند و به اسمارت فون شما کمک می کند تا بیشتر با کارکرد روزمره ی شما اخت شود. مثلا می تواند عمر باتری شما را افزایش دهد که قطعا همه ی ما به این موضوع علاقه مندیم. در اندروید p ، از  DeepMind برای ساخت باتری با طول عمر بیشتر کمک گرفته شده است که به شما کمک می کند تا اسمارت فون شما اولویت استفاده از باتری را فقط به برنامه هایی بدهد که بیشترین استفاده را از آن ها دارید و بدین طریق می توانید از حداکثر عمر باتری خود استفاده کنید. همچنین برای تنظیم دقیق روشنایی صفحه نسبت به آن چیزی که شما نیاز دارید از “یادگیری ماشینی” استفاده شده است که به گوشی شما این امکان را می دهد تا بفهمد که شما معمولا در محیط های مختلف نور نمایشگر خود را در چه حدی تنظیم می کنید.

بیشتر بخوانید: ترفند اندروید ۹ : با این ۹ ویژگی مخفی اندروید P آشنا شوید!

ورژن بتای اندروید P کاربران اندروید را شگفت زده می‌کند ؟

در سرتاسر پلتفرم طراحی شده، تلفنتان به شما کمک خواهد کرد تا روز خود را به بهترین نحو ممکن هدایت کنید. اندروید p این کار را  با استفاده از شرایط موجود برای ارائه ی پیشنهاداتی هوشمندانه بر اساس آنچه که دوست دارید بیشتر انجام دهید ترتیب می دهد و به طور خودکار عمل بعدی شما را پیش بینی می کند. برای مثال، App Actions با حدس زدن عمل بعدی شما، کمک می کند تا خیلی سریعتر به کار بعدی خود برسید. بگویید “هدفون های خود را به دستگاه وصل کنید” و اندروید برای از سرگیری پلی لیست دلخواه شما اقدام می کند. Action ها در سرتاسر اندروید در جاهایی نظیر لانچر، انتخاب هوشمند متن، پلی استور، اپ جستجوی گوگل و دستیار گوگل ظاهر می شوند.

بیشتر بخوانید: بررسی امکانات اندروید P نسخه توسعه دهندگان! گوگل تغییراتی جالب را انجام داده است!

Action ها هرچند که بسیار ساده می باشند، اما به شما کمک می کنند تا سریعتر به اهداف و نیازهای خود برسید. اما اگر بخواهیم بخشی از برنامه خود را درست زمانی که به آن بیشتر نیاز داریم اجرا کنیم باید چه کار کنیم؟ Slice ها این کار را برای شما انجام می دهند و به شما امکان نگاهی دقیق تر به درون برنامه های مورد علاقه تان می دهند. مثلا اگر شما “Lyft” را در گوگل سرچ کنید، می توانید یک Slice برهم کنشی (یعنی کاربران به راه های مختلف در آن شرکت دارند و می توانند جزئیات آن را تغییر دهند) را مشاهده کنید که قیمت و زمان سفر به کارتان را به شما می دهد و چون برهم کنشی است، بنابراین شما می توانید به سرعت حرکت خود را ترتیب دهید.

برای اینکه فقط سیستم عامل دستگاه در ورژن بتای اندروید P باهوش نباشد، بلکه کل دستگاه بسیار هوشمندتر عمل کند، قدرت یادگیری ماشینی گوگل برای توسعه دهندگان اپلیکیشن ها توسط لانچر  ML Kit به ارمغان آورده شده است که یک مجموعه ی جدید از API های متقابل پلتفرم (API مخفف Application programming interface می باشد، یعنی رابط برنامه نویسی اپلیکیشن) موجود از طریق Firebase می باشد. ML Kit به توسعه دهندگان، API های روی دستگاه را برای شناسایی متن، تشخیص چهره، برچسب گذاری تصاویر و خیلی چیزهای دیگر ارائه می دهد. ردیاب تغذیه می تواند به سادگی جایگزین مدل تشخیص متن ما شود تا اطلاعات غذایی را اسکن کند و API ها به طور خودکار بیش از ۲۰۰ غذای مختلف را با دوربین گوشی شما طبقه بندی می کنند.

بیشتر بخوانید: آپدیت اندروید P به این گوشی ها خواهد رسید!

Android ساده و قابل دسترس تر

در ورژن بتای اندروید P تاکید ویژه ای بر سادگی آن شده است. ظاهر و استفاده ی اندروید به وسیله ی navigation های سیستمی جدیدتر بسیار قابل دسترس تر شده است. در اندروید p، ژست ها یا gestures برای فعال سازی navigation (ناوبری و هدایت) درست از homescreen شما گسترش داده شده است. از آن جایی که روز به روز گوشی های تلفن همراه باریک تر و نسبتا بلندتر می شوند، این ویژگی بسیار مفیدتر می باشد، زیرا کار کردن با یک دست در اسمارت فون های جدید سخت تر شده است. به وسیله ی یک دکمه ی منفرد و شسته رفته ی home شما می توانید با کشیدن دست خود به سمت بالا نگاهی به پریویوی اپ هایی که اخیرا از آن ها استفاده کرده اید به صورت تمام صفحه بیندازید. با یک لمس کوچک می توانید اپ مورد نظر خود را انتخاب کرده و وارد آن شوید. اگر شما معمولا زیاد از یک اپ به اپ دیگر می پرید، این ویژگی برایتان بسیار مفید خواهد بود. انتخاب متن هوشمند (که معنی متنی که شما انتخاب کرده اید را می فهمد و مشابه آن را به شما پیشنهاد می دهد) اکنون در Overview کار می کند که کار شما را راحت تر می کند.

بیشتر بخوانید: اندروید ۹ (Pie) با این ویژگی ها صورت رسمی معرفی شد!

کنترل و حرکت بین اپ ها در اندروید P بسیرا ساده تر از قبل شده است!
کنترل و حرکت بین اپ ها در اندروید P بسیار ساده تر از قبل شده است!

تغییر نحوه ی هدایت و ناوبری در تلفن شما یک مساله ی بزرگ است، اما تغییرات کوچک می توانند تفاوت های بزرگی هم داشته باشند. در ورژن بتای اندروید P تنظیمات سریع یا Quick Setting ها هم بازطراحی شده اند و برای گرفتن اسکرین شات راه بهتر و سریعتری برای شما فراهم شده است. کنترل صدا راحت تر شده و اداره کردن نوتیفیکیشن ها هم بهتر شده است. در زمان استفاده از نسخه ی جدید اندروید حتما متوجه تغییرات کوچکی که کار شما را در استفاده از اسمارت فونتان راحت تر می کنند خواهید شد.

بیشتر بخوانید: همه چیز راجع به اندروید P ، ویژگی های جدید، تاریخ انتشار و …

هوشیاری و کنترل digital wellbeing شما

اساسا هدف تکنولوژی راحت کردن زندگی برای انسان ها می باشد. بنابراین در اندروید تمامی تلاش ها صرف ایجاد تعادل مطلوب کاربران با تکنولوژی شده است. در اندروید p تمرکز سازندگان بر روی فهم بیشتر کاربران از اسمارت فون ها و نحوه ی کنترل آن ها می باشد. مثلا یک داشبورد جدید به شما نشان می دهد که زمان خود را در استفاده از تلفنتان صرف چه کارهایی کرده اید، مثلا چه مدت از یک اپ خاص استفاده کرده اید و یا چندبار به یک اپ سر زده اید، چندبار قفل گوشی خود را باز کرده اید و چند ناتیفیکیشن دریافت نموده اید. App Timer به شما امکان محدود کردن استفاده تان از یک اپ را می دهد و هنگامی که به حد مجاز استفاده از یک اپ رسیدید به شما هشدار می دهد و سپس رنگ آیکون آن اپ را به رنگ خاکستری در می آورد تا حواستان باشد که بیش تر از حد مجاز سرگرم آن اپ شده اید. حالت سکوت Do Not Disturb جدید فقط برای تماس ها و ناتیفیکیشن ها نیست و تمام وقفه های بصری که بر روی نمایشگر شما ظاهر می شوند را هم دربر می گیرد. برای استفاده ی راحت تر یک ژست یا gesture جدید درنظر گرفته شده است: اگر گوشی خود را وارونه (یعنی صفحه نمایش آن به سمت زمین باشد) بر روی میز قرار دهید، گوشی به طور خودکار به حالت Do Not Disturb وارد می شود تا بتوانید به کارهایتان برسید. در آخر هم Wind Down را داریم که که در هنگام تاریک شدن محیط گوشی را به حالت نور شب می برد و Do Not Disturb را فعال می کند و رنگ نمایشگر تلفن شما را به حالت خاکستری رنگی که برای زمان خواب خود انتخاب کرده اید می برد تا به شما زمانی که می خواهید بخوابید را یادآوری کند.

بیشتر بخوانید: مرور ۶ ویژگی اندروید P که نسخه آزمایشی آن به تازگی منتشر شده!

با کنترلر های جدید اندروید P از عملکرد خود مطلع خواهید شد!
با کنترلر های جدید اندروید P از عملکرد خود مطلع خواهید شد!

علاوه بر هوش بالا، سادگی و digital wellbeing، صدها بهبود دیگر در عملکرد ورژن بتای اندروید p وجود دارد که شامل بهبودهای امنیتی و حفاظت بالاتر از حریم خصوصی کاربران می باشد: مثلا DNS در سرتاسر TLS، پشتیبان گیری رمزگذاری شده، تایید محافظت و غیره.

بیشتر بخوانید: تبدیل گوشی به موس یا کیبورد ، توانایی جالب اندروید P 

ورژن بتای اندروید p امروز برای Google Pixel در دسترس قرار گرفت و به لطف تلاش هایی که برای آپگرید کردن راحت تر نسخه های اندروید در سال گذشته انجام شد، بسیاری از کمپانی ها  Android P Beta را برای اسمارت فون های خود در دسترس قرار می دهند، مثلا گوشی های Sony Xperia XZ2, Xiaomi Mi Mix 2S, Nokia 7 Plus, Oppo R15 Pro, Vivo X21, OnePlus 6, Essential PH‑۱٫

وقتی برای اولین بار اندروید در ۱۰ سال پیش راه اندازی شد، هدف فراگیر شدن آن برای استفاده ی همه ی کاربران بود. اندروید p قدم بزرگی به سمت آوردن یادگیری ماشینی برای استفاده ی همه مردم برداشته است تا سیستم عامل گوشی آن ها بتواند از کاربرها “یاد بگیرد” و خود را با استفاده ی کاربر از تلفن همراه و کارهای روزانه ی او وفق دهد.

بیشتر بخوانید: تغییرات ظاهری اندروید P آخرین نسخه اندروید به زودی رونمایی می شود!!

منبع: www.blog.google

محسن خانی

دانشجوی دکتری تخصصی در رشته مهندسی مکانیک گرایش ساخت و تولید در دانشگاه تهران هستم. علاقه مند به تاریخ ایران و جهان و همچنین تکنولوژی روز دنیا، امیدوارم نوشته هایم مورد پسند خوانندگان آن واقع شود.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا