مروری بر زندگی بهرام رادان کارنامه جوان پر افتخار در سینمای ایران
بهرام رادان در ۸ اردیبهشت ماه سال ۱۳۵۸ در تهران متولد شد. او فارغ التحصیل رشته ی مدیریت بازرگانی از دانشگاه آزاد اسلامی است و دوره ی بازیگری را در سال ۱۳۷۸ در آموزشگاه هیوا فیلم گذراند. او در همان سال برای بازی در فیلم شور عشق ساخته ی نادر مقدس انتخاب شد و این نقش آفرینی نقطه شروع کار هنری و سینما در زندگی بهرام رادان به حساب می آید. رادان در اولین حضور سینمایی تنها به واسطه ی چهرهاش شناخته شد اما فیلم به فیلم به دانش سینمایی خود افزود و توانست فوت و فن بازیگری را بیاموزد تا این که در چهارمین نقش آفرینیاش کاندید دریافت تندیس بهترین بازیگر نقش اول مرد در پنجمین جشن خانه ی سینما شد: آواز قو فیلمی به نویسندگی پیمان معادی و سعید اسدی و کارگردانی سعید اسدی. در ادامه با مروری بر زندگی بهرام رادان با نت نوشت همراه باشید.
مروری بر زندگی بهرام رادان کارنامه جوان پر افتخار در سینمای ایران
بهرام رادان سپس موفق به کسب سیمرغ بلورین نقش اول مرد نیز شد که با انتقاداتی از سوی برخی محافل سینمایی و منتقدان روبرو شد. رادان پس از بازی در فیلم های شور عشق و آواز قو در سال ۱۳۷۹ در فیلم سینمای آبی به کارگردانی حمید لبخنده همبازی هدیه تهرانی شد. او در سال ۱۳۸۳ با بازی در فیلم سینمایی گاو خونی به کارگردانی و نویسندگی بهروز افخمی و تهیهکنندگی علی معلم بر اساس گاوخونی (رمان) نوشته ی جعفر مدرس صادقی موفق به کسب تندیس حافظ شد.
بیشتر بخوانید: مروری بر آثار و زندگی امین حیایی سوپراستار سینمای ایران، مرد هزار چهره
فیلم سربازهای جمعه به کارگردانی و نویسندگی مسعود کیمیایی و تهیه کنندگی مرتضی شایسته ساختهی سال ۱۳۸۲ است. بهرام رادان برای بازی در این فیلم موفق به دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد از بیست و دومین جشنواره ی بین المللی فیلم شد که این اتفاق و همکاری نباید در زندگی بهرام رادان نادیده گرفته شود. هیئت داوران در بیست و دومین دوره ی جشنواره ی فیلم فجر سال ۱۳۸۲ در بخش بهترین بازیگر نقش دوم زن مریلا زارعی را برای سیمرغ بلورین انتخاب کردند.
همچنین این فیلم در دو بخش بهترین بازیگر نقش دوم مرد بیژن امکانیان و بهترین صدابرداری اسحاق خانزادی نیز کاندید جشنواره بوده است. بهرام رادان در فیلم سینمایی آتش بس ۲ در کنار میترا حجار به ایفای نقش پرداخت این فیلم همانند سری نخست آن با استقبال خوبی روبرو شد و فروشی میلیاردی داشت.
بیشتر بخوانید: معرفی فیلم چهارراه استانبول ساختهی مصطفی کیایی، به نام پلاسکو به کام کلیشه
اگر بخواهیم لیست عناوین کسب کرده در طول زندگی بهرام رادان را ارائه دهیم میتوان به این هناوین اشاره کرد: نامزد جوایز بهترین بازیگر نقش اول مرد از پنجمین جشن خانه ی سینما برای فیلم آواز قو – ۱۳۸۱، برنده ی تندیس حافظ برای فیلم گاوخونی – ۱۳۸۳، برنده ی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد از بیست و دومین جشنواره ی بین المللی فیلم برای فیلم سربازهای جمعه – ۱۳۸۲، برنده ی سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد از بیست و پنجمین جشنواره ی بین المللی فیلم فجر برای فیلم سنتوری – ۱۳۸۵، نامزد تندیس حافظ برای فیلم سنتوری – ۱۳۸۹ و … شده است.
در کنسرت نمایش سی هم که تابستان امسال در محوطه ی کاخ سعدآباد برگزار شد، رادان اولین نقش خود را در عرصه ی نمایش بعد از سال ها ایفا کرد. گفتنی است که چندی پیش در اواخر آذر ماه امسال رادان در سئول پایتخت کره جنوبی، حمل مشعل المپیک زمستانی ۲۰۱۸ مشعل بازی ها را به عهده داشت.
بیشتر بخوانید: نقد فیلم دارکوب به کارگردانی بهروز شعیبی ، پرسش هایی که بی پاسخ می مانند!
فیلم چهارراه استانبول به کارگردانی و تهیهکنندگی مصطفی کیایی ماه پیش در سی و ششمین جشنواره ی فیلم فجر به اکران درآمد. حال باید برای اکران عمومی آخرین بازی بهرام رادان منتظر ماند.
بیشتر بخوانید: گذری کوتاه بر زندگی زندهیاد علی حاتمی , آیین چراغ، خاموشی نیست.
بیشتر بخوانید: داریوش مهرجویی مروری بر زندگی آقای کارگردان به بهانه ۷۸ سالگیاش
بیشتر بخوانید: داریوش شایگان ، در جستجوی فضاهای گمشده و هویت چهل تکه ی اندیشه
بیشتر بخوانید: آثار علی اکبر صادقی مهمان موزه هنرهای معاصر تهران
بیشتر بخوانید: ناصر چشم آذر خالق موسیقی خواهران غریب جاودانه شد