دانستنی‌های سلامتی

خواص کرفس و ارزش تغذیه ای آن را بهتر بشناسیم

نت نوشت در این مقاله از خواص کرفس برای شما می گوید. کرفس از سبزیجات بسیار پرخاصیت است. کرفس از جمله سبزیجاتی است که در بیشتر فصول در دسترس است و می توان غذاهای بسیاری از این سبزی تهیه کرد.  تحقیقات علمی نشان می دهد که کرفس نه تنها در تقویت قوه بینایی بسیار سودمند است بلکه می تواند به میزان قابل توجهی چشم را روشن و شفاف بسازد. در واقع چشم شما را شاداب و جوان تر می سازد.

بیشتر بخوانید: خواص عناب

خواص کرفس

ساقه کرفس یک منبع عالی آنتی اکسیدان های بسیار قوی می باشد که آنزیم های مفید و البته ویتامین ها و مواد معدنی نیز در این سبزی به وفور یافت می شود. ویتامین هایی همچون ویتامین K ویتامین C و پتاسیم و فولات هم در کرفس وجود دارد. یکی از بهترین ویتامین هایی که در کرفس می توانید پیدا کنید ویتامین B6 است. از دیگر خواص کرفس می توان گفت که این سبزی یک عامل ضد فشار خون است که در طب سنتی قرن هاست که مورد استفاده قرار می گیرد. خاصیت ضد التهابی و همچنین فیبر از دیگر خواص کرفس به شمار می رود که می توانند مانع بروز بیماری های قلبی عروقی شوند. در صد زیادی آب و الکترولیت در کرفس مشاهده می شود که می تواند کمبود آب بدن را در هر شرایطی جبران کند. کرفس می تواند به عنوان یک عامل دیورتیک عمل کند که سبب کاهش التهابات در بدن می شود این عامل می تواند به عنوان یک منبع فلاونوئیدهای آنتی اکسیدانی عمل می کنند. از دیگر مزایای قابل توجه این سبزی می توانیم به بهبود عملکرد کبد، پوست و چشم اشاره کنیم.

بیشتر بخوانید: درمان کبد چرب با گیاهان دارویی

کرفس چگونه مصرف می شود ؟

آمار نشان می دهد که بیشتر مردم از این سبزی مصرف می کنند. در حقیقت ساقه آن طرفداران بیشتری داشته ولی برگ و دانه کرفس هم قابل خوردن و البته مفید هستند. برگ های کرفس گزینه بسیار مناسبی برای تهیه سوپ ها می باشند. این برگ ها در کاهش التهابات دستگاه گوارش و عفونت های باکتریایی بسیار موثر می باشند. در برخی از نقاط جهان دانه های خشک شده کرفس هم به عنوان یک ادویه مفید مورد استفاده قرار می گیرد. این دانه ها حاوی ترکیب یک روغن به نام apiol می باشد که طعم دهنده بسیار قوی به شمار می رود از آن در بسیاری از مواد دارویی استفاده می شود. در یک فنجان کرفس خرد شده یعنی در حدود ۱۰۱ گرم کرفس، این میزان از مواد مغذی یافت می شود.

۲/۱۶ کالری، ۵/۳ گرم کربوهیدرات،۷/۰ گرم پروتئین،۲/۰ گرم چربی، ۶/۱ گرم فیبر، ۶/۲۹ میگروگرم ویتامین K،۵/۳۶ میکروگرم فولات، ۲۶۳ میلی گرم پتاسیم،۵ میلی گرم ویتامین C، ۱/۰ میلی گرم منگنز،۱/۰ میلی گرم ویتامین B6، ۴/۴۰ میلی گرم کلسیم،۱/۰ میلی گرم ریبوفلاوین،۱/۱۱ میلی گرم منیزیم و برخی از قندها. همچنین کرفس حاوی میزان بالایی ویتامین E، نیاسین، پانتوتنیک، آهن، فسفر، روی و سلنیوم است.

بیشتر بخوانید: علائم عفونت کرم روده

خواص کرفس سبب کاهش کلسترول خون می شود

از جمله خواص کرفس می توان به کاهش کلسترول خون اشاره کرد. این خاصیت مانع التهابات و فشارخون بالا می شود و زخم را بهبودی می بخشد. خواص ضد میکروبی این سبزی نیز می تواند با عفونت ها مبارزه کند و عفونت دستگاه ادراری را درمان کند. خاصیت کاهنده کلسترول خون که در کرفس مشاهده می شود می تواند به حفظ سلامت قلب کمک شایانی کند. همچنین ترکیب BuPh که در این سبزی وجود دارد اقدام به کاهش چربی در بدن می کند. محققان بیش از ده نوع آنتی اکسیدان را در کرفس شناسایی کرده اند. از جمله آن ها می توان به اسید فنولی مانند اسید کافئیک و اسید فرولیک اشاره کرد که علاوه بر آن فلاوواول مانند کورستین را نیز دارا می باشند. این آنتی اکسیدان ها مانع بروز بیماری هایی از جمله آرتریت ها، نقرس، عفونت کلیوی، بیماری های کبدی، مشکلات پوستی، سندرم روده تحریک پذیر و عفونت دستگاه ادراری می شود.

بیشتر بخوانید: روش های کاهش کلسترول خون

پیشگیری از زخم های دستگاه گوارش با کرفس

خواص کرفس
کرفس دارای نوع خاصی اتانول است که جهت محافظت از پوشش مجاری دستگاه گوارش از زخم های گوارشی بسیار مفید است

یکی از خواص کرفس جلوگیری از زخم ها می باشد. این خاصیت کرفس کمک می کند زخم های دردناکی که ممکن است دربدن ایجاد شوند به کمک کرفس درمان شوند. کرفس دارای نوع خاصی اتانول است که جهت محافظت از پوشش مجاری دستگاه گوارش از زخم های گوارشی بسیار مفید است. عصاره این سبزی از این سطوح به خوبی محافظت می کند. بسیاری بر این باورند که کرفس به دلیل وجود ترکیبات شیمیایی مانند فلاونوئید ها و تانن ها، روغن های فرار و آلکالوئیدها سبب آزاد شدن اسید معده می شود و می تواند در افزایش پرزهای دستگاه گوارش بسیار موثر باشد.

 کرفس هضم را راحت می کند

کرفس کمک می کند هضم غذا به درستی انجام شود. دانه های کرفس که حاوی ترکیبات بی بو و چرب به نام NBP می باشند دارای اثرات دیورتیک می باشند که در سم زدایی بدن بسیار موثر هستند. مزایای کرفس برای هضم راحت تر تنها وجود دیورتیک ها می باشد که می تواند در سم زدایی نیز نقش داشته باشد و گردش خون در روده ها را نیز بهبودی بخشد.

جلوگیری از عفونت ها با کمک خواص کرفس

عفونت های دستگاه ادراری به کمک کرفس قابل پیشگیری است. از خواص کرفس اینست که کمک می کند تا اسید اوریک کاهش پیدا کند و سبب تولید ادرار می شود و این عامل به معنای مبارزه عالی با عفونت ها می باشد. عفونت های باکتریایی دستگاه گوارش، مشکلات کلیوی و اختلالات مثانه و مشکلات کیست در اندام های تولید مثل توسط کرفس قابل پیشگیری است.

خواص ضد التهابی

کرفس از دسته سبزیجات ضد التهابی است که به خوبی می تواند مانع التهابات درون بدن شما شود. در ضمن سرشار از پلی ساکارید یا همان مواد غیر نشاسته ای می باشد.

آنتی اکسیدانها در کرفس

از جمله خواصرکرفس، وجود آنتی اکسیدان ها در برابر رادیکال های آزاد است. این امر در مقابل سرطان و بیماریهای التهابی و ورم مفاصل، بسیار حائز اهمیت می باشد.

کسانی که به کولیت اولسراتیو، بیماری کرون یا دیگر بیماریهای دستگاه گوارش مبتلا هستند می توانند با مصرف کرفس مشکلات ناشی از این بیماری را تا حد زیادی درمان کنند.

آرامش با کرفس

وجود بسیاری فلاونوئیدها، ویتامین k و آنتی اکسیدان ها سبب می شود که مصرف این سبزی مفید به طور طبیعی سبب از بین بردن استرس شود. به دلیل وجود میزان قابل توجهی آب در کرفس، این سبزی به طور طبیعی یک الکترولیت محسوب می شود که در روزهای گرم با تنظیم درجه حرارت به خنک شدن بدن شما کمک می کند.

بهبود زخم ها

برای جلوگیری از پیشرفت  انواع زخم های  داخلی از کرفس کمک بگیرید. انواع زخم های گوارش اعم از یک زخم معده بسیار کوچک تا زخم های روده ای حاوی یک عصاره به نام اتانولی است که با شروع زخم این عصاره از بافت خارج می شود و زخم  را گسترش می دهد. کرفس می تواند به میزان زیادی از مخاط دستگاه گوارش محافظت کند. این موضوع برای  کسانی که از سطوح پایین یا ناکافی مخاط رنج می برند، بسیار کارآمد است.

بیشتر بخوانید: روش های بند آوردن خونریزی زخم

درمان چاقی

اگر در طول درمان خود مدام در حال شمارش کالری ها هستید، کرفس یکی از مواد مغذی بسیار کم کالری می باشد. از خواص کرفس این است که باعث افزایش متابولیسم شده و شما را کاملا سیر نگاه می دارد.

تاریخچه کرفس

کرفس یک سبزی با نام علمی Apium graveolens است که در خانواده گیاهان Apiaceae به شمار می رود. این سبزی در بقایای آرامگاه فرعون ” شاه توتانخامون”  در یونان باستان مورد استفاده بوده است. برگ های کرفس را به عنوان تاج هایی استفاده می کردند و حتی نام این گیاه در ایلیاد و ادیسه نیز  برده شده است. اسب ها در زمان گذشته از کرفس های وحشی تغذیه می کردند. در قدیم بر این اعتقاد بودند که کرفس خاصیت ضد التهابی داشته و به عنوان یک آب رسان برای بدن مورد استفاده قرار می دادند. این گیاه را امروزه با نام کاسنی پاسکال نیز می شناسند.

منبع : draxe.com

شکوفه آزادگان

دستی بر قلم دارم و از زوایای مختلف دنیا را زندگی می کنم.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا