دانستنی‌های سلامتی

سبزیجات ریشه دار را زیاد مصرف کنید، به این دلایل!

سبزیجات ریشه دار

سبزیجات ریشه دار را زیاد مصرف کنید، به این دلایل! سبزیجات ریشه ای از جمله پیاز، هویج، سیب زمینی، چغندر، کلم ها و . . . سالیان زیادی است که یکی از ارکان بسیار مهم در طب سنتی مورد استفاده قرار می گیرد.

۲+

سبزیجات ریشه دار از جمله پیاز، هویج، سیب زمینی، چغندر، کلم ها و . . . سالیان زیادی است که به عنوان یکی از ارکان بسیار مهم در طب سنتی مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر این، سبزیجات ریشه دار هزاران سال است که در رژیم غذایی امریکا و آسیا مورد استفاده قرار می گیرد. برخی از سبزیجات ریشه دار به صورت خام برخی دیگر به صورت پخته قابل مصرف هستند. اما مصرف آن ها به حد زیادی مغذی است که بدن بدون آن ها حتما دچار کمبود هایی خواهد شد. این بار در نت نوشت شما را با خواص مواد مغذی موجود در سبزیجات ریشه ای آشنا می سازیم.

کربوهیدرات و نشاسته

یکی از مزایای سبزیجات ریشه دار تجمع کربوهیدرات های پیچیده و نشاسته فراوان است. سبزیجات ریشه ای سرشار از فیبر هستند و مواد مغذی زیادی دارند که میزان قند پایینی دارند. یکی از بهترین خواص این سبزیجات این است که قند بسیار پایینی داشته و این عامل کمک می کند تا دندان ها کمتر خراب شوند.

فیبر بالا

سبزیجات ریشه ای از جمله مواد غذایی با شاخص گلیسمی پایین می باشند که محتوای فیبر آن ها بسیار زیاد است. سبزیجات ریشه دار حاوی پلی ساکارید بوده که فعالیت های بیولوژیکی متعددی را در بر می گیرد. از جمله این که اثرات ضد سرطانی و ضد انعقادی و پیشگیری از اوتیسم ازاثرات مثبت آن است. همچنین فیبر خواص مفیدی برای سیستم گوارش داشته که مانع بروز یبوست شده و از IBS جلوگیری به عمل می آورد.

سبزیجات ریشه دار منبع خوب ویتامین A و C

سبزیجات ریشه دار

ویتامین ها از عناصر بسیار ضروری برای سلامتی به شمار می روند. از پرخاصیت ترین آن ها می توان به ویتامین A وC اشاره کرد. این دو ویتامین توانایی مبارزه با التهابات در بدن را دارند. بتا کارون به کمک ویتامین A در بدن فعال می شود. این ویتامین ها بیشتر در سیب زمینی، هویج، چغندر یافت می شود.

کاهش وزن به کمک سبزیجات ریشه ای

افزایش مصرف فیبر می تواند به شما در کاهش وزن کمک کند. بر خلاف غلات، بسیاری از سبزیجات ریشه ای که کالری بسیار کمی دارند و شاخص گلیسمی پایین تری دارند، در کاهش وزن موثر هستند. علاوه بر این فیبر موجود در سبزیجات ریشه ای کمک می کند تا مدت زمان طولانی تری سیر بمانید و میل کمتری به غذا داشته باشید. به این صورت راحت تر اضافه وزن خود را کاهش خواهید داد.

سلامت پوست و چشم

سبزیجات ریشه دار

اختلالات چشم مانند دژنراسیون ماکولا و آب مراورید نیز به کمک مواد مغذی سبزیجات ریشه ای و بتاکارون موجود در آن ها پیشگیری خواهد شد.

از جمله مزایای سبزیجات ریشه ای می توان به سلامتی و شادابی پوست به کمک آن ها اشاره کرد. بتاکارون و ویتامین C از جمله سبزیجاتی است که به ایجاد و نگهداری سلول های پوست بسیار کمک می کند. علاوه بر این بتاکارون می تواند آسیب های وارد شده به پوست توسط رادیکال های آزاد را بهبودی بخشد.

اختلالات چشم مانند دژنراسیون ماکولا و آب مراورید نیز به کمک مواد مغذی سبزیجات ریشه ای و بتاکارون موجود در آن ها پیشگیری خواهد شد. همین عناصر می توانند لکه های ناشی از آفتاب و چین و چروک و آسیب های پوستی را نیز به خوبی درمان کند.

آنتی اکسیدان های ضد سرطان

تقریبا تمامی سبزیجات ریشه ای حاوی میزان بالایی آنتی اکسیدان از جمله لوتئین و زاکسنتین می باشند.

سیب زمینی های بنفش حاوی آنتوسیانین است که می تواند آسیب های اکسیداتیو را برطرف کند.

کاهش کلسترول و سلامت قلب

رژیم های غذایی حاوی فیبر جهت سلامتی قلب بسیار مفید هستند. سبزیجات ریشه ای در این زمینه فوق العاده قوی می باشند. محتوای فیبر سبزیجات ریشه ای بسیار بالا است و این کمک می کند تا کلسترول خون افزایش پیدا نکند. بالا نرفتن کلسترول خون عامل مثبتی است که از بیماری های قلب و عروق و همچنین حملات قلبی و سکته های مغزی پیشگیری می کند.

مبارزه با سرطان

خاصیت ضد التهابی سبزیجات ریشه دار سبب شده است که این دسته از مواد غذایی یک عامل بازدارنده سرطان های مختلف باشد. علاوه بر این خاصیت سبزیجات ریشه ای یک پارامتر مبارزه با اختلالات شناختی می باشد به این دلیل که توانایی کاهش التهابات در بدن را دارا می باشد، خطر ابتلا به بیماری های آلزایمر، دمانس و پارکینسون را به شدت کاهش می دهد.

چند سبزی ریشه ای پر کاربرد

در لیست سبزیجات ریشه ای سیب زمینی نخستین و محبوب ترین سبزی به شمار می رود. این سبزی پر کاربرد سرشار از ویتامین A بوده و ویتامین های دیگر مانند ویتامین B5 و پتاسیم نیز در آن به حد قابل توجهی یافت می شود.

سبزیجات ریشه دار بعدی هویج است که مصرف این سبزی نیز در سراسر جهان رایج است. این سبزی را می توان هم به صورت خام و هم به صورت پخته مصرف کرد. میزان آنتی اکسیدان آن بالا است. نام آنتی اکسیدان معروف در هویج کارتنوئید است که سبب رنگ نارنجی آن شده است. این عنصر همان دلیل محافظت از چشم و پوست است. کرفس نیز در همین رده قرار دارد که میزان فیبر و فولات آن بسیار زیاد است. چغندر،کلم بروکلی، کلم سفید، گوجه فرنگی، پیاز و . . . نیز همگی از سبزیجات ریشه ای پر خاصیت هستند که هر کدام در رده خود خواص منحصر به فردی دارند.

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا