سینمای جهان

فیلم Bullhead کله شق به کارگردانی میشاییل راسکام

فیلم Bullhead کله شق اولین اثر سینمایی میشاییل راسکام Michaël R. Roskam در مقام نویسنده و کارگردان به حدی خوش ساخت است که بی شک او را در زمره‌‌ی کسانی که آینده‌‌ی درخشانی در این حرفه دارند قرار می‌دهد. فیلم Bullhead نامزد اسکار ۲۰۱۲ بهترین فیلم خارجی زبان در رقابت با فیلم جدایی نادر از سیمین اصغر فرهادی بود و سرانجام از گرفتن این جایزه باز ماند اما این بازماندن از گردونه‌‌ی اسکار به هیچ وجه از شایستگی‌اش کم نکرد.

بیشتر بخوانید: نقد فیلم فروشنده اثر اصغر فرهادی

 

فیلم Bullhead کله شق؛ خوش ساخت اما خشن

فیلم Bullhead در محیط روستایی اروپا در خانواده هایی که شغل شان دامداری است اتفاق می‌افتد. داستان فیلم Bullhead حول جکی رخ می‌دهد، جوانی که در کودک مورد خشونت واقع می‌شود و حال بعد از گذشت سال‌ها این خشونت به انزوای بیش از حد او منجر شده است.

او دامداری منزوی است که این انزوا ریشه در کودکی‌اش دارد. خانواده‌‌ی جکی از گذشته برای این که حیوانات شان در مدت زمان کوتاهی پروار تر شوند به آن‌ها هورمون تزریق می‌کردند و این تزریق هنوز هم ادامه دارد منتها جکی هم گرفتار آن شده است. اندام جکی حاصل از تزریق هورمون بیش از حد بزرگ و ترسناک شده است.

او قربانی است. تداعی خاطرات کودکی برای اکثر بزرگسالان خوشایند و همراه با دریغناکی برای آن روزگاران است اما این تداعی برای جکی اصلاً خوشایند نیست. او خیلی قبل تر از این‌ها در همان سال‌های کودکی باید درمان می‌شده است.

بیشتر بخوانید: فیلم The Greatest Showman برترین شومن ؛ سیرک عجیب الخلقه ها

فیلم Bullhead
فیلم Bullhead

«همیشه مث این گاوا بودم. هیچ وقت نمی‌ دونستم چطور می‌ تونم یه نفرو برای خودم نگه دارم. این گاوا، مث زن و بچه‌‌ی من شدن.»

این مونولوگ جکی در ابتدای فیلم Bullhead است که تاثیر شگرفی بر مخاطب می‌گذارد. جکی شباهت عجیبی با گاو‌ها دارد و گاو‌ها جز جدایی ناپذیر خانواده‌اش شدند. او نمی‌تواند رمانتیک باشد، علاوه بر هیکل‌اش خوی‌اش هم تغییر کرده است. غم‌اش را در میان هورمون‌ها مخفی می‌کند. گویی با این هورمون‌ها می‌خواهد بر زخم‌اش التیام بگذارد و غم‌اش را فراموش کند اما نمی‌داند که منفورترین است.

بیشتر بخوانید: فیلم The Great Beauty زیبایی برتر به کارگردانی پائولو سورنتینو

خشونت در بعضی از صحنه‌های فیلم Bullhead به حدی است که مخاطب تاب نمی‌آورد و چشمانش را به ناچار می‌بندد. حتی ممکن است این صحنه‌ها به حدی برای بعضی‌ها غیر قابل تحمل باشد که فیلم را نصفه رها کنند و سعی کنند با تفریحی پر رنگ تلخی خشونت آن را از میان بردارند.

این خشونت توانفرسا در مقابل بکری طبیعت روستاهای آن جا تناقض جالبی است. فیلم Bullhead نمود بارز این است که این طور نیست که فقط جامعه‌‌ی تب دار ماشینی به انسان خشونت تزریق کند. آدم‌ها و بالاخص کودکان و نوجوانان می‌توانند در طبیعت بکر بلژیک هم خشن ترین فرد روی زمین باشند. خشونت فیلم Bullhead از جنسی است که تلخی اش تا عمق جان رسوخ می‌کند و بعد از پایان فیلم هم مخاطب را تا نمی‌دانم کی همراهی می‌کند.

بیشتر بخوانید: فیلم برادرم خسرو اثری از احسان بیگلری,‌ای خسروی خوبان نظری سوی گدا کن

فیلم Bullhead
فیلم Bullhead

اما متاسفانه روایت کارگردان در بعضی از صحنه‌ها سر راست نیست و بیننده را به گمراهی می‌کشاند. همه‌‌ی بازیگران بازی قابل قبولی ندارند اما بازیگر نقش جکی ماتیاس اسخونارتس به خوبی نقشش را ایفا می‌کند و ترحم مخاطب را در خیلی از صحنه‌ها بر می‌انگیزد.

بیشتر بخوانید: فیلم I Tonya من تونیا هستم ساخته کریگ گیلسپی ۲۰۱۷

نهال حق دوست

نهال حق دوست هستم، لیسانس معماری و فوق لیسانس پژوهش هنر و علاقمند به ادبیات، تئاتر، سینما، معماری، موسیقی و فلسفه.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا