دانستنی‌های سلامتی

بادام هندی در بارداری و برای زنان باردار مجاز است یا خیر؟

مصرف بادام هندی در بارداری مزایا و مضراتی دارد. دوران بارداری یکی از حساس ترین دوران‌های زندگی مادر و فرزند است. بیشتر غذاهایی که زن در مواقع عادی به راحتی می‌تواند میل کند در دوران بارداری باید یا از برنامه غذایی حذف کند یا با مراقبت بیشتری مورد استفاده قرار دهد. یکی از این مواد غذایی بادام هندی است.

در نت نوشت امروز از مزایا و مضرات مصرف بادام هندی در دوران بارداری بدانید.

مزایای مصرف بادام هندی در بارداری

بادام هندی علاوه بر خوشمزگی دارای انواع ویتامین‌ها و موادمعدنی است که آن را به یک منبع انرژی برای زن باردار تبدیل می‌کند. علاوه بر مصرف بادام هندی در دوران بارداری مواد غذایی زیر خاصیت زیادی برای مادر و جنین دارد:

بادام هندی حاوی منیزیم

این ماده که تنظیم کننده کارکرد قلب، ماهیچه‌ها و کلیه‌ها است و مانع از بروز پره اکلامپسی preeclampsia در زنان باردار می‌شود. یک زن باردار به ۳۵۰ تا ۳۶۰ میلی گرم منیزیم در روز نیاز دارد که در دوران غیر بارداری ۳۱۰ میلی گرم. است. یک عدد بادام هندی حدود ۸۳ میلی گرم منیزیم دارد که حدود ۲۳ درصد میزان مورد نیاز زن باردار را تامین می‌کند.

پتاسیم

یک عدد بادام هندی ۱۸۷ میلی گرم پتاسیم دارد که ۳/۹ درصد نیاز روزانه بدن را تامین می‌کند. این ماده معدنی که تنظیم الکترولیت مایعات بدن را بعهده دارد، باعث عادی شدن کارکرد سلول‌ها، بافت‌ها، و اعضا بدن می‌شود. پایین بودن سطح پتاسیم در بدن باعث ایجاد فشارخون می‌شود که در دوران بارداری برای مادر و فرزند بسیار خطرناک است.

یک زن باردار به ۴۷۰۰ میلی گرم پتاسیم نیاز دارد.

بادام هندی در بارداری و تامین فسفر

برای قوی بودن دندان‌ها و استخوان‌های مادر و جنین فسفر ماده معدنی مهمی است. سلامت کلیه‌ها و جلوگیری از ایجاد عملکرد نادرست ژن‌ها از دیگر فواید وجود فسفر است. افراد بالای ۱۸ سال باردار به ۷۰۰ و اگر زیر ۱۸ سال باشد به ۱۲۵۰ میلی گرم فسفر در روز نیاز دارند. یک دانه بادام هندی ۱۶۸ میلی گرم فسفر دارد که بین ۱۳ تا ۲۴ درصد نیاز روزانه بدن زن باردار را تامین می‌کند.

روی

یک عدد بادام هندی تقریبا ۱/۶۴ میلی گرم روی دارد که برابر ۱۳ درصد مورد نیاز بدن یک شخص بالغ است. زن باردار به ۱۱ تا ۱۲ میلی گرم روی در روز نیاز دارد. این ماده معدنی اهمیت زیادی در تقویت سیستم ایمنی بدن، سامت خون و از بین بردن لخته خون به عهده دارد. در مواقع عادی یک شخص بالغ فقط به ۸ میلی گرم روی به طور روزانه نیاز دارد.

کلسیم

مصرف بادام هندی در دوران بارداری
مزایا و مضرات مصرف بادام هندی در دوران بارداری

این ماده معدنی که هسته اصلی داشتن استخوان‌های سالم است، برای انقباض و انبساط دیواره رگ‌ها و سیستم عصبی هم نقش حیاتی بازی می‌کند. یک زن باردار هر روز به ۱۰۰۰ میلی گرم کلسیم نیاز دارد.

مصرف کم کلسیم در دوران بارداری خطر پره اکلامیسی را در زن باردار افزایش می‌دهد. یک عدد بادام هندی ۱۰ میلی گرم کلسیم دارد که فقط ۱ درصد نیاز روزانه بدن را تامین می‌کند. به همین دلیل در طول دوران بارداری مادر باید لبنیات و سبزی‌های حاوی کلسیم بیشتر میل کند.

آهن

یک عدد بادام هندی ۱/۸۹ میلی گرم آهن دارد که تقریبا ۷ درصد نیاز بدن به آهن را تامین می‌کند. برای تشکیل سلول‌های خون، و گردش اکسیژن در اعضا، بدن به آهن نیاز دارد. زنان باردار به منظور پیشگیری از کم خونی، خستگی و ضعف باید از این ماده معدنی بیشتر استفاده کنند. هر زن باردار روزانه به ۲۷ میلی گرم آهن نیاز دارد. در صورتی که در مواقع غیر بارداری این نیاز فقط ۱۸ میلی گرم است.

فولیت

یکی دیگر از ویتامین‌های ضروری بدن ویتامین B9 یا فولیت folate است که برای زنان باردار اهمیت بیشتری هم پیدا می‌کند. رشد سیستم عصبی جنین وابسته به این ویتامین است. مهره شکاف دار از دیگر مشکلاتی است که در صورت کمبود این ویتامین برای جنین عارض می‌شود.

ویتامین K

برای لخته شدن خون هنگام خونریزی بدن به ویتامین K نیاز دارد. یک عدد بادام هندی ۹/۷ میکرو میلی گرم ویتامین K دارد که حدود ۱۰ درصد میزان مورد نیاز بدن است. بدن زن در دوران بارداری به ۹۰ میکرو گرم ویتامین K نیاز دارد.

مس

بادام هندی از نظر ماده معدنی حس دانه با ارزشی است. زن باردار باید در طی روز ۱۰۰۰ میکروگرم مس مصرف کند که ۶۲۲ میکروگرم آن در بادام هندی موجود است. هر شخص بالغ به ۹۰۰ میکروگرم مس نیاز دارد که یک عدد بادام هندی ۶۲ درصد آن را تامین می‌کند.

بادام هندی در بارداری به عنوان یک منبع انرژی

۳۰ گرم بادام هندی حدود ۸ گرم فیبر و ۱۵۵ کیلوکالری انرژی دارد. به همین دلیل برای تامین انرژی منبع غذایی خوبی است که خستگی را برطرف می‌کند. ولی مصرف زیاد آن باعث چاقی می‌شود.

بادام هندی در بارداری مناسب مادران لاغر

زنان بارداری که لاغر هستند و کاهش وزن دارند یکی از راه‌های خوب برای رسیدن به تناسب اندام و افزایش وزن متناسب مصرف بادام هندی در دوران بارداری است. در صورتی که زن باردار کم وزن باشد جنین نیز وزن کمی خواهد داشت. اگر شاخص توده بدنی زن کمتر از ۱۸/۵ باشد لاغر محسوب می‌شود و باید وزن خود را افزایش دهد.

به طور معمول یک زن باردار که کمبود وزن ندارد در طول بارداری بین ۱۲/۵ الی ۱۸ کیلوگرم اضافه وزن خواهد داشت.

در صورتی که وزن تان کم است باید با کمک متخصص زنان و یک مشاور تغذیه از یک برنامه غذایی مناسب استفاده کنید تا کمبود وزن تان جبران شود و خطری برای جنین به وجود نیاید.

یادتان باشد یک قاشق غذاخوری کره بادام هندی ۹۴ کالری دارد. یک مشت بادام هندی حدود ۱۶۰ کالری دارد. همین مقدار بادام هندی بوداده ۱۶۴ کالری انرژی دارد. به همین دلیل مواظب باشید با مصرف بیش از حد آن خود را به خطر نیندازید و دچار اضافه وزن نشوید که از دست دادن آن مشکل تر اضافه کردن وزن است.

شاخص توده بدنی ۱۸/۵ تا ۲۴/۹ یعنی وزن متعادل و شاخص توده بدنی بالای ۲۵ اضافه وزن را نشان می‌دهد.

عوارض مصرف بادام هندی در بارداری

با وجودی که بادام هندی یک منبع غذایی سرشار از ویتامین و مواد معدنی ضروری و نیز منبع انرژی محسوب می‌شود و برای دوران بارداری هم توصیه می‌شود، معهذا به منظور پیشگیری از چاقی و فشارخون باید مصرف بادام هندی در دوران بارداری را در حد متعادل نگاه دارید که در حدود یک مشت به طور روزانه است. دلیل آن هم میزان چربی اشباع شده بادام هندی است.

مصرف بیش از اندازه چربی‌های اشباع شده منجر به کلسترول می‌شود که در پی آن کبد چرب و گرفتگی عروق و رگ‌ها و نیز فشارخون بروز می‌کند. بهتر است طوری برنامه ریزی کنید که فقط ۱۰ درصد مواد غذایی مورد نیاز بدن تان از چربی اشباع شده تشکیل شده باشد.

علاوه بر مشکلات برای زنان باردار، جنین نیز در معرض چاقی قرار می‌گیرد که پس از به دنیا آمدن بیماری‌های مثل دیابت و فشارخون شانس بیشتری برای بروز در او حتی در سنین نوجوانی و جوانی پیدا می‌کند.

مواظب آلرژی باشید

بعضی افراد به انواع بادام حساسیت دارند. مواظب مصرف بادام هندی در دوران بارداری باشید و در صورت هر گونه نشانه حساسیت مثل درد در شکم، انقباضات شکمی، گیجی، استفراغ و تهوع، مشکل در بلع، خارش، اشک ریزی، قرمزی پوست، آب ریزش بینی و تنگی نفس سریعا مادر را باید به پزشک برسانید.

آنافیلاکسی نیز شوک بر اثر حساسیت به مواد غذایی است که باعث افت شدید فشارخون، تنفس نامنظم و حتی کما می‌شود که نیازمند فوریت‌های پزشکی است.

در صورتی که سابقه حساسیت دارید:

اگر سابقه حساسیت به بعضی از مواد غذایی از جمله بادام دارید بهتر است از آجیل‌ها، میان وعده‌ها، کرم‌ها، سس، غذاهای آسیایی، بستنی، کیک، انواع بیسکویت ، شیرینی و شکلات که حاوی بادام هندی یا بادام زمینی است استفاده نکنید.

[su_label type=”important”]بیشتر بخوانید:[/su_label] میگو در بارداری و برای زنان باردار مجاز است یا خیر؟

منبع + +

پوران ریاضی پور

لیسانس زبان انگلیسی گرایش تدریس با بخش سلامتی و زندگی در خدمتتان هستم

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا