سینمای جهان

فیلم Chernobyl Diaries خاطرات چرنوبیل ساخته‌ی برادلی پارکر

فیلم Chernobyl Diaries خاطرات چرنوبیل
۲+

فیلم Chernobyl Diaries به کارگردانی Bradley Parker راجع به توریست‌هایی است که تصمیم می‌گیرند به جای رفتن به مسکو، عازم یک سفر تفریحی هیجان انگیز و ویژه، به شهر متروکه‌‌ی پریپیات در اوکراین شوند و به منطقه‌ای که نیروگاه اتمی منفجر شده است، بروند. در ادامه با تحلیل و معرفی فیلم Chernobyl Diaries خاطرات چرنوبیل در ادامه با نت نوشت همراه باشید.

فیلم Chernobyl Diaries خاطرات چرنوبیل ساخته‌‌ی برادلی پارکر

در وهله‌‌ی اول، خلق یک فیلم در ژانر وحشت، در شهر متروک و مطرود و خالی از سکنه‌‌ی “پریپیات” در اوکراین یک ایده‌‌ی کاملا متمایز و ویژه به نظر می‌رسد. یک فضای عالی و یک موقعیت مناسب فراهم است تا داستان دراماتیک شکل بگیرد.

پریپیات که در بیست کیلومتری نیروگاه اتمی چرنوبیل واقع شده است، زمانی محل زندگی کارمندان و کارکنان نیروگاه چرنوبیل به شمار می‌آمد. در سال ۱۹۸۶ که نیروگاه اتمی چرنوبیل به دلیل نقص در تمهیدات ایمنی منفجر شد، ساکنان اطراف نیروگاه به شعاع سی کیلومتری مجبور به ترک خانه‌های خود شدند.

بدین ترتیب شهر بزرگ پریپیات که زمانی پنجاه هزار سکنه داشت و به شهر گل‌های رز معروف بود عمان تبدیل به شهر اشباح شد. این شهر متروکه همچنان پس از بیست سال بر سر جای خود باقی است و چرخ و فلک معروف شهر که در پی حادثه‌‌ی انفجار نیروگاه مبدل به نمادی برای نابودی اتمی شد، همچنان در مرکز شهر پابرجاست.

بیشتر بخوانید: سریال چرنوبیل Chernobyl: هدف ما خوشحالی تمام بشریت است!

فیلم Chernobyl Diaries خاطرات چرنوبیل ساخته‌‌ی برادلی پارکر

فیلم Chernobyl Diaries خاطرات چرنوبیل ساخته‌‌ی برادلی پارکر

موجودات ترسناک فیلم Chernobyl Diaries موجودات جهش یافته‌ای (موجوداتی که دستکاری‌های ژنی آنها بر می‌گردد به حادثه، در واقع بعد از حادثه‌‌ی انفجار، نسل‌های بعد هم درگیر اثرات مخرب شدند و این موجودات جهش یافته از دل این حادثه بوجود آمدند) هستند که تبدیل به گروهی آدمخوار شده اند.

می‌توان گفت این موجودات هیچ گونه جذابیتی ندارند و در واقع مطلقن فاقد قدرت ترساندن هستند. فیلم Chernobyl Diaries به عارضه‌‌ی معروف فیلم‌های ترسناک از نوع بد دچار است.

بیشتر بخوانید: فاجعه اتمی چرنوبیل: پس از ۳۰ سال وضعیت حیات وحش این منطقه چندان بد نیست!

عارضه‌‌ی کاراکترهای به ظاهر باهوشی که در بدترین شرایط موجود دست به احمقانه ترین کار ممکن می‌زنند. به نوعی می‌توان گفت یکی از کاربردهای این عارضه این است که مخاطب وارد مقوله‌‌ی حدس بزنید چه کسی کشته خواهد شد، و نفر بعدی کیست، می‌شود.

فیلم Chernobyl Diaries دچار نقیصه‌‌ی مرگباری است که تعداد زیادی از فیلم‌های ترسناک را تاکنون تخریب کرده است. خاطرات چرنوبیل یا Chernobyl Diaries پس از یک مقدمه چینی خوب و نیمه‌‌ی آغازین خوش رنگ و لعاب، به طور ناگهانی فرو می‌ریزد.

آن چه که مشخص است، فیلمساز زمان بسیار زیادی را صرف فضاسازی کرده است، بدون این که متوجه باشد برای همه جوره درگیر کردن مخاطب در فیلم باید روی خط داستانی و شخصیت‌ها کار کرد.

فیلم Chernobyl Diaries از نوع فیلم‌های اقتباسی آن هم اقتباس سینمایی است. سازندگان جز استفاده از شهر و نماهای زیبای دوربین، خلاقیت به خصوصی نداشته اند. این فرمول ساخت، قبلا در جادوگر بلر هم وجود داشت.

فیلمبرداری فیلم نقطه‌‌ی قوت فیلم Chernobyl Diaries است. تصاویری که فیلم Chernobyl Diaries از شهر خالی ارائه می‌کند به خودی خود ترسناک است. با این وصف فیلمساز تصمیم گرفته به جای رویکرد دوربین اول شخص، از رویکرد دوربین سوم شخص استفاده کند که در واقع در اینجا به واقع نمایی فیلم لطمه می‌زند و از شدت ترس آفرینی هایش می‌کاهد.

فیلمنامه با دیالوگ‌های تصنعی‌اش مشکل اصلی فیلم Chernobyl Diaries است. در پایان تماشای عکس هایی که از شهر خالی پرپیات گرفته شده و با سرچ کلمه‌‌ی پرپیات قابل مشاهده است، ترسناک تر و تفکر برانگیز تر از فیلمی است که می‌خواهد حول موضوع هراس‌های اتمی تماشاگر را بترساند.

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا