علمی

دلیل بلندتر شدن طول شبانه روز بر روی زمین چیست ؟

دلیل بلندتر شدن طول شبانه روز بر روی زمین

در طی سال های متمادی تغییرات کوچکی در طول یک شبانه روز بر روی زمین به وجود می آید که شما متوجه آن نمی شوید. به دلایل مختلف، سرعت چرخش زمین در حال کمتر شدن است و تحقیقات جدید این موضوع را نشان می دهند. در این مطلب قصد داریم تا دلیل بلندتر شدن طول شبانه روز را برای شما بیان کنیم.

۰

دلیل بلندتر شدن شبانه روز به عنوان تیتر این مطلب احتمالا ابهام های زیادی را برای شما بوجود آورده است. همانطور که میدانید، با رسیدن فصل تابستان بر روی زمین (در نیمکره ی شمالی) روزها بلندتر از قبل می شوند. این یک چرخه ی عادی است که در طول فصول مختلف بارها تکرار می شود، اما آن چه که شما نمی دانید این است که در طی سال های متمادی تغییرات کوچکی در طول یک شبانه روز بر روی زمین به وجود می آید که شما متوجه آن نمی شوید. به دلایل مختلف، سرعت چرخش زمین در حال کمتر شدن است و تحقیقات جدید این موضوع را نشان می دهند. در این مطلب قصد داریم تا دلیل بلندتر شدن طول شبانه روز را برای شما بیان کنیم. در ادامه با نت نوشت همراه باشید.

بیشتر بخوانید: رکورد گرمای جهان در هفته گذشته جابجا شد! زمین در آتش !

دلیل بلندتر شدن طول شبانه روز در سیاره ی کوچک ما

برای یافتن پاسخ برای مسئله ” دلیل بلندتر شدن طول شبانه روز “، اول از همه باید نگاهی به سرعت چرخش زمین به دور خود بیندازیم. از مدت ها پیش دانشمندان متوجه کمتر شدن سرعت چرخش زمین شده بودند. آن ها از انواع روش های مختلف، از زمان و محل وقوع خورشید گرفتگی های باستانی گرفته تا اندازه گیری های فوق العاده دقیق طول یک شبانه روز استفاده کرده اند. در واقع، سرعت چرخش دورانی زمین حتی در طول یک قرن هم ثابت باقی نمی ماند و در برخی سال ها آرام تر شده و سپس دوباره سرعت می گیرد. شاید دلیل این امر، جابجایی غیرعادی هسته ی گداخته ی سیاره ی ما باشد، البته عموما دانشمندان ماه را مقصر این کمتر شدن سرعت دورانی زمین می دانند که با نیروی جاذبه ی خود باعث ایجاد برآمدگی های جزر و مدی بر روی زمین شده که این برآمدگی ها مانند همان کاری که یک اسکیت باز نمایشی که برای کمتر کردن سرعت چرخش خود انجام داده و بازوهایش را به طرف بیرون باز می کند، عمل می کنند. پس آیا ماه دلیل بلندتر شدن طول شبانه روز بر روی زمین است؟

حال دانشمندان دانشگاه Wisconsin Madison با استفاده از ابزارهای آماری و تحلیل های زمین شناختی توانسته اند تا کمتر شدن سرعت چرخش زمین نسبت به میلیون ها سال پیش را اندازه گیری کنند. آن ها می گویند که علاوه بر ماه، اجرام سنگین دیگری هم که در منظومه ی ما وجود دارند با نیروی جاذبه ی خود بر روی زمین اثر گذاشته و همگی با هم توانسته اند تا تغییراتی در سرعت دورانی زمین، مدار چرخش آن به دور خورشید و حتی حرکت نوسانی آن در محور خود ایجاد کنند. این تغییرات و دگرگونی ها به عنوان چرخه های میلانکویچ شناخته می شوند و بیان گر میزان برخورد اشعه ی خورشید با سطح زمین و در نتیجه آب و هوای زمین می باشند. تغییرات در آب و هوای زمین شواهدی را در تاریخچه زمین شناسی به جای می گذارند که دانشمندان با تحلیل آن ها می توانند تاریخچه ی آب و هوای زمین را ببینند و سپس چرخه های میلانکویچ زمین را تا صدها میلیون سال پیش به دست آورند.

بیشتر بخوانید: جریان آذرآواری ، مرگبارترین بخش فوران آتشفشان که ۳۰،۰۰۰ نفر را در لحظه به کام مرگ می‌فرستد!

ترکیب نیروها

اما دانشمندان نمی توانند این محاسبات را برای ابتدای تولد زمین با دقت انجام دهند. برای دانستن این موضوع، دانشمندان باید از نحوه ی چرخش ماه و دیگر سیاره ها در مدارهای خود در میلیاردها سال گذشته اطلاع داشته باشند تا بتوانند چرخه های میلانکویچ را به دست آورند. حال پروفسوری از دانشگاه Columbia یک روش آماری جالب برای حل این مشکل ارائه داده است. پروفسور Alberto Malinverno از دانشگاه Columbia به همراه پروفسور Stephen Meyers از دانشگاه Wisconsin Madison راه حلی برای ترکیب روش جدید پروفسور Malinverno با تئوری نجومی، داده های زمین شناختی و روش های آماری دیگر به دست آورده اند.

آن ها از این رویکرد بر روی دو لایه ی سنگی باستانی، یکی با قدمت ۱٫۴ میلیارد سال در شمال چین و دیگری با قدمت ۵۵ میلیون سال در اقیانوس اطلس جنوبی استفاده کردند. آن ها توانستند تا نوسانان محوری زمین و شکل مدار زمین در گذشته های دور و زمان حال را به دست آورند و به این ترتیب توانستند تا با موفقیت میزان کند شدن چرخش زمین در ۱٫۴ میلیارد سال پیش را محاسبه کنند. طبق این تحقیقات، در ۱٫۴ میلیارد سال پیش هر شبانه روز بر روی زمین معادل با ۱۸ ساعت بوده و فاصله ی ماه با زمین هم ۴۳،۵۰۰ کیلومتر کمتر از زمان حال بوده است!

بیشتر بخوانید: رنگ جهان , دانشمندان این رنگ را به عنوان رنگ دقیق جهان معرفی کرده‌اند!

منبع: curiosity.com

۱ دیدگاه

یک دیدگاه

  1. Avatar

    ساندویچ پانل

    ۱۷ تیر ۱۳۹۷ at ۱۶:۰۲

    من همیشه دوس دارم شب زود بیاد چیه ساعت ۹تازه تاریک میشه هوا

    ۰

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا