تلویزیون و شبکه خانگی

نقد سریال دلدادگان ؛ کپی برداری ضعیفی از سریال های ترکیه‌ای

چند ماهی است که سریال دلدادگان از شبکه‌ی ۳ سیما به کارگردانی منوچهر هادی، به قلم بابک کایدان، مهدی محمد نژادیان، تهیه کنندگی ایرج محمدی و با بازی بازیگران مطرحی چون مسعود رایگان، پانته‌آ بهرام، مهرانه مهین ترابی، مسعود دلخواه، ملیکا شریفی نیا، سامان صفاری، سانیا سالاری، آرش مجیدی، سمیرا حسن پور، لیندا کیانی، حمید گودرزی، مهدی صبائی، سیروس همتی و … حدود ساعت ۲۰:۴۵ هر شب مهمان خانه های مردم است. به این بهانه قصد داریم به نقد سریال دلدادگان بپردازیم. با نت نوشت همراه باشید.

بیشتر بخوانید: علت توقیف سریال ممنوعه چیست ؟!

نقد سریال دلدادگان

نقد سریال دلدادگان را این طور آغاز می کنیم که این سریال در ۳ فصل تهیه شده است که در حال حاضر شاهد پخش فصل سوم آن هستیم. داستان در فصل اول از زمان حال آغاز می شود، به معرفی شخصیت ها می پردازد و با فراز و نشیب های زیادی همراه می شود. در فصل اول با یک عشق نامتعارف دو جوان از دو طبقه‌ی اجتماعی متفاوت روبرو هستیم. رابطه ای که طبق برنامه ریزی قبلی و کاملاَ عمدی شروع شده و سر رشته اش به انتقامی می رسد که ریشه در گذشته های دور دارد. در فصل دوم با یک برش زمانی، داستان با فلش بک به گذشته می رود. این فصل هم مایه ای عاشقانه دارد و راوی وصل و هجران در دوره‌ی تاریخی متفاوت میان سال های ۱۳۵۷ تا ۱۳۶۴ است. در فصل سوم دوباره زمان حال از سر گرفته می شود منتها با این تفاوت که مخاطب پیشینه‌ی شخصیت های سریال را می داند و ادامه‌ی ماجرا …

بیشتر بخوانید: تحلیل سریال پدر ، معلق بین تخیل و فرا تخیل

تیزر سریال دلدادگان

 

در نقد سریال دلدادگان ذکر این نکته جالب است که طرح این سریال مربوط به سه یا چهار سال قبل است، بابک کایدان و مهدی محمد نژادیان در آذر ۹۵ با ایرج محمدی طرح خود را مطرح می کنند و نگارش فیلمنامه حدود ۹ ماه طول می کشد تا این که پس از پیش تولید، فیلمبرداری سریال با نام پاهای بیقرار آخر مرداد ماه سال ۹۶ آغاز می شود. در ابتدا قرار بود این سریال از شبکه‌ی ۵ سیما بر روی آنتن برود اما در نهایت این اتفاق از شبکه‌ی سوم سیما افتاد.

بیشتر بخوانید: نقد سریال نهنگ آبی

در نقد سریال دلدادگان باید گفت که این سریال نقاط ضعف اساسی دارد که از آن جمله می توان به این موارد اشاره کرد که سریال دلدادگان باور پذیر نیست و زیاد بودن تعداد قسمت های آن و همینطور باردارش شدن حدیث از همسرش مخاطب را به شدت یاد سریال های سخیف ترکیه ای می اندازد با این تفاوت که پوششی از جنس شرع روی این سریال پر بازیگر ایرانی کشیده شده است که موارد این چنینی را شرعی نشان دهد. چطور می توان شدت انتقام افسانه از مالک را باور کرد در صورتی که نادر به عنوان همسر افسانه (البته با نام اصلی فرزانه) خودش بنای نامردی در حق مالک و بیرون کشیدن عشق و نامزد مالک را از چنگال او کشیده است.

چهره‌ی افسانه قبل و بعد از جراحی پلاستیک هیچ شباهتی به هم ندارند حتی استخوان بندی و لحن صدا و نوع صحبت کردن او هم تغییر کرده است. چطور می شود که مرضیه حتی صدای رفیق گرمابه و گلستان سال های جوانی اش یعنی افسانه را تشخیص نمی دهد. در صورتی که برای هر کدام از ما تا به حال بارها پیش آمده است که بعد از گذشت سال ها از صدا و ظاهر یک نفر تشخیص می دهیم که او همکلاسی سال های دور مدرسه مان بوده است. بازی امیر یخ و بی تحرک است و در مقابل ارغوان با اغراق در نقش دختری عاشق پیشه ظاهر می شود. این دو به هیچ وجه زوج هنری جذابی را تشکیل نمی دهند. از طرفی دیگر وقت آن گذشته است که شخصیت هایی همچون مالک را تا این حد سفید و عاری از نقص نشان دهیم.

بیشتر بخوانید: معرفی فیلم مغزهای کوچک زنگ زده از هومن سیدی

نقد سریال دلدادگان
نقد سریال دلدادگان

از سویی دیگر نقش هاتف به شدت مصنوعی و غیر قابل درک است. ای کاش عوامل این سریال سعی در ساختن سریالی با معیارهای امروز جامعه به دور از غلو و درشت نمایی شاعرانه داشتند. جای سوال است که این بودجه‌ی کلان دولتی صرف ساختن چه چیزهایی می شود. در حالی که با بخش اندکی از این بودجه هم می توان برای مناطق محروم کشور حداقل امکانات رفاهی تامین شود.

بیشتر بخوانید: تحلیل سریال گلشیفته ، به نام نقد به کام تکرارهای گیشه ای

بیشتر بخوانید: نگاهی به آخرین قسمت سریال شهرزاد

ادر ادامه‌ی نقد سریال دلدادگان ذکر این نکته خالی از لطف نیست که چندی پیش منوچهر هادی ضمن گلایه‌ از مدیران تلویزیون مبنی بر زمان پخش و اصلاحات صورت گرفته در سریال دلدادگان گفت:

“این سریال، سریال من نیست و سریال مدیران شبکه‌ی تلویزیون است. ظاهراَ مدیران این سریال را ساخته و دلسوز آن هستند و الان دیگر شرایط به گونه‌ ای است که امیدوارم بخش مهمی از حقوق‌ های بچه‌ ها را بدهند. سریالمان را با زمان پخش نادرست و جرح و تعدیل آن شرحه شرحه کردند. این روزها واقعا حالم خوبی ندارم تا جایی که اصلاَ دوست ندارم سریالی که خودم ساختم را تماشا کنم. امیدوارم که حداقل بعد از پایان مسابقات شبکه ساعت پخش سریال را منظم کند تا مخاطبان بتوانند با خیال راحت آن را تماشا کنند. هرچند که معتقدم که ما شبکه‌ی ورزش داریم و مسابقات باید از این شبکه پخش شوند. سریال‌ها را نمی‌ شود در شبکه‌ی دیگری پخش کرد، اما مسابقه‌ی فوتبال را می‌ شود از شبکه‌ی دیگر پخش کرد. معتقدم باید زمان پخش سریال ثابت باشد و مخاطبان ما بدانند که سریال راس ساعتی مقرر پخش می‌ شود، در غیر این صورت مخاطبانمان را از دست خواهیم داد.”

بیشتر بخوانید: تحلیل سریال سرگذشت ندیمه The Handmaid’s Tale بر اساس داستان ندیمه از مارگارت آتوود

در آخر نقد سریال دلدادگان باید اضافه کرد که درباره‌ی این سریال خیلی بیش از این ها می شود نوشت و به تفصیل می توان عناصر ضد و نقیض آن را تحلیل کرد اما قاعدتاً اطناب مطلب خارج از حوصله‌ی مخاطبان است. حال باید منتظر بمانیم تا ببینیم منوچهر هادی برای سریال ۶۰ قسمتی اش چه پایانی در نظر گرفته است. آیا طبق معمول بدکاران به سزای اعمالشان می رسند و انسان های نیکو از امتحان سختی ها سربلند بیرون می آیند؟

نهال حق دوست

نهال حق دوست هستم، لیسانس معماری و فوق لیسانس پژوهش هنر و علاقمند به ادبیات، تئاتر، سینما، معماری، موسیقی و فلسفه.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا