زندگی و سلامت

سالم ترین جنس ظرف غذاخوری چیست؟ چینی، شیشه، ملامین یا سفال؟

سالم ترین جنس ظرف غذاخوری

در میان مواد مختلفی که برای تولید این ظروف مورد استفاده قرار می گیرند، انواعی مثل چینی، ملامین و پیرکس بسیار مشهورتر هستند. اما مزایا و معایب هر یک از این مواد هنوز برای افراد زیادی مبهم است. برای دانستن مزایا و معایب هر کدام، در ادامه با نت نوشت همراه باشید.

۰

انتخاب سالم ترین جنس ظرف غذاخوری چالشی که همواره فروشندگان و خریداران ظروف آشپزخانه با آن روبرو بوده اند، این است که بهترین و سالم ترین جنس ظرف غذاخوری ، کدام است. در میان مواد مختلفی که برای تولید این ظروف مورد استفاده قرار می گیرند، انواعی مثل چینی، ملامین و پیرکس بسیار مشهورتر هستند. اما مزایا و معایب هر یک از این مواد هنوز برای افراد زیادی مبهم است. برای دانستن مزایا و معایب هر کدام و انتخاب سالم ترین جنس ظرف غذاخوری ، در ادامه با نت نوشت همراه باشید.

سالم ترین جنس ظرف غذاخوری چیست؟

هنگامی که شما می خواهید ظروف غذاخوری تهیه کنید، چه رسمی و چه برای مصرف روزمره، انواع مختلفی از این ظروف برای انتخاب وجود دارند. چینی، سنگی، چینی سفید و جنس های دیگری که دارای ویژگی ها، کیفیت و البته نقاط ضعف منحصر به فرد خود هستند.

برای تصمیم گیری بهتر برای انتخاب سالم ترین جنس ظرف غذاخوری ، پیشنهاد می کنیم تا با ویژگی های خاص هر یک از این مواد آشنا شوید. از راهنمایی هایی که در ادامه ارائه می کنیم، استفاده کنید تا در هنگام خرید ظروف آشپزخانه بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.

بیشتر بخوانید: خطر شوینده های شیمیایی خانگی برای ریه ها بیشتر از سیگار است!

ظروف سفالی:

این ظروف، اغلب از سایر انواع ظروف غذاخوری ارزان تر هستند و با لایه ای از سرامیک حرارت دیده لعاب داده شده اند. این جنس ظروف معمولاً برای طرح های نقاشی شده با دست مورد استفاده قرار می گیرند و ظاهری ظریف، سنگین و سنتی دارند. سفال ها به اندازه دیگر جنس های ظروف غذاخوری با دوام و محکم نیستند و به راحتی خرد می شوند.

ظروف سفالی اغلب متخلخل هستند، به این معنی که می توانند لکه لکه شده یا آب جذب کنند، بنابراین از غوطه ور کردن آن ها به مدت طولانی در آب پرهیز کنید. اکثر این ظروف را می توان در ماشین ظرفشویی یا مایکروویو قرار داد، اما قبل از خرید حتماً از فروشنده در این رابطه سوال کنید.

بیشتر بخوانید: مضرات شوینده های شیمیایی را بدانید و تا می توانید از آنها استفاده نکنید!

ظروف سنگی:

نوع دیگری از ظروف لعاب داده شده با سرامیک حرارت دیده، ظروف سنگی است که معمولاً به علت اضافه شدن کمی شیشه به خاک رس آن، نسبت به انواع سفالی با دوام تر است. بدنه این ظروف ضخیم تر بوده و نسبت به ظروف تجملاتی و فاخری مثل چینی، مات تر می باشند.

این ظروف عمدتاً در مصارف روزمره مورد استفاده قرار می گیرند. اکثر ظروف سنگی با کیفیت، موارد مصرف مختلفی دارند. می توان آن ها را در مایکروویو، ماشین ظرفشویی، اجاق گاز و فریزر قرار داد (البته، از کارخانه سازنده در رابطه با ویژگی های خاص ظروف خود سوال کنید). این ظروف نباید در معرض تغییر دمای ناگهانی یا شدید قرار بگیرند.

از سنگ آهن نیز نوعی ظروف سنگی با دوام و با کیفیت تولید می گردد.

بیشتر بخوانید: ساخت مایع ظرفشویی طبیعی به آسانی در خانه!

چینی یا پورسلین:

چینی و پورسلین، هر دو کلماتی هستند که به ظروف غذا خوری ساخته شده از خاک رس با کیفیت، عموماً شامل فلدسپات، کائولن و کوارتز و قرار گرفته تحت حرارت بالا اطلاق می شوند. این کار باعث می شود تا ظروف غذا خوری بسیار بادوام و بی نظیری تولید شود.

این فرایندها همچنین اجازه می دهد که بدنه نازکتر و با ظرافت بیشتری طراحی گردد، که سبب می شود جنس تولید شده همچنان که جزئیات طراحی شده را با شکل کلی آن به خوبی ترکیب می کند، بسیار شفاف به نظر برسد.

بیشتر این ظروف قابل استفاده در ماشین ظرفشویی، مایکروویو و اجاق گاز می باشند، مگر اینکه سازنده عکس آن را توصیه کرده باشد. ظروف چینی که دارای رگه هایی از طلا، نقره یا پلاتین هستند، نباید در مایکروویو قرار بگیرند و مواد شوینده حاوی لیمو یا مرکبات ممکن است به این رگه های فلزی آسیب برسانند.

چینی، اغلب دارای ظاهری تجملاتی بوده و برای مجالس رسمی بسیار مناسب هستند. اما می توانند برای آراستن سفره به صورت روزانه نیز مورد استفاده قرار بگیرند.

بیشتر بخوانید: نحوه شستن اسباب بازی ؛ روش های ضدعفونی کردن اسباب بازی ها و جلوگیری از بیماری کودکان

چینی سفید:

خاکستر استخوان (همان طور که از اسم آن پیدا است از استخوان حیوانات به دست می آید) با خاک چینی ترکیب شده و تحت دمایی کمتر از آنچه در تولید ظروف چینی استفاده می شد، قرار می گیرد تا محصولی سبک، شفاف و ظریف، با ظاهر شیری رنگ تولید شود.

برخلاف ظاهر شکننده آن، این ظروف یکی از محکم ترین و با دوام ترین ظروف غذاخوری هستند. بیشتر این ظروف بعنوان یکی از انواع سالم ترین جنس ظرف غذاخوری قابلیت شستشو در ماشین ظرفشویی را دارند و چنانچه فاقد رگه های فلزی باشند، می توان آن ها را در مایکروویو نیز قرار داد. چینی سفید همانند پورسلین، می تواند به صورت روزانه و یا در مجالس رسمی مورد استفاده قرار بگیرد.

بیشتر بخوانید: استفاده صحیح از یخچال , روش های مصرف کمتر برق، نگهداری بهتر غذا و طول عمر بیشتر یخچال

ظروف شیشه ای:

ظروف شیشه ای یا پیرکس نوعی شیشه می باشند که معمولاً برای تولید ظروف آشپزخانه، مات می شوند و تحت دماهای بالا قرار می گیرند. بنابراین غیر متخلخل بوده و بسیار بادوام اند.

شناخته شده ترین نوع این ظروف، کورل است که اختصاصاً توسط ورقه های شیشه ای، لمینت شده و تقریباً خراب نشدنی هستند. این ظروف حتی اگر بر روی سطوح سفت نیز فرود آیند، نمی شکنند. ظروف شیشه ای می توانند در ماشین ظرفشویی و مایکروویو قرار داده شوند و به علت دوام بالایی که دارند، برای استفاده کودکان و مسافرت ها بسیار مناسب هستند.

ملامین:

اگر به دنبال ظروف نشکن هستید، ملامین بعنوان یکی از سالم ترین جنس ظرف غذاخوری بهترین پیشنهاد برای شما است. این مواد پلاستیکی، سبک بوده و ظاهری انعطاف ناپذیر و صیقلی دارند. ملامین ها تقریباً خراب نشدنی هستند و برای کودکان و یا استفاده در مسافرت ها و فضای باز بسیار مناسب می باشند.

این ظروف را می توان در بالاترین قفسه ماشین ظرف شویی قرار داد و شست اما امکان استفاده از آن ها در مایکروویو وجود ندارد و نباید غذا را در این ظروف گرم کرد. ملامین فاقد BPA است.

بیشتر بخوانید: نحوه کار ماشین ظرفشویی و راه هایی برای عملکرد بهتر بهداشتی آن

 

نویسنده: محمد اکبری

منبع: +

۱ دیدگاه

یک دیدگاه

  1. Avatar

    مانیسا

    ۲۹ دی ۱۳۹۸ at ۲۲:۲۱

    مفید بود مطالبتون. من خودم بیشتر از ظروف چینی استفاده میکنم البته ظروف سنگیم برا آشپزی استفاده میکنم.

    ۰

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا