10 روش موثر برای محافظت از چشم ها در زمان استفاده از دستگاه های هوشمند
امروزه استفاده از گوشی های موبایل هوشمند به قدری همه گیر و عمومی شده و آنقدر به حضور همیشگی انها عادت کرده ایم که گاهی اوقات در نبود دستگاه های هوشمند احساس می کنیم عضوی از بدنمان را از دست داده ایم. اگر شما هم جز افرادی هستید که روزانه ۱۰۰ بار گوشی خود را چک می کنید و احساس خستگی همیشگی در چشمان خود دارید و یا دچار تیرگی پوست دور چشم شده اید و همینطور احساس سردرد همیشگی ، باید بدانید که همه این ها علائم استفاده بیش از حد و خیره شدن طولانی به صفحه نمایش موبایل است.
در مطلب فاکتورهای مهم هنگام انتخاب محافظ صفحه برای دستگاه های هوشمند در مورد روش های محافظت از صفحه نمایش موبایل صحبت شده است. در این مقاله قصد داریم در مورد روش های حفاظت از چشمان شما صحبت کنیم. با ما همراه باشید.
- مرتب و پشت سر هم پلک بزنید
احتمالا پیش امده که هنگام خیره شدن به صفحه گوشی موبایل احساس سوزش و سنگینی در چشمان خود داشته اید. دانشمندان می گویند افراد هنگام نگاه کردن به گوشی موبایل به میزان یک سوم کمتر از حالت عادی پلک می زنند که این حالت باعث می شود تا رطوبت چشم ها کم شده و چشم دچار خارش و سوزش و خشکی شود. پلک زدن های مرتب باعث می شود که چشمان شما همیشه به حالت مرطوب نگه داشته شود. برای محافظت از چشمان باید در هر ۱۵ دقیقه حداقل ۱۰ باز پلک بزنید تا رطوبت مورد نیاز چشمانتان تامین شود.
برخی از اپلیکیشن ها آرلارم وجود دارند که می توانید روی گوشی موبایل هوشمند خود نصب کنید و تنظیم کنید که مثلا هر ۱۵ دقیقه یک بار فعالیت های گوشی متوقف شود تا به چشمان خود استراحت بدهید.
- نور صفحه نمایش را کم کنید
روشنایی بیش از حد صفحه نمایش باعث می شود که چشمان شما بیش از حد خشک شود، امروزه دستگاه های هوشمند طوری طراحی می کنند که بیشترین میزان نوردهی را داشته باشند و در فضاهای تاریک مطالب صفحه نمایش قابل رویت باشد، اما این وضعیت باعث آسیب به چشم می شود. مخصوصا در شب که در فضای تاریک به صفحه روشن موبایل زل می زنید این آسیب چند برابر می شود. از طریق بخش تنظیمات نور گوشی موبایل می توانید بسته به محیطی که در آن قرار دارید میزان نور صفحه را تغییر دهید، همچنین می توانید به قسمت تنظیمات گوشی خود بروید و حالت نوردهی را روی حالت خودکار قرار دهید تا خود گوشی به صورت اتوماتیک در شرایط نوری متفاوت یزان نور را تغییر دهد.
- از فونت های بزرگتر استفاده کنید
همه گوشی های هوشمند یک حالت پیش فرض برای اندازه فونت مطالب دارند. می توانید برای حفاظت از چشمان خود در برابر آسیب های صفحه نمایش به قسمت تنظیمات فونت گوشی موبایل رفته و سایز فونت را بزرگتر کنید. در این حالت فشار کمتری به چشمان شما وارد می آید و کمتر در معرض آسیب قرار می گیرد. همچنین با تغییر کنتراست نور و کاهش خیره کنندی نور صفحه می توانید این محافظت را چند برابر کنید.
- به چشمان خود استراحت بدهید
یک قانون بسیار جالب در این مورد وجود دارد که رعایت آن کار ساده ای است اما بسیار کاربردی بوده و چشمانتان را نجات خواهد داد. این قانون به اسم قانون ۲۰-۲۰-۲۰ نامیده می شود. این قانون به شما پیشنهاد می کند اگر به مدت ۲۰ دقیقه به صفحه نمایش ( هر نوع صفحه نمایشی) نگاه کرده اید به مدت ۲۰ ثانیه به جسم دیگری که در فاصله ۲۰ قدمی شما که تقریباً ۶ متر می شود قرار دارد نگاه کنید، این کار باعث می شود که ماهیچه های چشم شما استراحت کند.
- صفحه نمایش گوشی خود را تمیز نگه دارید
اگر بر روی صفحه نمایش گوشی موبایل شما و یا هر دستگاه هوشمند دیگری که استفاده می کنید، اثرات چربی یا اثر انگشت یا جرم و مواد دیگر وجود داشته باشد، این کثیفی صفحه نمایش باعث می شود که به چشمان شما فشار وارد شود و ماهیچه های چشم برای دیدن مطالب گوشی بیشتر منقبض و منبسط شوند که خود این موضوع باعث خستگی و سوزش چشم می شود. در مقاله روش های صحیح برای ضد عفونی کردن تلفن همراه در برابر ویروس کرونا در مورد روش های تمیز کردن و ضدعفونی صفحه نمایش صحبت شده است که این روش ها در هر زمانی قابل استفاده و اجرا هستند.
- گوشی را به چشمان خود نچسبانید
از زمانی که همه ما دانش آموز بودیم موقع مشق نوشتن به ما تذکر می دادند که سرت رو به دفتر نچسبون. بنظر می رسد هوز هم به این تذکر نیاز داریم اغلب ما در هنگام استفاده از گوشی موبایل یا سایر گجت ها، آنها را بیش از اندازه به چشم نزدیک می کنیم بطوری که گاهی فقط ۲۰ سانتیمتر از ما فاصله دارد. این فاصله اصلا مناسب نیست. بهتر است در هنگام استفاده از گوشی، آن را در فاصله ۳۰ تا ۴۰ سانتیمتری از چشمان خود نگه داریم.
- از محافظ صفحه نمایش استفاده کنید
با استفاده از محافظ صفحه نمایش موبایل که قابلیت کاهش نور و جلوگیری از انعکاس نورهای خیره کننده چشم را داشته باشد، خدمت بزرگی به چشمان خود می کنید. این صفحات که هزینه پایینی هم دارند جلوی انعکاس نورهای مضر را می گیرند و با کاهش نور و مات کردن صفحه از خسته شدن چشمان در اثر نور زیاد جلوگیری می کنند. این ویژگی صفحه نمایش ها به نام anti-reflective یا Anti-glare نامیده می شود و می توانید در هنگام خرید گوشی موبایل در مورد این ویژگی ها سوال و تحقیق کنید.
- حالت مطالعه را فعال کنید
با توجه به اینکه امروزه خیلی از کاربران گوشی های موبایل و یا سایر دستگاه های هوشمند تمایل دارند که برای مطالعه هم از گجت های خود استفاده کنند، در بیشتر گوشی های هوشمند در بخش تنظیمات نور، گزینه Read mode یا همان حالت مطالعه پیش بینی شده است. در این حالت چون کاربر مدت زمان طولانی به صفحه نمایش زل می زند نیاز است که نور صفحه مناسب حالت مطالعه باشد تا آسیب کمتری به چشمان وارد شود.
- از عینک مخصوص دستگاه های دیجیتال استفاده کنید
شاید تا بحال نشنیده بودید که برای استفاده از دستگاه های دیجیتال، عینک های مخصوص وجود دارد. اما درست است و این عینک ها برای جلوگیری از آسیب های صفحات نمایش طراحی شده اند و میزان نور و روشنایی و خیره کننده گی آن را کاهش می دهند. از دکتر بخواهید برایتان عینک مخصوص تجویز کند تا با استفاده از آن میزان تابش و فشار چشمی شما کاهش یابد. این عینک ها به شما کمک می کند تا چشمتان را از آسیب های ناشی از کار زیاد با وسائل دیجیتالی حفظ کنید. فراموش نکنید که عینکهای مطالعه این ویژگی را ندارند.
- استفاده از دستگاه های دیجیتال را محدود کنید
آخرین نکته در این بخش این است که مطمئنا محدود کردن استفاده از گوشی موبایل و دستگاه های هوشمند بهترین و آسان ترین راه برای کاهش اثرات زیان بار این دستگاه های بر روی چشمان شما است. اگر این کار برایتان مقدور نیست، حداقل سعی کنید قبل از به خواب رفتن از آنها استفاده نکنید. هرگز نگذارید آسیب های چشمی مانع کار یا زندگی شما شود. با به کار گرفتن این موارد می توانید از آسیب های استفاده مداوم از این دستگاه ها جلوگیری کنید.