EMUI چیست؟ نگاهی نزدیک به رابط کاربری هواوی
EMUI پوستهی اندرویدی مخصوص هواوی است که آن را در اسمارت فونهای برند هواوی و آنر میبینیم. اگرچه از بسیاری جهات، EMUI عملکرد بسیار خوبی را از خود نشان میدهد، اما این رابط کاربری در بین کاربران چندان محبوب نیست. دلیل این امر هم دور شدن از فلسفهی اندروید و تقلیدهای گاه و بیگاه از سیستم عامل iOS اپل توسط هواوی میباشد. اما علیرغم بسیاری از کمبودها، EMUI دارای مزیتها و ویژگیهای مثبت زیادی است که در دیگر پوستههای اندرویدی نمیبینیم. برخی از این ویژگیهای مثبت را میتوان در تمامی اسمارت فونهای ساخت هواوی دید، ولی برخی دیگر فقط مخصوص پرچمداران این کمپانی چینی میباشند. حال در این مطلب از نت نوشت قصد داریم تا با نگاهی نزدیکتر به پوستهی اندرویدی EMUI، برترین ویژگیهای آن را برای شما بیان کنیم. با مطلب بررسی EMUI همراه ما باشید.
EMUI
EMUI 9.1 آخرین نسخه از رابط کاربری مخصوص هواوی است که آغاز کار آن با اسمارت فونهای خانوادهی Huawei P30 رقم خورد. این نسخه در واقع به روزرسانی کوچکی برای EMUI 9.0 است که در ابتدا با گوشیهای سری Mate 20 در سال ۲۰۱۸ معرفی شده بود و هم اکنون آن را فقط در معدودی از اسمارت فونهای هواوی و آنر میبینیم. در ادامه، برترین ویژگیهای این رابط کاربری را مشاهده خواهید نمود.
بیشتر بخوانید: آموزش اندروید: مهمترین ترفندها و نکاتی کاربردی اندروید که باید بدانید!
App drawer در EMUI
اسمارت فونهای قدیمی تر Huawei و Honor برخلاف تقریبا تمامی موبایلهای اندرویدی دارای app drawer نبودند. همان طور که میدانید، ویژگی app drawer به شما این امکان را میدهد تا تمامی اپهای خود را به صورت لیست وار و پشت سرهم در یک صفحه ببینید، یعنی با استایلی همانند استایل آیفون ها. اگرچه برخی این ویژگی را دوست دارند، اما دیگران آن را به دلیل سخت تر یافته شدن یک اپ به خصوص و عدم وجود دسته بندی مناسب برای اپهای مختلف دوست ندارند.
خوشبختانه هواوی از EMUI 5.0 به بعد ویژگی app drawer را به سیستم عامل خود بازگرداند، اما دست کاربر را برای انتخاب یا عدم انتخاب آن باز گذاشته است. در واقع ویژگی app drawer به طور پیش فرض در تنظیمات EMUI خاموش است، اما شما میتوانید از قسمت Home Screen Style در تنظیمات آن را روشن کنید.
تاکنون به غیر از هواوی، فقط اسمارت فونهای LG به کاربران حق انتخاب برای بودن یا نبودن app drawer را میدهند. از طرف دیگر در اسمارت فونهای سامسونگ، سونی، HTC و بسیاری دیگر، کاربران دارای آپشنی برای خاموش یا روشن کردن app drawer نیستند.
ویژگیهای مبتنی بر هوش مصنوعی در EMUI
EMUI چندین ویژگی مبتنی بر هوش مصنوعی را در دستگاههای اخیر آنر و هواوی وارد ساخته است. اصلی ترین این ویژگی ها، شناسایی صحنه و سوژه است که باعث بهبود تصاویر ثبت شده با دوربین گوشی میشود.
با این ویژگی، دوربین گوشی با کمک هوش مصنوعی میتواند در لحظه به تشخیص صحنه یا سوژهی پیش روی خود پرداخته و بهترین تنظیمات ممکن (مثل تنظیمات رنگ، کنتراست، روشنایی، exposure و…) را برای ثبت زیباترین عکس ممکن انتخاب نماید. این ویژگی بیشتر در چیپستهای Kirin 970 و Kirin 980 وجود دارد که قلب تپندهی پرچمداران هواوی و آنر در سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ میباشند.
بیشتر بخوانید: بررسی P30 / بررسی P30 Pro / بررسی Honor View 20 / بررسی میت ۲۰ پرو
دومین ویژگی مبتنی بر هوش مصنوعی در EMUI، شامل ترجمههای مبتنی بر عکس و نکات هوشمند است که مثلا به شما پیشنهاد مینماید که در هنگام مطالعهی یک مطلب با گوشی موبایل در هنگام تاریکی، فیلتر رنگ آبی را روشن نمایید. یک “تجربهی خرید” هم در EMUI وجود دارد که مثلا به شما این امکان را میدهد تا با انداختن عکس از یک جنس، محصولات مشابه آن را در Amazon ببینید. EMUI 9.0 همچنین دارای یک ویژگی به نام HiVision است که دوربین را قادر میسازد تا مکانهای مهم و نقاشیهای معروف را شناسایی کند و سپس برخی اطلاعات اولیه در مورد آنها را برای کاربر فراهم سازد.
Navigation dock در EMUI
با گذر زمان، اسمارت فونها روز به روز بزرگتر میشوند و اکنون کار به جایی رسیده که سایز نمایشگر هواوی میت ایکس برابر با ۷٫۲ اینچ میباشد! اگرچه چنین سایز بزرگی برای فیلم دیدن و بازی کردن بسیار مناسب است، ولی در دست گرفتن و لمس قسمتهای مختلف چنین اسمارت فون بزرگی سخت بوده و مخصوصا لمس دکمههای مخصوص ناوبری اندروید تبدیل به یک مشکل بزرگ خواهد شد.
بیشتر بخوانید: اندروید ۱۰ یا Q: تاریخ انتشار، ویژگیهای جدید و هر چیزی که باید راجع به آن بدانید!
حال هواوی با معرفی Navigation dock سعی در حل این مشکل دارد. با فعال کردن این ویژگی، یک دکمه کوچک (و قابل انتقال به قسمتهای مختلف صفحه نمایش) بر روی نمایشگر شما ظاهر خواهد شد که با لمس آن و کشیدن انگشت خود به جهتهای مختلف میتوانید عملیاتهای مربوط به سه دکمهی ناوبری home و back و multitasking را اجرا نمایید.
استفاده از Navigation dock بسیار ساده میباشد: اگر آن را لمس کنید به عقب برمی گردید (دکمهی back)، اگر انگشت خود را بروی آن نگه دارید به home screen (صفحهی هوم) منتقل میشوید و اگر دست خود را بر روی آن بکشید، منوی مولتی تسکینگ برای شما باز خواهد شد. همچنین برای فعال کردن Navigation dock فقط کافی است تا از قسمت تنظیمات سیستم وارد منوی System navigation شوید.
App lock در EMUI
در EMUI شما میتوانید برای حفظ بهتر حریم خصوصی خود، اپهایی که دارای اطلاعات شخصی یا حساسی هستند را از دسترس دیگر اشخاص دور نگاه دارید. با ویژگی App lock، حتی در صورت باز بودن قفل دستگاه، برای باز کردن اپهای قفل شده باید دوباره اثر انگشت شما توسط اسکنر اثر انگشت گوشی شناسایی شود.
این ویژگی چه زمانی مفید است؟ فرض کنید برادر و یا خواهر شما قصد بازی کردن با اسمارت فونتان را دارد و در این بین شما میخواهید خیالتان از بابت عدم دسترسی او به اپهایی مثل تلگرام یا اینستاگرام راحت باشد. شما میتوانید از قسمت تنظیمات EMUI وارد Security and privacy و سپس App lock شوید. در اینجا لیستی از اپهای نصب شده بر روی دستگاه به نمایش درمی آیند که میتوانید اپهای دلخواهتان را انتخاب کرده و آنها را قفل نمایید. البته برای این کار باید اثر انگشت شما توسط سیستم شناسایی شده باشد.
Smart split-screen (تقسیم هوشمند صفحه نمایش) در EMUI
دستگاههایی که به نسخهی Android 8.0 Oreo به بعد مجهز باشند، از حالت split-screen (تقسیم صفحه نمایش) پشتیبانی میکنند. split-screen به شما این امکان را میدهد تا به طور همزمان دو اپ را بر روی نمایشگر گوشی خود اجرا نمایید. اما در دستگاههای هواوی و آنر با نسخهی EMUI 8.0، ویژگی split-screen یک قدم فراتر رفته و به Smart split-screen تبدیل شده است.
بیشتر بخوانید: One UI چیست؟ همه چیز درباره رابط کاربری جدید سامسونگ
فرض کنید در هنگام تماشای ویدیو ناگهان مسیج مهمی برای شما ارسال میشود. در این هنگام سیستم به به طور هوشمند به شما پیشنهاد مینماید تا از حالت split-screen استفاده نمایید تا بتوانید به طور همزمان هم به تماشای ویدیوی خود پرداخته و هم جواب مسیج خود را بدهید. split-screen در این شرایط فقط با یک تپ ساده فعال خواهد شد.
App Twin در رابط کاربری هواوی
اگر شما دارای دو اکانت فیسبوک، توییتر و یا اسنپ چت باشید، برای سوئیچ کردن در بین اکانتهای خود باید از یکی log out کرده و سپس در دیگری log in کنید که این کار بسیار خسته کننده و اعصاب خوردکن میباشد. حال هواوی با ارائهی یک ویژگی با نام App Twin این مشکل را برطرف نموده است. با فعال کردن این ویژگی، دو نسخه از یک اپ برای شما در سیستم ایجاد میشود که میتوانید از دو اکانت متفاوت در آنها استفاده نمایید.
برای فعال کردن App Twin کافیست تا به آدرس Settings > Apps > App Twin مراجعه نموده و در انجا لیستی از اپهایی که از این ویژگی پشتیبانی میکنند را مشاهده خواهید نمود. با فعال کردن App Twin برای هر برنامهای که دوست دارید، یک نسخهی دیگر از آن تولید شده که میتوانید آن را در app drawer گوشی خود یافته و در آن لاگین کنید. اگرچه این ویژگی در دستگاههای دارای اندروید استوک وجود ندارد، ولی برخی از کمپانیهای چینی مثل OnePlus هم در آن را سیستم عاملهای خود ارائه میکنند.
GPU Turbo 3.0
تکنولوژی پردازش گرافیکی GPU Turbo در ماه ژوئن ۲۰۱۸ معرفی شد و کار خود را با اسمارت فون Honor Play آعاز نمود. طبق گفتهی هواوی، این تکنولوژی باعث بهبود پردازش گرافیکی و مصرف کمتر انرژی در هنگام اجرای گیم میشود.
بیشتر بخوانید: بررسی Honor Play
نسل دوم این تکنولوژی با نام GPU Turbo 2.0 هم اکنون برای اسمارت فونهایی که به سیستم عامل EMUI 9.0 مجهز میباشند در دسترس است. GPU Turbo 2.0 نسبت به نسخهی اول از گیمهای بیشتری پشتیبانی کرده و دارای ظرفیت بالاتری میباشد. طبق گفتهی هواوی، “این تکنولوژی میتواند بارگذاریهای سنگین را به طور هوشمند بهینه سازی نموده و باعث بهبود عملکرد دستگاه و کاهش مصرف انرژی شود.” علاوه بر gaming، این تکنولوژی باعث بهبود عملکرد و پاسخگویی touchscreen گوشی، اتصال به اینترنت و… هم میشود. GPU Turbo 2.0 از بازیهایی مثل پابجی، Mobile Legends: Bang Bang و NBA 2k18 و Rules of Survival و Arena of Valor و Vainglory پشتیبانی مینماید.
بیشتر بخوانید: راهنمای اسلحههای پابجی / ضمایم اسلحه در پابجی
با معرفی اسمارت فونهای هواوی P30 و P30 پرو، EMUI 9.1 رسما کار خود را آغاز کرد و طبق گفتهی این کمپانی چینی، نسل سوم از تکنولوژی پردازش گرافیکی با نام GPU Turbo 3.0 هم در EMUI 9.1 گنجانده شده است. گفته میشود این تکنولوژی باعث کاهش ۱۰ درصدی مصرف انرژی در SoC شده و از ۱۹ بازی جدید هم پشتیبانی مینماید:
- Fortnite
- Knives Out
- Battle Bay
- Crazy Taxi
- Real Racing 3
- Into the Dead 2
- NBA 2K19
- Dragon Nest M
- Duel Links
- PES 2019
- Dragon Ball Legends
- FIFA Mobile
- Free Fire
- Minecraft
- Helix
- Plants vs. Zombie Heroes
- Subway Surfers
- Brawl Stars
- Speed Drifters
PrivateSpace
PrivateSpace یا فضای خصوصی، ویژگی فوق العاده جالبی است که در نسخهی ۸ از EMUI از آن رونمایی شد. شما میتوانید این ویژگی را از قسمت Security and privacy در تنظیمات دستگاه پیدا نموده و فعال کنید. با فعال کردن PrivateSpace، گویی یک یوزر جدید برای گوشی شما تعریف میشود که به هیچ وجه ویژگیها و اطلاعات آن در سیستم عامل اصلی قابل مشاهده نخواهد بود، یعنی حالتی مثل یک ویندوز که دارای دو اکانت مختلف میباشد. در این حالت گوشی شما دارای دو فضای PrivateSpace و MainSpace (فضای اصلی) خواهد بود.
پس از فعال کردن PrivateSpace، شما میتوانید از یک پترن متفاوت با الگوی بازگشایی قفل فضای اصلی، و یا استفاده از اثر یکی از انگشتانتان که تاکنون در گوشی ثبت نکرده اید، برای ورود به PrivateSpace استفاده نمایید. بدین ترتیب مثلا شما میتوانید با گذاشتن انگشت اشارهی خود بر روی سنسور اثر انگشت وارد فضای اصلی گوشی شوید، در حالی که با گذاشتن انگشت وسط خود وارد فضای خصوصی گوشی خواهید شد.
File safe در EMUI
و آخرین مورد از لیست ما در ویژگیهای محبوب EMUI، ویژگی امنیتی بسیار جالب و قدرتمند File safe میباشد. این ویژگی به شما این امکان را میدهد تا عکس ها، فیلم ها، فایلهای صوتی و اسناد مختلف خود را قفل کنید، و پس از آن میتوانید آنها را در یک پوشه که با استفاده از اسکنر اثر انگشت باز میشود، مشاهده نمایید. File safe یک ویژگی بسیار مفید برای قفل کردن عکسهایی است که دوست ندارید به هیچ وجه توسط دیگر افراد دیده شود. برای فعال کردن این ویژگی باید وارد آدرس زیر شوید:
Settings > Security and privacy > File safe
پس از فعال سازی، میتوانید با فشرد دکمهی Add، فایلها و عکسهای مورد نظر خود را وارد فضای File safe کنید. با انجام این کار، آیتمهای انتخاب شده از مکان اصلی خود در حافظهی گوشی به یک فولدر با نام File safe منتقل میشوند. البته شما میتوانید هر زمان که خواستید آنها را از File safe خارج کرده و به جای اول خود بازگردانید. در واقع با خارج کردن هر آیتم از File safe، آن آیتم به طور خودکار به جای اول خود در حافظهی گوشی باز میگردد.
البته این ویژگی فقط مخصوص EMUI نیست و مثلا سامسونگ هم دارای فولدری به نام Samsung Secure Folder میباشد که عملکردی مشابه File safe دارد. دیگر کمپانیها هم به طرق مختلفی این ویژگی را در اسمارت فونهای خود وارد ساخته اند.
دیگر ویژگیهای مهم رابط کاربری هواوی
در این مطلب به معرفی بهترین و بارزترین ویژگیهای EMUI پرداختیم، اما این رابط کاربری دارای ویژگیهای مثبت بسیار زیاد دیگری هم میباشد. EMUI از ژستها پشتیبانی مینماید، مثلا شما میتوانید با ضربه توسط بند انگشت خود بر روی نمایشگر و رسم اشکال مختلف، عملیاتهای مختلفی مثل باز کردن یک اپ یا اسکرین شات گرفتن از قسمتی از نمایشگر را انجام دهید. برای این کار، مثلا با بند انگشت خود و کمی ضربه زدن بر روی نمایشگر حرف C را رسم کنید تا دوربین (Camera) برای شما باز شود؛ یا با انجام همین عمل، یک دایره یا یک چندضلعی بسته را رسم کنید تا از محیط مورد نظر شما اسکرین شات گرفته شود.
از دیگر ویژگیهای EMUI میتوان به Highlights tool آن اشاره نمود که به طور اتوماتیک، ویدیوهای کوتاه و جالبی از عکسها و ویدیوهای شخصی شما تهیه میکند. EMUI میتواند مخاطبان LinkedIn شما را با address book گوشی سینک نماید. نمای Mini screen باعث کوچکتر شدن صفحه نمایش شما شده و بدین ترتیب دسترسی به قسمتهای مختلف آن توسط انگشت شست آسان تر خواهد شد. Password Vault در EMUI 9.0 به شما امکان رمزگذاری کردن پسورها را داده و همچنین میتواند فیلدهای خاصی را با استفاده از اثر انگشت یا تشخیص چهره برای شما به طور اتوماتیک پُر نماید. و در آخر، حالت کامپیوتر (PC mode) در نسخهی جدید EMUI امکان اتصال تلفن همراه شما به یک نمایشگر بزرگتر را میدهد.
اما با وجود این همه ویژگی جالب و جذاب، همان طور که در ابتدا گفتیم، ظاهر و طراحی EMUI به مذاق بسیاری از کاربران خوش نمیآید. همچنین در این رابط کاربری تعداد زیادی اپ و بازی از پیش نصب شدهی غیرکاربری وجود دارد که بدون دسترسی روت، امکان حذف نصب آنها نیست و شما تنها میتوانید آنها را غیرفعال نمایید. با تمام این نکات مثبت و منفی، آیا EMUI رابط کاربری مورد علاقهی شما میباشد؟ و اینکه از کدام ویژگی موجود در EMUI بیشترین لذت را میبرید؟ با کامنتهای زیبای خود ما را خوشحال کنید!
منبع +