ادبیات جهان

نفرین ابدی بر خواننده این برگ ها نوشته‌ی مانوئل پوییگ

رمان نفرین ابدی بر خواننده ی این برگ ها
۵+

رمان نفرین ابدی بر خواننده  این برگ ها Eternal Curse on the Reader of These Pages عنوان اثری از مانوئل پوییگ Manuel Puig نویسنده‎ی آرژانتینی است. این رمان تنها دو فصل بلند دارد که فصل دوم به مراتب از فصل اول بلند تر است. رمان داستان یک پیرمرد و یک جوان است که دست روزگار این دو را در کنار هم قرارداده است. داستان در شهر نیویورک اتفاق می افتد و برای دوستداران این سبک داستان ها جالب و خواندنی است. در ادامه با بررسی رمان نفرین ابدی بر خواننده  این برگ ها در نت نوشت همراه باشید.

نفرین ابدی بر خواننده این برگ ها

راهی برای نجات جهان

مانوئل پوییگ” با نام کامل “خوان مارتین پوئیگ دیدونه” متولد ۲۸ دسامبر ۱۹۳۲ و در گذشته به تاریخ ۲۲ ژوئیه ۱۹۹۰ است. مانوئل پوییگ در یکی از شهرهای کوچک آرژانتین به دنیا آمد در رشته ‏ی فلسفه درس خواند و سپس تحصیلات خود را در رشته‎ی کارگردانی سینما ادامه داد. مانوئل پوییگ به چهار زبان آشنایی کامل داشت و به سه زبان داستان کوتاه و رمان نوشته است. “نفرین ابدی بر خواننده ی این برگ ها” را به زبان انگلیسی نوشته است.

رمان نفرین ابدی بر خواننده ی این برگ ها Eternal Curse on the Reader of These Pages عنوان اثری از مانوئل پوییگ Manuel Puig نویسنده‎ی آرژانتینی

رمان نفرین ابدی بر خواننده ی این برگ ها Eternal Curse on the Reader of These Pages عنوان اثری از مانوئل پوییگ Manuel Puig نویسنده‎ی آرژانتینی

داستان رمان نفرین ابدی بر خواننده  این برگ ها Eternal Curse on the Reader of These Pages اثر مانوئل پوبیگ از این قرار است که آقای رامیِرز پیرمرد هفتاد و چهار ساله آرژانتینی در آسایشگاهی در نیویورک است که  لَری مرد جوان سی وشش ساله با نام کامل لارنس جان مسئول هواخوری و هل دادن صندلی چرخ‎دار پیرمرد است. او جوانی نیویورکی است که مدرک دکترای تاریخ دارد و حالا به این شغل مشغول است. رامیرز پیر و لَری جوان به تدریج در روزهای مختلف در مورد موضوعات گوناگون صحبت می‎کنند و خاطرات و خیالات بسیاری را با هم مرور می‎کنند. ماجراهای رمان در شهر نیویورک می‎گذرد.

رمان نفرین ابدی بر خواننده این برگ ها هیچ روایتی ندارد. تنها دیالوگ بین این دو نفر است. تمام اطلاعات در مورد این دو نفر، فضاپردازی، شخصیت پردازی و سایر عناصر داستانی در دیالوگ های بین این دو نفر ساخته و پرداخته می‎شود و شاید بتوان گفت این رمان جزء محدود رمان هایی است که تمام آن دیالوگ است. و از لحاظ فرم داستانی به این نحو اجرا شده باشد.

"مانوئل پوییگ" با نام کامل "خوان مارتین پوئیگ دیدونه" متولد ۲۸ دسامبر ۱۹۳۲ و در گذشته به تاریخ ۲۲ ژوئیه ۱۹۹۰ است. مانوئل پوییگ در یکی از شهرهای کوچک آرژانتین به دنیا آمد در رشته ‏ی فلسفه درس خواند و سپس تحصیلات خود را در رشته‎ی کارگردانی سینما ادامه داد.

“مانوئل پوییگ” با نام کامل “خوان مارتین پوئیگ دیدونه” متولد ۲۸ دسامبر ۱۹۳۲ و در گذشته به تاریخ ۲۲ ژوئیه ۱۹۹۰ است. مانوئل پوییگ در یکی از شهرهای کوچک آرژانتین به دنیا آمد در رشته ‏ی فلسفه درس خواند و سپس تحصیلات خود را در رشته‎ی کارگردانی سینما ادامه داد.

دیالوگ ها دارای ریتم تند است. در بسیاری از دیالوگ ها طنز تلخی مشاهده می شود که قابل تامل است. و هر چه پیشتر می‎رویم اطلاعات ما در مورد آدم ها و مکان ها از خلال دیالوگ ها کامل و کامل‎تر می‎شود. به مانند قطعات پازلی که پیدا می‎شوند و پازل تکه تکه ساخته می‎شود.

پیرمرد و مرد جوان هر دو آدم‎های شکست خورده‎ای هستند و هر دو آرمان تغییر جهان و انسان ها را در سر می‎پروراندند. اما هرگز حتی در زندگی شخصی خود نیز موفق نبوده‎اند. آن ها حالا با خیال پردازی از درماندگی و یاس حاصل از موقعیت خود فرار می‎کنند. در برخی از بخش‎های این دو فصل رمان نفرین ابدی بر خواننده ی این برگ ها مرز بین واقعیت داستان و خیال پردازی این دو نفر بقدری در هم تنیده است که مشکل بتوان تشخیص داد که کدام واقعیت داستان و کدام خیال شخصیت‎هاست.

در رد و تایید “سوسیالیسم”، “اگزیستانسیالیسم” و بخصوص “مارکسیسم” بسیار بین این دو نفر بحث می‎گیرد. آن ها در سراسر زندگی‎شان، در دوره‎های مختلف برای نجات خود و سایر افراد بشر با شور و شوق و انگیزه‎ی بسیار به این “ایسم” ها پناه برده‎اند اما هرگز موفق نشده‎اند که حتی زندگی خود را از پوچی و بی هدفی نجات دهند. و حاصل تمام این تلاش‎ها ناکامی بوده است. این دو نفر حتی از داشتن یک خانواده هم محروم هستند و حتی در مورد داشتن کانون خانواده خیال پردازی می‎کنند.

بیشتر بخوانید: رمان درک یک پایان نوشته‌ی جولیان بارنز

مانوئل پوییگ در یکی از شهرهای کوچک آرژانتین به دنیا آمد در رشته ‏ی فلسفه درس خواند و سپس تحصیلات خود را در رشته‎ی کارگردانی سینما ادامه داد.

مانوئل پوییگ در یکی از شهرهای کوچک آرژانتین به دنیا آمد در رشته ‏ی فلسفه درس خواند و سپس تحصیلات خود را در رشته‎ی کارگردانی سینما ادامه داد.

“من تو دبیرستان بودم که به مارکسیسم علاقه پیدا کردم، اون هم بعد از سال ها کتابِ تاریخ خوندن. می دیدم چیزهایی که تو این زمینه می‎خونم با جامعه ای که توش زندگی می‎کنم جور در می‎آد. بالاخره یه نظریه پیدا کرده بودم که به رنجش من از جامعه و عصیانم علیه پلیدی‎هایی که دور و اطراف‎مو گرفته بود جواب می‎داد.”

یکی دیگر از درونمایه‎های رابطه‎ی افراد خانواده، مخصوص مادران و پدران، فرزندان است. در این رمان بسیار به آن پرداخته شده است. همانطور که پیشتر اشاره کردم این رمان دو فصل دارد. هر فصل چندین بخش دارد. در هر بخش به موضوعی جداگانه از موضوع‎های انسانی پرداخته شده است.

معضلاتی چون فقر، بیکاری، اعتراضات سیاسی، مذهب و کارکرد و تاثیر آن در زندگی، تربیت فرزندان و غیره پرداخته شده است. با توجه به اینکه رمان در شهر نیویورک می‏ گذرد، زندگی آمریکایی، سیاست آمریکایی نیز جزو مسائل پرداخته شده در این اثر است. در جای جای متن به موضوعات تاریخی چون سرکوب‎های سیاسی آمریکای لاتین نیز اشاره شده است.

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا