بررسی گلکسی A20: خوش قیمت باش و حکومت کن!

Samsung Galaxy A20 دومین مدل از اسمارت فونهای سری A سامسونگ است که با قیمتی پایین، تکنولوژیهای به روز و قدرت نستا بالایی را در اختیار کاربران قرار میدهد. گلکسی A20 باتری بزرگی دارد، از تکنولوژی شارژ سریع پشتیبانی میکند و با استفاده از نرم افزار قدرتمند خود میتواند برای هر کاربری به جز گیمرها مناسب باشد. در ادامه با بررسی گلکسی A20 سامسونگ با نت نوشت همراه باشید.
بررسی گلکسی A20 سامسونگ
نقاط قوت و ضعف
نقاط قوت:
طراحی زیبا، نمایشگر AMOLED، دو سیمکارته و دارای اسلات جداگانهی کارت حافظه، باتری قدرتمند و شارژ سریع، نرم افزار فوق العاده
نقاط ضعف:
پردازندهی نه چندان قوی، دوربین متوسط، رزولوشن پایین نمایشگر

بیشتر بخوانید: مشخصات گلکسی A20 سامسونگ
سامسونگ با معرفی اسمارت فونهای سری A خود فقط در عرض چند ماه طوفانی بزرگ در بازار میان ردههای اندرویدی به پا کرده است. در واقع در عرض ۵۰ روز، ۷ مدل مختلف از سری A سامسونگ معرفی شدند که در کمتر از ۴۰ روز از شروع فروش، حدود ۲ میلیون دستگاه از آنها در سرتاسر جهان فروخته شد. بنابراین میبینیم که این استراتژی جدید سامسونگ برای در دست گرفتن بازار میان ردهها و از میدان به در کردن رقبای چینی تا چه اندازه موفق بوده است.
اما ما اکنون اینجاییم تا از گلکسی A20 صحبت کنیم. این اسمارت فون را میتوان آپدیتی برای گلکسی M20 نامید که در مقایسه با آن، به پنل سوپرامولد، طراحی زیباتر و تکنولوژی شارژ سریع مجهز شده است. Galaxy A20 با جدیدترین نسخهی اندروید کار میکند و دوربین بدی هم ندارد، هرچند که رزولوشن پایین نمایشگر و پردازندهی مرکزی نه چندان قدرتمند از نکات ضعف اصلی آن میباشند. در ادامه با بررسی گلکسی A20 نکات فوق را به طور کامل برای شما تشریح مینماییم.
بیشتر بخوانید: مقایسه گلکسی A20 با M20 میانردههای سامسونگ در دو کفهی ترازو

بررسی طراحی و نمایشگر A20
بررسی گلکسی A20 را با بحث طراحی این دستگاه شروع میکنیم. تمامی اسمارت فونهای سری A سامسونگ که در سال ۲۰۱۹ معرفی شدند، تقریبا از یک زبان طراحی مشترک پیروی میکنند و گلکسی A20 هم از این امر مستثنی نیست.
قاب پشتی این گوشی اگرچه از جنس پلاستیک ساخته شده است، اما دارای یک طراحی ۳ بعدی شیشه مانند است که باعث میشود تا درجه یک و زیبا به نظر برسد. با ابن حال، در کل ظاهر قاب پشتی بسیار ساده است و به غیر از سیستم دوربین، فلش LED و سنسور اثر انگشت چیز دیگری بر روی سطح مات قاب دستگاه دیده نمیشود.
A20 اگرچه ظاهر سادهای دارد، اما در عین این سادگی زیبا به نظر میرسد و از همه مهم تر، ابعاد (۱۵۸٫۴*۷۴٫۷*۷٫۸ میلی متر) و وزن (۱۶۹ گرم) آن در کنار طراحی خمیدهی لبهها و گوشههای گوشی باعث میشوند تا در دست گرفتن آن فقط با یک دست بسیار ساده باشد. البته مکان قرارگیری سنسور اثر انگشت در A20 کمی بالا در نظر گرفته شده است و برای آن هایی که دستان کوچکی دارند، دسترسی به این سنسور کمی مشکل میباشد.
بیشتر بخوانید: مقایسه A20 با A30: دو برادر کوچک و خوش فروش!

از دیگر نکاتی که در بررسی گلکسی A20 از نظر طراحی باید به آن اشاره کنیم، وجود جک ۳٫۵ میلی متری هدفون، پورت Type-C و یک اسپیکر معمولی بر روی لبهی زیرین گوشی میباشد. خوشبختانه در گلکسی A20 برخلاف بسیاری از اسمارت فونهای دیگر، بیرون زدگی سیستم دوربین از روی قاب پشتی بسیار کم میباشد. ضمنا این گوشی در ۴ رنگ مشکی، آبی، قرمز و نارنجی عرضه میشود.
بیشتر بخوانید: مقایسه A10 با A20

به بررسی گلکسی A20 از نظر نمایشگر میرسیم. این دستگاه از یک پنل بزرگ ۶٫۴ اینچی Super AMOLED با رزولوشن ۷۲۰*۱۵۶۰ پیکسل (HD پلاس) استفاده میکند.
اگرچه وجود یک پنل کم مصرف و پرنور سوپر امولد نکتهی بسیار مثبتی است، اما رزولوشن پایین این نمایشگر و بالطبع تراکم پیکسلی پایین آن (حدود ۲۶۸ پیکسل در هر اینچ مربع) باعث میشوند تا نمایشگر A20 خیلی شارپ نبوده و جزئیات را به خوبی نشان ندهد. با این وجود، کنتراست تصویر نمایشگر A20 بسیار بالاست و در کل میتوانید با آن به راحتی کنار بیایید!

اما اگر نگاهی به بررسی گلکسی A20 از نظر طراحی صفحه نمایش بیندازیم، متوجه میشویم که در این گوشی از یک نمایشگر Infinity-V استفاده شده است، یعنی یک شکاف کوچک V شکل در بالای نمایشگر دیده میشود که محل قرارگیری دوربین سلفی است.
حاشیههای دور نمایشگر A20 بسیار کوچک هستند و خوشبختانه حاشیهی زیر نمایشگر آن هم چندان چشمگیر نیست. با این حساب، نسبت صفحه نمایش به بدنه در حدود ۸۵ درصد است که عدد بسیار خوبی محسوب میشود. پس در بررسی گلکسی A20 از نظر طراحی و صفحه نمایش اگر رزولوشن پایین نمایشگر دستگاه را کنار بگذاریم، مشکل بزرگ دیگری را نمیتوان پیدا کرد.
بیشتر بخوانید: بررسی Galaxy J6 Plus سامسونگ؛ ظاهری خوب با عملکردی نه چندان قوی

سخت افزار، عملکرد و نرم افزار A20
بررسی گلکسی A20 را با قسمت سخت افزاری ادامه میدهیم. سامسونگ اخیرا از مدلهای جدید و عجیبی از پردازندههای اگزینوس خود در میان ردههای سری M و A استفاده کرده است. اما متاسفانه در بین این مدلهای عجیب و غریب، ضعیف ترین مدل نصیب گلکسی A20 شده است، یعنی Exynos 7884.
این چیپست از دو هستهی ۱٫۶ گیگاهرتزی و ۶ هستهی ۱٫۳۵ گیگاهرتزی تشکیل شده که سامسونگ حتی نام و مدل هستههای آن را هم ذکر نکرده است! اما حداقل میدانیم که هستههای تشکیل دهندهی این چیپست سرعت چندان بالایی ندارند. در بررسی گلکسی A20 از نظر حافظه هم با ۳ گیگ RAM و ۳۲ گیگ حافظه داخلی روبه رو هستیم که برای یک میان رده چندان بد نیست. همچنین این گوشی دارای اسلات اختصاصی کارت microSD میباشد.
اگر بررسی گلکسی A20 از نظر عملکرد را خلاصه کنیم، میتوانیم بگوییم که این اسمارت فون برای انجام فعالیتهای اساسی و پایهای کاربران کاملا آماده است، اما برای اجرای اپها و بازیهای سنگین مناسب نیست. یعنی شما در استفادههای معمولی و روزانه مثل عکس گرفتن، اجرای اپهای پرکاربرد مثل اینستاگرام و دیگر شبکههای مجازی هیچ مشکلی نخواهید داشت. ولی اجرای بازیهای سنگینی مثل پابجی کمی از توان گلکسی A20 خارج میباشد!
به بررسی گلکسی A20 از نظر نرم افزاری میرسیم. این گوشی با نسخه اندروید ۹ و پوستهی جذاب و جدید سامسونگ به نام One UI ران میشود. بنابراین نرم افزار گلکسی A20 هم اکنون مشابه نرم افزار پرچمدار گلکسی S10 است! One UI یک رابط کاربری زیبا، کاربردی و ساده است که استفاده از آن برای کاربران لذت بخش خواهد بود. برای کسب اطلاعات بیشتر دربارهی این رابط کاربری میتوانید به مطلب زیر مراجعه کنید: One UI چیست؟ همه چیز درباره رابط کاربری جدید سامسونگ
از دیگر ویژگیهای سخت افزاری گلکسی A20 میتوان به بلوتوث ۵، وای فای نسل ۴ (تک بانده) و پشتیبانی از ۴G برای هر دو سیمکارت اشاره کرد. البته این دستگاه توانایی استفاده از ۴٫۵G را ندارد. در بحث بیومتریک، به غیر از حسگر اثر انگشت دقیق و سریعی که برای باز کردن قفل نمایشگر وجود دارد، شما قادر به استفاده از تشخیص چهرهی ۲ بعدی با دوربین سلفی گوشی هم میباشید. گلکسی A20 دارای پورت USB2.0 با کانکتور دو طرفهی Type-C، رادیو FM و سنسورهای مجاورت، شتاب سنج، قطب نما و ژیروسکوپ هم میباشد.

بررسی دوربین A20
بررسی گلکسی A20 را با قسمت دوربین آن ادامه میدهیم. اول از همه، با توجه به تلاش چندین سالهی سامسونگ برای بهبود نرم افزار دوربین در اسمارت فونهای خود، میتوانیم این مژده را به شما بدهیم که عملکرد دوربین A20 در مقایسه با اسمارت فونهای هم قیمت خود نسبتا خوب میباشد.
این گوشی از یک سنسور عریض ۱۳ مگاپیکسلی با بازشدگی دیافراگم f/1.9 و دارای ویژگی فوکوس خودکار به عنوان دوربین اصلی، و یک سنسور ۱۲ میلی متری (فوق عریض) با رزولوشن ۵ مگاپیکسل و بازشدگی دیافراگم f/2.2 بر روی قاب پشتی بهره میبرد. در قسمت دوربین سلفی هم از یک سنسور استاندارد ۸ مگاپیکسلی f/2.0 استفاده شده است.
در بررسی گلکسی A20 از نظر عملکرد دوربین میتوانیم بگوییم که هر سه دوربین این گوشی وقتی نور در محیط کافی باشد (چه در فضای بسته و چه در فضای باز) میتوانند تصاویر بسیار زیبا، با محدوده دینامیکی و جزئیات بالایی را ثبت کنند. A20 میتواند در فضاهای خارج از منزل به سرعت بر روی سوژهی مورد نظر فوکوس کند، اما این عمل در فضاهای بسته با مشکل روبه رو میشود.
در واقع وقتی شدت نور در بکگراند سوژه کم باشد، امکان اشتباه در فوکوس کردن پیش میآید. اگر محیط خیلی کم نور باشد، وجود نویز در تصاویر کاملا مشهود خواهد بود. البته نرم افزار دوربین گلکسی A20 به اندازهای باهوش است که به شما عکسهای قابل استفادهای را ارائه دهد.
بیشتر بخوانید: بررسی Galaxy A8s : راه حل هوشمندانهی سامسونگ برای حذف notch

دوربین فوق عریض هم که برای ثبت تصاویر landscapes به کار گرفته میشود، کمی دارای مشکل خمیدگی در لبههای تصاویر میباشد. یعنی وقتی یک عکس فوق عریض با A20 ثبت میکنیم، مرکز تصویر بسیار خوب و با جزئیات بالا است، ولی گوشههای تصویر دچار اعوجاج میشوند. حالت پرتره (Live focus) هم در این گوشی فقط زمانی کار میکند که دستگاه چهرهی یک فرد را در نزدیکی خود تشخیص دهد.
A20 دارای سنسور تشخیص عمق جداگانه نیست، بنابراین این کار به صورت نرم افزاری و تحت فشار بالا و با امکان خطای زیادی انجام میپذیرد. دوربین سلفی A20 هم فقط در شرایط نور مناسب عملکرد خوبی دارد و با کاهش نور قابلیت خود را از دست میدهد.
در پایان بررسی گلکسی A20 از نظر دوربین میتوانیم بگوییم که اگرچه عملکرد کلی دوربین این گوشی چندان خوب نیست، اما در رنج قیمتی خود یک دوربین قابل قبول میباشد.
بیشتر بخوانید: بررسی گلکسی S10 : سامسونگ دریچهای رو به آیندهی باز میکند

بررسی باتری A20
بررسی گلکسی A20 را با نقد باتری آن پی میگیریم. این گوشی از یک باتری قدرتمند ۴۰۰۰ میلی آمپر ساعتی استفاده میکند که خوشبختانه با تکنولوژی شارژ سریع همراه شده است. با خرید گلکسی A20، به غیر از هدستها و کابل USB Type-C، شما یک Adaptive fast charger را هم در جعبهی دستگاه خواهید یافت که میتواند در عرض ۳۰ دقیقه شارژ گوشی شما را از صفر تا ۳۵ درصد رسانده و در کمتر از ۲ ساعت آن را به طور کامل شارژ کند.
شارژر سریع انطباقی سامسونگ حداکثر توان ۱۵ وات داشته و حتی برای پرچمداران گلکسی S10 و نوت ۹ هم به کار گرفته میشود. بنابراین پشتیبانی از تکنولوژی شارژ سریع و وجود شارژر سریع در جعبهی A20 قطعا یکی از بزرگترین مزیتهای آن میباشد.
بررسی گلکسی A20 : جمع بندی
به پایان مطلب بررسی گلکسی A20 سامسونگ میرسیم. این گوشی که با قیمت کمتر از ۲۰۰ یورو (هم اکنون در حدود ۲٫۵ میلیون تومان) فروخته میشود، بسیار خوش دست و زیباست و با داشتن نمایشگر سوپرامولد و استفاده از رابط کاربری One قطعا حرفهای زیادی برای گفتن خواهد داشت.
با این حال عملکرد کلی A20 چندان سریع نیست و مخصوصا این گوشی اصلا به گیمرهای حرفهای توصیه نمیشود. بنابراین اگر از اسمارت فون خود استفادههای سنگینی ندارید، گلکسی A20 میتواند انتخاب بسیار مناسبی برای شما باشد. با این حال اگر در محدوده قیمت ۲٫۵ تا ۳ میلیون تومان به دنبال جایگزینی برای گلکسی A20 هستید، ما اسمارت فونهای Huawei P Smart 2019 و Xiaomi Mi Play را به شما معرفی میکنیم که از چیپستهای بسیار قدرتمندتری نسبت به گلکسی A20 استفاده میکنند.
با سلام . من خودم a20 دارم ولی نمی دونم حسگر مجاورتیش کجاست. اگه کسی می دونه لطف کنه بگه