پارس کردن سگ: چگونه از واغ واغ کردن بی موقع سگ جلوگیری کنیم؟
سگها حیواناتی شگفت انگیز و همراهانی ایده آل هستند. اما گاهی اوقات همین سگهای خوب میتوانند تبدیل به یک هیولا شوند! دلایل متعددی وجود دارد که باعث میشود سگها واغ واغ کنند و رفتارهای مشکوک نشان دهند. همه این کارها آزار دهنده بوده و در مواردی حتی غیر قانونی هستند. در ادامه با نت نوشت همراه باشید تا راجع به پارس کردن سگ و جلوگیری و کنترل آن اطلاعات مفیدی را در اختیارتان قرار دهیم.
پارس کردن سگ
اولین قدم برای آرام کردن و پارس کردن سگ شما این است که دلیل ایجاد سر و صدای او را کشف کنید. هنگامی که دلیل آن را فهمیدید، میتوانید اقدامات لازم را برای آرام کردن او به کار ببرید. یادگیری نحوه آرام کردن سگتان به داشتن جامعهای آرام کمک میکند و از مقابله شما با قانون جلوگیری میکند. در این مطلب به انواع روشهای جلوگیری از پارس کردن سگ اشاره میکنیم.
[su_label type=”important”]بیشتر بخوانید:[/su_label] غذای سگ: مغذی ترین سبزیجات و میوهها کدامند؟
بیشتر بخوانید: چگونه بفهمیم که سگ باردار است؟
کنترل کردن سر و صداهایی که ناشی از خواستن چیزی است
متوقف کردن صداهای درخواستی
بعضی از صداها به خاطر جلب توجه شما یا درخواست چیزی از شما است. معمولاً این صداها برای صاحبان سگها مشکل آفرین هستند. اولین قدم برای ساکت کردن سگها این است که به درخواستشان پاسخ ندهید. این کار به زمان زیادی احتیاج دارد و در بعضی موارد سخت است. مثلاً در مواقعی که سگ شما با پارس کردن از شما جایزه گرفته، نمیتوانید به راحتی از این روش استفاده کنید.
- سعی کنید بین صداهای سگ خود تفاوت قائل شوید. مثلاً صدایی را که هنگام نیاز به حمام کردن دارد، با صدایی که برای جلب توجه از خود ایجاد میکند، تشخیص دهید.
- اگر تشخیص دادید صدای سگ برای جلب توجه شما است، به هیچ عنوان به او توجه نکنید. مهم نیست تا کجا میخواهد به این کار ادامه دهد. اجازه دهید خودش خسته شود و دست از این کارش بکشد. اگر توجه کنید و به درخواستش پاسخ دهید، تمام تلاشهایی که کرده اید از بین میبرید.
صدای پارس کردن سگ را نادیده بگیرید
سر و صدا کردن ممکن است تنها رفتاری باشد که سگ شما برای جلب توجه بلد باشد. حتی اگر زمان زیادی از آموزش سگ گذشته باشد، ممکن است باز هم هنجارشکنی کند، پس صبور باشید. زیرا ترک این عادتها کمی زمان میبرد. اگر باز هم با پارس سگ خود روبرو شدید، به جای تنبیه سگتان، او را نادیده بگیرید و حتی کوچک ترین توجهی به او نکنید.
- ایجاد سر و صدا و پارس کردن برای جلب توجه در ذهن سگ شما باقی میماند. اگر صبر و شکیبایی خود را از دست بدهید، سگتان باز هم شروع به انجام دادن این رفتار میکند.
- اگر سگتان به شدت پرخاشگر است و سرو صدا میکند، به هیچ عنوان جلوی او فریاد نکشید، حیوان خانگی دیگری را کنار او قرار ندهید و هر چیزی را که میخواهد، فوراً به او ندهید و حتی در این مواقع به او نگاه هم نکنید. بهترین راه این است که خود را با کتاب یا روزنامه خواندن مشغول کنید و تا زمانی که سگتان آرام نشده است، به او توجه نکنید.
پاداش دادن به رفتارهای خوب
هنگامی که سگتان پارس کردن خود را متوقف میکند و دست از آن میکشد، به او جایزه دهید. تشویق کردن سگ در این مواقع بسیار مهم است. با این کار سگتان یاد میگیرد که آرام بودن و اطاعت کردن از شما برایش جایزه به همراه دارد.
- زمانی که صدای سگتان متوقف شد، بلا فاصله جایزهاش را به او بدهید. دقت کنید نباید فاصله زمانی زیادی ایجاد شود؛ وگرنه پیشرفتی در تربیت شما حاصل نمیشود.
- بعضی وقتها سگها آواز میخوانند و شما باید این را تشخیص دهید و به عنوان پارس کردن بی جا تلقی نکنید. در این مواقع به او بگویید: “آفرین سگ خوب!”. این جمله در روند تربیت سگ بسیار موثر است.
- همانطور که سگ شما یاد میگیرد آرام بودن، جایزه به همراه دارد و سر و صدا کردن، بی توجهی، باید فاصله زمانی جایزه دادن را رفته رفته افزایش دهید. مثلاً هر چند باری که جایزه را بلا فاصله میدهید، یکبار هم چند ثانیه جایزه دادن را به تعویق بیندازید تا هنگامی که این فاصله زمانی به ۱ تا ۲ دقیقه برسد.
رفتار جایگزین پارس کردن سگ پیدا کنید
یکی از بهترین روشهای آموزشی برای ترک یک رفتار نامطلوب، جایگزین کردن یک رفتار مطلوب است. به این ترتیب سگ شما یاد میگیرد به جای انجام دادن رفتارهای بد برای جلب توجه، رفتار خوبی را از خود نشان دهد تا شما به او توجه کنید.
- آموزش رفتارهای مطلوب جایگزین، ممکن است کمی وقت گیر باشد. اما در نهایت بهترین روش برای ترک عادتهای بد است. به عنوان مثال به جای پاسخ دادن به صداهای سگ خود، او را به بازی کردن تشویق کنید. به او آموزش دهید اسباب بازی مورد علاقهاش را برای شما بیاورد و آن را روی زمین قرار دهد.
- شما باید شرایطی که در آن ممکن است سگتان قرار گیرد و پارس کند، از بین ببرید. مثلاً اگر سگتان هنگامی که توپش را گم میکند یا جایی گیر میکند، شروع به پارس کردن میکند، از رخ دادن این اتفاقها جلوگیری کنید و توپ را سریعاً پیدا کنید یا از جایی که گیر کرده است بیرون بیاوریدش.
تمام آموزشها را جهت پارس کردن سگ ادامه دهید
تمرینهای خود را مداوم ادامه دهید تا زمانی که سگتان دیگر برای خواسته هایش یا جلب توجه شما پارس نکند. در نهایت سگ شما یاد میگیرد که برای رسیدن به چیزهایی که میخواهد نباید پارس کند و باید صبور باشد. همچنین در برخورد با حیوانات دیگر آرام است و برای خوردن و بازی کردن نیز پارس نمیکند.
بیشتر بخوانید: بوی سگ: چگونه بوی بد سگ را در خانه از بین ببریم؟
آرام کردن اضطرابهای ناشی از جدایی صاحبش
تشخیص اضطرابهای ناشی از جدایی
اضطراب جدایی از صاحب در بسیاری از سگها وجود دارد و شایع ترین علامتهای آن به هم ریختن خانه یا آپارتمان، پارس کردن و تولید سرو صدا است. این رفتارها معمولاً زمانی اتفاق میافتند که صاحب سگ، خانه را ترک کند. اگر سگ شما در کل سگی پرخاشگر باشد، نمیتوانید تشخیص دهید پارس کردن الان او به خاطر جدایی از شما است یا چیز دیگری. علائم اضطرابها و پارس کردن ناشی از جدایی سگ از صاحبش شامل موارد زیر است:
- دنبال کردن صاحب خود از اتاقی به اتاقی دیگر. مهم نیست این دنبال کردن چقدر کوتاه باشد.
- لرزیدن، تکان خوردن، نفس نفس زدن و گریه کردن سگ، زمانی که شما آماده ترک کردن خانه هستید.
- ادرار و مدفوع کردن در داخل خانه، زمانی که کسی در خانه نیست و سگ تنهاست.
- جویدن اشیاء خانه و بهم ریختن آنها زمانی که صاحب سگ در خانه نیست.
- خراشیدن و و حفاری کردن کف پارکتها یا دیوارها در مدت زمانی که تنها هستند.
- شکایتهای همسایهها در مورد پارس کردن سگ.
[su_label type=”important”]بیشتر بخوانید:[/su_label] بیماری های سگ: رایجترین بیماری سگها همراه با روشهای درمان
سعی کنید با مواردی که سگ شما را تهدید میکنند، مقابله کنید
مبارزه با این تهدیدها، یک روش درمانی است که معمولاً شامل مرتبط کردن چیزی با ترس از دست دادن پاداش است. در مورد ترس و اضطراب از جدایی، سگ از شخص یا چیزی نمیترسد؛ بلکه از تنها بودن میترسد. برای مقابله با این تهدید و اضطراب، باید سگ را آموزش دهید تا با چیزی که از آن لذت میبرد، ارتباط بر قرار کند و احساس تنهایی نکند.
- زمانی که قصد ترک کردن خانه را دارید، سگ خود را با اسباب بازی یا غذای مورد علاقهاش سر گرم کنید. چیزی انتخاب کنید که سگتان را حداقل برای بیست تا سی دقیقه سر گرم کند. در این مدت، فراموش میکند که از خروج شما میترسیده است.
- هنگاهی که به خانه برگشتید، آن اسباب بازی را پنهان کنید و فقط مواقعی که از خانه خارج میشوید، آن را به او بدهید.
- توجه داشته باشید که استفاده از اسباب بازی، فقط برای کیسهایی جواب میدهد که دچار ترسهای خفیف هستند و این ترفند برای سگهایی که اضطرابهای متوسط تا شدید دارند، کارایی ندارد.
بیشتر بخوانید: ناخن سگ: چگونه ناخن سگ را گوتاه کنیم ؟
سگتان را نسبت به تنهایی بی تفاوت کنید
اگر سگ شما دچار اضطراب و ترس جدایی متوسط تا شدید است، نمیتوانید او را یک شبه درمان کنید. بهترین راه این است که او را به تنهایی عادت دهید و به او آموزش دهید که ترک کردن خانه به معنای رهاکردن و تنهاگذاشتن او نیست. عملی شدن این ترفند، کمی آهسته است و چندین هفته طول میکشد؛ اما برای دراز مدت میتواند موثر باشد.
- حتما در تربیت سگ نشانههایی برای سگ خود قرار دهید. مثلاً کتی که هنگام خروج میپوشید یا کلید در خانه را در هر زمان از طول روز به او نشان دهید. دقت داشته باشد حتی اگر قصد خارج شدن از خانه را ندارید، باز هم باید این کار را انجام دهید.
- قبل از خروج از خانه، با سگتان کمی بازی کنید، او را نوازش کنید و بعد، از اتاق خارج شوید؛ به طوری که متوجه خروج شما از اتاقش نشود.
- زمانی که سگ، خروج شما را از اتاقش میبیند، در را روی او ببندید. حین تربیت سگ اجازه دهید کمی تنها بماند اما به او بفهمانید که در خانه هستید. مدت زمان تنها بودن در اتاق را به تدریج افزایش دهید.
- بعد از چند هفته که از این آموزش گدشت، قدم بعدی این است که هنگام خروج از خانه از درب اصلی که سگ میداند درب خروجی است، خارج نشوید؛ مثلاً از درب پشتی بیرون بروید، به طوری که او متوجه خروج شما نشود.
در تربیت سگ همواره صبور باشید
زمان زیادی لازم است تا سگتان به این آموزشها عادت کند. پس باید در نهایت صبر و شکیبایی با او برخورد کنید. معمولاً رفتارهای ناشی از اضطراب و ترس از جدایی، در ۴۰ دقیقه اول رخ میدهد. پس شما باید تمرکز خود را روی این ۴۰ دقیقه بگذارید.
- در طی جلسات تمرینی تربیت سگ خود، مدت زمان غیبتتان را هربار، چند ثانیه افزایش دهید. هر چیزی که ممکن است در هنگام غیبت شما سگتان را ناراحت کند یا بترساند، از او دور کنید و از بین ببرید.
- سگی که به مدت ۹۰ دقیقه بتواند تنها، بدون هیچ دردسری در خانه بماند و پارس نکند، میتواند تا ۷ یا ۸ ساعت نیز تنها بماند و مشکلی پیش نیاید. با این حال در اوایل دوره آموزش او اجازه ندهید بیشتر از ۴ ساعت تنها بماند.
- این تمرینها را حداقل دوبار در هفته و در روزهای تعطیل انجام دهید. همه سگها مثل هم نیستند. ممکن است سگی در طی یک ماه تربیت شود و به طور کامل آموزش ببیند، اما ممکن است تربیت سگی دیگر بیشتر طول بکشد و به تعداد جلسات بیشتری نیاز داشته باشد.
- همواره در تربیت سگ به یاد داشته باشید که سگ شما همیشه در حال یاد گیری است و اگر حرکتی هم انجام میدهد، به خاطر این است که به شما علاقه دارد و شما را دوست دارد.
روشهای جایگزین پارس کردن را هم در نظر داشته باشید
اگر سگ شما با این روشها آرام نمیشود و همسایهها از دست شما شکایت دارند، باید روش خود را عوض کنید.
- شرایط را بسنجید. اگر میتوانید و رئیستان اجازه میدهد، سگ خود را به محل کارتان ببرید.
- می توانید شخص دیگری را که سگتان به او علاقه دارد و با او احساس راحتی میکند، در هنگام غیبت خود کنار او قرار دهید تا سگ احساس تنهایی نکند. این روش بسیار موثر است و کمک بسیار زیادی به شما میکند.
- می توانید سگ خود را در باکس خودش قرار دهید و از خانه خارج شوید. البته بعضی سگها از ماندن در باکس خوششان نمیآید. پس دقت کنید این روش را برای آن دسته از سگها به کار نبرید.
- در صورتی که هیچ کدام از روشها جوابگو نبود، از یک مربی سگ حرفهای استفاده کنید. او میداند که چگونه باید با سگها رفتار کند و آنها را آموزش دهد. مربی خوب را میتوانید با سرچ در اینترنت یا پرس و جو از دامپزشک خود پیدا کنید.
[su_label type=”important”]یشتر بخوانید:[/su_label] بازی با سگ: چطور با سگ خود اصولی بازی کنیم؟
متوقف کردن هشدارهای پارس کردن
تشخیص هشدارهای قبل از پارس کردن سگ
الگوهای قبل از پارس کردن را میتوانید تشخیص دهید. اما توجه کنید پارس کردن به افراد غریبه و مزاحم در بعضی موارد، اصلاً بد نیست. این پارس کردن ممکن است جان کسی را نجات دهد. بعضی از افراد، حتی همسایهها ممکن است رفتارهای آزار دهندهای از خود نشان دهند و پارس کردن سگ، شما را از این امر مطلع میکند.
- ممکن است فرد مزاحم را شما نبینید، اما سگتان صدای پای او را میشنود و واکنش نشان میدهد.
فرمان “ساکت شدن” را به سگ خود آموزش دهید
بهترین راه برای متوقف کردن صدای پارس سگتان، این است که فرمان ساکت شدن را به او بیاموزید. این آموزش مانند دیگر آموزشها ممکن است وقت گیر باشد و نیاز به صبر و شکیبایی زیادی داشته باشد. اما اگر وقت و تلاش بیشتری برای این کار صرف کنید، میتوانید در مدت زمان کوتاه تری به نتیجه دلخواه خود برسید و سگتان زودتر رفتار خوب را یاد میگیرد.
- هنگامی که سگ شما شروع به پارس کردن میکند، در ۳ یا ۴ بار اول او را بغل کنید و آرامش کنید. این کار حواس سگ را از فرد مزاحم پرت میکند و سرو صدایش متوقف میشود.
- منتظر بمانید تا سرو صدایش متوقف شود، بعد او را رها کنید. صبور باشید و این روند را ادامه دهید تا سگتان آموزش لازم را ببیند.
- زمانی که میخواهید او را آرام کنید، از جمله “ساکت باش” استفاده کنید. این جمله را با صدای آرام اما محکم بگویید.
- این روند را بارها و بارها در تربیت سگ تکرار کنید تا سگ شما متوجه شود جمله “ساکت باش” با سکوت و آرام شدن او ارتباط دارد. زمانی که سگ شما این کار را بعد از ده بار پشت سر هم انجام داد، آموزشش را به خوبی یاد گرفته است و میتوانید به راحتی به او فرمان دهید و او اطاعت میکند. اما اگر باز هم به فرمان شما بی تفاوت بود، تمرینهای خود را باز هم ادامه دهید.
- در نهایت ممکن است در پایان تمام آموزش ها، باز هم سگتان بعضی اوقات نافرمانی کند که این امر عادی است و نیاز به سخت گیری زیادی ندارد.
دستور “ساکت باش” را اعمال کنید
در تربیت سگ هنگامی که فرمان ساکت بودن را به سگ خود آموزش دادید، باید این فرمان را در شرایط واقعی اجرا کنید و برای سگ، شرایط را به وجود بیاورید. برای انجام دادن این کار میتوانید از یکی از دوستان خود که تا به حال به خانه شما نیامده و سگتان او را ندیده است، استفاده کنید یا بیرون از خانه، سرو صدای الکی درست کنید.
- زمانی که دوست خود را برای این آزمایش انتخاب میکنید با اینکه از آموزش سگتان مطمئن هستید، اما باز هم انتظار هر حرکت احتمالی را از او داشته باشید. ممکن است از همه آموزش هایش استفاده کند، اما اولش با صدای بلند پارس کند و سرو صدا ایجاد کند.
جلوگیری از پارس کردنهای اضطرابی و ناشی از خستگی
پارس کردن سگ در حالت اضطراب و ناشی از خستگی را تشخیص دهید
اگر سگ شما بدون هیچ دلیلی، مثلاً زمانی که در حیاط است، پارس میکند و سرو صدا ایجاد میکند، ممکن است این پارس کردن ناشی از خستگی باشد. سگهایی که در تنهایی پارس میکنند، علاوه بر ایجاد سرو صدا، ممکن است رفتارهای مخرب دیگری نیز از خود نشان دهند. علائم رایج پارس کردن ناشی از خستگی عبارت اند از:
- پارس کردن متوالی، تکراری و بیش از حد معمول.
- قدم زدن و حرکتهای سریع به سمت جلو و عقب همراه با پارس کردن.
- پارس کردن بی جا، بدون اینکه احساس تنهایی کند.
- پارس کردن در زمانهایی که شما توجه زیادی به او نمیکنید.
تمرینهای سگ خود را افزایش دهید
افزایش زمان تفریح و آموزش، بهترین راهکار برای کاهش لج کردن سگها و پارس کردن ناشی از خستگی آنها میباشد. سعی کنید در روز به مدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه سگتان را بیرون ببرید تا پیاده روی کند یا با توپ بازی کند و آن را دنبال کند.
- ورزش کردن برای سگ شما بسیار خوب است. حداقل ۲۰ دقیقه ورزش تحرکی شدید روزانه برای سلامت جسمی و ذهنی سگتان مفید است و ممکن است به کاهش پارس کردنهای اضطرابی و ناشی از خستگی کمک کند.
- هر روز با سگ خود بازی کنید. شما میتوانید پنهان شوید و او را تشویق کنید شما را پیدا کند یا بر عکس. او را دنبال کنید یا با توپش سرگرمش کنید.
ترفندهای آموزشی خاصی را به سگ خود یاد دهید
یاد دادن ترفندهای جدید به سگتان، یکی از عالی ترین راهها برای جلوگیری از پارس کردنهای اضطرابی و ناشی از خستگی است. این کار نیاز به وقت و تمرکز زیادی دارد که میتواند سلامت جسمی و ذهنی سگ شما را تامین کند.
- هنگامی که چند بازی یا ترفند جدید را به سگتان آموزش دادید و به خوبی یاد گرفت، هر روز آن تمرینها را انجام دهید. این کار کمک میکند تا سگ شما به خوبی تمرینهای جدید را به خاطر بسپارد و ذهنش مشغول شود.
برای سگ خود حین پارکردن حواس پرتی ایجاد کنید
علاوه بر ورزش و تمرین، برای سگ خود حواس پرتی ایجاد کنید. این راه برای مهار رفتارهای پرخاشگرانه سگ شما مفید است. شما میتوانید برای سگ خود یک اسباب بازی مهیج یا یک پازل یا غذای لذیذ آماده کنید تا با آن سر گرم شود یا میتوانید صدای رادیو یا تلویزیون را زیاد کنید تا صدای آن ذهن سگتان را منحرف کند.
یافتن روشهایی برای کاهش پارس کردن سگ و سرو صداها
نیازهای غذایی سگ خود را به خوبی بر آورده کنید
اگر سگ شما گرسنه باشد و در حیاط باشد و به غذا دسترسی نداشته باشد، احتمال پارس کردن او بالا میرود. هیچ تمرینی برای جلوگیری از این کار وجود ندارد و حتی تمام تمرینهای قبلی شما را نیز به هم میریزد. اطمینان حاصل کنید که آب خنک تمیز و غذای کافی، همیشه در دسترس سگ شما باشد. دو تا سه وعده غذا برای سگتان کافی است. حتماً اجازه دسترسی به داخل خانه را برای او فراهم کنید تا هر زمان که خواست به خانه برگردد و غذایش را بخورد.
رفع مشکلات پزشکی و سلامتی
گاهی اوقات پارس کردن سگ یا ایجاد سرو صدا، به خاطر یک مشکل جسمی است و نشان دهنده یک بیماری است. اگر مشکوک شدید که سگتان از یک مشکل جسمی رنج میبرد، حتماً او را به مطب دامپزشک ببرید تا معاینه شود.
از روشهای تمرینی و آموزشی جدید استفاده کنید
ترفند آرام باش یا ساکت باش که قبلاً راجع به آن صحبت کردیم، برای کنترل پارس کردن سگها بسیار کارآمد است.
- هر زمان سگ شما به خاطر دیدن یک مزاحم پارس کرد، دست از آموزشهای خود و تربیت سگ بکشید و اجازه دهید تا ذهن سگتان از آن مزاحم منحرف شود.
- هنگامی که سگتان آرام شد و دست از پارس کردن برداشت، جمله “ساکت باش” را چند بار به او بگویید. این کار در روند آموزش شما بسیار موثر خواهد بود.
- دقت داشته باشید قبل از گفتن ساکت باش، سگتان باید دست از پارس کردن برداشته باشد و در نهایت به مرحلهای برسد که با گفتن جمله شما کاملاً ساکت شود و دیگر بی قراری نکند.
رفتارهای سگتان را بیشتر زیر نظر بگیرید
تفریح، بهترین راه برای منحرف کردن ذهن سگتان و فراموش کردن پارس کردن است. بعضی از سگها به طور عادی عصبی هستند و شما باید روحیه سگ خود را بیشتر بشناسید. تفریح و بازی میتواند این گونه اضطرابها را کاهش دهد.
- در تربیت سگ بسته به سن و توانایی بدنی سگتان، میتوانید تمرینها و تفریحهای مناسب او را انتخاب کنید. مثلاً پیاده رویهای طولانی مدت برای سگهای مسن و پیر، بهتر است. در حالی که سگهای جوان تر، بیشتر دوست دارند بدوند و جست و خیز داشته باشند یا با توپ و اسباب بازیهای مختلف بازی کنند.
مسدود کردن و از بین بردن چیزهایی که سگ را نگران میکنند
اگر سگ شما با دیدن چیزی یا شنیدن صدایی از بیرون خانه بی قرار میشود و شروع به پارس کردن میکند، ساده ترین راه این است که مانع از دیدن یا شنیدن او شوید و دسترسیهای او به بیرون را محدود کنید. مثلاً اگر کنار پنجره ایستاده یا نشسته است، پردهها را بکشید تا نتواند مردم و حیوانات دیگر را ببیند و بی قراری کند. در تربیت سگ توجه داشته باشید که اگر سرو صدایی از بیرون از خانه به گوش میرسد، سعی کنید صدای تلویزیون و رادیو را زیاد کنید تا صداهای بیرون به گوش سگتان نرسد و او را نا آرام نکند.
با یک متخصص بابت پارس کردن سگ مشورت کنید
متخصصان زیادی در زمینه رفتارشناسی سگها وجود دارند که هر کدام تخصص خاصی دارند و شما میتوانید در زمینههای مختلف از آنها کمک بگیرید. دقت داشته باشید که برای این کار، باید متخصص درست را انتخاب کنید. اگر نمیتوانید این کار را خودتان انجام دهید، میتوانید از دامپزشک خود بپرسید. او میتواند شما را به خوبی در این زمینه راهنمایی کند.
- مربیان برای تربیت سگ ، اغلب کارت مربی گری دارند. اما افراد دیگری هم به عنوان مشاور یا روانشناس حیوانات در این زمینه فعالیت میکنند.
- بعضی از مربیان، مدرک حرفهای مربی گری دارند و توسط سازمانهای مختلفی فعالیت میکنند.
می توانید از ممانعت کنندههای سرو صدا جهت رفع مشکل پارس کردن سگ استفاده کنید
قلادههای ضد سرو صدا، آخرین راه برای مقابله با پارس کردن نا به جای سگها است؛ زیرا روشی دردناک است و نباید در تمام شرایط از آنها استفاده شود. بسیاری از مردم، مخالف استفاده از این قلادهها هستند و اعتقاد دارند باید از همان روشهای آموزشی برای ساکت کردن سگهای خود استفاده کنند. اگر چه آموزش و تمرین بهترین راه است، اما در بعضی موارد واقعاً جوابگو نیستند و ما نا چار هستیم که از این قلادهها استفاده کنیم.
- بعضی از این قلادهها با تولید بو میتوانند از پارس کردن سگها جلوگیری کنند. این نوع قلادهها برای سلامتی سگها ضرری ندارند و هیچ گونه ناراحتی برای آنها ایجاد نمیکنند.
- نوع دیگری از این قلادهها با تولید صدایی که فقط خود سگ میشنود، باعث ساکت شدن او میشوند و از پارس کردن او جلوگیری میکنند. استفاده از این نوع قلادهها برای سگها ناخوشایند هستند، اما درد جسمانی را برای سگهای شما به دنبال ندارند.
- آخرین نوع این قلادهها با ایجاد یک شوک کوتاه مدت، از پارس کردن سگها جلوگیری میکنند. این قلادهها دارای تنظیمات مختلفی هستند که میتوان با آنها درجه شوک و مدت زمان آن را تنظیم کرد. از آن جایی که ممکن است حین تربیت سگ این شوکها به سگ شما آسیب برسانند، باید آن را روی کمترین مدت و کمترین درجه تنظیم کنید. با این کار از وارد شدن آسیبهای احتمالی به سگتان جلوگیری میکنید.
- در آخر، توجه داشته باشید استفاده از این قلادهها آخرین راه است.
نویسنده: فائزه قربانی
سلام مطالب بسیار به درد بخور و مفید بودند اما من یک توله سگ شیتزو دارم ۶۰ روزش هست فعلا دارم روی تربیت ادرار و مدفوعش کار میکنم میزارمش توی پارک بمونه تا جای ادرار و مدفعوشو یاد بگیره ممنون میشم بگید از کی تا کی باید بزارمش توی پارک تا دستشوییش رو بکنه و از کی تا کی باید بیارمش بیرون تا انرژیش تخلیه بشه؟ و توی مطالب گفتید برای جلو گیری از پارس سگ نباید توجهی بهش کرد و به در خواستش محل داد تا وقتی که پارس کردنش تموم بشه اما وقتی که سگم رو توی پارک میزارم فقططط پارس میکنه که بیاد بیرون و منم بهش محل نمیدم ولی کلافم میکنه خیلیییییی . حتی چندین بار شده که یک ساعت توی پارک باشه و کل یک ساعت هم پارس کنه و تموم نکنه و منم مجبور میشم میارمش بیرون و به خواستش میرسه
سلام منم مشکل شما دارم و دقیقا سوال شما دارم تونستید راه حلی پیدا کنید
دوست عزیز سگها واق واق میکنند.سگها پارس نمیکنند و کلمه پارس نام سرزمینمان در قدیم بوده.وقتی میخواهی کلمه ای را بنویسی در موردش خوب تحقیق کن.با تشکر
احسنت. حرفه منم بود. درود بر شما
سلام خسته نباشید، من یه سگ دارم که ۱ ماه و خورده ایشه و ۳ روز پیش گرفتنش، با تقریبا شرایط نگه داشتن سگ رو داریم اما چون مادرم یکم وسواس داره میگه باید تو قفس بمونه، وقتی گرفتیمش چون وسایلی براش نداشتیم مجبور شدیم ببریمش بدیم به صاحبش، مادر پدرم که دیدن من ناراحتم الان برش گردوندن پیشم و براش همه چیز خریدیم، الان گذاشتمش تو قفس چون واکسن زده بود از ساعت ۱۱ تا ۳ شب هیچ پارسی نمیکرد، بعد ساعت ۳ رفتیم تو اتاق و یکم از اون محوطه که بهش میگن پارک سگ اوردیمش بیرون و بازی کردیم باهاش…. ساعت ۵ دقیقه به ۴ شروع کرد به پارس کردن، میله ها رو گاز میزد، جیغ میزد، تا الان که ساعت۸:۴۴دقیقست داره پارس میکنه
سگ منم همینطوری بود . اضطراب جدایی داره .سگ متعلق به گلهس .وقتی از گله به ویژه مادرش جدا میشه اضطراب جدایی میگیره . من خودم پارکشو آوردم گذاشتم تو اتاق خوابم اوایل بازم واق میزد ولی کم کم عادت کرد . کلآ واق زدن شبانه توله سگ مشکلیه که خیلیا دارن .اگر از گرسنه نبودنش مطمئن هستید ولی میبینید بازم واق میزنه خودتونو به خواب بزنید و اصلا توجه نکنید . اون میفهمه با واق زدن نمیتونه جلب توجه کنه بلکه وقتی ساکته شما سمتش میرید
مادرم گفت یه ۲ روز همینجوری کنه عادت میکنه، من بهش گفتم اگه همینجوری پیش بره قطعا یچیزیش میشه همش داره پارس میکنه و منم خیلی ناراحتم، میخوام بدونم دلیلش چیه که تو محوطه پارک سگ نمیمونه? سگم نژادش تریره و از این کوچولو هاست، هروقت پارس میکنه دلم میلرزه
چقدر خوبه که الان تو اینترنت همه جیز رو میشه پیدا کرد. قبلا باید کلی میگشتیم تا کسی رو پیدا کنیم که بهمون چیزی یاد بده یا مثلا واسه لوله بازکنی برچسب ها رو زیر و رو میکردیم که آیا یه آدم مطمئن واس چاه بازکنی پیدا میشه یا نه ولی الان دیگه از شیر مرغ تا جون آدمیزاد تو اینترنت هست. از اطلاعات عمومی ساده گرفته تا انواع آموزش های فنی و… رو میشه از تو اینترنت پیدا کرد. ممنون بابت راهنمایی های خوبی که دارین
سلام سگ من وقتی یکی میاد خونمون یا جایی میرسم و اون شخص تکون میخوره یه کله بهش ولی ولی میکنه هرچی تنبیه کردم و تذکر میدم و نوازش میکنم اصلا جواب نداده نمیدونم چکار کنم مخصوصا ب آقایون ک بیش از حد وق میزنه ب جز این همه چیزش خوبه
چکار کنم
منم همین مشکل را داشتم قبل از ورود مهمان سگ را بغل کنید تا احساس آرامش کند و یک تشویقی در دستان باشد وقتی مهمان نشست رهایش کنید تا همه را بو کند بعد یک تشویقی بهش بدهید و مرتب بهش بگید آفرین دختر یا پسر خوبم اگر پارس را تکرار کرد برای یک دقیقه در باکسش قرار دهید که بدونه کار بدی انجام داده بعد از یک تا ٣ دقیقه که از باکس خارج شد آرام بود دوباره یک تشویقی بهش بدهید
لطفا به جای واژه پارس از عرب عرب استفاده کنید
ممنون
لطفا به جای واژه پارس از پارسا استفاده کنید
مرسی
ادمین لطفا نظر قبلی رو تایید کن در غیر این صورت شما هم مثل پارسا نژاد پرست تشریف دارین!
شما میدونید ما تو جنوب ایران هم عرب داریم بعد نظر اون ابله رو تایید میکنید ؟ گور بابای عرب های بیرون از ایران با اونا کاری ندارم …..