علمی

هوش مصنوعی جدید گوگل با نگاه به چشم، بیماری قلبی را پیش بینی می کند!

هوش مصنوعی و اسکن چشم برای تشخیص بیماری

هوش مصنوعی جدید گوگل با نگاه به چشم، بیماری قلبی را پیش بینی می کند! دانشمندان گوگل و Verily یکی از زیرمجموعه های تجهیزات سلامت این شرکت، روش جدیدی برای ارزیابی خطر ابتلا به بیماری قلبی با استفاده از هوش مصنوعی کشف کرده اند.

۰

دانشمندان گوگل و Verily یکی از زیرمجموعه های تجهیزات سلامت این شرکت، روش جدیدی برای ارزیابی خطر ابتلا به بیماری قلبی با استفاده از هوش مصنوعی کشف کرده اند. با تجزیه و تحلیل اسکن پشت چشم بیمار، نرم افزار این شرکت قادر است با دقت از داده ها که شامل سن فرد، فشار خون و اینکه آیا دخانیات مصرف می کنند یا نه، نتیجه گیری کرده و از آنها برای پیش بینی خطر ابتلا به بیماری های قلبی عمده  مانند حمله قلبی، تقریبا با همان دقتی که در حال حاضر روش های پیشرو انجام می دهند، استفاده کند.

از آنجایی که استفاده از این الگوریتم نیازی به آزمایش خون ندارد به طور بالقوه باعث می شود که پزشکان سریع تر و آسان تر خطر ابتلا به بیماری قلبی عروقی بیمار را تحلیل و بررسی کنند. اما قبل از اینکه بتوان آن را در یک محیط بالینی مورد استفاده قرار داد، این روش باید به طور کامل تست شود. مقاله ای که روش این کار را توصیف می کند، دیروز در مجله Nature journal Biomedical Engineering منتشر شد.

این الگوریتم می تواند به پزشکان برای پیش بینی خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی به سادگی و با استفاده از اسکن شبکیه چشم کمک کند.

این الگوریتم می تواند به پزشکان برای پیش بینی خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی به سادگی و با استفاده از اسکن شبکیه چشم کمک کند.

یکی از محققان پزشکی  دانشگاه آدلاید به نام دکتر Luke Oakden-Rayner که متخصص تجزیه و تحلیل یادگیری ماشین است در مصاحبه ایی با The Verge می گوید که: “این کار موفقیت آمیز بوده، و نشان می دهد که چگونه هوش مصنوعی می تواند به بهبود ابزارهای تشخیص موجود کمک کند.”

برای آموزش این الگوریتم، دانشمندان گوگل و Verily از یادگیری ماشینی حاصل از بررسی و تحلیل  داده های پزشکی نزدیک به ۳۰۰ هزار بیمار استفاده کرده اند. این اطلاعات شامل اسکن چشم و همچنین اطلاعات پزشکی عمومی می باشند. محققان سپس از سیستم شبکه عصبی برای بررسی و تحلیل منطقی الگوهای معنادار استفاده کردند و علائم تاثیرگذار در بیماری های قلبی از جمله فشار خون را به این الگوریتم هوش مصنوعی آموزش داده اند.

دانشمندان امیدوارند که هوش مصنوعی بتواند با داده ها و اطلاعات مناسب، بینش پزشکی کاملا جدیدی را بدون دخالت مستقیم انسان ایجاد کند.

اگر چه ایده نگاه کردن به چشم برای قضاوت در مورد سلامتی قلب کمی غیرعادی به نظر می آید، اما این کار از طریق تحقیقات علمی به اثبات رسیده است؛ دیواره داخلی چشم (فوندوس) پر از عروق خونی است که منعکس کننده سلامت کلی بدن می باشد. پزشکان با مطالعه این بخش ها به وسیله دوربین و میکروسکوپ می توانند به مولفه هایی مانند فشار خون، سن و اینکه آیا آنها دخانیات مصرف می کنند یا خیر پی ببرند، که این ها از عوامل مهم و تاثیر گذار در بیماری های قلبی عروقی می باشند.

الگوریتم جدید گوگل هنگام بررسی تصاویر شبکیه چشم دو بیمار که یکی از آنها در ۵ سال پیش رو به نوعی بیماری قلبی عروقی مبتلا می شود، توانست خطر ابتلا به بیماری در این فرد را تا ۷۰ درصد برآورد کند. در حالی که این رقم برای دقیق ترین روش تشخیص امکان ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی، یعنی روش SCORE که در آن نیاز به آزمایش خون هست، تقریبا شبیه هوش مصنوعی گوگل است و درصد صحت پیش بینی آن تنها ۲ درصد بیشتر، یعنی ۷۲ درصد است.

دو تصویر از فوندوس یا قسمت داخلی چشم. در سمت چپ شما یک تصویر عادی از شبکیه مشاهده می کنید. در سمت راست نشان داده شده که چگونه الگوریتم گوگل از عروق خونی (به رنگ سبز) برای پیش بینی فشار خون استفاده می کند.

دو تصویر از فوندوس یا قسمت داخلی چشم. در سمت چپ شما یک تصویر عادی از شبکیه مشاهده می کنید. در سمت راست نشان داده شده که چگونه الگوریتم گوگل از عروق خونی (به رنگ سبز) برای پیش بینی فشار خون استفاده می کند.

استاد فیزیولوژی قلبی‌عروقی، و داروشناسی پرفسور Alun Hughes در کالج دانشگاهی لندن در این باره می گوید: “رویکرد گوگل به دلیل تاریخچه طولانی نگاه کردن به شبکیه چشم برای پیش بینی خطر ابتلا به بیماری قلبی و عروقی معتبر است. وی اضافه می کند که هوش مصنوعی توانایی ارتقاء تجهیزات موجود تجزیه و تحلیل در پزشکی را دارد.” اما هشدار داده که قبل از اعتماد به الگوریتم باید آن مورد آزمایش قرار گیرد.

ارزش این کار برای گوگل بیشتر از یک روش جدید برای تشخیص خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی می باشد. در واقع این می تواند راه را به سوی یک پارادایم جدید مبتنی بر هوش مصنوعی برای اکتشافات علمی نشان دهد. در حالی که اکثر الگوریتم های پزشکی موجود فقط برای تجهیزات تکراری تشخیص بیماری ها (به عنوان مثال برای شناسایی سرطان پوست) ساخته شده اند، این الگوریتم روش های جدیدی را برای تجزیه و تحلیل داده های پزشکی به وجود آورده است. دانشمندان امیدوارند که هوش مصنوعی بتواند با داده ها و اطلاعات مناسب، بینش پزشکی کاملا جدیدی را بدون دخالت مستقیم انسان ایجاد کند. احتمالا بخشی از هدف گوگل از ایجاد طرح هایی مانند Project Baseline که در آن پرونده پزشکی ۱۰ هزار نفر طی چهار سال را جمع آوری و مورد مطالعه قرار داده همین باشد.

در حال حاضر به ایده یک پزشک تشخیصی هوش مصنوعی بدون نظارت انسان، با یک چشم انداز دور، برای ده سال آینده یا بیشتر نگاه می کنند. اما تحقیقات گوگل نشان می دهد که ما فاصله چندانی با این ایده نداریم.

منبع: www.theverge.com

 

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا