بررسی آنر ۲۰ پرچمدار مقرون به صرفهی Honor
Honor 20 اگرچه تنها مدل ضعیف تر و با مشخصات فنی پایین تری از Honor 20 Pro میباشد، اما باز هم نکات مثبت بسیار زیادی دارد که باعث میشوند تا ما این اسمارت فون را دوست بداریم! از همه مهم تر، آنر ۲۰ اسمارت فونی با ارزش خرید بسیار بالا است. در ادامه با بررسی آنر ۲۰ همراه نت نوشت باشید.
بررسی آنر ۲۰
مرور سریع و نقاط قوت و ضعف
نقاط قوت:
قیمت بسیار عالی در مقایسه با رقبا، طراحی شیک، نمایشگر پرنور
نقاط ضعف:
بدون جک هدفون، Honor 20 Pro از جهات بسیاری بهتر از Honor 20 میباشد
بیشتر بخوانید: مشخصات آنر ۲۰
امسال، آنر اسمارت فونهای جدید خود را با روند عجیبی معرفی نمود. اول اینکه بالاخره آنر هم به مانند بسیاری از اندرویدی ها، اسمارت فونهای خود را در ۳ مدل اصلی، لایت و پرو عرضه کرد. حال جالب اینجاست که آنر ۲۰ لایت چند هفته زودتر از دو مدل دیگر معرفی و عرضه شد.
مدلهای استاندارد و پروی آنر ۲۰ از نظر قدرت و ظاهر شباهت بسیار زیادی به یکدیگر دارند، ولی آنر ۲۰ لایت اسمارت فونی کاملا ضعیف تر و البته بسیار ارزان قیمت تر میباشد، یعنی درست همانند روندی که هواوی در معرفی پرچمداران سری mate و P در پیش گرفته است.
در این مطلب که به بررسی آنر ۲۰ اختصاص یافته است، در ابتدا قصد داریم تا این اسمارت فون را به صورت مختصر با آنر ۲۰ پرو مقایسه کنیم. آنر ۲۰ و آنر ۲۰ پرو به ترتیب نزدیک به ۵۰۰ و ۶۰۰ یورو قیمت دارند. حال با توجه به ظاهر مشابه، طراحی یکسان و استفاده از یک چیپست در این ۲ اسمارت فون، این اختلاف قیمت ناشی از چیست؟ میتوان گفت که این اختلاف قیمتی عمدتا به سه دلیل زیر اتفاق افتاده است:
- حافظه داخلی و RAM بالاتر در آنر ۲۰ پرو
- باتری حجیم تر در آنر ۲۰ پرو
- سیستم دوربین آنر ۲۰ پرو بسیار قدرتمندتر از آنر ۲۰ میباشد. در واقع اگرچه هر دو گوشی از دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی استفاده میکنند، اما سنسور ۴۸ مگاپیکسلی آنر ۲۰ پرو دارای بازشدگی دیافراگم f/1.4 و اتوفوکوس لیزری بوده و یکی از بهترین دوربین هایی است که تاکنون در یک اسمارت فون دیده بودیم.
بیشتر بخوانید: بررسی آنر ۲۰ پرو / مشخصات آنر ۲۰ پرو / مشخصات آنر ۲۰S
بنابراین بزرگترین نقطه ضعفی که در بررسی آنر ۲۰ میتوان به آن اشاره کرد، این است که این گوشی فقط ۱۰۰ یورو ارزان قیمت تر از مدل پرو میباشد، اما در برخی ویژگیهای کلیدی مثل دوربین، بسیار ضعیف تر از آنر ۲۰ پرو است. آنر ۲۰ ظاهر و طراحی زیبای آنر ۲۰ پرو را حفظ نموده، اما برای ارزان قیمت تر شدن، از مشخصات فنی آن کاسته شده است.
بررسی طراحی و نمایشگر آنر ۲۰
بررسی آنر ۲۰ را با قسمت طراحی آن شروع میکنیم. این گوشی ظاهری تقریبا مشابه با آنر ۲۰ پرو داشته و فقط کمی نازکتر و سبک وزن تر از آن میباشد. در واقع آنر ۲۰ دارای ابعاد ۱۵۴٫۳*۷۴*۷٫۹ میلی متر بوده و ۱۷۴ گرم وزن دارد.
همچنین نحوهی قرارگیری سیستم دوربین پشتی ۴ تایی بر روی قاب پشتی انر ۲۰ کمی متفاوت از آنر ۲۰ پرو میباشد و خوشبختانه، بیرون زدگی سیستم دوربین در آنر ۲۰ کمتر از آنر ۲۰ پرو است. آنر ۲۰ در ۳ رنگ آبی، مشکی و سفید عرضه میشود که با طراحی سه بعدی قاب پشتی، بازتابش رنگ از روی قاب پشتی ان بسیار چشم نواز خواهد بود.
می توان گفت که دیگر هیچ تفاوتی از نظر طراحی و نمایشگر در بین آنر ۲۰ و آنر ۲۰ پرو دیده نمیشود. آنر ۲۰ هم مثل ۲۰ پرو به یک نمایشگر ۶٫۲۶ اینچی IPS LCD با رزولوشن فول HD پلاس مجهز شده که بسیار پرنور بوده و کیفیت بسیار خوبی هم دارد، ولی نمیتوان آن را هم تراز با نمایشگرهای اولد موجود در بازار دانست.
بر روی نمایشگر این گوشی دوربین سلفی punch-hole دیده میشود که اگرچه ظاهر شیکی به دستگاه میدهد، اما مکان یابی نه چندان جالب آن باعث ضخیم شدن نوار ناتیفیکیشن و در نتیجه هدررفت قسمت بزرگی از بالای نمایشگر در هنگام بازی کردن میشود. در واقع اگرچه این punch-hole نسبتا کوچک است، اما بهتر بود تا آنر آن را کمی به لبهی بالایی نمایشگر نزدیکتر مینمود.
اگرچه لبههای نمایشگر آنر ۲۰ خمیده نیستند، اما این اسمارت فون بسیار خوش است و قرار دادن سنسور اثر انگشت در دکمهی پاور که بر روی فریم فلزی گوشی جای گرفته است، ایدهای بسیار هوشمندانه میباشد. این سنسور اثر انگشت فوق العاده سریع بوده و دسترسی به آن هم بسیار آسان میباشد.
بیشتر بخوانید: بررسی Honor View 20 ؛ اولین دوربین ۴۸ مگاپیکسلی همراه با AI طراحی معرکه و قیمت مناسب!
اما از منفی ترین نکاتی که در بررسی آنر ۲۰ از نظر طراحی میتوانیم به آن اشاره کنیم، حذف جک ۳٫۵ میلی متری هدفون از این گوشی میباشد. آنر ۲۰ به پورت USB-C مجهز شده و ضدآب هم نمیباشد.
همچنین برآمدگی نسبتا زیاد و سطح وسیعی که سیستم دوربین پشتی بر روی قاب گوشی اشغال میکند باعث میشود تا هنگامی که گوشی را به حالت افقی در دست میگیرید، وجود سیستم دوربین در زیر انگشتان دست شما کمی ناخوشایند باشد.
سخت افزار، مشخصات فنی و نرم افزار آنر ۲۰
بررسی آنر ۲۰ را با قسمت سخت افزاری ادامه میدهیم. همانند آنر ۲۰ پرو و سری هواوی P30، آنر ۲۰ هم به چیپست قدرتمند Kirin 980 مجهز شده که در عملکرد آن جای هیچگونه نگرانی نیست. هوش مصنوعی فوق العاده بالای موجود در Honor 20 توسط NPU (واحد پردازش عصبی) دوگانه ارائه میشود که به عنوان بخشی از چیپست Kirin 980 عمل میکند.
این گوشی دارای ۶ گیگ حافظه RAM میباشد که برای عملکردهای مولتی تسکینگ کافی است. اما وجود ۱۲۸ گیگ حافظه داخلی در آنر ۲۰ باعث میشود تا شما نیاز به یک کامپیوتر برای بکاپ گیری از اطلاعات گوشی خود داشته باشید، زیرا متاسفانه این گوشی از کارت حافظه جانبی پشتیبانی نمیکند.
Honor 20 به یک باتری ۳۷۵۰ میلی آمپر ساعتی مجهز شده که حجم آن ۲۵۰ میلی آمپر ساعت کمتر از باتری آنر ۲۰ پرو میباشد. با این حال باتری این گوشی همچنان عمر مناسبی دارد و میتواند تا یک روز کامل پاسخگوی نیازهای شما باشد. همچنین با پشتیبانی از شارژ فوق سریع ۲۲٫۵ واتی، باتری آنر ۲۰ در کمتر از ۳۰ دقیقه از صفر تا بیش از ۵۰ درصد شارژ خواهد شد.
بررسی آنر ۲۰ را با قسمت نرم افزار آن پی میگیریم. طبق انتظار، این گوشی به سیستم عامل اندروید ۹ با پوستهی Magic (نسخهی ۲٫۱) مجهز شده است. در مورد رابط کاربری Magic در مطلب بررسی آنر ۲۰ پرو به طور مختصر توضیح دادیم و گفتیم که ظاهر این رابط کاربری کمی بچه گانه و کارتونی میباشد.
اما آنچه که باعث نگرانی اصلی ما در رابطه با سیستم عامل آنر ۲۰ میشود، اعلام قطع همکاری گوگل با برندهای هواوی و آنر در آیندهی نزدیک میباشد. البته هنوز باید منتظر بمانیم و ببینیم که پشتیبانی گوگل از اسمارت فونهای هواوی و آنر در چه زمانی و تا چه میزانی کاهش خواهد یافت.
بیشتر بخوانید: بررسی آنر ۲۰ لایت: هتریک آنر در دستهی Budget Phones
بیشتر بخوانید: مشخصات آنر ۲۰ لایت
بررسی دوربین آنر ۲۰
به بررسی آنر ۲۰ از نظر دوربین میرسیم. در سمت چپ بالای قاب پشتی این گوشی، سیستم دوربین چهارگانهی گران قیمت آن به چشم میخورد که در آن، سه لنز بزرگ به صورت عمودی در یک مدول جای گرفته و یک لنز کوچکتر در کنار آنها دیده میشود.
این سنسور کوچکتر، یک دوربین ۲ مگاپیکسلی مخصوص عکاسی ماکرو (تصویربرداری از سوژههای نزدیک) میباشد. البته اگر شما با دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی این گوشی از یک سوژه عکس بگیرید و سپس آن را کراپ کنید، نتیجهی حاصله احتمالا بهتر از عکاسی با دوربین ماکرو خواهد بود! با این حال این دوربین ماکرو میتواند حس یک عکاسی پروفشنال را به کاربر القا کند.
بحث از دوربین اصلی شد، پس لازم به ذکر است که پس از اسمارت فونهای زیادی مثل شیائومی Mi9 و ردمی نوت ۷ و OnePlus 7 و View 20، اکنون آنر ۲۰ هم به سنسور ۴۸ مگاپیکسلی Sony IMX586 مجهز شده است. برای بررسی عملکرد این دوربین، کافیست به قسمت بررسی دوربین در مطالب بررسی ۴ اسمارت فون ذکر شده مراجعه نمایید.
آنر ۲۰ به یک دوربین فوق عریض ۱۶ مگاپیکسلی مجهز شده که مشابه آن را در آنر ۲۰ پرو میبینیم. این دوربین عملکرد خیلی خوبی دارد و خوشبختانه اعوجاج تصویر در لبههای آن بسیار کم میباشد. و در آخر، به جای دوربین تله فوتوی ۸ مگاپیکسلی موجود در آنر ۲۰ پرو، از یک سنسور تشخیص عمق ۲ مگاپیکسلی در آنر ۲۰ استفاده شده که نباید از ان انتظار ثبت دقیق افکتهای بوکه در تصاویر پرتره را داشته باشید.
در بررسی آنر ۲۰ از نظر دوربین سلفی هم با یک سنسور ۳۲ مگاپیکسلی مشابه با آنر ۲۰ پرو طرف هستیم. خوشبختانه عملکرد این دوربین در شرایط مختلف محیطی خوب بوده و رزولوشن بسیار بالای آن، کیفیت و جزئیات بسیار بالایی را در تصاویر سلفی نتیجه میدهد.
به طور کلی دوربین آنر ۲۰ بسیار خوب است، اما سیستم دوربین آنر ۲۰ پرو بسیار بهتر از آن میباشد. اولا، دوربین ۴۸ مگاپیکسلی آنر ۲۰ پرو با قطر نیم اینچ عملکرد فوق العاده خوبی دارد و ثانیا، کمبود دوربین تله فوتو در آنر ۲۰ به شدت احساس میشود.
جمع بندی بررسی آنر ۲۰
به پایان مطلب بررسی آنر ۲۰ میرسیم. درک فلسفهی آنر از ارائهی ۲ اسمارت فون آنر ۲۰ و آنر ۲۰ پرو در عین سادگی بسیار سخت میباشد! این دو گوشی ظاهرا شبیه به هم هستند، نمایشگر، سخت افزار و نرم افزار یکسانی دارند و فقط در بحث دوربین، حافظه و باتری با هم متفاوت میباشند.
اما شاید تفاوت اصلی دو گوشی فقط در بحث دوربین خلاصه شود. زیرا آنر ۲۰ پرو یکی از بهترین اسمارت فونهای مخصوص عکاسی دنیا است، ولی آنر ۲۰ فقط دارای دوربین قدرتمندی است که البته نمیتوان آن را با پرچمداران بزرگ دنیا مقایسه نمود.
با این حساب، همان طور که آنر ۲۰ پرو در رنج قیمتی خود (۶۰۰ یورو) یکی از بهترین اسمارت فونهای دنیا محسوب میشد، آنر ۲۰ هم در محدوده قیمتی ۵۰۰ یورو میتواند به عنوان بهترین میان ردهی دنیا شناخته شود. پس در هر صورت، آنر ۲۰ با تمام ضعف هایی که دارد، اسمارت فونی با ارزش خرید بسیار بالا محسوب میشود.