تلفن همراه

بررسی Honor 8X ؛ زیبا، قدرتمند و ارزان قیمت

با عملکردی عالی، دوربینی قدرتمند و طراحی زیبایی از ترکیب شیشه و فلز، Honor 8X به شما حس قدرت ناشی از در دست گرفتن یک اسمارت فون گران قیمت و لوکس را می‌دهد، در حالی که این دستگاه قیمت چندانی ندارد! آنر ۸ ایکس از آن دسته گوشی های موبایل است که شما می‌توانید با صرف هزینه‌ی نسبتا پایینی، لذت استفاده از یک دستگاه قدرتمند با طراحی جدید سال ۲۰۱۸ را با آن تجربه کنید. نمایشگر این گوشی تقریبا تمامی سطح جلویی دستگاه را فرا گرفته است و وقتی آن را روشن می‌کنید، احساس می‌کنید که با یک اسمارت فون ۱۰ میلیون تومانی طرف هستید! البته این گوشی کمبودهایی هم دارد، مثلا به جای پورت USB-C دارای یک پورت قدیمی micro USB می‌باشد. در ادامه با بررسی Honor 8X با نت نوشت همراه باشید.

بیشتر بخوانید: بررسی Huawei P Smart 2019 : ویژگی های زیاد با قیمتی پایین

بررسی Honor 8X : نقاط قوت و ضعف

نقاط قوت: ارزش خرید بسیار بالا، ظاهری بسیار شیک و مدرن، عملکرد خوب

نقاط ضعف: مشکل حالت برفکی شدنِ قسمت مات شده در پس زمینه‌ی تصاویر ثبت شده، شارژ  micro USB

بررسی Honor 8X
بررسی Honor 8X

ویژگی های کلیدی:

  • نمایشگر تمام صفحه، فریم فلزی با قاب پشتی شیشه ای
  • رزولوشن ۱۰۸۰*۲۳۴۰ پیکسل
  • پردازنده‌ی میان رده که این دستگاه را از پرچمدارهای ۲۰۱۸ متمایز می‌کند

طراحی

  • دیزاین شیشه ای و فلزی
  • شارژ micro USB
  • نسبت screen-to-body بسیار بالا

بیشتر بخوانید: بررسی Honor View 20 ؛ اولین دوربین ۴۸ مگاپیکسلی همراه با AI طراحی معرکه و قیمت مناسب!

بیشتر بخوانید: بررسی honor 10 lite : ارزان قیمت و قدرتمند، مثل همیشه

بررسی Honor 8X را با طراحی آن آغاز می‌کنیم. از نظر ظاهری می‌توان گفت که Honor 8X شباهت بالایی به یک اسمارت فون بسیار گران قیمت دارد، در حالی که قیمت آن یک چهارم پرچمدارهای روز دنیا می‌باشد. البته این موضوع فقط مختص به گوشی Honor 8X نیست، بلکه استراتژی چند وقت اخیر برند Honor همین بوده است؛ شما با پولی که برای خرید یک گوشی آنر صرف می‌کنید، قطعا ویژگی های بیشتری را نسبت به دیگر اسمارت فون های هم قیمت دریافت خواهید کرد.

 

وقتی برای اولین بار Honor 8X را روشن کنید قطعا شگفت زده می‌شوید. این گوشی نسبتا ارزان قیمت، نسبت screen-to-body (صفحه نمایش به بدنه) بسیار بالایی (در حدود ۸۴ درصد) دارد. کمتر اسمارت فونی در دنیا می‌تواند به چنین نسبت تصویر بسیار بالایی دست یابد. آنر ۸X را از نظر ظاهری می‌توان با  iPhone XR و OnePlus 6 مقایسه کرد.

Honor 8X حتی از نظر کیفیت ساخت هم قابل مقایسه با اسمارت فون های گران قیمت می‌باشد. جلو و پشت گوشی از ورقه های شیشه ای ساخته شده و یک فریم آلومینیومی مات و پولیش شده، بدنه شیشه ای دستگاه را استوار نگه می‌دارد. فقط چند نشانه‌ی کوچک در ظاهر گوشی وجود دارد که باعث می‌شوند تا آن را با یک گوشی ۱۰۰۰ دلاری اشتباه نگیریم:

مرزهای باریکی از پلاستیک در بین قطعات فلزی و شیشه ای این گوشی قرار گرفته اند، و پرداخت سطح قاب پشتی کاملا ساده است؛ سطح قاب پشتی در برابر نور واکنشی نشان نمی‌دهد و خبری از رنگ های شیب داری که در برخی از پرچمدارهای Honor و Huawei دیده بودیم نیست. همچنین کیفیت ساخت Honor 8X  هر چقدر هم بالا باشد، اما واقعا نمی‌توان آن را با غول هایی مثل iPhone XS مقایسه کرد. البته باید تفاوت قیمتی این دو گوشی را هم در نظر گرفت! و در آخر، استفاده از پورت میکرو USB در آنر ۸X که اصلا مناسب سال ۲۰۱۹ نمی‌باشد.

بیشتر بخوانید: بررسی Nokia 6.1 Plus : بهترین میان رده‌ی HMD تاکنون

بیشتر بخوانید: بررسی Honor Play 8A : ارزان قیمت و مخصوص بازی

قاب پشتی، از جنس شیشه و با طراحی ساده
قاب پشتی، از جنس شیشه و با طراحی ساده
لبه‌ی زیرین دستگاه
لبه‌ی زیرین دستگاه

برای کاهش قیمت، آنر برای ۸X گواهینامه مقاومت در برابر ورود آب IP67/68 را در نظر نگرفته است. این گوشی دارای حسگر اثر انگشتی بسیار سریع و دقیق بر روی قاب پشتی می‌باشد. Honor 8X دو سیمکارته است و یک اسلات جداگانه برای افزودن کارت حافظه microSD دارد.

بررسی Honor 8X را همچنان با نقد طراحی آن ادامه می‌دهیم. ابعاد این گوشی ۱۶۰٫۴*۷۶٫۶*۷٫۸ میلی متر می‌باشد و ۱۷۵ گرم وزن دارد. Honor 8X همچنان مثل دیگر اسمارت فون های آنر باریک اندام بوده (ضخامت ۷٫۸ میلی متر) و با حاشیه های بسیار کوچک اطراف نمایشگر، در دست گرفتن آن قطعا لذت بخش می‌باشد.

بیشتر بخوانید: بررسی Nova 4 هواوی ؛ هر آنچه که باید بدانید

اسمارت فونی باریک اندام!
اسمارت فونی باریک اندام!

و در پایان بررسی Honor 8X از نظر طراحی، قطعا باید به این گوشی نمره‌ی ۲۰ داد! آنر توانسته تا کاری انجام دهد که ما این گوشی میان رده را با اسمارت فون های گران قیمت موجود در بازار مقایسه کنیم.

آنر 8X: زیباتر از یک میان رده!
آنر ۸X: زیباتر از یک میان رده!

صفحه نمایش

  • نمایشگر LCD با رزولوشن ۱۰۸۰*۲۳۴۰ پیکسل و نسبت تصویر ۱۹٫۵:۹
  • وجود Notch که می‌توان آن را پنهان کرد
  • پروفایل رنگ با قابلیت شخصی ساز

به بررسی Honor 8X از نظر صفحه نمایش می‌رسیم. این گوشی دارای یک نمایشگر بزرگ ۶٫۵ اینچی با نسبت تصویر ۱۹٫۵:۹ می‌باشد که یک notch کوچک در بالای آن دیده می‌شود. البته اگر شما هم مثل من از طرفداران notch نیستید، می‌توانید آن را با یک نوار مشکی پنهان کنید. نمایشگر Honor 8X بسیار روشن و باکیفیت است (در حالت رنگ vivid)، هرچند که مطابق انتظار به پای پنل های اولد موجود در پرچمدارها نمی‌رسد. اگر تنظیمات رنگ نمایشگر را بر روی normal قرار دهید، آنگاه آنر ۸X یکی از بهترین و خوش رنگ ترین نمایشگرها در بین اسمارت فون های میان رده‌ی زیر ۴۰۰ دلار را به شما ارائه می‌دهد. رنگ‌ها در نمایشگر این گوشی بسیار دقیق و واقعی به نمایش درآمده و دارای اشباع مناسبی می‌باشند. وضوح تصویر Honor 8X آنچنان خوب است که حتی در مقایسه با iPhone XR می‌توان گفت که نمایشگر Honor 8X واضح تر و شارپ تر می‌باشد.

بیشتر بخوانید: بررسی Huawei Y9 : یکی از بهترین میان رده های تاریخ هواوی!

نمایشگر زیبا و شارپی که حاشیه های اطراف آن بسیار کوچک می‌باشند
نمایشگر زیبا و شارپی که حاشیه های اطراف آن بسیار کوچک می‌باشند

همچنین کشیدگی نمایشگر این گوشی، محیط مناسبی را برای دیدن فیلم، خواندن کتاب و بازی کردن با آن فراهم می‌کند. اما روشنایی این نمایشگر خیلی بالا نیست، هرچند که در مقایسه با میان رده های موجود در بازار خوب است و شما می‌توانید حتی در زیر نور مستقیم خورشید با آن کار کنید.

باتری

  • ۳۷۵۰ میلی آمپر ساعت
  • شارژ با پورت micro USB

به بررسی Honor 8X از نظر باتری می‌رسیم. این گوشی دارای یک باتری ۳,۷۵۰mAh است که البته برای اسمارت فونی با نمایشگر ۶٫۵ اینچ چندان بزرگ به نظر نمی‌رسد. اما همان طور که در گوشی های جدید آنر و هواوی دیده بودیم، حالت stamina می‌تواند طول عمر باتری این گوشی را افزایش دهد. مدیریت مصرف باتری در این اسمارت فون خوب است، ولی در Honor 8X برخلاف دیگر مدل های ۲۰۱۸ آنر و هواوی، بسیاری از برنامه‌ها برای افزایش عمر باتری در حالت stamina بسته نمی‌شوند.

بیشتر بخوانید: بررسی Honor Play : مخصوص گیمرها، محبوب همه‌ی کاربران!

اگر با آنر ۸X در طول روز به طور مداوم کار کنید (شامل آهنگ گوش کردن، وب گردی، فیلم دیدن و کمی هم اجرای بازی)، باتری فول شارژ دستگاه فقط از یک صبح تا شب دوام خواهد داشت؛ اما همین مقدار هم از پرچمدارهایی مثل  iPhone XS بیشتر می‌باشد.

به طور کلی طول عمر باتری Honor 8X به عنوان یک میان رده بسیار خوب می‌باشد. مثلا دیدن ویدیوی ۷۲۰P با حداکثر روشنایی نمایشگر به مدت ۹۰ دقیقه، حدودا ۱۳ درصد از شارژ باتری دستگاه را کاهش می‌دهد. اما مشکل اصلی باتری Honor 8X، استفاده از پورت قدیمی micro USB برای شارژ کردن دستگاه است. البته این گوشی دارای شارژ سریع بوده و شارژر آن ولتاژهای مختلفی را ارائه می‌دهد، ولی سرعت شارژ آن با پرچمدارهای امروزی قابل مقایسه نیست.

دوربین

بررسی Honor 8X را با مبحث جذاب دوربین دستگاه ادامه می‌دهیم. از نظر مشخصات (روی کاغذ)، دوربین Honor 8X باید بسیار عالی و در حد پرچمدارهای هواوی و آنر عمل کند، اما آیا در دنیای واقعی هم این چنین می‌باشد؟

دوربین قدرتمند Huawei P20 Pro ویژگی هایی نظیر حالت عکاسی در نور بسیار کم، سیستم دو لنزی برای دیافراگم گسترده‌ی ترکیبی (تاری پس زمینه) و حالت هوش مصنوعی (AI mode) را داشت. حال تمامی این ویژگی‌ها با کمی تخفیف (برای ارزان قیمت تر شدن دستگاه) در آنر هشت ایکس موجود می‌باشند. اولین مشکل Honor 8X در لگی بودن اپ دوربین آن می‌باشد. البته نه بدین معنی که کار کردن با اپ دوربین آن اعصاب خورد کن باشد، نه! بدین معنی که سرعت شاتر آن مثل پرچمدارها بالا نیست و یک لحظه درنگ در عملکرد آن مشاهده می‌شود. این لگ کوچک احتمالا برای شما آزاردهنده نخواهد بود، اما همین نکات کوچک، تفاوت بین یک پرچمدار با یک میان رده را رقم می‌زنند.

بیشتر بخوانید: بررسی nova 3 : میان رده ای فوق العاده قدرتمند از هواوی

حال بررسی Honor 8X را با مشخصات دوربین این گوشی پی می‌گیریم. دوربین اصلی این گوشی یک لنز ۲۰ مگاپیکسلی با بازشدگی دیافراگم f/1.8 است که عملکرد آن بسیار عالی می‌باشد. تصاویر ثبت شده در هنگام روز با این دوربین بی نقص بوده و جزئیات بسیار خوب و رنج دینامیکی بسیار بالایی (تصاویری با سایه روشن قوی تر) دارند.

حالت AI یا همان هوش مصنوعی در دوربین آنر ۸X نسبتا خوب عمل می‌کند، اما برای خلق تصاویر واقعی تر، بهتر است تا حالت AI را فعال نکنید. چون در این حالت اشباع برخی رنگ‌ها (مثل آبی آسمان) کمی زیاد خواهد شد. اما اگر به دنبال به اشتراک گذاری تصاویر در اینستاگرام هستید، حالت AI بهترین تصاویر ممکن را برای شما خلق خواهد کرد.

لنز دوم دوربین اصلی، یک سنسور عمق ۲ مگاپیکسلی می‌باشد که وظیفه‌ی ثبت افکت های بوکه را برعهده دارد. البته آنر ۸X مثل تمامی میان رده ها، گاهی در تشخیص دقیق سوژه و پس زمینه‌ی تصاویر اشتباه می‌کند.

بیشتر بخوانید: بررسی nova 3e : هواوی مرزهای میان رده‌ها را جابجا می‌کند!

جذاب ترین بخش دوربین آنر ۸X، حالت نور بسیار کم (ultra-low light mode) آن می‌باشد. مثل همه‌ی میان رده های دیگر موجود در دنیا، تصاویر ثبت شده در حالت معمولی با Honor 8X در محیط های کم نور در مقایسه با پرچمدارها، چندان کیفیتی نداشته و دارای نویز می‌باشند. اما وقتی به حالت ultra-low light mode سوئیچ کنید، کیفیت و وضوح تصاویر به شدت افزایش می‌یابند.

در بررسی Honor 8X از نظر فیلمبرداری، خبری از کیفیت ۴K نیست. دوربین اصلی و سلفی، به ترتیب ویدیوهای ۱۰۸۰P را با سرعت ۶۰ و ۳۰ فریم بر ثانیه ثبت می‌کنند.

دوربین سلفی این گوشی ۱۶ مگاپیکسلی با بازشدگی دیافراگم f/2.0 می‌باشد. مثل همیشه، آنر بر روی کیفیت دوربین سلفی خود دقت به خرج داده است و دوربین سلفی Honor 8X تصاویر معقول و زیبایی را ثبت می‌کند. در ادامه، نمونه ای از تصاویر ثبت شده با گوشی Honor 8X را مشاهده می‌فرمایید:

عکاسی در حالت AI: به اشباع رنگ آبی آسمان دقت کنید
عکاسی در حالت AI: به اشباع رنگ آبی آسمان دقت کنید
حالت Auto HDR با عملکردی فوق العاده
حالت Auto HDR با عملکردی فوق العاده
حالت AI در تصویربرداری از بشقاب غذا
حالت AI در تصویربرداری از بشقاب غذا
حالت استاندارد عکاسی در شب: با کیفیت پایین، مثل دیگر میان رده ها
حالت استاندارد عکاسی در شب: با کیفیت پایین، مثل دیگر میان رده ها
ultra-low light mode با کیفیتی عالی در حد یک پرچمدار
ultra-low light mode با کیفیتی عالی در حد یک پرچمدار
پردازش HDR فوق العاده خوب: به نور خورشید در عکس دقت کنید
پردازش HDR فوق العاده خوب: به نور خورشید در عکس دقت کنید

سخت افزار و نرم افزار

  • پردازنده هشت هسته ای Kirin 710
  • ۴ گیگ RAM
  • بسیار خوب، اما ضعیف تر از پرچمدارها
  • Android 8.1 با EMUI
  • عملکرد بسیار خوب
  • اپ های از پیش نصب شده‌ی بسیار زیاد

بررسی Honor 8X را با بحث سخت افزاری دنبال می‌کنیم. پردازنده Kirin 710 موجود در آنر ۸X دارای ۴ هسته Cortex-A53 (کلاک ۱٫۷GHz) و ۴ هسته Cortex-A73 (کلاک ۲٫۲ GHz) می‌باشد. وجود همین ۴ هسته Cortex-A73 می‌تواند قدرت بالای پردازش دستگاه را تضمین کند. Honor 8X توانسته تا نمره ۵۵۵۲ را از بنچمارک معتبر Geekbench 4 کسب کند که این عدد از بسیاری از میان رده های موجود در بازار بالاتر می‌باشد.

بیشتر بخوانید: بررسی Redmi 6 شیائومی : روز از نو روزی از نو!

این دستگاه در سه مدل با ۴ گیگ RAM و ۶۴ گیگ حافظه داخلی و ۶ گیگ RAM و ۶۴/۱۲۸ گیگ حافظه داخلی عرضه می‌شود که برای یک میان رده بسیار عالی می‌باشد. Honor 8X دارای پردازنده گرافیکی Mali-G51 می‌باشد که عملکرد آن قابل قبول بوده و می‌توان با آن بازی های سنگینی مثل PUBG را با تنظیمات گرافیکی متوسط و پایین  اجرا کرد. البته در مقایسه با چیپست گرافیکی ۱۲ هسته ای Mali-G72 موجود در پردازنده های Kirin 970 در پرچمدارهای آنر و هواوی (مثل Honor Play)، چیپست Mali-G51 قطعا حرفی برای گفتن نخواهد داشت.

در بررسی Honor 8X از نظر نرم افزاری، به طور پیش فرض نسخه Android 8.1 با رابط کاربری EMUI 8.2 بر روی گوشی نصب می‌باشد. عملکرد کلی Honor 8X بسیار خوب و سریع بوده و مشکلی از این بابت وجود ندارد. تنها مشکل EMUI 8.2، وجود یکی دوجین برنامه از پیش نصب شده بر روی دستگاه (مثل چندین بازی قدیمی و از مد افتاده) می‌باشد. شما می‌توانید اپ های به درد نخور را حذف نصب کرده و یا غیرفعال کنید.

بیشتر بخوانید: بررسی Galaxy A8s : راه حل هوشمندانه‌ی سامسونگ برای حذف notch

 سخن آخر

به پایان بررسی Honor 8X می‌رسیم. این گوشی در بازار جهانی کمتر از ۳۰۰ دلار قیمت دارد و در بازار ایران هم در حدود ۳ میلیون تومان به فروش می‌رسد. Honor 8X قطعا اسمارت فونی قدرتمند است که در نگاه اول، شاید قیمت آن بیشتر از ۶ تا ۷ میلیون تومان به نظر برسد، یعنی بیش از دو برابر قیمت واقعی آن. پس این گوشی ارزش هر یک ریالی که برای خریدن هزینه می‌کنید را دارد. اما اگر به دنبال جایگزینی برای Honor 8X هستید، باید بگوییم که واقعا کمتر جایگزینی را می‌توان برای این دستگاه پیدا کرد. شاید از Honor Play بتوان به عنوان یک آلترناتیو برای Honor 8X نام برد. Honor Play دارای پردازنده‌ی بسیار قدرتمندتری می‌باشد، ولی از نظر طراحی و دوربین، Honor 8X برتر از آن است. البته در این رنج قیمتی، اسمارت فون هایی مثل Huawei P Smart 2019 و Nokia 6.1 Plus و Xiaomi Mi A2 را هم می‌توان مد نظر قرار داد. به طور کلی، اگر برای خرید Honor 8X نقشه ای در سر دارید، مطمئن باشید که پول خود را در جای درستی هزینه خواهید کرد!

بیشتر بخوانید: بررسی Galaxy J8 سامسونگ: سلسله ای از تناقضات!

محسن خانی

دانشجوی دکتری تخصصی در رشته مهندسی مکانیک گرایش ساخت و تولید در دانشگاه تهران هستم. علاقه مند به تاریخ ایران و جهان و همچنین تکنولوژی روز دنیا، امیدوارم نوشته هایم مورد پسند خوانندگان آن واقع شود.

نوشته های مشابه

‫۳ دیدگاه ها

  1. یک آلترناتیو خوب برای این گوشی هواوی Y9 2019 هست که قیمتی حوالی ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومن ارزونتر از ۸X داره
    این دو گوشی در سخت افزار کاملا یکی و سایز و کیفیت lcd هم کاملا یکی هستن.
    فقط Y9 باتریش ۲۵۰mah قوی تر از ۸X هست و برای دوربین سلفی هم مثل دوربین پشت یه لنز دوم داره که متاسفانه ۸X نداره و دوربین سلفیش تک لنزه!
    البته از لحاظ طراحی به نظر من به پای ۸X نمیرسه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا