علمی

فسیل های ۷۴،۰۰۰ ساله از آتشفشان توبا نشان از روش زنده و سبک خاص انسان های اولیه دارد!

آتشفشان توبا

حدود ۷۴۰۰۰ سال پیش یک فوران آتشفشانی قوی تر از هر گونه فوران در تاریخ معاصر زمین رخ می دهد که پیامد های آن صدها سال دامن گیر مردم می شود. زمین شناسان بر این باورند که آتشفشان توبا ، یک ابر آتشفشان در سوماترای مالزی، جنوب آسیا را با خاکستر می پوشاند، مانع از رسیدن نور خورشید به زمین، و باعث یک زمستان آتشفشانی ده ساله که مانع از رشد گیاهان شده، می شود.

۰

حدود ۷۴۰۰۰ سال پیش یک فوران آتشفشانی قوی تر از هر گونه فوران در تاریخ معاصر زمین رخ می دهد که پیامد های آن صدها سال دامن گیر مردم می شود. زمین شناسان بر این باورند که آتشفشان توبا ، یک ابر آتشفشان در سوماترای مالزی، جنوب آسیا را با خاکستر می پوشاند، مانع از رسیدن نور خورشید به زمین، و باعث یک زمستان آتشفشانی ده ساله که مانع از رشد گیاهان شده، می شود. در طول این زمان، انسانهایی که به گیاهان و حیوانات وحشی وابسته بودند، برای بقا و ادامه زندگی با مشکلات جدی مواجه می شوند. اما، همانطور که دانشمندان در روزنامه Nature گزارش داده اند، گروهی از مردم جسور و بردبار، با کمک هم  از پس آن بر آمده اند.

همه دانشمندان با این فرضیه موافق نیستند، اما تحقیقات جدید از آن پشتیبانی قابل توجهی می کند، و نشان می دهد اثرات فوران آتشفشان توبا به طور باورنکردنی گسترده بوده و سرتاسر اقیانوس هند را در بر گرفته است. در یک رساله تحقیقاتی، زمین شناسان شواهدی را ارائه می کنند مبنی بر اینکه پاره سنگ هایی که از آتشفشان توبا پرتاب شده اند، به آفریقای جنوبی رسیده اند – فاصله ای بیش از ۵۵۰۰ مایل (۸۸۵۱ کیلومتر). در سالهای پس از فوران، به نظر می رسد فعالیت انسانی در نواحی دور جنوب آفریقا افزایش یافته است. محققان می گویند این نشان می دهد که برخی از جمعیت های انسانی پس از فاجعه طبیعی شروع به کار و فعالیت کرده اند که آن احتمالا باعث ایجاد مشکلات جدی برای گروه های دیگر شده است.

تحقیقات جدید نشان می دهد اثرات فوران توبا به طور باورنکردنی گسترده بوده و سرتاسر اقیانوس هند را در بر گرفته است.

تحقیقات جدید نشان می دهد اثرات فوران آتشفشان توبا به طور باورنکردنی گسترده بوده و سرتاسر اقیانوس هند را در بر گرفته است.

دانشمندان می گویند قطعات سنگ یا تفراهایی که از طریق فوران آتشفشان توبا به بیرون پرتاب شده اند، در سرتاسر اقیانوس هند یافت می شوند.

گره گشای این تحقیق، تفرا (سنگ هایی که از یک آتشفشان پرتاب می شوند) است. در این مورد، محققان تفراهای بلوری را در دو محل حفاری، در سواحل جنوبی آفریقای جنوبی به عنوان بقایای فعالیت انسانی کشف کرده اند. با مقایسه این قطعات با نمونه های اطراف آتشفشان توبا ، زمین شناسان نسبتا مطمئن شده اند که تفراهای آفریقا، از توبا به اینجا رسیده اند.

جین اسمیت استاد برجسته زمین شناسی در دانشگاه نوادا لاس وگاس و اولین محقق این مطالعه به Inverse می گوید: خرده ریزهای کریستالی یک نوع تفر هستند که تاریخچه ترکیب شیمیایی گدازه هایی که در طول فوران به بیرون پرتاب می شوند، را در خود حفظ می کنند. اشکال و ابعاد این قطعات نیز اطلاعاتی در مورد ماهیت فوران ارائه می دهند. ما می توانیم به جزئیات یک فوران آتشفشانی با مطالعه چیزهایی که از آتشفشان خارج می شوند، پی ببریم.

اسمیت نظارت بر تجزیه شیمیایی نمونه های تفرا از سایت های حفاری را بر عهده داشته است. او و همکارانش  با استفاده از این کار نشان می دهند که سرچشمه این تفرا ها از سوماترا، و از فوران باستانی ابر آتشفشان توبا می باشد. و اثرات این فوران عظیم به آفریقا هم رسیده است.

محققان می گویند منابع ساحلی مورد استفاده توسط افرادی که در اینجا زندگی می کردند نسبت به منابع مورد استفاده مردمی که در حوالی آتشفشان زندگی می کردند، کمتر تحت تأثیر قرار گرفته اند. باستان شناسان در این تیم متوجه شدند نه تنها آنها زنده مانده اند بلکه فعالیت های انسانی در آنجا افزایش یافته است، زیرا بخاطر تاثیری که این فوران بر حیوانات و گیاهان آن مناطق می گذارد، آنها از آنجا نقل مکان می کنند.

بخاطر تاثیری که این فوران بر حیوانات و گیاهان آن مناطق می گذارد، مردم از آنجا نقل مکان می کنند.

بخاطر تاثیری که این فوران بر حیوانات و گیاهان آن مناطق می گذارد، مردم از آنجا نقل مکان می کنند.

اسمیت می گوید با اینکه انسان باستان از فوران آتشفشان توبا و اثرات آن در امان مانده است، اما این نمونه تاریخی از فوران شدید آتشفشان ممکن است خیلی با آنچه که ما از دنیای معاصر انتظار داریم فرق داشته باشد. وی می گوید: جامعهٔ شکارچی-گردآورنده (جامعه‌ای که اصلی‌ترین روش معیشت آن تغذیهٔ مستقیم از گیاهان خوراکی و حیوانات حیات وحش است) بسیار سرسخت و مقاوم هستند، اما فکر نمی کنم که جامعه های مدرن این گونه باشند. رویدادی مشابه توبا، تمدن ما را نابود می کند. شاید مطالعات ما ذهن مردم در مورد یک فاجعه آتشفشانی را بیدار کند.

منبع: www.inverse.com

 

۱ دیدگاه

یک دیدگاه

  1. Avatar

    امیرعلی

    ۱۰ بهمن ۱۴۰۱ at ۲۰:۱۶

    آتشفشان یلوستون بزرگ ترین آتشفشان جهان است که‌یکی گزینه‌های‌پایان تاریخ بشر خواهد بود این‌آتشفشان قدرت بسیار زیادی دارد و‌درست برابر با‌آتشفشان توباست.

    ۰

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا