اولین غذای کمکی کودک چه باشد و چقدر مهم است؟
اولین غذای کمکی کودک مهم است که چه باشد. عادت کردن کودکان به غذای جامد از مراحل بسیار حساس و سخت دوران کودکی است که اهمیت ویژه ای دارد. درست زمانی که کودک توانایی هضم غذای جامد را به دست می آورد همان زمان با مفهوم غذا مبارزه می کند. اولین غذای کمکی کودک را می بایست از غذاهای کوچک شروع کرد و این که اولین غذای کمکی کودک می تواند دیدگاه و علاقه کودک نسبت به غذای جامد را به طور کلی عوض کرده و تغییرات در شیوه غذا خوردن آن در آینده ایجاد کند.
متخصصان اطفال معتقدند که بین ۴ تا ۶ ماهگی خوردن غذای جامد کمی زودتر از موعد صحیح است چرا که ممکن است این عجله منجر به آلرژی غذایی در کودک شود. حتی پس از این که نوزاد میوه، سبزیجات و غلات هم مصرف کرد، غذاهای تازه می بایست به ندرت و با دقت مصرف شود. بهتر است اولین غذای کمکی کودک به صورت تک ماده ای مصرف شوند که هم جنبه معرفی داشته باشند و هم تا چند روز حساسیت و آلرژی های احتمالی به دقت کنترل شود.
معرفی میوه ها و سبزیجات برای اولین غذای کمکی کودک
غلات و برنج یک مقدمه معمولی برای اولین غذای کمکی کودک است که ترکیبی از فرمول های مورد نیاز نوزاد می باشند. پس از آن مصرف میوه ها و سبزیجات خرده شده است که می توان از آنها به صورت آرام آرام و با فاصله استفاده کرد. فراموش نکنید استفاده یک باره از میوه ها و سبزیجات ممکن است سیستم گوارشی کودک را تحت تاثیر قرار دهد و کودک نسبت به آن حساسیت نشان دهد.
کلید معرفی غذاهای جامد به کودک، روند آهسته و هدفمند است.
برنامه های غذایی
هر دو یا سه روز یک غذای جدید وارد برنامه غذایی کودک کنید و طیف وسیعی از طعم ها را در هر دوره غذایی به او معرفی کنید و اجازه دهید آن ها را بیاموزد و به خوبی امتحان کند. امتحان کردن طعم و پیدا کردن احساس به غذا یک مسئله بسیار مهم است. هدف تنها سیر شدن کودک نیست بلکه او باید با انواع طعمها و غذاها آشنا هم بشود.
اگر از غذاهای پودری آماده استفاده می کنید و آنها را به صورت پوره در می آورید حتما در کنارش از مواد طبیعی مانند پوره هویج استفاده کنید چرا که ممکن است غذاهای آماده خیلی غلیظ باشند و هم این که بهتر است کودک چند طعم متنوع را باهم استفاده کند تا راحت تر غذا بخورد.
بافت مواد غذایی
در اولین غذای کمکی کودک می بایست پوست مواد غذایی را بردارید و از توده های غذایی با بافت های بسیار نازک استفاده کنید. ممکن است شما نسبت به غذای کودکتان علاقه ای نداشته باشید حتی نسبت به آن کاملا بی میل باشید ولی سعی کنید کودک را به خوردن آن تشویق کنید چرا که آن غذا برای او بسیار مهم و ضروری است.
فراموش نکنید که نوزادان و کودکان با نگاه کردن یاد می گیرند. هر میزان که شما از خوردن میوه ها و سبزیجات لذت بیشتری ببرید کودک نیز حس شما را پیدا خواهد کرد و راحت تر با غذای جامد انس می گیرد.