دانستنی‌های سلامتی

نحوه شستن اسباب بازی ؛ روش های ضدعفونی کردن اسباب بازی ها و جلوگیری از بیماری کودکان

نحوه شستن اسباب بازی

روش های ضدعفونی و شستن اسباب بازی کودکان و جلوگیری از بیمار شدن آن‌ها. اسباب بازی اولین تعامل کودک با دنیای اطراف و دنیای واقعی است. برای سلامت کودک حتما باید هر از آگاهی اسباب بازی ها را شست و ضدعفونی کرد.

۴+

شستن اسباب بازی کودکان را نباید فراموش کرد. بچه های کوچک بخصوص آن‌هایی که تازه راه افتاده اند، احتمالا انواع و اقسام اسباب بازی در اندازه و شکل و رنگ های مختلف دارند، که هر دقیقه از دستشان به زمین می افتد، دوباره آن را بر می دارند، و حتی گاهی به دهانشان می گذارند.  البته همه اسباب بازی ها را نمی توان به یک روش شست، ولی اسباب بازی های قابل شست و شو را باید تقریبا هر هفته شست تا از بیماری بچه ها جلوگیری کرد. بخصوص در مکان هایی که چند بچه با هم بازی می کنند یا وقتی کودک بیمار است. در ادامه با نحوه شستن اسباب بازی و چند روش شستن اسباب بازی کودکان در نت نوشت امروز آشنا شوید.

بیشتر بخوانید: ترفند نگهداری از کودکان برای والدین باهوش!

نحوه شستن اسباب بازی

برای شستن اسباب بازی کودکان بعضی از اسباب بازی ها حتی از نوع عروسکی اش معمولا روی لیبل آن نحوه شستن اسباب بازی و طرز نگهداری و شست و شوی آن ها نوشته شده است. در صورتی که می توانید اسباب بازی را در ماشین لباسشویی بیندازید، به روش زیر عمل کنید:

  • در صورتی که اسباب بازی از قطعات مختلف تشکیل شده است، بهتر است قطعات را از هم جدا کنید.
  • قطعات را در یک کیسه زیب دار بیندازید و سپس همین کیسه را با پارچه های نرم یا چند حوله در ماشین بیندازید. اگر ماشین لباسشویی تان دگمه تنظیم کیلو دارد، حتی الامکان اسباب بازی ها را جداگانه بشویید. این نکته را در نحوه شستن اسباب بازی نباید از قلم انداخت.
  • از یک پودر لباسشویی و با دور متوسط ماشین برای شست و شو استفاده کنید.
  • پس از اتمام حتما قطعات را از کیسه خارج کرده و در آفتاب بگذارید تا کاملا خشک شوند.

بیشتر بخوانید: هزینه بچه دار شدن ؛ هزینه های بدنیا آوردن فرزند و آمادگی برای ورود عضو جدید

در صورتی که قصد دارید فقط سطح اسباب بازی را تمیز کنید در نحوه شستن اسباب بازی گفت که باید روش های زیر را به کار برید:

  • در صورتی که می خواهید عروسک را تمیز کنید بهتر است ابتدا با جارو برقی سطح عروسک را کاملا تمیز کنید.
  • یک ترکیب ملایم از آب، شوینده و یک مایع ضدعفونی کننده مثل سرکه یا الکل درست کنید. آن را آن قدر به هم بزنید تا کف کند.
  • یک پارچه یا اسفنج تمیز را به کف آغشته کرده و روی اسباب بازی بکشید.
  • سپس با یک پارچه یا اسفنج دیگر تمیز نم دار دوباره سطح اسباب بازی را تمیز کنید.
  • اسباب بازی را در فضای باز و حتی الامکان در آفتاب قرار دهید تا کاملا خشک شود.

بیشتر بخوانید: عوارض دستمال مرطوب کودک و جایگزین طبیعی آن چیست؟

خشک شویی

در ادامه بررسی نحوه شستن اسباب بازی باید گفت بعضی از اسباب بازی ها بخصوص عروسک های پارچه ای را می توانید به خشک شویی محله بدهید. هر چند حتما لیبل نحوه شستن آن ها را بخوانید. بعضی از آن ها را ناچارید در خانه خشک شویی کنید. در این صورت به روش زیر عمل کنید:

  • یک روبالشی کهنه تمیز
  • ۵۰۰ گرم سبوس گندم
  • یک بروس موی تمیز

برای شستن اسباب بازی کودکان به این روش سبوس گندم را در روبالشی ریخته و اسباب بازی را درون آن بگذارید. سر روبالشی را محکم بگیرید یا ببندید. حداقل ۵ دقیقه با شدت آن را تکان دهید تا در نتیجه برخورد سبوس ها با اسباب بازی تمام جرم ها گرفته شود. پس از خارج کردن اسباب بازی آن را برس بزنید تا هم تمیز شود و هم سبوس های چسبیده به آن خارج شود.

بیشتر بخوانید: بوسیدن لب کودک ممنوع؛ لب و صورت کودکان را به این دلایل هرگز نبوسید!

نحوه شستن اسباب بازی های پلاستیکی

این نوع اسباب بازی ها را به راحتی با آب، مایع ظرفشویی و ابر یا اسکاچ می توان شست، آب کشی کرد. می توانید آن ها را با یک دستمال تمیز آشپزخانه خشک کنید یا در هوای آزاد بگذارید.

نحوه شستن اسباب بازی های چوبی

این نوع اسباب بازی ها را با شامپوی بچه بشویید و سپس با یک یک پارچه تمیز مرطوب تمیز کنید. این نوع اسباب بازی ها نیاز به زمان دارد تا به طور کامل خشک شود. می توانید از سرکه هم استفاده کنید. به این ترتیب که هر هفته مخلوطی به نسبت ۵۰:۵۰ از سرکه سفید و آب جوش درست کنید و قطعات چوبی را ۵ دقیقه ای در آن فرو ببرید. یا با استفاده از یک دستمال آغشته شده به مخلوط آب وسرکه سفید روی سطوح را کاملا تمیز کنید. یادتان باشد حتما پس از شست و شو اسباب بازی را در معرض هوای آزاد قرار دهید تا خشک شود و بوی سرکه از آن خارج شود.

نحوه شستن اسباب بازی های فلزی

بعضی از این اسباب بازی ها را به راحتی می توانید در ماشین ظرف شویی بگذارید. اگر شک دارید که ممکن است مثلا یک ماشین اسباب بازی خراب شود بهتر است با درست کردن مایعی ترکیبی از ۴ فنجان آب و ۱ قاشق غذاخوری سفید کننده اسباب بازی را تمیز کنید و سپس آن را در معرض هوای آزاد بگذارید تا خشک شود.

در صورتی که بچه بیمار است مرتب اسباب بازی هایش را بشویید

وقتی بچه ها بیمار می شوند، چه در طول بیماری چه بعد از بیماری باید همه اسباب بازی ها را تمیز و ضد عفونی کنید. به چند نکته زیر توجه داشته باشید:

بیشتر بخوانید: خطر شوینده های شیمیایی خانگی برای ریه ها بیشتر از سیگار است!

  • بیشتر اسباب بازی ها را می توانید با مخلوطی از آب، الکل و مایع ظرفشویی ضدعفونی کنید. حتی بعضی از متخصصان معتقدند می توانید به این مخلوط مقدار بسیار کمی مایع سفید کننده هم اضافه کنید. می توانید از ترکیب الکل سفید و سرکه سفید و آب به یک نسبت استفاده کنید.
  • بعضی از ماشین های لباسشویی مدرن دگمه های خاصی برای شست و شو و ضدعفونی دارند که براحتی می توانید در مورد اسباب بازی هایی که می توانید با ماشین لباسشویی بشویید، از آن ها استفاده کنید.
  • در ادامه بررسی نحوه شستن اسباب بازی باید گفت سرکه سفید ساده و آب به نسبت یک به چهار یک تمیز کننده و ضدعفونی کننده عالی و بدون خطر است. البته در مورد اسباب بازی های پارچه ای ابتدا کمی از آن را به مایع ترکیبی آغشته کنید تا در صورت تغییر رنگ کل اسباب بازی صدمه نبیند.
  • جوش شیرین ماده مناسب دیگری برای تمیز کردن و ضدعفونی کردن اسباب بازی ها است. برای این کار از یک اسفنج تمیز نمناک استفاده کنید و بعد از آغشته کردن آن به جوش شیرین اسفنج را روی اسباب بازی بکشید و سپس با آب آن ها را بشویید. جوش شیرین بوی بد اسباب بازی ها را از بین می برد.
  • اسباب بازی هایی که از پلاستیک سخت ساخته شده اند را به مدت ۱۰ دقیقه در ترکیبی از آب گرم، مایع ظرفشویی و کمی مایع ضدعفونی کننده قرار دهید. بعد از چند دقیقه با استفاده از یک اسکاچ به راحتی می توانید اسباب بازی ها را همان طور که در مخلوط ترکیبی هستند بسابید و سپس با آب کاملا آب کشی کنید و در هوای آزاد و آفتاب قرار دهید تا خشک شوند.
  • در طول مدتی که بچه بیمار است اسباب بازی هایی را که امکان شست و شو ندارند کاملا از محیط زندگی او دور کنید.

بیشتر بخوانید: خطرات بوسیدن نوزاد ؛ هرگز اجازه ندهید کسی نوزاد شما را ببوسد!

برای شستن اسباب بازی کودکان از چه شوینده هایی استفاده کنیم

هر چند بیشتر می توان از مایع ظرفشویی، مایع دست شویی، یا مایع ها و پودرهای لباس شویی و حتی شامپو بچه استفاده کرد، ولی بعضی از والدین ترجیح می دهند از مواد تمیز کننده شیمیایی استفاده نکنند.  اگر شما هم جزو این دسته از والدین هستید می توانید از روغن گلیسیرین، روغن درخت چای، سرکه سفید به شرح زیر استفاده کنید.

روغن

می توانید از گلیسیرین یا حتی روغن زیتون استفاده کنید. در باراز بعضی از دستمال های تمیز کننده آغشته به مواد بی ضرر برای تمیز کردن صورت و دست کودک وجود دارد که بیشتر از مواد غیر صابونی در آن ها استفاده شده است. به راحتی می توانید از این دستمال ها که مخصوص کودک است برای تمیز کردن اسباب بازی ها هم استفاده کنید.

نحوه شستن اسباب بازی با روغن درخت چای

خاصیت ضد آنتی باکتریال و ضد قارچی و ضد میکروبی روغن درخت چای آن را به یک ضدعفونی کننده خوب و بی ضرر برای تمیزکاری تبدیل کرده است. اگر می خواهید برای اسباب بازی ها از این روغن استفاده کنید ۳۰ قطره از آن را در یک لیتر آب ریخته و خوب به هم بزنید و سپس با یک پارچه تمیز که به این ترکیب آغشته شده اسباب بازی ها را یکی یکی تمیز کنید. حتما بعد از تمیز کردن اسباب بازی ها آن ها را با آب شسته و در هوای آزاد بگذارید تا خشک شوند.

بیشتر بخوانید: مضرات شوینده های شیمیایی را بدانید و تا می توانید از آنها استفاده نکنید!

نحوه شستن اسباب بازی با سرکه سفید

۲ قاشق سرکه سفید را در ۴ فنجان آب مخلوط و از این ترکیب ساده برای تمیز کردن و ضدعفونی کردن اسباب بازی ها استفاده کنید. لکه های مداد شمعی را می توانید با پارچه ای که به سرکه سفید ( بدون آب) آغشته شده است از بین ببرید. کمی مایع دست شویی یا ظرفشویی با آب و سرکه هم ترکیب خوبی برای تمیز کردن اسباب بازی ها است. اگر از این روش استفاده می کنید حتما باید اسباب بازی ها را بعد از تمیز کردن با آب بشویید.

بیشتر بخوانید: ساخت مایع ظرفشویی طبیعی به آسانی در خانه!

چه زمانی اقدام به  ضدعفونی و شستن اسباب بازی کودکان کنیم؟

در انتهای بررسی روش ها و نحوه شستن اسباب بازی با هم دلایل موجه برای ضدعفونی کردن و شستن اسباب بازی های کودکان را مرور می کنیم.

  • به محض آن که لکه یا کثیفی روی آن ها مشاهده کردید
  • در طول مدت بیماری و بلافاصله بعد از آن
  • بعد از یک مهمانی که چند بچه دیگر هم با اسباب بازی ها بازی کرده اند
  • اسباب بازی که مدتی مورد استفاده قرار نگرفته است
  • اسباب بازی های مورد علاقه کودک که بیشتر با آن ها بازی می کند
  • اسباب بازی هایی را که همراه خود به خارج از خانه می برید قبل و بعد از برگشتن به خانه حتما بشویید و حتما در نحوه شستن اسباب بازی دقت بالایی به خرج دهید.
  • در صورتی که هیچ کدام از مواد بالا اتفاق نیفتد، حداقل هر یک ماه یک بار تمام اسباب بازی ها کاملا بشویید
  • اسباب بازی ها را بعد از شستن حداقل یک روز در معرض هوای باز و حتی الامکان آفتاب بگذارید تا کاملا خشک شوند

بیشتر بخوانید: سالم ترین جنس ظرف غذاخوری چیست؟ چینی، شیشه، ملامین یا سفال؟

بیشتر بخوانید: استفاده صحیح از یخچال , روش های مصرف کمتر برق، نگهداری بهتر غذا و طول عمر بیشتر یخچال

منبع

برای درج دیدگاه کلیک کنید

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پربازدیدترین‌های این هفته در نت‌نوشت

برو بالا